FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  17:48

« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)

cja: Mondeo OK, bylo to mé nejlepší auto, nic nevrzalo, vstřiky neodešly, turbo jako nové, řízení a řazení perfektní, silné bylo dost a dovezlo mne od Barcelony přes Gallipoli až na Loch Ness. Mondeo :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  17:46

Kutil: životnost velmi dobrou, po 5 letech se začínají objevovat první poruchy piezovstřikovačů, přičemž Siemens je na tom lépe než Bosch.
    Zdvih to má pramalý, takže buď - 1/ použiješ servohydraulický násobič (všichni mimo Delphi), nebo - 2/ vyplníš vstřikovač celý v celé jeho délce piezo článkem a už můžeš přímo ovládat jehlu (pouze Delphi). Denso je jakýmsi hybridem mezi řešením 1/ a 2/.
    Jo, zdvih to má pramalý ale má to velkou sílu, je to velmi ryché a neobsahuje to autoindukci, která solenoidové vstřikovače zpomaluje a vůbec komplikuje jejich řízení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.10  16:57

přidám se taky k hodnocení, mám za sebou I. generaci před i po faceliftu ( V6 a TD ) , II.generaci ( 2.0 Tddi ) a momentálně ve firemním fleetu aktuální 2,2 TDci. musím říct, že na svou dobu mě nejvíc brala facelift první generace..... . Na Mondeo se všeobecně v našich krajích nahlíží jako lacinou variantu pašíka, ale myslím že velmi neprávem. Problém s první generací TDCi byl hlavně a především s větším podílem síry v naftě, než je zvykem na západ od rozvadova, pokud se mi dostalo správných informací z několika zdrojů. Musím říct že mě štve úroveň servisní péče značkového Fordu kam jezdím ( nemám moc volbu, ve Zlíně není kam jinam ) , za to ale auto nemůže. jinak po ujetí 110000km mimo nepodstatných mušek pěju jen chválu ( kombi moondust Ghia ) . garanční prohlídky ale realizuju tak, že jen kvůli záruce měním jen oleje a filtry na servisní knížku, zbytek mimo ofic. servis.
    Jo k naftě - díky routex kartě jen OMV, Aral, Agip nebo BP a vyplácí se to......
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.01.10  16:24

WIN: no Petře, já na svém autě dával vždy kvalitní palivo, pokud takové v ČR je, dodržoval vše, filtry měnil po max 20t km, aditivum jsem v té době nedával(dnes nepravidelně), jezdil jsem krátké i dlouhé trasy ( poměr 70 : 30) a vstřiky vydržely 44t km, bohužel. Nebyly všechny na výměnu, ale když to člověk řeší, tak pro svůj klid většinou z gruntu. A samozřejmě kvituji tvojí pomoc.

No ale i přes tyto i jiné problémy nedám na Mondeo dopustit, nakonec mám 4. a zatím s poslední generací spokojenost.(drobné masařky na záruku odstraněny)
    Jsou lepší auta, ale za jiné ceny a myslím, že Mondeo v dnešní době už nějak moc oproti ostatním značkám nevybočuje. Má svá pozitiva i negativa, jako vše.

Někde jsem sice viděl statistiku výjezdů žlutých andělů v Německu, kde zohledňují počet výjezdů a porouchaný díl, no a ve stř. třídě bylo Mondeo bohužel poslední, samozřejmě zvítězila německá auta. Ale statistiku lze nahlížet různými způsoby, takže tomu zas tak nepřikládám význam, mě zatím Mondeo nikde, a hned to zaklepu, nenechalo.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.10  15:58

WinDiesel: A životnost? Jaký to má zdvih?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  15:03

DIM: >:D tady je to opačný princip - nabušíš do toho elektriku a ono to trkne do jehly trysky - ZÁZRAK... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  13:47

Já to tam mám a myslím že všechny Mondea diesly už přihřívají. Auto se zahřívá skoro jako benzín a rychle topí. Tady už problém taky není. Jak říkám . Mondeo vyzrálo, nové mám pár týdnů a je to solidní svezení....samozřejmě vím, že jsou i lepší auta !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.10  13:38

Do roku 2006 byly problémy s čerpadly DELPHI a vstřikovači. Ten problém je známý, údajně byl problém v české naftě, která málo maže. Díky tomu se z čerpadla uvolňovaly špony a zanášely vstřikovače. DELPHI u novějších čerpadel používalo odolnější materiály a problémy by neměly být. Otázkou je také automatická kalibrace vstřiků, které nevím zda u Mondeí je.

