FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 19.01.10 11:05
« Re: spolehlivost common-railu Ford (?)
Mondeo má dva termostaty !! zkus prověřit oba ! Ale mě to dělalo stejně , teploměr padal za mrazu i během lehké jízdy a topilo to méně......pak už jsem to taky neřešil....Údajně to rozpětí teploměru , od okamžiku, kdy se hne ručička po střední polohu je cca 5 stupňů... -
RADEK1 19.01.10 10:45
To kutil: když si sedneš do sedačky tak u pravého kolene pod volantem je čidlo vnitřní teploty. je tam malý ventilátor, který nasává vzduch z kabiny k čidlu a to pak měří teplotu.tento ventilátorek se často porouchá (je třeba jen zalepený od prachu)a ventilace nemá přesné udaje o teplotě v interiéru auta.mrkni jestli se točí -
superkutil 19.01.10 10:16
cja: Auto bylo v servisu v prosinci. U předchozího auta jsem měl hodně závad, v servisu jsem byl skoro pořád a nic se nevyřešilo, akorát se tvářili, že si vymýšlím. Oni prostě na odstranění závad nestačili a nebo se jim nechtělo, to nevím. U současného auta mám už 3tí autorádio a zlobí stejně jako ty předchozí a co na to servis? Tváří se, že si vymýšlím a když jim to předvedu, tak se začnou vymlouvat, že je to něčím co je v autě navíc. Prostě neví co s tím. tvrdí, že jim FMC a Ford dávají málo informací, že neexistuje komunikace a zpětná vazba mezi servisem a továrnou, že je v tom nechá Ford koupat. Že nemají dost informací.
U předchozího Mondea mi stále foukalo na nohy (netěsnící klapka) a v létě s klimou mi nohy umrzaly. Nevěřil bys, jak dlouho trvalo, než závadu uznali, auto rozebrali a chybu našli. Prostě se jim do toho jen nechtělo. Sice to opravili, ale od té doby v palubce něco drnčelo.
Takže moje důvěra v servis: no olej vymění, vodu doplní, filtr vymění. Ale když fakt něco blbne, tak už je to s nimi horší. Neumí hledat a odstranit závadu, jsou to jen měniči dílů. Není na staré machry, kteří auta fakt znaly.
Kdysi mi zlobilo Polo, náhodně zdechlo a nechtělo nastartovat. Značkový servis VW si nevěděl rady a jen chtěl peníze. Nakonec to objevil garážista, který si auto vzal a jezdil s ním, až to našel. Byl to vadný konektor za 30Kč. -
superkutil 18.01.10 20:49
RADEK1: el. přihřívání je standard u moderních dieselů, protože díky vysoké účinnosti motor nezvládá v zimě ohřát chladící kapalinu . Některé automobilky nabízejí přihřívání naftové. To samozřejmě ohřeje rychleji chladící kapalinu než elektrické. Ale i elektrické pomůže. Nová Mondea ho mají ve standardu. Nové Oktávky s TDI by měli mít ve standardu přihřívání naftové. U C-MAX má Ford i elektrické přihřívání za příplatek. Každý holt má k zákazníkovi jiný přístup.
Ale zjistil jsem, že moje problémy jsou způsobené i tím, že má automatická klimatizace odmítá topit. Začne trochu topit až když dám teplotu na maximum, foukání taky a směr vzduchu na nohy. -
RADEK1 18.01.10 18:48
Asi je to už zbytečné, ale k diskuzi o přihřívání:
já jsem pochopil ser.technika , že el. přihřívání je standardem pro některé země s chladnějším klimatem. a to co myslíte vy , tedy přídavné topení (tenkrát v nabídce za příplatek 15000kč a nebo programovatelné a ještě na dálku za 65000kč)je naftové .domnívám se že by baterka moc dlouho nevydržela pokud by bylo topení el a mělo ještě před jízdou vyhřát motor.
To Win Diesel máš SZ. -
štíreček1 18.01.10 17:17
Ono jak člověk na to zaostří, tak to dělá problém. Je fakt, že za mlhy nebo večer jsem to nezkoušel. U mě by to bylo zbytečné i z toho důvodu, že na těch krátkých trasách by mohla trpět baterie. Zatím je v plné kondici, ale až zestárne tak možná budu nucený vytáhnout i pojistku na to el. topení...taky mě štve, že se samo zapíná vyhřívání zadního okna i když to není potřeba. -
-
superkutil 18.01.10 09:21
Vyhřívání předního skla mám na druhém Mondeu a je to dobré, akorát fakt v noci za deště je to bída a záhul na oči. U předchozího Mondea to bylo lepší, tam byly halogeny, ale u toho současného jsou tam xenony a ty vůbec nesvítí. Už jsem to řešil s Fordem a potvrdili mi, že xenony u MKIII neuměli udělat a svítí málo. Také za mlhy jsou drátky hodně vidět. U předchozího Mondea mi také dost rychle drátky popraskaly a určité části nefungovali (bohužel to bylo vždy více drátků vedle sebe).
