FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 11.06.12  19:28

« Re: Filtr

Je zajímavé, že regeneraci občas poznám při jízdě, je to takové jakoby cukání plynu, ale po zastavení mám volnoběh pořád stejný, takže nemůžu určit, zda vypalování ještě probíhá nebo ne. Abych slyšel větrák při volnoběhu musel bych před auto, po vypnutí motoru ještě chvíli jede, někdy i víc než minutu. Taky se mi stává, že regenerace - tedy dle cukání motoru nastane klidně po čtyřech km, je možné, aby se tak brzy spustila, když v podstatě nemá nebo by neměla mít takovou teplotu plynů? Mohli na to hoši u forda víc myslet a dát alespoň kontrolku vypalování :-)

Jinak max měl čtyři roky, má téměř 50tis km a nic nežádá, nic se nekazí. Olej plus filtry cca po čtrnácti tis km, nádrž vydrží taky na dlouho, jen by mohla být nafta levnější :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.12  18:36

Když to chvilku vydržíš a necháš to dojet, dáš malinko nafty navíc ale výrazně prodloužíš životnost filtru.
    Jen to nenech běžet v garáži - fakt to generuje dost tepla.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.12  16:08

.. a pište , chlapci, pište...za chvíli máme 12 tisíc příspěvků.......!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.12  16:07

Taky to smrdí jako když hoří gumy :-)

Někdy ale taky nečekám, až to se to vypálí.....Smůla je , že já tak dvě minuty od domu jedu po rychlé čtyřproudovce, a tam se to často zapne ale občas dojedu k domu dříve, než to skončí.......... Ale v návodu o tom nic není, že mám počkat, nic, takže to asi bude všechno v naprostém pořádku :-)
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 09.06.12  12:41

« Filtr

O tech otackach vim. Moc jsem pospichal a co se vlastne deje jsem si uvedomil az se z auta zacaly ozyvat prave ty zvuky , ne ktere nejsem zvykly. Volnobezne otacky mam cca 8oo. Ovsem jake byly kdyz jsem prijel netusim. Slo me spis o to jak dlouho trva regenerace jako takova. Jak jsem psal cca 5-7 min pred odstavenim jsem si vsiml zvyseni spotreby.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.12  10:57

Radku, při vypalování filtru se obvykle zvyšují otáčky motoru a motor je citlivější na plyn. U mého auta je volnoběh 600 otáček, při vypalování 850. Dojedu do garážového stání, a pokud mám 850 otáček (a před tím jsem cítil citlivější plyn) vím, že vypaluji - v žádném případě nevypínám motor a čekám, většinou tak 20 až 60 vteřin, než se proces ukončí a otáčky spadnou na 600/min. Tehdy vypnu motor, ale protože je litr rozhicovanej, ventilátory běží dál až do zchadnutí - přitom se může ozývat praskání chladnoucích kovových spojů.
    Zjisti, jaký rozdíl máš mezi normálním volnoběhem a zvýšeným volnoběhem při vypalování. Ten rozdíl by fakt měl být znatelný a po ukončení vypalování se otáčky sníží opravdu SKOKEM.
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 09.06.12  08:29

« Filtr

Vcer jsem byl primo pritomny u vypalovani filtru. Jel jsem asi 6o km trasu stylem jizdy odpovidajicimu asi spotrebe 7,5 az8l cca 5az 7 min pred prijezdem k domu se spotreba zacala splhat k 9. Nedoslo mi co se deje a tak jsem zastavil v garazi . Z pod auta se ozyvalo praskani siceni dokonce se spustily na chvilicku i ventilatory. Stihla se regenerace provest ? Jinak mam najeto 5o tis a uz mam vymenene vsechny brzdove kotouce.Neni to brzo?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.06.12  14:29

« Re: zklamání

Kutil Tim: nevím jak to myslíš ale Kaškaj se zvláště po faceliftu líbí moc, nestíhají ho vyrábět. Dokonce i kontroverzní Juke se mnoha lidem líbí.
    Na Navaře a Pathfinderu se mouchy jistě nějaké nacházely. Na Kaškajovi jsem měnil zadní tlumiče v 35000, to v pořádku nebylo ale .................... D1 .................. co dodat.
    Interiér je velmi pěkný a je tam absolutně vše z měkčeného plastu. To dnes frčí zvláště u VW-milců, to Kaškaj splňuje.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.06.12  13:51