Mám na 2.2TDCI najeto skoro 90tis.km a plná spokojenost. Snad jen při startování pod 0°C je i při přidávání VIF chod motoru hodně nevyrovnaný, ale do minuty se uklidní. Bohužel se to s najetými km zhoršuje.

Co mi teda ale v autě hodně chybí je přihřívání chladící kapaliny, který slouží k ohřevu chladící kapaliny pro topení v době, kdy motor není schopen chladící kapalinu ohřívat. Letos do Alp jsme v autě cca 20km mrzli, protože venku bylo -18°C a chladící kapalina na dlouhém sjezdu vychladla. Prý je toto přihřívání u Mondeí po roce 2007 v základní výbavě. Do Mondeí před rokem 2006 se dávalo také, ale jen pro některé země. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  13:26

..jen bych připomněl, že 60 tis. limit pro filtr je oficiální servisní Ford stanovisko, ale už v servisech alespoň doporučují max 20 tis.km = normální garanční perioda :-)

WINE : Piezo jsem kdysi kupoval v NDR a zapaloval se s tím plyn , nemělo to žádnou baterku, jiskřilo to na konci když se zmáčkl knoflík. A bylo to v šedočerném provedení. Zázrak. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  13:06

PavelKR5: motory TDCi s dají rozdělit do několika kategorií:
    2,0TDCi a 2,2TDCi do roku 2006 choulostivější na kvalitu nafty - ale lidi si to bohužel dělají sami, když naletí na 60 tisícovou výměnnou lhůtu pro filtry paliva.
    2,0TDCi 2007 až 2010 - motor je sdílen s PSA, minimum problémů (piezovstřikování). 2,0TDCi 2010 a výše, vyzkoušeno u PSA, bez problémů, vůbec nejodolnější.
    2,2TDCi 2007 až 2010 - motor je také sdílen s PSA, nemá piezo ale nevím o žádných větších problémech.
    Nenech se vystrašit, spokojení zákazníci se se svým svědectvím nikde nějak moc prezentovat nesnaží, na webech samozřejmě najdeš je ty nespokojené a věř mi, že si za své problémy z velké míry mohou sami.
    NICMÉNĚ, musím konstatovat, že došlo k velému zodolnění motorů a vstřikovacích systémů směrem k ideálu českého motoristy: nemyslím, leju do toho všechno ce se kde pokoutně dá sehnat, měním filtry a olej po 60000 km a auto jede a n.e.s.e.r.e se.... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  12:07

Motory v nové generaci Mondeí už jsou zase jinde, v téhle diskuzi je asi většina lidí vlastníky těch starších modelů. Já mám novou 2,2 TDCi a nemohu si zatím na nic stěžovat. Motor je nakonec "koncernový" TCPA - FORD, takže ho najdeš také v mnoha jiných autech ( že i Jaguár měl něco takového :-) Problémy se vstřiky má kde kdo. Já jsem asi živým důkazem toho, že Mondea opravdu dospívají a teď to nové auto je bez přehánění zase mnohem mnohem dál. Designem, hlučností, vybavením, pohodlím i zpracováním. A když se člověk podívá na statistiky spolehlivosti podle TUV, tak je i to starší Mondeo takový normální průměr.....Passat třeba je na tom myslím hůře....
  • 00 Reagovat !

foto Pavell-KR5

Pavell_KR5 13.01.10  11:50

« spolehlivost common-railu Ford (?)

Ahoj fordaci. Zvazuji, ze se mezi vas zaradim - takove Mondeo nebo S-Max s 2.0 nebo 2.2 TDCi by mohlo byt fajn rodinne auto s trochou sportovniho ducha, jsem si rikal...

... ale kdyz jsem procetl diskusi tady a na fordclubs.org, tak jste mne dokonale vydesili.

Ok, vaha vzduchu a EGR, to asi zlobi u vsech znacek. Ale drahe vymeny vstriku po 60 tkm pripadne vetsi opravy vstrikovani?!? A spatne starty pri mrazech okolo -10 C?!? To je fakt sok. Ja na tyhle veci okolo nafty zapomel uz pred 9 lety, kdy jsem prodal muj posle komurkovy diesel 1.9TD a od te doby jsem zimni starty neresil.

To jsou ty common-raily druhe, treti aj. generace takovy sracky? :-( Nebo je to znackou?

