FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.12.09  11:15

« Re: pozdrav od audi

Win: ... ale no tak Wine - Audi patří do "velké D 3", a já navíc ani Audi nefandím, jen jsem chtěl poukázat, že málokoho, kdo vlastní Audiny potkáš někde blbnout na zasněženém letišti(většinou umí na rovné silnici nalepit se za zadek a hroozně moc spěchat) a mě docela potěšilo, že Lord se nebojí s autem zacvičit - hlavně potom co rozstřelil Mondo, ... natoč video s GLK a ...:-)
    no a kapitola Shell - v CZ no comment
    Jinak Wine pěkné Vánoce - dárek už jsi si nadělil, tak užívej ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.12.09  19:12

cja: no myslím že jsi to trochu přehnal... Tady na úplně rovném zasněženém terénu nemůže žádné auto ukázat co v něm je... na můj dotaz panu Vaculíkovi, šéfredaktorovi Autodieselu, proč již nikdy Audi, Shell a Castrol... odpověděl - Audi je draze převlečený Volkswagen, nic víc. Co se týče Shellu, momentálně tady koluje domněnka, že Shell opět mlží a přidává do V-Power diesel cca 2% BTL - což v žádném případě nemůže zvednout kvalitu nafty někam na úroveň produktů konkurence. Po tom průseru, co měl Shell letos, kdy vyšlo najevo že V-Power Diesel je velice průměrné, nijak výrazně vylepšené palivo, chtějí zjevně využít BTL jako trojského koně a dostat se zpět. Jenže BTL je drahé a nevyrábí se ho dost aby se dosáhlo potřebného poměru 1:1 s běžnou naftou, takže se v ČR přidá symbolicky 2-3% BTL, nahňoudá se tam tuna aditiv a produkt se prohlásí za nejlepší na trhu a ještě přinášející zvláštní technologii BTL... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.12.09  15:27

lordmystic: famózní, pobavilo a ještě ukázalo, že není Audi pouze manažerské auto, ale , že snese i drsnější zacházení, ... tak to hlavně v novém roce nerozstřel a ať slouží ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.12.09  12:21

Letiště bylo nádherné a přístupné zezadu v Mošnově, jenže to tam oplotili :-(

Video nádherné, jen jsem trnul o zdraví toho kameramana ke konci.

jo jo, najít alespoň pěkné parkoviště bez obrubníků, značek a kanálů už je taky umění.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.12.09  11:07

LORD: musím to s GLK taky zkusit, ale nějak se mi tu žádné letiště poblíž neukazuje...
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 23.12.09  09:37

lord: Uber si v tom druhem odkazu tu tecku na konci, takhle to nefachci :-)

...ale jinak pekne video
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 22.12.09  22:14

« pozdrav od audi

tak jsem po delší době zahlédl vaší diskusi kde jsem byl do nedávna také účastníkem - hned jsem si zavzpomínal na staré dobré časy s mondeem. až nedavno jsem dodělal vzpomínkové video na mondeo které se odporoučelo do věčných lovišť, tak kdyby jste chtěl někdo mrknout tak je tady - [odkaz] - no a dnes už jezdím audi - to je chladná německá klasika, ale když napadne sníh, je to taky sranda... - [odkaz] no mějte se fajn a a%t vás stroje nezlobí.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.12.09  17:04

« Re: Key free

Kutil:ono to zas tak nízkoprofil není, je tam širší běhoun a o 10% nižší bočnice - ve výšce bočnice to dělá asi 1 cm, ale širší je ta guma o 3 cm, je to měkčí než předchzí Titanik na 16"

K té naftě, dnes jsem bral Vervu a ukazovala mi obsluha, po mé poznámce o kvalitě, dodák, kde byl poslední závoz a filtrovatelnost do -30°C, ale co je v nádržích na benzině a co do toho dolejí, jaký je poměr přechodové a zimní nafty - to nikdo neví. Proto aditiv, zimní VIF - ten snad o 5°C posune filtrovatelnost, tak snad se do těch teplot okolo "0" teď vejdu ;-)

Ale na druhou stranu - na Vervu - pocitově klidnější a tišší chod motoru a možná i o malinko lepší spotřeba, ale to se dá přisoudit i výchově motoru - máme 10t km, tak se ještě usazuje.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.12.09  14:23

« Re: START

DIM: jo 93 kW, to má dobrý. Myslím že pumpaři šidí a vesele dodávají na trh letní naftu i v zimě... Teprve když se skutečně ochladí, honem rychle doplňují zimní naftu - toť je jednoduché a logické.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.12.09  13:59

cja: Nemám s nízkoprofilovými dobrou zkušenost, mám raději v zimě balóny. :-)

Naftu beru většinou Lukoil (Jet) a přidávám VIF a super zkušenost - nekouří a neškytá. Shell bez VIF byl pod 0°C nepoužitelný, kouř, škytání, chcípání.

