FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 01.03.10 18:16
« Re: ot.
To WIN: Přesně 202 kw a 600Nm a le dříve měli ještě 2,7 bi a to mělo 155 kw. Z něj (jak níže píšeš) vznikl 3,0 .TO KUTIL: Mě se kdysi mlžil xenon a zjistilo se , že je ucpaná právě nějaká odvětrávací dírka , ale u mlhovek je to asi jiné.mimochodem ty jezdíš pořád se zapnutýma mlhovkama? Já ty přední za 8 let s mondem asi pustil 10x . Nevidím žádný přínos . -
cja 01.03.10 14:50
« Re: Mlhovky plné vody
Kutil: předpis zní - musí to vydržet po dobu záruky, potom nezájem , koupit nové auto a opět po záruce nezájem .... .... .... a pokud vím, tak i v té záruce nezájem -... ;-\
Jinak 1100 km Bad Gastein - spotřeba 7,3 l/100km, 4 dospělí a komplet nálož na sjezdovky - jo bylo to s automatem - taky spokojenost, rychlost nevím - asi přijde složenka -
superkutil 01.03.10 14:18
Znáte nějaký předpis, který by definoval kolik maximálně hodin ročně mohou mlhovky svítit? Já ne. A pokud jde o to odpařování, tak to bych neviděl jako řešení, svítí totiž skoro pořád. Zkusím je vyndat, vzít domů a otevřít, snad vlhkost odejde. -
DIM 01.03.10 12:01
Tak to ne !!!!! Žádný olej ani mazivo !!! Mlhovky speciálně se zahřívají na vysokou teplotu a maziva by se začala odpařovat a mastný film pak pokryje i skla ! Právě proto, že jsou mlhovky malé, tak je jejich konstrukce úplně jiná než u hlavních světlometů. Mají hliníkovou " krabici " aby se neroztekla a skla jsou skla. Taky navrtání otvorů způsobí akorát tak nasávání vzduchu s vlhkostí při změnách tlaku a při chladnutí a pod. Vůbec bych nic nerozebíral, porušíš tím výrobní parametry. Zvyš teplotu jejich zapnutím, voda se odpaří. Přetlak způsobený teplem vytlačuje ven vzduch i s vlhkostí. Pokud to uděláč vícekrát , měla by vlhkost klesat a srážení na skle by se mělo ztartit. Pokud ovšem nemáš rozbitá skla...... -
"-- skrytý --" 01.03.10 11:46
ta těsnící hmota mezi sklem ( polykarbonátem či co to vlastně je... ) a rámečkem stárne, dírky bych do toho nevrtal. spíš rozebrat na prvočinitele, vysušit, vyzkoušet těsnost spoje a případně přelepit, nezapomínal bych na konzervaci kontaktů, silikon.olejem obejít těsnění pod víčkem a zase poskládat. -
superkutil 01.03.10 10:52
DIM: Jsou jen zamlžená. Rozeberu je a vysuším. Můžu do nich dát i ty vysoušecí sáčky. Jde spíše o to, zda má být světlo hermeticky uzavřené, nebo má nějaký otvor s paropropustnou membránou. V servisu mi doporučili do světla navrtat zespodu malý otvor, ale to se mi moc nechce.
WinDiesel: To si snad děláš legraci, sněhu se světlo dotýká sklem a přes to se asi voda nedostala. Buď je blbě utěsněný spoj mezi sklem a plastem nebo blbě těsní zadní víčko.
Mohol by to byt zly vstrekovac alebo co by to podla vas mohlo byt.
Vdaka