oleowr1 22.01.10 12:26
« Všechno mi zatím fachčí...
Koukám, že DIMovi bylo po mně smutno ;-)
příspěvky čtu, ale nemám čas přispívat
Po výměně turba v listopadu autíčko jezdí bez problémů, občas mám paranoiu jestli se neohly ojnice (když byl ve válcích olej), ale asi ne. Neklepe nic (mimo dvouhmoťák), dopřál jsem autu k Vánocům novou baterku, olej (1700km po výměně turba) a trojkombinaci. Prodávat ho nemá smysl, je sice 12/2002, ale ujeto má jen 165tis., startuje bez problémů (zatím vyzkoušeno do -15st), vyjede kam potřebuju, topí standardně po 6-10km (vlažný vzduch dříve). Na jaře začnu stavět barák, kombík se bude hodit a nebude mi líto, že sem tam přijde k nějakému šrámu od převáženého materiálu. Shrnuto mám co chci a na co momentálně mám. :yes: -
DIM 22.01.10 11:50
« Re: Prodej Mondeo
Nenutím Ti samozřejmě embéčko !! :-) Tak jsem to nemyslel. Kolega měl u Subaru problémy s aktivními tlumiči , a ty byly pěkně drahé. Octávia a Forester jsou úplně jiné třídy, to je jasné. Průchodnost terénem je ovšem jedna věc a 99% provozu na normálních cestách je věc druhá. Až budu mít na práci monitorovat všechny kůrovce na Šumavě, tak by se Forester hodil. Protože mám jiný kšeft, pohybuju se po silnicích a dálnicích, kde je (většinou :-) pěkný černý asfalt, tak mě Gazíky nezajímají !! :-) A taky nevím, jak bych z něj sundával kola a lyže :-) Možná takové ty ALU schůdky z Hornbachu.
Včera jsem si sednul do SUPERBU II Combi, ten prostor na těch zadních sedadlech je neuvěřitelný, normálně jsem si tam mohl dát nohu přes nohu a nedotýkal se předního opěradla.......no ale zase : k čemu by mi to bylo ?? Kufr mi připadá takový normální, mají tam nějaký te systém kolejnic a upínačů, což možná nemusí být špatné....ale zase : jak často to použiji ? Mě zatím vždy stačila ta napružená síťka.....a nezabírá místo.
Připadá mi, že Superb je podivně řešené auto , kabina hodně vpředu, tím prostor na zadních sedadlech, ale šířka o ničem, vpředu loket na loket ve dvou, s pátým člověkem už se snad ani vzadu nepočítá.....( objektivně dodávám, že v pěti toho taky moc nenajezdím :-) )
Každé auto má něco, jako taxikář bych šel do Superbu, jako hajný do offroadu.... atd. -
superkutil 22.01.10 11:11
« Re: Prodej Mondeo
Nevím, ale mám několik známých kteří mají Subaru (Forester nebo Legacy) a plná spokojenost. A to jednomu z těch aut je už 16let. Všechno jsou benzíny, takže s dieselem nemám zkušenost. Ale průchodnost Forestera je výrazně lepší než Oktávka a taky symetrické AWD je trochu o něčem jiném než HALDEX. Kolega má Scouta s 2.0TDI a na to že stál skoro jak Forester, tak nic moc. Scout je sice o něco vyšší jak Oktávka, ale jeho průchodnost nic moc. Ale taky znám holku, která bydlí v Krkonoších a má starou Oktávku 4x4 TDI 66kW s pneu Nokian a projede všechny silnice, ale v terénu končí. A mě doma asi Škodovka neprojde. >:D -
DIM 22.01.10 10:55
« Re: Prodej Mondeo
Na kdyby se nehraje ! :-) Tak to prostě je . Kdo mohl tušit, že přijde něco tak neuvěřitelného, jako je současná autokrize ! Auto nikdy nebylo dobrá investice. A že si drží Škodovky cenu lépe je taky celkem normální jev , když se u nás vyrábí. Každá garáž si s těmi auty poradí, ví kde sehnat levnější díly.....
Myslíš, že s tím Subaru by jsi udělal větší terno ? Kolega ho měl a přesto že potřeboval pro práci 4x4, tak se ho zase rychle zbavil a koupil raději 4x4 Octávii. Náklady na provoz a údržbu např. byly vysoké...... -
superkutil 22.01.10 10:40
« Re: Prodej Mondeo
jurkoboss: Nízké ceny luxusních ojetin vidím v nesmyslně vysokých provozních nákladech, hlavně ceny servisu a náhradních dílů.