WinDiesel: Nisan nejsou žádní krasavci a interiér bývá slabší, ale jezdí skvěle. Znám lidi co mají X-Trail, Navaru, Pathfinder a všichni jsou spokojeni a auta jsou bezúdržbová.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.06.12  11:45

Jednoduše ....................... Kaškaj, jako auto pro rodinu nám slouží SKVĚLE. Jediné co mu nejde moc k duhu jsou příčné překážky na D1.
    1,5 dCi 78 kW 240 Nm kufr slušný, za 3 roky mám bez závady najeto 40 000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 06.06.12  20:52

oleowr1: no to jsem spíš myslel jako postesk nad tím samým co ty - že už člověk nemůže věřit vůbec ničemu, natož návodu, který dneska slouží asi jako příručka včasného zničení výrobku...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 06.06.12  15:26

Moik: neřídím se slepě návodem, olej jsem vždy měnil dříve, dělám si na autě údržby, které se běžně nedělají.... je mi jasné, že vždy jde jen hlavně o zisk, bohužel....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.06.12  15:26

Moik: Škoda že nejde zažalovat firmy za podvodnou reklamu a za klamání spotřebitele. Ono kdyby za to byly vysoké pokuty, tak by se firmy chovaly jinak. Kdysi jsem řešil longlife přímo s technikem od VW a ten sám říkal, že to není jednoznačné. Že se prý u longlife systému kontrolují určité parametry a když je olej špatný, tak to upozorní na výměnu. Zažil jsem člověka, který když měl najeto na první olej 57000km tak nevydržel a olej vyměnil. Já osobně raději budu dávat horší olej a častěji.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 06.06.12  14:48

oleowr1: tak buď jsi uživatel a slepě se řídíš návodem, jak uvádíš v prvním příspěvku nebo tomu rozumíš a řídíš se vlastním úsudkem, jak uvádíš ve druhém příspěvku.

Ale přece právě pro takové oleowr1 z prvního příspěvku jsou ty návody psaný. Automobilka musí najít kompromis mezi spolehlivostí a ziskem. Je bláhový myslet si, že jim jde o tebe nebo o mě, jde jim jen o zisk. A pokud bude zisky vyšší tím, že nasypu 100mega do marketingu místo do vývoje motoru TDI, potom je narvu do marketingu - to je logika VW. A Ford nebude o moc jinde.

Olej po 30tis km mění jen ten kdo auto nejpozději ve 120 prodá. A pro toho je to více než dostačující a zase tady platí výše uvedená logika. Jestliže prodloužení intervalů na 30tis km zvedne prodeje firemních aut o víc, než klesnou prodeje individuální vlivem špatné pověsti ojetých aut, potom ty intervaly marketingové oddělení prodlouží.

Škoda že doba, kdy šlo o pověst a zákazníka je nenávratně pryč. V dnešním podnikání je všchno povoleno!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.06.12  10:24

oleowr1: Já chci taky poradit takové auto. Jen ho potřebuju ještě ve 4x4. Mám za sebou několik let ve výzkumu aut v ÚVMV (brzdy, jízdní stabilita, kouřoměry, aut. převodovky, řídící jednotky, páté kolo, apod.). A mám pocit, že už tak nízkonákladová auta jako byla Lada 2103 neexistují. Dnes je to o tom, že draze koupíš a pak draze provozuješ. Když to spočítám zpátky, tak mám stále vyšší náklady na kilometr. Když ušetřím na palivu, tak to vyhodím za servis. 8-s