Do Alp jsem vzal v Čechách Shell a v Neměcku OMW a Shell nic moc, ale ten OMW byl znát, bylo to tišší.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.12.09  11:39

Kutil: jo jo, měl jsem ze začátku taky strach, ale zatím v poho, až překvapivě. Prorazit? Proč? Já žiju na Vysočině, na sněhu jezdím dost a zatím to jde bez toho, že bych vzpomínal na 205. Navíc na novém Mondu jdou jenom buď co mám nebo 215/55/R16 nebo 235/40/R18 , no uznávám, že tentokrát u mne zvítězila forma nad funkcí, ale Mondeu malá kola fakt nesluší.
    V Jizerách poznám.
    Dneska ježdění na takovým tom "mejdlu" okolo 0°C, co na něj nejde nic na běžkách namazat a i auta s tím mají problém a vyjel jsem vše co jsem potřeboval, ale jsou nové gumy, takže...

Jinak já taky s Vervou + trocha VIFu žádný problém, ale včera opravdu kolega tohle měl a pumpař na Benzině - filtrovatelnost do - 30°C a že klidně nabere vzorek a pošle. Mohla být voda ve filtru..., ale zkrátka při -12°C to nenatočil a odtah do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 22.12.09  11:27

Ja posledni dobou beru jen vervu a nemam jediny problem se startem. Auto nazhavi a chyta na prvni otoceni klickem a bez skytani a dymu...jen po dvoudenni odstavce bylo to zhaveni dost dlouhy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.12.09  11:15

cja: To máš 235/17" zimní? A to jsi je ještě neprorazil? Já mám teda zimní raději užší, jak kvůli trakci, tak tlaku na sníh.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.12.09  10:29

Údajně má mít ten dvoulitr Toyota 93 kW ( ? ). Jel jsem s tím kousíček a dojem dobrý. Jen ty plasty a sedadlo to trochu kazilo ....
    Že by mrzla VERVA ?? Já tam mám teď AGIP , a jedu jako šestinohý pes.

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.12.09  08:10

Ke: teď jsem viděl kontrolku poprvé, ale bylo to po cyklu nez. topení a asi půl hodiny nato jsem vyjížděl, bylo -12°C, takže mám ji tam také, ale po lyžování, po 6 hodinách -11°C a už nežhavil ... takže vše při starém - benzín-ten leju do el. centrály, ale do motoru? :-)

Ještě k naftě - kolega teď nabral Vervu a auto přes noc venku a zamrzl - výměna filtru, odtah, auto Oct.I, nádrž bral plnou(potom vyjel půlku a odstavil na noc auto). Já dával teď i do Vervy VIF - WinDiesel mě nepochválí, ale žádný dým, starty v poho.

Jurkoboss: děkuji, už to zase je funkční - jen jsem vyslovil slovo servis a už zase funguje, tyhle nahodilé chyby mě začínají trochu zlobit, budu taky obcházet a kontrolovat asi vše

Navíc včera jízda s dětmi do Orlických hor, ráno o 6h výjezd - silnice jen plužené,případně ve vyšších polohách pod 5 cm vrstvou sněhu, 235/17" a vyjel jsem všude, bezpečné předjíždění,rozjezdy, brzdy, fungovalo to bez problémů - žádná jízda na hraně. Zatím na širších pneu neshledávám problémy, uvidíme při jiných podmínkách okolo 0°C - tam se projeví...

Kutil: mrkni, prosím tě, na SZ
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 21.12.09  19:52

Kutil: u nás taky nesolí, blatníky mám plné sněhu, tak se i bojím točit volantem, někdy to dost drhne. Jinak nafta jen čsad a auto startuje stejně jako v létě. Včera -14 a na drc, jen aby to vydrželo :-O
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.12.09  14:40

DIM: ten dvoulitr je asi nejlepším dieselovým motorem Toyoty. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.12.09  14:35

DIM: pokud myslíš tu Corollu Verso, tak tam jsou 2 verze 2,0 D4-D, 81 kW a 92 kW, 2,2 litr se dělá ve 100 kW, 110 kW a 130 kW. Označení motoru by mělo být 1AD-FTV, ale 81/92 kW by u nás snad neměla být ani k dostání... Byly různé dovozy hlavně z Rakouska, tam se dá koupit i RAV4 s 81 kW...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.12.09  13:06

Jak v ČR, tak v Německu bylo -6 až -8°C, ale i v těch -8°C v Čechách sůl fungovala.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.12.09  13:02

Spíš si myslím, že nesolí když je mráz pod mínus něco, protože to stejně nefunguje a sůl se smete mimo....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…