superkutil 15.06.12 13:45
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Moik: Zatím to vypadá líp jak Ford. Při stejném stáří má mnoho vychytávek a také technický stav je lepší. Ale vše ukáže čas. Koupil jsem ojetou, v podstatě jsem hledal něco abych nemusel moc doplácet. Za Mondeo jsem dostal 170tis a KIA byla za 160tis. Ještě musím dodělat parkovací senzory, kouli a fólie a bude to na úrovni kterou potřebuju. :-) -
superkutil 13.06.12 22:22
« Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Tak jsem se rozloučil s Mondeem 2.2TDCI, v dubnu mě nabourali a jak jsme to odstrojovali, tak se náklady na opravu stále více zvyšovali. A nebyly to jen náklady na opravu po nabourání, ale hlavně stářím. Tak jsem ho nakonec prodal a koupil KIA Sportage. Stejně stará, stejně najeto, ale v mnohem lepším stavu. Ti Korejci mají mnoho dobrých vychytávek. :-)
Měl jsem nový Escort a stále něco odcházelo. Musel z domu po 2,5 letech. Pak Mondeo 1.8 benzín, to byl úplný propadák, do týdne po koupi přes 25 závad a některé se jim nepodařilo odstranit ani za 4 roky prodloužené záruky. Následovala ojetá Fiesta, tu mám do teď a ta je celkem v pohodě. Minimální náklady. Fakt držák s dobrými vlastnostmi. Teď se na ní učí dcery řídit. >:D
Pak následovalo Mondeo 2.2TDCI. Zatím asi nejlepší Ford. Výborné jízdní vlastnosti, ale dost vysoké náklady na servis a údržbu. A po 110000km se začalo totálně rozpadat. 8-s
Tak uvidíme, jaká bude KIA... -
Moik 13.06.12 21:01
« Re: Filtr
To myslím dobře ilustruje srovnání \US a EU verzí aut před pár lety. Ceny sice byly nesrovnatelné, ale taky výbvava těch aut...obyč náprava místo multilinku vzadu (Forester) nebo buny místo kotoučů vzadu apod. Dneska se cena srovnala a zisky nijak drasticky nepoklesly..ani není kam... Škodovka dělá ale 15tis na autě. -
oleowr1 13.06.12 10:45
« Re: Filtr
windiesel: jinými slovy, spotřebák, který neovlivňuje životnost auta vyměňuj preventivně ikdyž mohou díly ještě sloužit (např. kotouče), ale naopak to co životnost ovlivňuje vyměňuj méně často než je potřeba... snížíš tím náklady na provoz po dobu záruky a pak nás už Tvoje auto nezajímá -
Jezdí se s tím dobře, dobrý výhled, v terénu paráda. Príma nastupování, velmi zajímavý systém sklápění sedaček. Motor je neuvěřitelně tichý, zátah kultivovaný, šestikvalt. Topí dobře, větrá taky dobře. V bočním větru sedí líp jak Mondeo. Akorát si zvykám na ten vysoký posez. >:D
Je to takové jednoduché auto. Ale vše funguje. Sundaval jsem zadní nárazník, kvůli couvacím čidlům a všechny šrouby šly v pohodě povolit a nebyly orezlý. Šlo to v pohodě a jednoduše sundat.
Tak uvidíme, jak to dopadne. Auto jsem bral na 3 roky jako přechodné řešení, než bude nové. Když vydrží 5 let, tak nebudu proti. Je to takové ošklivé káčátko, ale člověk si ho zamiluje. :-)
A v zatáčkách sedí mnohem líp, než by člověk čekal.