Nemluvím o jízdních vlastnostech, třeba poslední Mondeo bylo opravdu povedené a moc jsem si na něj zvykl a myslím, že lepší auto už mít nebudu. Ale ty provozní náklady. 8-s Prostě už kvalita není jako dřív, stále víc se na všem šetří a náhradní díly jsou stále dražší. Mě nejvíc dostala cena za vadný EGR výměnným způsobem za 10000Kč. Přitom 2x odešla oddělitelná část v ceně cca 500Kč a to ještě z důvodu konstrukční vady, kdy se do EGRu dostala voda. Nebo krytka ostřikovače světel, kus plastu o velikosti krabičky od sirek za 410Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.06.12  22:59

win: nevěřím v longlife...., mám vystudovanou techniku na dopravce v Žilině, doktorát z telekomunikační a zabezpečovací techniky, vždy jsem byl velký fanda do motorek a aut.... technologií, elektroniky. Bohužel dnes všemu vládne marketing. Jezdil jsem 10-ky tisíc km s ladou 2103 (asi nejlepší a nejspolehlivější auto), lada 21053, Š 105L-125L, volha 24, Ford Sierra 2,3D, 2,0i, 1,8TD, octavia 1,6 (55 a 74k2), 1,8, 1,9TD, 2,0TD, fabia 1,9SDi, 1,9TDi, 1,4TDi....., Favorit, Felicia.....
    Zkus mi poradit rodinné auto, aby bylo dost velké (střední třída, nejlépe kombi), netrvám na trhači asfaltu, stačí 80-100kW, spotřeba kolem 6l/100km (benzínu či nafty), nájezd 15-20tis.km ročně.... auto by mělo mít co nejnižší provozní náklady, přiměřené pořizovací náklady, spolehlivě mě dovézt kdykoli z místa A do místa B.... nemusí být nové, stačí dobře ojeté...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.06.12  16:50

Kdo chce kam, pomozme mu tam.
    Opravdu věříš v longlife olej? 40 000, 50 000, 60 000?
    Pokud ano, potěš koště.
    Pokud ne, proč bys měl věřit v totéž u filtrů.
    Všichni lžou, taková je pravda. Marketing, marketing, marketing.
    Kdo víc natáhne lhůty, vyhraje, za ním půjdou fleeťáci.

Chlapi, používejte víc to kulatý co máte na ramenou !!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.06.12  16:47

Už ho přestanu dráždit. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.06.12  16:46

DIM: a to já zase rád autu posloužím ................. a kupodivu, zdá se že to (alespoň u mne) funguje, nebo že bych byl takový klikař?

V průběhu času:
    Škoda 120 LS (opravy samodomo pořád něco)
    Almera 1,5 - bez závad
    Octavia I 1,6 (rychle jsem se jí zbavil, skřípala a musel jsem do kufru skákat pro věci, zato na sedadla se nikdo nevešel)
    Opět Almera 1,5 - opět zcela bez závad
    406 - 1,9 TD - zcela bez závad až na občasné skřípání ve dveřích, šel dál ve 350 000 s původním vstřikováním
    Mondeo 2,0 TDCi - pár drobných závad
    Kaškaj 1,5 dCi ještě máme - 40 000 a zcela bez závad
    Méďa už služebně najel 120 000 a je zcela bez závad

Asi jsem klikař.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.06.12  16:36

Přesto si myslím, že autům i trochu rozumím....Najezdil jsem třeba 350 tis km s Fiatem 125p 1300 :-) A pořád jezdil ! Skoro všechno jsem tam dělal sám. V garáži na zemi, auto na špaĺkách :-) Pak nějaké Favority, Forman...a pak Octávka ( to už bylo něco s tím 1,8 T motorem )....a pak Mondea. Když si to tak sečtu, tak už hodně přes milion km. A samozřejmě, že vím, co je filtr a pod .....nakonec 5 let jsem techniku studoval.....ale ať jsem dělal vše normálně .... a dokonce i nad rámec normálnosti .....tak se mě ta Mondea sypala pod rukama až nečekaně rychle. První po 70 tis km ( a vím, jak strašlivý byl další vývoj toho auta poté, co jsem se ho bez opravy zbavil ). Druhé jsem prodal po 140 tis km, jedny vstřiky jsem měnil při 70 tis, a už mi zase avizovali, že vstřiky jsou podle diagnostiky opět na hraně opotřebení....... A plno dalších problémů. To auto z hlediska životnosti povedené nebylo. Možná že jsou ještě horší, to je možné....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…