Takže bych klidně vyhřívání předního okna vyměnil za naftové přihřívání chladící kapaliny. -
cja 18.01.10 09:10
štíreček: nosím optiku, málo vidím, ani nevím , že to má nějaké drátky >:D Jediná situace , kdy vnímám, že tam ty odporové drátky jsou je v noci za deště, tam je to horší. Ale jinak i když jedu do práce, tak zapnu vyhřívání skel a i rychleji odmlží. Nehájím to, záleží na každém co mu vadí a nevadí a co využije a nevyužije.
Teď jsem se vrátil z nějakých popojížďek a i přes 20cm prachového sněhu nebyl problém projet - silničář tam ještě nebyl a Mondo prošlo bez problémů. ;-) -
štíreček1 17.01.10 17:21
Kutil: po deseti km už mám dávno topení vyplé. Znám případy, kdy si topnou spirálu někteří montovali přímo do hadice k hlavě a přes spínací hodiny si vyhřívali hlavu kvůli lepším startům. V náklaďáku jsem to taky měl, ale tam to bylo přímo do hlavy. Zimní starty paráda a bez žhavení.
cja: do práce to mám dva km, takže stejně než bych tam dojel by se okno nerozmrazilo. Ale kamarád to měl v mondeu taky a chvíli mu trvalo, než si na ten výhled zvykl a pak si toho nevšímal vůbec. Když jsem jel s ním, tak nevím jestli bych si zvykl. Je to taky otázka jezdit s tím celý rok, když bych to využil párkrát do roka... -
cja 17.01.10 12:38
Kutil: nevím jak vypadá , ale je to v motorovém prostoru , někde jak je výfukový svod - ukazoval mi to na servise technik,řekl bych , že to bylo přístupné zespodu, nikoliv přes palubku , mělo by to být nachystané a na "vrakovištích" by se to dalo asi pořídit velmi jednoduše, ale odborně to asi popíše někdo jiný - spíš jestli není omezení dáno řídící jednotkou???
na druhou stranu, aby jsi nebyl zklamán, není to tak , že zmáčknu startovací tlačítko a hned to topí - to bych musel pustit bufík
co se týká nez. topení [odkaz] -
superkutil 17.01.10 11:38
cja: Jak ta spirála vypadá a kam se montuje? Našel jsem popis jen pro Škodovku. To je v motorovém prostoru nebo někde pod palubkou? Chtěl jsem koupit třeba nezávislé elektrické horkovzdušné, ale mají jen 160W a to mi připadá málo. A raději bych ohřev vody než teplovzdušné Webasto. Navíc nevím, jak dlouho si Mondeo nechám, potřeboval bych 4x4, ale v tuto chvíli je moje Mondeo neprodejné. Takže zkusím možná raději nějaký ohřev vody a dozadu kouli pro vozík. Kam se to Webasto montuje? -
cja 17.01.10 11:05
kutil: vždyť to znáš ,vynásob počet prodaných Mondeí cenou toho topení(i když bude asi o hodně menší než těch 5t ) a dostaneš cifru, kterou asi někdo ve Fordu nedokázal akceptovat, navíc český trh nikoho v automobilkách nezajímá
no a teď až přišla krize, tak jde všechno trochu jinak a i automobilky se musí trochu jinak snažit... ale tak je to se vším
pokud hodláš auto provozovat i dál(psal jsi, že si ho necháš déle), tak bych vrazil něco peněz do Webasta - mrznout v autě bych nechtěl (zažil jsem to nedávnou i u nového auta při návratu z Tuxu)
a navíc si myslím, že i ta elektická spirála by měla jít domontovat, nachystané to je, tak to zapojit a šikovný autoelektrikář by to dohromady snad dal - možná se pletu, ale zkusil bych se na tvém místě poptat -
superkutil 16.01.10 21:42
RADEK1: Chtěl jsem přihřívání domontovat, ale prý to nejde. Auto, které nedokáže topit mi připomíná Trabant. >:D
cja: Právě proto o tom mluvím. Fakt nechápu, že Ford nemá tu slušnost dát přihřívání do standardu. Položka 5000,-Kč při ceně auta mi připadá zanedbatelná, hlavně když je to položka k zajištění základních vlastností vozu a to řidičovy pohody. U současného modelu už jim to konečně došlo. -
Petrko 16.01.10 16:44
Jj jak pravíš vyhřívané čelní sklo už mám na čtvrtém fordu a už bych nechtěl jinak na novém mondeu jsem ho měl v Ghii v ceně ale kdyby tam nebylo rozhodně bych si na něj připlatil, ve výhledu mi to nikdy nevadilo ani v noci asi to bude tím že koukám dopředu před auto takže nevnímam drátečky va skle, ale v zimě zvláště teď když hupsnu do mondysa který si sám zdetekuje okolní teplotu a zapne automaticky vyhříváni všeho kromě sedadel (taky to tam mohli zaimplementovat) jsem spokojený jak male dítě na písku.