FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.10  09:18

« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)

Jarousak: pokud bych jezdil predpisove, tak budu na nejakych 5,5 l............ Duchocovskym stylem bych ale nevyuzil 5. a 6. prevodovy stupen ;-\
    A na Peugeoty mi nesahej !! Tu samou trasu jezdily jeste za mene a pokud nekde neumrely, tak jezdi dodnes :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jarousak

jarousak 14.01.10  08:11

WinDiesel: stačí porovnat s čímkoli z VW Group (Passat či A4 s jejich 2.0 170k mají takřka totožné vlastnosti, ale skutečná spotřeba je o 1,5 nižší). Francouzi nedělají auta, s těma bych to nesrovnával. Nejsem odborník, jen uživatel, ale jestli jsem správně pochopil, tak tento motor pochází z PSA, takže už se lecčemus ani moc nedivím.
    Přehnané bylo asi moje očekávání od toho auta, byl jsem zvyklý, že skutečnost je velmi velmi blízká papírovým hodnotám, aniž bych změnil svůj styl jízdy. Holt jsem přešel k jiné značce, aniž bych tušil, co přesně mě čeká.

Superkutil: ano, uznávám, že kdybych nevyužíval potenciál motoru a auta, tak se důchodcovskou jízdou dostanu o litr níž, ale to jsem si rovnou mohl vybrat jiné auto.
    Po pravdě na tu spotřebu by si asi člověk zvyknul, kompenzuje to (zatím) nižší cena paliva, ale nemůžu přežít ten olej, takhle často přece nemůžu jezdit měnit olej, jen kvůli tomu nádoru DPF?!!! Vím, že se to netýká jen tohoto motoru, ale v mém případě je to opravdu MOC, to musí uznat každý. Kdyby to u mě bylo jako u KE, tak ani nemuknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.10  07:54

« "Zravost" a spolehlivost common-railu Ford (?)

Jarousak: 2,2 kombi titanium S/listopad 2008, najeto 58000 km a zere v zime lehce pod 6 a v lete kvuli sirokym 18 mezi 6 - 6,5 l/100. Pocetne, PP je optimista. Svizne, nepredpisove, plynule v ramci provozu. Olejova hlaska: 2x a vzdy tesne pred servisem, ted by se mela objevit pocitam mezi 59 a 60 tis. Par detailu me stve, ale celkove OK, i to topeni, navic sedacky hreji po jedne minute.

A s temi 19 000 km motor zajety stale jeste neni.

Tema 4x4: ze obcas odnekud nebo nekam nevyjedu v zime hned napoprve jaksi k tomuto obdobi a koncepci auta patri, ale tahat sebou z 99% zbytecne dalsi tezke hridele a jine kramy rad ozelim. V3S to stejne nikdy nebude a kompromisy v podobe kockopsa nemusim. A ty sjezdovky nahoru jsou mnohem zajimavejsi v lete na crosce ;-) a nejsou tam alespon ty lyzari, nebo co to je :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.01.10  00:00

Petr Kneifl: S topením mám stejný problém, ale to je způsobené tím, že TDCI má vysokou účinnost a tak málo ohřívá chladící kapalinu. Bohužel na rozdíl od konkurence Ford standardně nemontoval do aut s TDCI přihřívač, který ohřívá chladící kapalinu před výměníkem topení.

Jarousak: S tou spotřebou se netrap, chyba je ve stylu jízdy. Mám 2.2TDCI bez DPF a když jsem auto dovezl, tak jsem jezdíl za 7,5 a více. Pak jsem změnil způsob jízdy, motor nevytáčel, ale držel otáčky mezi 1700 - 2200ot. Tímto stylem jízdy jsem se dostal na dovolené ve Skandinávii rychlostí 90-100km/h na spotřebu 5 litrů. Jakmile to točíš nebo jedeš více jak 110km/h tak jde spotřeba nahoru. Teď jezdím do 130km/h, moc to nehoním a spotřebu mám 6,3 litru.

