FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.01.10  14:33

« Re: Prodej Mondeo

Já mám garáž , jenže plnou harampádí !!! :-)

Psal jsem na BENZINU a.s. , dokonce odpověděli, že standard je do -20 st., pak že je mimořádně do hor a tak nafta arktická, a teď že operativně aditivují TOP Q i VERVU na -25 st. Akorát nevím, kam ji vozí a kam ne.

A doporučují Diesel aditivum zimní a VIF.

No jen aby se mi tam přes ty aditiva do té nádrže vešlo nějaké palivo !!!! Já tam snad dnes poprvé v životě do té nádrže něco aditivního chrstnu ! Má být ještě chladněji a ještě chladněji.... a nebo vyhodím ten kulečník z garáže...a nebo Focus s benzínem ...:-)

Jo , a na doplňující otázku jsme dostal vyjádření od Benziny, že Diesel Aditivum od VIF je odzkoušené a bezpečné a že VERVU upravují v těchto dnech na -25 a TOP Q doplňují arktickou naftou do -26. A že je třeba se ptát obsluhy , co tam vlastně mají nebo nemají....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.01.10  14:26

Já mám garáž , jenže plnou harampádí !!! :-)

Psal jsem na BENZINU a.s. , dokonce odpověděli, že standard je do -20 st., pak že je mimořádně do hor a tak nafta arktická, a teď že operativně aditivují TOP Q i VERVU na -25 st. Akorát nevím, kam ji vozí a kam ne.

A doporučují Diesel aditivum zimní a VIF.

No jen aby se mi tam přes ty aditiva do té nádrže vešlo nějaké palivo !!!! Já tam snad dnes poprvé v životě do té nádrže něco aditivního chrstnu ! Má být ještě chladněji a ještě chladněji.... a nebo vyhodím ten kulečník z garáže...a nebo Focus s benzínem ...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 25.01.10  14:24

Proč vlastně Ford nepoužívá elektrický nebo horkovodní ohřev palivového filtru?

S VIFem startuje i v -26°C. Naskočí, chvíli kolísá, ale běží. Bez VIFu i lehce pod 0°C zaškytá, bíle zakouří a zdechne. Na podruhé nebo na potřetí naskočí, ale bíle kouří a je hrozně nepravidelný. A když se přidá a pustí plyn, tak vypadá, že zdechne, otáčky propadnou k 500ot. a pak vylezou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 25.01.10  13:05

DIM: já se bál, že mi zamrzne nafta a zamrzla mi pro změnu voda!!! Jel jsem včera večer do OV a ono to netopilo vůbec. Motor se krásně zahřál do polovičky teploměru a držel, ale trubky do radiátoru v kabině zůstaly asi zašpuntované. Naštěstí pomohlo 3/4 hodiny v podzemí ve Futuru a už zase topím. Na noc jsem auto raději zavezl do garáže, ráno bylo venku -21st, v garáži -5st, paráda :-). Kdysi jsem nebyl líný a těch 10min do garáže pro auto chodil, v zimě jsem měl na spínací hodiny teplovzdušný ventilátor a stačilo, že foukal v noci 3x po půlhodině a v garáži nemrzlo.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.01.10  12:23

V Servisu ale nedělali dopoledne nic jiného než stahovali zamrzlé auta. Jak říkám , desítky případů....já se snad půjdu zeptat na tu pumpu, kolik by ta nafta měla vydržet...Jen nevím, co mi tam ta paní prodavačka asi tak může vysvětlovat ..:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.10  11:36

Dim: pridavam uz par let SDA VIF a musim zaklepat...... Kriticke jsou u soucasneho systemu holt nefiltrovatelne prvni km, pak uz ti nadrz ohreje prebytecna nafta z vratky. Jestli by predehrev filtru zabral po par sekundach tezko rict, ale urcite lepsi nez nic. Jen mi prijde, ze -23°C neni zase tak moc, aby "zimni" nafta, resp. parafin ucpal filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.01.10  11:28

