FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
RADEK1 16.01.10 12:57
« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)
to kutil: já jsem měl nedávno také potíže s topením.domníval jsem se ,že příčinou je termostat a byl. jenže když jsem přijel na servis tak technik okamžitě (aniž by se na auto podíval) řekl, že s největší pravděpodobností jsou spálené topné tělesa v motoru na přihřívání vody.auto tedy zvedly a k jeho úžasu tam přihřívací tělesa nebyly.dle něho by to mělo být v naších zeměpisných šířkách standardem ba spíš nutností.já mám auto dovezené z NL tak tam to asi není tak zapotřebí. pro montáž je to ale nachystáno jsou tam dve příruby do motoru a zaslepená el zásuvka. domontovat by to neměl být problém já se chci auta na jare zbavit tak už to neřeším. dle slov serv.technika je opravdu účinost motoru tak vysokou, že při větších mrazech je výměník tepla schopen uchladit celý motor aniž by se otevřel velký okruh.mě termostat vyměnili a je to trochu lepší, ale jakmile jedu na 6° cca 90-100 km/hod bez zátěže tak teplota začíná padat dolu a auto přestává topit. -
superkutil 15.01.10 22:46
ladacargo: Ty ale mluvíš o autě o 7 let starším než je moje auto. Tím chceš říct, že je Ford 7 let za standardem?
Šťíreček: Jo, koukám, že je u C-MAX je příhřívání za 5000,-Kč. U Forda jsou fakt pitomci. Kvůli úspoře 5000,-Kč si koledují o problémy se špatným topením a ohřevem auta, protože kdo ze zákazníků tuší, že TDCI má vysokou účinnost a málo topí. Téhle finanční politice fakt nerozumím. To experti od Škodovky, kteří auto v základu fakt oškubali, mají přihřívání ve standardu. 8-s -
štíreček1 15.01.10 21:18
Kutil: C-max to myslím nemá ve standardu, mají uvedené v ceníku 5tis, tak si myslím, že standard to není, jen za doplatek. Nezávislé stojí 34900kč. Já jsem ani nevěděl, že tam něco takového mám, jen jsem chtěl auto bez vyhřívaného předního okna, protože v jiných služebních autech jsem si na to nemohl zvyknout, pořád jsem to viděl ve výhledu. Navíc připlácet za něco, co bych využil max několikrát za zimu se mi taky nechtělo. Ale díky tomu topení to klidně nahradí. Po dvou km fouká teplý vzduch, tak to jde velice rychle. Ale jak říkám, zamrzlé okno není každý den. Spíš jde i o to, že při krátkých jízdách po městě se motor rychle prohřeje. -
"-- skrytý --" 15.01.10 19:59
2 superkutil: mňo aktuálně opravdu přídavné topení je standartem v naftovém mondeo bez ohledu na výkon motoru, ale pamatuju si kdy jsem v BMW 530td mrznul jako drozd na kožených nevyhřívaných sedačkách ( a to byl rok 1999 )bez el. přihřívání vody , takže standartem to až tak donedávna zase nebylo ani u prémiových značek. Spíš si myslím že soudruzi někde udělali chybu, když podcenili tepelnou účinnost modernějších nafťáků ( tdi passaty a octavie, kdo zažil ať pískne ) a potichu to tam začli cpát aby jim nepomrzli zákazníci.... :-) -
WinDiesel 15.01.10 16:44
PavelKR5: mno, DIM to chce, tak to vysvětlím. Samozřejmě 103 kW je mladší a je to PSA, takže, pokud jsou tam nějaké typické závady pro Pežotí motory...
Situace se tam vyvinula velmi zajímavě... Motory Puma Ford jsou lepší než PSA ale vstřikování vydrží méně (jakkoli, pokud měníš filtry - originál DELPHI - a častěji než doporučuje Ford, nemáš problém), prostě vstřikování piezo CONTINENTAL u motorů PSA je blbuvzdornější. A protože u DELPHI nejsou blbci, vyvinuli novou generaci CR s jiným čerpadlem a rázem jejich vstřikování vydrží víc než jakékoli konkurence. V současné době jsou motory PSA vybaveny tímto systémem DELPHI a Ford zůstává u zn. CONTINENTAL. Ovšem se skončením EURO 4 CONTINENTAL končí a zůstává pouze DELPHI.
Když bych to měl porovnat přesně, mám takovéto statistiky:
Po prvních 4 letech provozu odkráčelo 177 vstřikovačů DELPHI (PUMA 96 kW, 5 kvalt) prodej zahájen 2001, toto je číslo pouze pro rok 2004. Pouze Ford Mondeo-Transit.
Po 4 letech provozu odkráčelo 121 vstřikovačů CONTI-VDO (PUMA 96 kW a 103 kW, 6 kvalt)prodej zahájen v roce 2006, toto je číslo pouze pro rok 2009. A je to součet PSA-FORD. A také jsou v tom Focusy, C-maxy, S-maxy, Galaxy.