Moik: je smutné, že když je automobilka schopná prodat za 350tis. že má tu drzost ho prodávat běžným zájemcům za 700tis.
DIM: Potřebuji 4x4 jinam bych si Mondeo nechal. Zdědil jsem chalupu a tam se ani v létě s Mondeem nedostanu, nebo jen pár dnů v roce. Chybu jsem udělal už v roce 2006, kdy jsem přišel podvodem autobazaru o staré Mondeo. Kdybych byl počkal rok, tak už se začaly vyrábět Forestery v dieselu a prodávali se za 580tis.Kč.
O těch opravách mi ani nemluv. Staré Mondeo MKII se mi začalo sypat kolem 140tis.km začalo odcházet snad všechno. Završil to prohnilý chladič klimatizace a odnes to i kompresor. Předtím zapalování, páčky ovládání, motorek světlometu, úchyt sedačky, termostat, prasklá spona stabilizátoru, čepy už podruhé, ovládání oken. Z tohoto pohledu bylo Mondeo hodně nákladné na provoz. Když to porovnám třeba s VW Polo nebo i Fiestou, tak tam ty náklady jsou minimální. -
DIM 22.01.10 10:00
« Re: Prodej Mondeo
No je potřeba se s tím smířit. Auto jsi ojezdil jeho potenciál využil a vyčerpal.... Proč vlastně chceš jiné auto ?? Polož si tu otázku napřed sám sobě a potom se na to podívej očima případného zájemce . Auta se neprodávají ani nová ani stará, max. ještě díky šrotovnému nižší střední a především malá auta . A kde není poptávka.......Navíc opravy a údržba starších aut je opravdu nevyzpytatelná a občas velmi drahá věc - ( kde je oleowr ?? ). Já jsem se taky Mondea zbavil právě proto, že jsem nechtěl mít noční můru z toho, co všechno mi může odejít.... Teď mám polštářek záruky ...a úúplně jiné auto , ten skok dopředu u nového Mondea je tisícimílový. A jestliže se už nové Mondeo prodává po 1-2 letech za 400 tis, tak není co řešit. Pravda, na těch odkazech je vždycky jistě náhodou natočený volant tak, že není vidět nájezd....Ale to je právě jeden z důvodů, proč jdou auta z druhé ruky tak rychle dolů. nikdy nevíš, co z toho kdo kde vyměnil, co tam kdo kutil :-)...... -
sybokcz 22.01.10 09:23
« Re: Prodej Mondeo
To je taky jeden z duvodu, jednak nizsi nakupni ceny, Fordovi ruzne akce. Pak kdyz dotahnes skoro nove auto za 3/4 nebo pulku noveho, tak proste po par letech nebude mit hodnotu skorozadnou. To je jasne :).
Btw. nevim co s tema autama mate :). Vytahl jsem po trech nedelich stani mondeo (mame vice aut a mondeo bylo hodne zapadly a nechtelo s mi ho vykopavat), nastartovalo napoprve bez protestu a vlazny vzduch zacal foukat po 4km (-6 venku), pravda kdyz bylo pred vanoci -12, tak to trvalo 10km. Zadni vyhrivani se spina (jsem zvykly ho vypnout, kdyz neni potreba), predni nemam, elektricke prihrivani vubec netusim, ale spis ne, pac auto je dovoz Italie. -
Moik 22.01.10 09:07
« Re: Prodej Mondeo
Nesrovnávej se svým starým Mondeem, to se neprodávalo za 520 v plné polní 2,2TDCi, ceny aut šly dolů a to sebou logicky vzalo i ojetiny, nechci strašit, já jsem koupil Mondeo sice 1,8D 92kW ale s 18tis km Titanium 10měs. staré z Eurodieselu, ale za 355bez daně!!! Pravda, dostal jsem podstatnou slevu, brali jsme více aut a taky ne poprvé, ale ta cena je platná!! -
jurkoboss 22.01.10 08:55
« Re: Prodej Mondeo
Kutil, nie je to o tom, žeby Mondeo bolo menej kvalitné ako konkurencia, alebo, že by ich bolo prebytok.