Zamrzla mi nafta !!!!! :-)

Ujel jsem vždy tak 100 až 200 metrů, pak Engine Malfunction a stop. Šlo to ale vždy hned znovu nastartovat a zase to ujelo tak max 200 metrů , při pokusu trochu přidat otáček zase stop.
    Bezklíčový KEY FREE systém jsem naučil vypnout zapalování i za jízdy a tak jsem byl schopen vždy když to zdechlo ještě ze jízdy znovu startovat, a tak jsem se doplazil do servisu a tam mi řekli, že už jsem asi 150 dnes. Pravda , bylo -23 stupňů. Nastartovalo to ale na první šup, to zase jo !!! :-) Co teď ? Mám tam plnou nádrž Vervy od Benziny. Aditiva ? Nebo jiná pumpa ? Benzin mi připadá do common railu brutální ..... Že by tady chybělo, WINE, to patentované DELPHI přihřívání ?? Je to jenom filtr ? Dá se to dát i do tohoto motoru ?

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.10  11:27

To s tou pleckou vypada rozumne. Tata ma na chalupe Samuraje bez STK, znacky namalovane aby tolik nedrazdil mistni...... Redukce, vse zasperovat a pokud to zrovna netahne karu plnou syrove brizy, tak to i s tim litrovym moturkem nebo co tam je projede a vyjede vsechno. Je to samozrejme ale malinke, s tim je treba pocitat.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 25.01.10  11:03

cja: Forester 2.5T jsem měl půjčený a opravdu moc pěkné. ;-) A ta spotřeba taky. >:D Výbavu jsem nemyslel přepych (dřevo, bílou kůži), ale trocha elektroniky, aby auto topilo i v zimě, navigaci, HF.

ke: Ta louka je hlavní důvod, ale myslím, že 4x4 použiji více jak v jednom promile. Myslím, že ho využiji více jak 30 dnů v roce. No a ono mít klasické 4x4 není špatné ani během celého roku. :-)

Jezdím ke kamarádovi, kde je takový kopec, že to předokolka nevyjede, jen hrabe. A rozjet se to nedá. Takže to chce zadní náhon, nebo to vycouvat. Ale tam záleží na převodu zpátečky.

Koupit na hory nějakou plečku už mě napadlo. Nechal bych jí tam ve stodole a jezdil tam s ní. Ale to spíš nějaké Suzuki Samuraj nebo Jimi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.10  07:56

Kutil: Muj nazor: kvuli jedne jednou za cas mokre louce kupovat nejake olitane 4x4(coz je zase jen kasicka na penize) mi prijde ulitle. Jedno promile ujetych km? A navic kdyz je soucasne auto neprodejne za alespon nejakou rozumnou castku. Pokud ta louka neni jenom zaminka, a kdyz to tedy musi byt, tak si ja osobne koupim kvalitni a snadno nasaditelne retezy, ktere nasadi i trochu schopna zenska a jedu nahoru jak traktor. Mozna ne jako kral, ale to by,alespon moje ego, kouslo...... A zbyde ti i na kapsy >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.01.10  07:32

Kutil: tomu nerozumím, nadupané uvnitř? - tak si kup 2,5T,... pokud myslíš výbavu, tak na Forestera zapomeň a pokud jsi estét tak taky, jedině to 4x4...
    Já mám asi obecně problém s tím CROSS,MPV, SUV.... , chce se od auta vše , vzniká kompromis(větší než u běžných tříd aut) a potom to jsou takový kočkopsy.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.01.10  22:37

Krkovicka: Ženě se Forester líbí, chtěla by ho. Problém byl v tom, že když jsem potřeboval náhradu předchozího Mondea, tak se Forester nedělal v dieselu a já chtěl diesel. A v té době mě ještě 4x4 tolik netlačilo. Teď to začíná být nutnost, na chalupu s Mondeem nedojedu, jede se loukou a stačí trochu mokro a je konec. ;-\

