FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 16.02.10  13:04

« Re: ot.

103kW by mela byt evoluce 100kW DW10, ne? Stejne tak 96kw pro automat S-Maxu, Galaxy a Mondea Mk. IV. To, ze se delala tahle verze i s manualem nevim, je to mozne, ze pouze pro nektere trhy a pravdepodobne z danovych duvodu. U nas jsem si temer jiste, ze se nenabizela.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.02.10  12:44

Asi tomu nerozumím, ale 103 kW je motor od PSA a je asi 10 let starý, tak nevím co se na něm vyvíjí??? 96kW byl motor Puma , ne??
    Win asi napíše přesnější odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.10  08:49

103kW nebrat , jedná se o předčasně prodávaný agregát ( myslím tím než dokončili vývoj motoru, vývoj probíhá na náklady zákazníků ) >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto peter934

peter934 15.02.10  19:10

prave ze su s manualom. bola by to horsia volba ako ta 103 kW? teda okrem dynamiky. A ako v porovnani s 1,8? Dynamikou by mi stacila aj ta 1,8. Ta aspon nema DPF.
  • « 00 Reagovat !

foto peter934

peter934 15.02.10  19:08

no prave ze su s manualom. Bola by to horsia volba oproti 103kW? samozrejme okrem dynamiky. Alebo v porovnaní s 1,8? Ta 1,8 by mi stacila aj dynamikou. A nema aspon DPF.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.02.10  14:18

« Re: Zlomeny ventil na meranie tlaku

DIM: taky jsem to navrhoval, ale oni demontují - až mě to bude čekat, tak je taky upozorním a klidně to budu řešit i nepříjemnou cestou - to, že jim to zarezne a potom se ukroutí - to není můj problém, jsou si toho vědomi, protože u zimních kol mně na to sami upozornili, proto je na zimních kolech taky nemám - navíc to fakt , pokud člověk nemá runflat, nemá žádný smysl - to jsou ty pakety :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.02.10  13:38

Mám je tam, protože to byl nějaký paket s ventilovanými sedačkami nebo s čím, takže mám v kolech ty čidla tlaku taky, ale teď na zimních ne , takže až dám zpět 17" letní......tak budu apelovat na pneuservisáky, že to šroubují na vlastní nebezpečí.....Ale ventilky se snad při montáži nedemontují, ne ? To jako myslíte když se vypouští vzduch před demontáží ? Tak tam vrazím sirku ( starý dobrý recept z dětství ( a ono se to vypustí. Pomalu, Ale vypustí.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.10  12:46

« Re: Mondeo v Kutilovském testu :-)

V tomhle obdivuji Američany, dělají sice zastaralá auta, ale když vidím co vydrží, tak tam by evropské auto neujelo ani 100km. Proč automobilky vypouští technickou špičku, když je poruchová a nespolehlivá. V tomto směru jsem nepřítelem neuvážené honby vpřed. Spolehlivost je pro mne důležitější jak moderní technologie. :-)

A jak praví stará lidová moudrost: V jednoduchosti je síla!
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 15.02.10  12:39

Do aktualniho mondea se daval 2.0TDCi 96kW, motor je stejny jako 103kW, ale daval se pouze s automatem a jeste jenom chvili (tusim rok nebo dva), pak byl vypusten a nahrazen standardnim 103kW.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.02.10  12:34

DIM: při výměně - neláme se , ale ukroutí při demontáži - typicky výměna pneu - máš je tam taky? - tak se připrav , že tak 2 roky a kupuješ nové - toť zkušenost několika majitelů, kteří také naletěli
  • 00 Reagovat !

foto peter934

peter934 15.02.10  12:02

« ot.

Jedna otazocka. Do aktualneho mondea sa dava, alebo daval, aj motor 2,0 tdci 96kW? To sa tam este daval stary motor? Na mobile.de sa ich pomerne dost predava. Nemalo by byť teraz 103kW? Alebo ake su rozdiely medzi tymito dvoma, pripadne aj spolahlivost. Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.02.10  11:40

« Mondeo v Kutilovském testu :-)

[odkaz]

Kutile, oni to rozebrali do šroubečku !! To je jako ty , skoro !!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.02.10  11:24

A když se ten ventil ulomí, tak se stane co ? Pochopil jsem dobře, že vzduch v pneumatice zůstane ? ?:-) Kdy se to láme ?? Při výměně gum ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.10  09:01

Sedačky ford nevyrábí, jen je nakupuje jako každý jiný evropský výrobce, řekl bych že v Čechách s velmi vysokou pravděpodobností >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.02.10  15:41

Asi tvrdý kolena ... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.02.10  10:59

>:D Tentokrát mi odešlo u řidiče. U spolujezdce před rokem. :-) A v obou případech odešel jen sedák.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.02.10  10:48

Kutil: netahej do auta tolik ženských, všechny ty polohy a vibrace nemůžou dělat sedačkám dobře... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.02.10  10:34

Ahojky, tak mi odešlo vyhřívání i u druhé sedačky. Naštěstí 10dnů před koncem záruky. To to neumí Ford udělat nebo kde je problém? Kamarád má vyhřívání v Golfu a neodchází. A navíc když nikdo nesedí na sedačce spolujezdce, tak sedačka netopí i když je zapnutá. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.02.10  09:33

Petrko: vidíš to mně minulo - asi už nemohl vydržet přetlak reklamací vstřiků na minulé generaci ;-) no a bez ventilu se žít dá - po záruce
  • « 00 Reagovat !

foto Petrko

Petrko 12.02.10  22:19

cja zdar chlape neblázni Vošickému nic neposílej ten už je snad u peugeotu ne? Jinak já to na mondeu nemám ale kamoš co má explorera tak už ulámal všechny čtyři.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…