Po 4 letech provozu odkráčelo provozu odkráčelo 000 vstřikovačů DELPHI (PUMA 100 kW, 5 kvalt)prodej zahájen 2006, toto je číslo pro rok 2009. Toto je pouze PSA. (Některé motory PSA byly i nadále vybaveny vstřikováním CONTINENTAL).
Snažím se porovnávat porovnatelné... -
cja 15.01.10 14:28
Kutil: vyhřívání el. bylo na TDDI, potom to přestali dávat, do auta sedám bez bundy, kabátu, a stará 2,2 topila taky celkem rychle, ale je pravda , že nové auto topí rychleji, a vyhřívání sedadel si nemůžu vynachválit, i když mé zlaté žíle se to nelíbí, ještě zbývá možnost rozdělat v kufru oheň, a koupit něco co topit bude >:D -
superkutil 15.01.10 14:17
cja: vyhřívané sedačky mám, ale to neřeší zimu na ruce a obličej. Po 2letech už jedna odešla (v záruce vyměnili). Místo vyhřívaných sedaček stačí teplá deka a hlavně do auta lezu v kabátu, tak ty sedačky moc necítím.
sybokcz: V nových Mondeích je přídavné topení elektrické v základní výbavě.
No samozřejmě, byla chyba, že jsem se nezeptal, zda to má přihřívání u TDCI. Považoval jsem to za standard. Kamarád s Volvem i s Touranem to mají a nic navíc neobjednávali. Navíc se dalo objednat nezávislé topení. A pokud vím, tak Mondeo je to nejvyšší, co Ford v ČR nabízí. A třeba v C-MAX přihřívání ve standardu je. Sleva byla za starý model, ne za to že auto bude okleštěné. Mám model GHIA+ což byla jedna z nejvyšší výbavy. Tak tam snad to přihřívání už mohli dávat.
Chápal bych nezávislé topení jako nadstandard a volitelnou položku, ale přihřívání chladící kapaliny mi připadá jako standard. Protože za současné situace moje Mondeo nesplňuje základní schopnost a to topit za jízdy (viz jízda do Alp, kdy auto po cca 4hodinách přestalo topit). Přece jako zákazník nebudu zjišťovat, jakou má účinnost můj motor a zda nepotřebuji přihřívání chladící kapaliny. :no: -
cja 15.01.10 14:06
DIM: ve starém Mondu jsem je měl - odvětrání i vyhřívání, jednou už se to zde řešilo, při přesunu do HR na dovolenou jsem to měl puštěné, ale že bych se nepotil, to řící nemohu, nějak velký dojem to na mne neudělalo, v novém autě to nešlo dát , tak jenom vyhřívání, ale i vzadu - ať si taky užijou - ... děti už mám, a na diagramech o mužské plodnosti nevidím nic zajímavého >:D -
cja 15.01.10 14:00
Kutil: >:D měl jsi si připlatit aspoň za vyhřívání půlek, to topí hned a než nastoupí efekt rychlého topení v novém Mondu, tak nemrznu a jak začne topit vypínám - i děti si to chválí, akorát syn, ten brblá, jezdí ještě v podsedáku, chybí mu 10 cm a pak si taky užije ;-) -
sybokcz 15.01.10 13:09
Kutil: overoval jsem a pridavne palivove topeni se dava za priplatek i do novych mondeii. Takze pokud jsi koupil skladovku (s prislunou slevou), tak nadavat muzes akorat sobe, ze jsi setril. Nikoliv podraz, nepriplatil jsi, nemas.
Btw. jaka trida? Je to stredni trida se vsim co k tomu patri, chces-li neco lepsiho jdi do vyssi stredni. Tak to bylo vzdycky (nepocitam-li "premiove" znacky). -
superkutil 15.01.10 11:07
Teda pánové, tuto zimu fakt Fordům nadávám, že mi v roce 2006 prodali nové auto s TDCI, které nemělo přihřívání chladící kapaliny. Je to u auta této třídy podraz. V těchto dnech lituji, že jsem nevzal S-MAX 1.8TDCI. Je sice slabší jak moje Mondeo a v místě řidiče možná i menší, ale to mrznutí po 1/2 cesty do práce je fakt na palici. :no: -
DIM 15.01.10 10:57
ESP je skvělé, včera jsem na čistém ledě v uzounké zatáčce musel kvůli vyhýbání trochu ostřeji ke kraji, tam bylo trochu sněhu, pravá kola se přibrzdila..... a už mé lyžováním vycvičené reflexy signalizovaly začátek přetáčivého oblouku ale když jsem načal kontra, tak celá levá strana na zlomek sekundy " zabrzdila" a já jsem jel zase tam kam jsem chtěl. Nejel jsem rychle, tak 50, ale toho počínajícího smyku jsem se lekl vzhledem k těm podmínkám a rychlému nástupu.....ale ta elektronika byla ještě rychleší. Fakt moc příjemné zjištění......