FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 23.12.09 19:12
« Re: pozdrav od audi
cja: no myslím že jsi to trochu přehnal... Tady na úplně rovném zasněženém terénu nemůže žádné auto ukázat co v něm je... na můj dotaz panu Vaculíkovi, šéfredaktorovi Autodieselu, proč již nikdy Audi, Shell a Castrol... odpověděl - Audi je draze převlečený Volkswagen, nic víc. Co se týče Shellu, momentálně tady koluje domněnka, že Shell opět mlží a přidává do V-Power diesel cca 2% BTL - což v žádném případě nemůže zvednout kvalitu nafty někam na úroveň produktů konkurence. Po tom průseru, co měl Shell letos, kdy vyšlo najevo že V-Power Diesel je velice průměrné, nijak výrazně vylepšené palivo, chtějí zjevně využít BTL jako trojského koně a dostat se zpět. Jenže BTL je drahé a nevyrábí se ho dost aby se dosáhlo potřebného poměru 1:1 s běžnou naftou, takže se v ČR přidá symbolicky 2-3% BTL, nahňoudá se tam tuna aditiv a produkt se prohlásí za nejlepší na trhu a ještě přinášející zvláštní technologii BTL... :no: -
lordmystic 22.12.09 22:14
« pozdrav od audi
tak jsem po delší době zahlédl vaší diskusi kde jsem byl do nedávna také účastníkem - hned jsem si zavzpomínal na staré dobré časy s mondeem. až nedavno jsem dodělal vzpomínkové video na mondeo které se odporoučelo do věčných lovišť, tak kdyby jste chtěl někdo mrknout tak je tady - [odkaz] - no a dnes už jezdím audi - to je chladná německá klasika, ale když napadne sníh, je to taky sranda... - [odkaz] no mějte se fajn a a%t vás stroje nezlobí. -
cja 22.12.09 17:04
« Re: Key free
Kutil:ono to zas tak nízkoprofil není, je tam širší běhoun a o 10% nižší bočnice - ve výšce bočnice to dělá asi 1 cm, ale širší je ta guma o 3 cm, je to měkčí než předchzí Titanik na 16"
K té naftě, dnes jsem bral Vervu a ukazovala mi obsluha, po mé poznámce o kvalitě, dodák, kde byl poslední závoz a filtrovatelnost do -30°C, ale co je v nádržích na benzině a co do toho dolejí, jaký je poměr přechodové a zimní nafty - to nikdo neví. Proto aditiv, zimní VIF - ten snad o 5°C posune filtrovatelnost, tak snad se do těch teplot okolo "0" teď vejdu ;-)
Ale na druhou stranu - na Vervu - pocitově klidnější a tišší chod motoru a možná i o malinko lepší spotřeba, ale to se dá přisoudit i výchově motoru - máme 10t km, tak se ještě usazuje.
-
superkutil 22.12.09 13:59
cja: Nemám s nízkoprofilovými dobrou zkušenost, mám raději v zimě balóny. :-)
Naftu beru většinou Lukoil (Jet) a přidávám VIF a super zkušenost - nekouří a neškytá. Shell bez VIF byl pod 0°C nepoužitelný, kouř, škytání, chcípání.
Do Alp jsem vzal v Čechách Shell a v Neměcku OMW a Shell nic moc, ale ten OMW byl znát, bylo to tišší. -
cja 22.12.09 11:39
Kutil: jo jo, měl jsem ze začátku taky strach, ale zatím v poho, až překvapivě. Prorazit? Proč? Já žiju na Vysočině, na sněhu jezdím dost a zatím to jde bez toho, že bych vzpomínal na 205. Navíc na novém Mondu jdou jenom buď co mám nebo 215/55/R16 nebo 235/40/R18 , no uznávám, že tentokrát u mne zvítězila forma nad funkcí, ale Mondeu malá kola fakt nesluší.
V Jizerách poznám.
Dneska ježdění na takovým tom "mejdlu" okolo 0°C, co na něj nejde nic na běžkách namazat a i auta s tím mají problém a vyjel jsem vše co jsem potřeboval, ale jsou nové gumy, takže...
Jinak já taky s Vervou + trocha VIFu žádný problém, ale včera opravdu kolega tohle měl a pumpař na Benzině - filtrovatelnost do - 30°C a že klidně nabere vzorek a pošle. Mohla být voda ve filtru..., ale zkrátka při -12°C to nenatočil a odtah do servisu. -
cja 22.12.09 08:10
Ke: teď jsem viděl kontrolku poprvé, ale bylo to po cyklu nez. topení a asi půl hodiny nato jsem vyjížděl, bylo -12°C, takže mám ji tam také, ale po lyžování, po 6 hodinách -11°C a už nežhavil ... takže vše při starém - benzín-ten leju do el. centrály, ale do motoru? :-)
Ještě k naftě - kolega teď nabral Vervu a auto přes noc venku a zamrzl - výměna filtru, odtah, auto Oct.I, nádrž bral plnou(potom vyjel půlku a odstavil na noc auto). Já dával teď i do Vervy VIF - WinDiesel mě nepochválí, ale žádný dým, starty v poho.
Jurkoboss: děkuji, už to zase je funkční - jen jsem vyslovil slovo servis a už zase funguje, tyhle nahodilé chyby mě začínají trochu zlobit, budu taky obcházet a kontrolovat asi vše
Navíc včera jízda s dětmi do Orlických hor, ráno o 6h výjezd - silnice jen plužené,případně ve vyšších polohách pod 5 cm vrstvou sněhu, 235/17" a vyjel jsem všude, bezpečné předjíždění,rozjezdy, brzdy, fungovalo to bez problémů - žádná jízda na hraně. Zatím na širších pneu neshledávám problémy, uvidíme při jiných podmínkách okolo 0°C - tam se projeví...
Kutil: mrkni, prosím tě, na SZ -
WinDiesel 21.12.09 14:35
« Re: START
DIM: pokud myslíš tu Corollu Verso, tak tam jsou 2 verze 2,0 D4-D, 81 kW a 92 kW, 2,2 litr se dělá ve 100 kW, 110 kW a 130 kW. Označení motoru by mělo být 1AD-FTV, ale 81/92 kW by u nás snad neměla být ani k dostání... Byly různé dovozy hlavně z Rakouska, tam se dá koupit i RAV4 s 81 kW...

no a kapitola Shell - v CZ no comment
Jinak Wine pěkné Vánoce - dárek už jsi si nadělil, tak užívej ... ;-)