Sorry za kriticka slova, ale sam jsem "nas...ej", protoze Mondeo i S-Max se mi jinak hodne libi a navic co ctu testy v casopisech, tak prakticky vzdycky vyhraji.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.01.10  11:39

« Re: 4x4

Woody: já mám ve firmě Transita , krátký rozvor, skříň a na zimních gumách zatím vyjel všude , až mě překvapil. To starší Transit z 2001, ten nevyjel nikam, ale tenhle nový(2009) všude dojel. Oba přední náhon.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  11:29

Já si nestěžuju, nakonec jsem se vždy vyhrabal, i dneska. Kvůli tomu si 4x4 pořizovat nemusím .....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.01.10  11:03

Tohle je přesně výhoda diblíků jako je Panda 4x4, Suzuki Jimny nebo Niva, který vyjedou tam kam se Landcruiser kvůli váze a rozměrům nikdy nedostane. Já si tuhle zimu zase užívám s Transitem MWB předokolkou. ESP, protiprokluz a nevyhrabe se to vůbec odnikud,zimní gumy nebo ne, naložený nebo prázdný, je to fuk. Hrůza. :-(

Tak aspoň že ta čtyřkolka mi spraví náladu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.10  10:47

DIM: Já dopadl předevčírem podobně. Potřeboval jsem jen najet do té sněhové hmoty, která se v Praze všude válí. Nebyla vysoká, tak 10cm, ale Mondeo nezklamalo, uvízlo hned na prvním metru. Asi blbá kombinace šíře pneu a těžkého motoru. Tak mě soused dostrkal a pak sedl do svého Fiat Panda a bravurně projel celým parkovištěm ve více jak 20cm sněhu a narval to do 30cm sněhu. a ráno v pohodě vyjel. Tak jsem na to koukal a ta Panda jezdí po vršku sněhu a úzké pneu se dobře bočně zakousnou. A to se ta Panda dokonce dělá ve 4x4. Nadchla mě, ale mají slabé motory. Ten soused za ní tahá obytný přívěs a to v ní má motor 1.2 44kW. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 13.01.10  10:04

Pakarnu si dela kazdy sam. >:D Tak dlouho se reje do 4x4 az se doreje...
    My jsme vcera v souvislosti se snehem resili taky zajimavou vec. U sluzebni fabie neslo jet vic jak 70km/h jinak by to cloveku vyrvalo volant z ruky. Pak jsme zjistili, ze predni kola jsou plny snehu - samozrejme zevnitr. Takze za cenu spinavych rukavu jsme vyloupali snih a led a auto zase jelo klidne. A taky se tam dostal pri parkovani. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  09:43

« 4x4

Táák. A já jsem dneska nemohl vyjet z parkoviště !! :-( A to tam nebyla ani hromada, ani kopec...jen takový trochu rozježděný sníh.....a ono to hrabalo a nejelo, hanbou jsem se propadal a autem taky jsem se propadal....nakonec jsem to vyhoupal, ale dvouhmoťák a spojka a tak ví své.

Nedá se 4x4 domontovat ?? Třeba nějaká starší. Ani bych ji moc nezapínal !! :-)

Ale faktem je, že pokud je sněhu více a je měkčí, tak žádná guma ani vzorek nic moc nezmůžou, když kloužou ty vrstvy sněhu po sobě .
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.01.10  22:03

« Re: Zámek kapoty 2

DIM: Je to docela sranda, možná nám to fakt leze na mozek. Včera jsem měl pojížďky po Děčíně a volno k zaparkování bylo jedině v těhle haldách. A já vůl jsem z toho měl ještě radost. ;-)

Ve skutečnosti k tomu přistupuju střízlivě, i když mám "plnotučný" 4x4, a když mě to přepadne, tak se jedu vyřádit někam na zasněženou louku nebo kopec a neotravuju předváděním se před Tescem. >:D

Stejně takhle nejvíc blbnou ti, co o svým autě nemaj ani páru a prostě jim v showroomu řekli, že vyjedou zkrátka všude.

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.01.10  17:02

« Re: Zámek kapoty 2

impaler: přidám si svou triošku do mlýna. Včera jsem se od odborníka dozvěděl, že nejlepší 4x4 má Subaru a Mercedes (landrover ponechávám stranou). Ty všelijaké haldexy totiž pouští na všechna 4 kola stejný moment - všechna kola se točí stejně rychle, což autu při vyšších rychlostech nad 100 km ustřelí zadek - proto to musí být softwarově ošetřeno, což systém komplikuje a stejně to není ono. Subaru a Mercedes posílají na přední kola více, přední a zadní kola dostanou přesně to co potřebují takže ustřelení zadku nehrozí.
    Popisuji to uživatelsky, technický popis jde trochu mimo mě.
    P.S. Včera jsem se svezl v CX7 a hodně dobrý.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…