Je to všeobecný fenomém, že autá strednej triedy rýchlejšie strácajú na hodnote, ako napr. autá nižšej strednej triedy.
Porovnaj si ceny jazdených áut Golf-Passat, Octavia-Superb,
Astra-Vectra.
Horšie sú na tom autá vyššej triedy. Pozri za koľko si môžeš kúpiť starý VW Phaeton, Audi A8, BMW 7.
10-ročné BMW 7 kúpiš lacnejšie ako 10-ročnú Octáviu.
Vieš toto vysvetliť? Kvalita neporovnateľná, prebytok BMW 7 nad Octáviou určite nehrozí.
Potom sú však také bonbóniky ako Audi S8, alebo nejaké A8 W12, a podobne. Takéto modely si viac držia cenu.
U superšportov to je skôr naopak. Veľmi dlho si držia cenu, pokiaľ nie sú búrané, tak aj po rokoch sa predávajú takmer za cenu nového, ak nie už aj drahšie. -
superkutil 22.01.10 00:55
« Re: Prodej Mondeo
sybokcz: Člověče, já mám pocit, že vidím stále více velkých aut a k tomu dost terénních. A vidím taky dost Mondeí, spíš bude problém v tom, že je přebytek Mondeí na prodej. Přitom nemám pocit, že by bylo Mondeo o tolik horší jak konkurence. -
superkutil 21.01.10 22:44
« Re: Prodej Mondeo
Moik, štíreček1: Dnes vidím, že byla pěkná blbost nekoupit S-MAX a místo toho koupit výběhové Mondeo, hlavně proto, že ten S-MAX byl levnější a lépe by se prodával. To bude dost problém, ten Forester pořídit. 8-s
Je to pro mě nepochopitelné, jak Mondeo 3 roky staré se 100tis.km může mít cenu jen 150tis.kč. Vždyť mé 6let staré Mondeo MKII se 150tis.km mělo v roce 2007 cenu 145tis.Kč.
Vždyť 3 roky staré Mondeo má cenu jako 3 roky starý Fusion. -
Moik 21.01.10 20:45
« Re: Prodej Mondeo
Kutil: Víš, za kolik se vyprodávaly Mondea před nástupem nového modelu? To se pak nediv, že to za těch 250 neprodáš. Není to od Fordu moc fér, VW na takové ceny imo nejde.
Nevim, jestli máš takovou výbavu [odkaz]
ale tenhle borec to prodává víc jak půl roku...
A největší průšvih je, že za peníze z Mondea jseš tak na 2004 Foresteru -
cja 21.01.10 19:05
« Re: Prodej Mondeo
DIM: vždyť píši loni(Kutil ma 2006 - takže stejně staré),ale to bylo Tit X, takže zase o něco jinde než Ghia
Ale asi mezi 150 a 200 t je realita, což je smutné, ale tak to je ...Navíc to co stojí na bazarech salonech jsou auta se stočenými tacho, soukromý kupec zaplatí víc, zvlášť ten, který ocení servis a historii auta, je třeba hledat.
Na druhou stranu pokud je auto na podnikání a na práci a svoje vydělalo..., kalkulovat při koupi auta jaká bude ztráta je vždy problematické, když koupíš něco z prémie, tak sice dostaneš asi při následném prodeji víc, ale zase výrazně víc zaplatíš... -
cja 21.01.10 15:51
« Re: Prodej Mondeo
Já prodal loni 2005 se 140t km 2,2 TDCi Tit X s tím ST paketem za poctivých 265t vč. DPH. Ale byla to voňavka a bral to známý, který to auto znal, no minusem bylo, že jsem 6 měsíců před tím dělal vstřiky cca 27 t a než jsem mu to dal, tak periodická prohlídka, kde se dělaly brzdy na předku no a 15t to vyšlo, takže v té ceně bylo zohledněno i toto.(navíc zimní kola k tomu). Byl jsem to ale dobrák. Ale prodávat auto je alfa i omega nákupu nového auta, a jak píše Ke možná lepší se toho zbavit i pod cenou - osobn jsem rád , že mám tohle na 4,5 roku vyřešeno.
DIM: ... jako že by svatý... DÝM - ??? chystáš nějakou konverzi?? Třeba ke koncernu?? >:D
Pak se nabízí otázka, jestli se to vyplatí, pojištění tak drahých vozů nepočítám