woody-alien: Jezdím na Continental 205/60 16" a taky se mi 2.2TDCI hodně zahrabává. Oproti Mondeu 1.8 benzín, co jsem měl předtím, má TDCI hodně těžkej předek. Ani ESP nepomáhá.
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.01.10  22:20

« Re: 4x4

cja : Tak musí být chyba v gumách. Transita mám taky novýho (07/2009), gumy 215/75 R16, ty na krátkým rozvoru a předokolce budeš nejspíš mít 195/70 R15. Můžeš mi teda napsat jaký zimáky používáš, protože tohle je bída co mi to dělá. Jak zajedu na parkovišti na navršenej sníh, tak se hrabu. Jakoby se ta guma zahltila, protože na tenký vrstvě je záběr celkem dobrej.

K tématu : S Mondeem vlastní zkušenost nemám, můžu pouze zprostředkovaně tlumočit zkušenosti mého švagra. Koncem roku 2007 si koupil S-Maxe s 2.0 TDCI a zatím neměl jediný problém. Používá ho i pro firmu, takže teď má najeto lehce pod osmdesát tisíc.

Osobně si myslím, že každá značka má nějaké problémy a najdeš tisíce srdceryvných příběhů (viz. např recenze VW Passat CC na MACZ - to je fakt síla). Statistiky spolehlivosti taky jenom odrážejí určitý skutečnosti jako jestli se připravíš na technickou nebo ne, jestli voláš univerzální asistenci nebo přímo od automobilky, která do statistik nejde atd.

• « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 13.01.10  22:01

« Re: 4x4

Tak jste to panove privolali. Prave jsem byl u sousedu vytahovat stary kombikovy Mondeo 1.8TD. Ujezdenej snih, pod nim led a mirnej kopecek. Zadek v zaveji. Tlacili jsme ve trech a kdybych pod predni kola nenahazel tri lopaty pisku, ani by se to nehlo. Zkousel jsem jednicku, dvojku a kupredu ani tuk, ani kdyz jsem zkousel to rozhoupat. Gumy dobry zimaky (znacku jsem nevidel, byla tma). Asi jsem si odvykl jezdit s predokolkama (o zadokolkach ani nemluve). ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  21:19

A s čím si to porovnával, že to víš tak jistě??? Myslím že podobné vozy s podobně silným motorem s DPF na tom budou velmi podobně.
    Nebo by jsi chtěl jezdit zadarmo?
    A prosím nesrovnávej technicky a váhově nesrovnatelná vozidla, samozřejmě že starší generace vozů o několik set kg lehčích mělo srovnatelnou spotřebu ale rozhodně ne srovnatelnou dynamiku.
    Příkladem budiž můj Peugeot 406 1,9 TD, který bral 7,7 l/100 km a měl 92 koní. Ale dynamiku měl tedy opravdu někde jinde a když jsem jel v Německu 160 po dálnici, myslel jsem, že se co nejdříve rozpadne a jak řval...
    Hodně ale hodně přeháníš, ale tedy fakt hodně. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto jarousak

jarousak 13.01.10  20:37

já se přidám se svým 2,2 TDCI 2009, bohužel nejsem moc spokojen, po pravdě si teď vyčítám, že jsem se nechal unést papírovými parametry, provozní náklady odpovídají letům dávno minulým, na moderní naftové ani benzinové motory se srovnatelným výkonem bohužel nemá ani zdaleka :-( :-(
    Co mi vadí?
    - spotřeba - prostě na můj vkus žere moc, 7,8 l když většinu km jezdím mimo město a nechovám se k autu jako * (jezdím sice rád "sportovně", ale nešlapu plyn na podlahu, spíš málo brzdím a víc koukám před sebe - do zrcátka většinou nemusím)
    - DPF a olej - mám necelých 19 tis. a mám jít už na druhou výměnu oleje! to není normální a nebudu chtít v servisu slyšet nic o regeneracích, už jsem na radu servisu po první výměně jezdil po dálnici třeba i 100 km na trojku, abych točil k 5000 a krom propálený nafty to jinej výsledek stejně nemělo, tohle fakt ne

výdrž bohužel hodnotit nemůžu, ale jestli mi s tím v servisu nic neprovedou, tak otestuju na pády z výšky...
  • « 00 Reagovat !