Určitě nechci auto na parádu nebo na prestiž. Potřebuju nadupanou šedou myšku. Na venek nenápadné ale uvnitř nadupané. Dokonce mi nevadí odřené nebo flekaté. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 24.01.10  19:27

Krkovicka: takhle se neptej, Forestery se manželkám nelíbí(do 2006, to dá ale rozum).
    Já jsem si Forestera prvně na týden půjčil (naštěstí to šlo) a až potom jsem se zeptal, jestli to projde a prošlo... nedávno jsem se (ale potichu) zeptal, co nová Fiesta, ale Forestera se už pustit nechce!! Není sice bůh ví jak krásný, ale dobře se s ním parkuje, je z něj přehled a v zimě není problém (manželka mi vyprávěla, jak po cestě z posilovny vedle ní vytlačovali chlapi auto zahrnutý pluhem a jak se ten "asi málo znalý" jí zeptal, jestli nechce taky pomoct a prý ten druhý, "co tomu rozumněl" :-))) jen poznamenal, že s Foresterem asi těžko a taky nepotřebovala.. uff)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.10  14:17

A manzelce se Forester nelibi?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.01.10  22:54

Krkovicka: No hezké by to bylo, ale jsem rád když živím dvě současná auta (moje a ženy) a nedokážu si představit ještě další. A ani moc nemám kde ho parkovat, mám problém zaparkovat ty dvě. A nevím jak pro tebe, ale pro mě vydat 130tis.Kč navíc je dost problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.10  22:38

Kutil: Me se zda, ze uz o tom spekulujes prilis dlouho..
    Co takhle koupit si druhe auto? Az pojedes na chalupu tak nechas dvoukolak pred barakem a ve ctyrkolaku pohrnes az na vrcholy skal.
    A navic..dve auta ti zvednou spolecenskou prestiz. Budes MIT vic nez ostatni!

Nedavno jsem sehnal kamaradovi Forestera 2001, 92kW za 130tis. Jezdi to hezky.

Premyslej o tom.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.01.10  19:02

Moik: Chalupa není záminka, to je realita. Do teď jsem vydržel s dvoukolkou, sice často hrabala na mokré trávě, ale dojela. Na chalupu nedojede. Prodej Mondea nepřichází teď v úvahu, finanční pokles by byl moc velký. Každý další rok co ho nechám ztrátu sníží, protože cena už tolik dolů nepůjde. Musím to vymyslet tak, abych mohl koupit Forestera.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.01.10  09:31

Moik: jó záminky jsou pěkní prevíti...
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 22.01.10  20:26

DIM: Nedá mi se neohradit, mám s těmi auty zkušenosti. Já mám Forestera, ten starší model a jsem s ním spokojený (i přes jeden závažný problém, ale za zo si můžu sám). Rozhodně toto auto není teréňák a už vůbec ne gazík. Foreter je považovaný za zakladatele třídy kombíků s teréními ambicemi. Jeho o hodně lepší jízdní vlastnosti než Octavie jsou dané především důsledně sníženým těžištěm a také stálým pohonem všech kol. Pokud bych si měl vybrat auto na D1, volil bych Legacy a pokud bych se srovnal s výškou, tak Forester, rozhodně radši než o třídu nižší Octavii. Právě na asfaltu vynikne stálý pohon všech kol, ale asi se už opakuju.
    Kutil: ta chata je jen záminka, taky takové mívám :-) a auto máš už čtvrtý rok, tak co si nekoupit další a nekupuj nové, po 3 letech se ti bude lépe měnit. Znám to, v poslední době mám auto rok, proto si ani nemůžu dovolit kupovat nové.
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 22.01.10  18:22

Ojetá Mondea jsou relativně levná i v Německu. Dávám odkaz:
    [odkaz]
    Docela hezká kára aspoň na pohled...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…