FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.01.10  11:05

« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)

Mondeo má dva termostaty !! zkus prověřit oba ! Ale mě to dělalo stejně , teploměr padal za mrazu i během lehké jízdy a topilo to méně......pak už jsem to taky neřešil....Údajně to rozpětí teploměru , od okamžiku, kdy se hne ručička po střední polohu je cca 5 stupňů...
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 19.01.10  10:45

To kutil: když si sedneš do sedačky tak u pravého kolene pod volantem je čidlo vnitřní teploty. je tam malý ventilátor, který nasává vzduch z kabiny k čidlu a to pak měří teplotu.tento ventilátorek se často porouchá (je třeba jen zalepený od prachu)a ventilace nemá přesné udaje o teplotě v interiéru auta.mrkni jestli se točí
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.01.10  10:16

cja: Auto bylo v servisu v prosinci. U předchozího auta jsem měl hodně závad, v servisu jsem byl skoro pořád a nic se nevyřešilo, akorát se tvářili, že si vymýšlím. Oni prostě na odstranění závad nestačili a nebo se jim nechtělo, to nevím. U současného auta mám už 3tí autorádio a zlobí stejně jako ty předchozí a co na to servis? Tváří se, že si vymýšlím a když jim to předvedu, tak se začnou vymlouvat, že je to něčím co je v autě navíc. Prostě neví co s tím. tvrdí, že jim FMC a Ford dávají málo informací, že neexistuje komunikace a zpětná vazba mezi servisem a továrnou, že je v tom nechá Ford koupat. Že nemají dost informací.

U předchozího Mondea mi stále foukalo na nohy (netěsnící klapka) a v létě s klimou mi nohy umrzaly. Nevěřil bys, jak dlouho trvalo, než závadu uznali, auto rozebrali a chybu našli. Prostě se jim do toho jen nechtělo. Sice to opravili, ale od té doby v palubce něco drnčelo.

Takže moje důvěra v servis: no olej vymění, vodu doplní, filtr vymění. Ale když fakt něco blbne, tak už je to s nimi horší. Neumí hledat a odstranit závadu, jsou to jen měniči dílů. Není na staré machry, kteří auta fakt znaly.

Kdysi mi zlobilo Polo, náhodně zdechlo a nechtělo nastartovat. Značkový servis VW si nevěděl rady a jen chtěl peníze. Nakonec to objevil garážista, který si auto vzal a jezdil s ním, až to našel. Byl to vadný konektor za 30Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.01.10  08:00

kutil: že by čidlo teploty? možná se budu opakovat, ale když mi něco nefunguje řeším servis a hledám možnosti - kdyby mi takhle topilo auto, tak zkrátka ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.10  21:34

Kutil: len tak ma napadlo mas dost chladiacej kvapaliny?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.01.10  20:49

RADEK1: el. přihřívání je standard u moderních dieselů, protože díky vysoké účinnosti motor nezvládá v zimě ohřát chladící kapalinu . Některé automobilky nabízejí přihřívání naftové. To samozřejmě ohřeje rychleji chladící kapalinu než elektrické. Ale i elektrické pomůže. Nová Mondea ho mají ve standardu. Nové Oktávky s TDI by měli mít ve standardu přihřívání naftové. U C-MAX má Ford i elektrické přihřívání za příplatek. Každý holt má k zákazníkovi jiný přístup.

Ale zjistil jsem, že moje problémy jsou způsobené i tím, že má automatická klimatizace odmítá topit. Začne trochu topit až když dám teplotu na maximum, foukání taky a směr vzduchu na nohy.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.01.10  20:21

To el. topení se spíná jen když motor běží. Jinak to nezávislé běží na naftu, ale taky si to nějaký proud veme, je tam pak podmínka, že se musí ujet několik ??? nevím přesně km.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 18.01.10  18:48

Asi je to už zbytečné, ale k diskuzi o přihřívání:
    já jsem pochopil ser.technika , že el. přihřívání je standardem pro některé země s chladnějším klimatem. a to co myslíte vy , tedy přídavné topení (tenkrát v nabídce za příplatek 15000kč a nebo programovatelné a ještě na dálku za 65000kč)je naftové .domnívám se že by baterka moc dlouho nevydržela pokud by bylo topení el a mělo ještě před jízdou vyhřát motor.
    To Win Diesel máš SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.01.10  17:17

Ono jak člověk na to zaostří, tak to dělá problém. Je fakt, že za mlhy nebo večer jsem to nezkoušel. U mě by to bylo zbytečné i z toho důvodu, že na těch krátkých trasách by mohla trpět baterie. Zatím je v plné kondici, ale až zestárne tak možná budu nucený vytáhnout i pojistku na to el. topení...taky mě štve, že se samo zapíná vyhřívání zadního okna i když to není potřeba.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.01.10  09:48

Na drátky jsem si zvykl, někdy je sice vnímám více, ale to pokud se na ně člověk přímo zaostří. Pokud se dívám normálně dopředu na cestu tak není problém. A nové Mondeo má ty drátky má klikaté a je to možná o něco horší.......
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.01.10  09:21

Vyhřívání předního skla mám na druhém Mondeu a je to dobré, akorát fakt v noci za deště je to bída a záhul na oči. U předchozího Mondea to bylo lepší, tam byly halogeny, ale u toho současného jsou tam xenony a ty vůbec nesvítí. Už jsem to řešil s Fordem a potvrdili mi, že xenony u MKIII neuměli udělat a svítí málo. Také za mlhy jsou drátky hodně vidět. U předchozího Mondea mi také dost rychle drátky popraskaly a určité části nefungovali (bohužel to bylo vždy více drátků vedle sebe).