foto Petr-Kneifl

Petr Kneifl 13.01.10  17:57

mne tedy ne, ted v zime se ohriva spatne, z kopce budik padne dolu, termostat je ok
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  17:48

cja: Mondeo OK, bylo to mé nejlepší auto, nic nevrzalo, vstřiky neodešly, turbo jako nové, řízení a řazení perfektní, silné bylo dost a dovezlo mne od Barcelony přes Gallipoli až na Loch Ness. Mondeo :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  17:46

Kutil: životnost velmi dobrou, po 5 letech se začínají objevovat první poruchy piezovstřikovačů, přičemž Siemens je na tom lépe než Bosch.
    Zdvih to má pramalý, takže buď - 1/ použiješ servohydraulický násobič (všichni mimo Delphi), nebo - 2/ vyplníš vstřikovač celý v celé jeho délce piezo článkem a už můžeš přímo ovládat jehlu (pouze Delphi). Denso je jakýmsi hybridem mezi řešením 1/ a 2/.
    Jo, zdvih to má pramalý ale má to velkou sílu, je to velmi ryché a neobsahuje to autoindukci, která solenoidové vstřikovače zpomaluje a vůbec komplikuje jejich řízení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.10  16:57

přidám se taky k hodnocení, mám za sebou I. generaci před i po faceliftu ( V6 a TD ) , II.generaci ( 2.0 Tddi ) a momentálně ve firemním fleetu aktuální 2,2 TDci. musím říct, že na svou dobu mě nejvíc brala facelift první generace..... . Na Mondeo se všeobecně v našich krajích nahlíží jako lacinou variantu pašíka, ale myslím že velmi neprávem. Problém s první generací TDCi byl hlavně a především s větším podílem síry v naftě, než je zvykem na západ od rozvadova, pokud se mi dostalo správných informací z několika zdrojů. Musím říct že mě štve úroveň servisní péče značkového Fordu kam jezdím ( nemám moc volbu, ve Zlíně není kam jinam ) , za to ale auto nemůže. jinak po ujetí 110000km mimo nepodstatných mušek pěju jen chválu ( kombi moondust Ghia ) . garanční prohlídky ale realizuju tak, že jen kvůli záruce měním jen oleje a filtry na servisní knížku, zbytek mimo ofic. servis.
    Jo k naftě - díky routex kartě jen OMV, Aral, Agip nebo BP a vyplácí se to......
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.01.10  16:24

WIN: no Petře, já na svém autě dával vždy kvalitní palivo, pokud takové v ČR je, dodržoval vše, filtry měnil po max 20t km, aditivum jsem v té době nedával(dnes nepravidelně), jezdil jsem krátké i dlouhé trasy ( poměr 70 : 30) a vstřiky vydržely 44t km, bohužel. Nebyly všechny na výměnu, ale když to člověk řeší, tak pro svůj klid většinou z gruntu. A samozřejmě kvituji tvojí pomoc.

No ale i přes tyto i jiné problémy nedám na Mondeo dopustit, nakonec mám 4. a zatím s poslední generací spokojenost.(drobné masařky na záruku odstraněny)
    Jsou lepší auta, ale za jiné ceny a myslím, že Mondeo v dnešní době už nějak moc oproti ostatním značkám nevybočuje. Má svá pozitiva i negativa, jako vše.

Někde jsem sice viděl statistiku výjezdů žlutých andělů v Německu, kde zohledňují počet výjezdů a porouchaný díl, no a ve stř. třídě bylo Mondeo bohužel poslední, samozřejmě zvítězila německá auta. Ale statistiku lze nahlížet různými způsoby, takže tomu zas tak nepřikládám význam, mě zatím Mondeo nikde, a hned to zaklepu, nenechalo.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.10  15:58

WinDiesel: A životnost? Jaký to má zdvih?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  15:03

DIM: >:D tady je to opačný princip - nabušíš do toho elektriku a ono to trkne do jehly trysky - ZÁZRAK... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  13:47