Takže bych klidně vyhřívání předního okna vyměnil za naftové přihřívání chladící kapaliny.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.01.10  09:10

štíreček: nosím optiku, málo vidím, ani nevím , že to má nějaké drátky >:D Jediná situace , kdy vnímám, že tam ty odporové drátky jsou je v noci za deště, tam je to horší. Ale jinak i když jedu do práce, tak zapnu vyhřívání skel a i rychleji odmlží. Nehájím to, záleží na každém co mu vadí a nevadí a co využije a nevyužije.

Teď jsem se vrátil z nějakých popojížďek a i přes 20cm prachového sněhu nebyl problém projet - silničář tam ještě nebyl a Mondo prošlo bez problémů. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 17.01.10  17:21

Kutil: po deseti km už mám dávno topení vyplé. Znám případy, kdy si topnou spirálu někteří montovali přímo do hadice k hlavě a přes spínací hodiny si vyhřívali hlavu kvůli lepším startům. V náklaďáku jsem to taky měl, ale tam to bylo přímo do hlavy. Zimní starty paráda a bez žhavení.

cja: do práce to mám dva km, takže stejně než bych tam dojel by se okno nerozmrazilo. Ale kamarád to měl v mondeu taky a chvíli mu trvalo, než si na ten výhled zvykl a pak si toho nevšímal vůbec. Když jsem jel s ním, tak nevím jestli bych si zvykl. Je to taky otázka jezdit s tím celý rok, když bych to využil párkrát do roka...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.01.10  13:41

No, teď čekám na teplo 10km, tak snad by to mohlo být lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 17.01.10  12:38

Kutil: nevím jak vypadá , ale je to v motorovém prostoru , někde jak je výfukový svod - ukazoval mi to na servise technik,řekl bych , že to bylo přístupné zespodu, nikoliv přes palubku , mělo by to být nachystané a na "vrakovištích" by se to dalo asi pořídit velmi jednoduše, ale odborně to asi popíše někdo jiný - spíš jestli není omezení dáno řídící jednotkou???
    na druhou stranu, aby jsi nebyl zklamán, není to tak , že zmáčknu startovací tlačítko a hned to topí - to bych musel pustit bufík

co se týká nez. topení [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.01.10  11:38

cja: Jak ta spirála vypadá a kam se montuje? Našel jsem popis jen pro Škodovku. To je v motorovém prostoru nebo někde pod palubkou? Chtěl jsem koupit třeba nezávislé elektrické horkovzdušné, ale mají jen 160W a to mi připadá málo. A raději bych ohřev vody než teplovzdušné Webasto. Navíc nevím, jak dlouho si Mondeo nechám, potřeboval bych 4x4, ale v tuto chvíli je moje Mondeo neprodejné. Takže zkusím možná raději nějaký ohřev vody a dozadu kouli pro vozík. Kam se to Webasto montuje?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 17.01.10  11:05

kutil: vždyť to znáš ,vynásob počet prodaných Mondeí cenou toho topení(i když bude asi o hodně menší než těch 5t ) a dostaneš cifru, kterou asi někdo ve Fordu nedokázal akceptovat, navíc český trh nikoho v automobilkách nezajímá
    no a teď až přišla krize, tak jde všechno trochu jinak a i automobilky se musí trochu jinak snažit... ale tak je to se vším

pokud hodláš auto provozovat i dál(psal jsi, že si ho necháš déle), tak bych vrazil něco peněz do Webasta - mrznout v autě bych nechtěl (zažil jsem to nedávnou i u nového auta při návratu z Tuxu)
    a navíc si myslím, že i ta elektická spirála by měla jít domontovat, nachystané to je, tak to zapojit a šikovný autoelektrikář by to dohromady snad dal - možná se pletu, ale zkusil bych se na tvém místě poptat
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.01.10  21:48

.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.01.10  21:42

RADEK1: Chtěl jsem přihřívání domontovat, ale prý to nejde. Auto, které nedokáže topit mi připomíná Trabant. >:D

cja: Právě proto o tom mluvím. Fakt nechápu, že Ford nemá tu slušnost dát přihřívání do standardu. Položka 5000,-Kč při ceně auta mi připadá zanedbatelná, hlavně když je to položka k zajištění základních vlastností vozu a to řidičovy pohody. U současného modelu už jim to konečně došlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Petrko

Petrko 16.01.10  16:44

Jj jak pravíš vyhřívané čelní sklo už mám na čtvrtém fordu a už bych nechtěl jinak na novém mondeu jsem ho měl v Ghii v ceně ale kdyby tam nebylo rozhodně bych si na něj připlatil, ve výhledu mi to nikdy nevadilo ani v noci asi to bude tím že koukám dopředu před auto takže nevnímam drátečky va skle, ale v zimě zvláště teď když hupsnu do mondysa který si sám zdetekuje okolní teplotu a zapne automaticky vyhříváni všeho kromě sedadel (taky to tam mohli zaimplementovat) jsem spokojený jak male dítě na písku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…