Já to tam mám a myslím že všechny Mondea diesly už přihřívají. Auto se zahřívá skoro jako benzín a rychle topí. Tady už problém taky není. Jak říkám . Mondeo vyzrálo, nové mám pár týdnů a je to solidní svezení....samozřejmě vím, že jsou i lepší auta !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.01.10  13:38

Do roku 2006 byly problémy s čerpadly DELPHI a vstřikovači. Ten problém je známý, údajně byl problém v české naftě, která málo maže. Díky tomu se z čerpadla uvolňovaly špony a zanášely vstřikovače. DELPHI u novějších čerpadel používalo odolnější materiály a problémy by neměly být. Otázkou je také automatická kalibrace vstřiků, které nevím zda u Mondeí je.

Mám na 2.2TDCI najeto skoro 90tis.km a plná spokojenost. Snad jen při startování pod 0°C je i při přidávání VIF chod motoru hodně nevyrovnaný, ale do minuty se uklidní. Bohužel se to s najetými km zhoršuje.

Co mi teda ale v autě hodně chybí je přihřívání chladící kapaliny, který slouží k ohřevu chladící kapaliny pro topení v době, kdy motor není schopen chladící kapalinu ohřívat. Letos do Alp jsme v autě cca 20km mrzli, protože venku bylo -18°C a chladící kapalina na dlouhém sjezdu vychladla. Prý je toto přihřívání u Mondeí po roce 2007 v základní výbavě. Do Mondeí před rokem 2006 se dávalo také, ale jen pro některé země. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  13:26

..jen bych připomněl, že 60 tis. limit pro filtr je oficiální servisní Ford stanovisko, ale už v servisech alespoň doporučují max 20 tis.km = normální garanční perioda :-)

WINE : Piezo jsem kdysi kupoval v NDR a zapaloval se s tím plyn , nemělo to žádnou baterku, jiskřilo to na konci když se zmáčkl knoflík. A bylo to v šedočerném provedení. Zázrak. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.01.10  13:06

PavelKR5: motory TDCi s dají rozdělit do několika kategorií:
    2,0TDCi a 2,2TDCi do roku 2006 choulostivější na kvalitu nafty - ale lidi si to bohužel dělají sami, když naletí na 60 tisícovou výměnnou lhůtu pro filtry paliva.
    2,0TDCi 2007 až 2010 - motor je sdílen s PSA, minimum problémů (piezovstřikování). 2,0TDCi 2010 a výše, vyzkoušeno u PSA, bez problémů, vůbec nejodolnější.
    2,2TDCi 2007 až 2010 - motor je také sdílen s PSA, nemá piezo ale nevím o žádných větších problémech.
    Nenech se vystrašit, spokojení zákazníci se se svým svědectvím nikde nějak moc prezentovat nesnaží, na webech samozřejmě najdeš je ty nespokojené a věř mi, že si za své problémy z velké míry mohou sami.
    NICMÉNĚ, musím konstatovat, že došlo k velému zodolnění motorů a vstřikovacích systémů směrem k ideálu českého motoristy: nemyslím, leju do toho všechno ce se kde pokoutně dá sehnat, měním filtry a olej po 60000 km a auto jede a n.e.s.e.r.e se.... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.01.10  12:07

Motory v nové generaci Mondeí už jsou zase jinde, v téhle diskuzi je asi většina lidí vlastníky těch starších modelů. Já mám novou 2,2 TDCi a nemohu si zatím na nic stěžovat. Motor je nakonec "koncernový" TCPA - FORD, takže ho najdeš také v mnoha jiných autech ( že i Jaguár měl něco takového :-) Problémy se vstřiky má kde kdo. Já jsem asi živým důkazem toho, že Mondea opravdu dospívají a teď to nové auto je bez přehánění zase mnohem mnohem dál. Designem, hlučností, vybavením, pohodlím i zpracováním. A když se člověk podívá na statistiky spolehlivosti podle TUV, tak je i to starší Mondeo takový normální průměr.....Passat třeba je na tom myslím hůře....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…