FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  15:54

« Re: diagnostika vstrekovacov

ta 2.7 je stará už se nepoužívá mimo dosluhující C6 a 607 (teda pokud vim).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.03.10  15:49

Není na tu 2.7 těch 150kW a 440Nm málo? Koukal jsem na BMW a tam u 3.5d z 2995ccm vytáhnou 210kW/4400ot a 580Nm/1750ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  14:16

Wine a když už je ten motor zahřátej tak už vstřikování delphi tak necvaká?

A kde je napsanejch těch 165kw a 540Nm???
    Kdyžtak sem prosímtě dej odkaz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  11:04

Mne to takto robi uz asi 40000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.03.10  10:50

A já si budu mlít pořád tu svou : já to vidím na počátek přidírajícího se vstřikovače, který ve studeném stavu má pomalejší reakční dobu než ostatní, což se projeví právě v těch malých otáčkách a velmi jemné akceleraci.... A taky jak se zpožďuje , tak dochází k zážehu jindy než má a tím to klepne. Něco o tom vím, jedu už třetí vstřiky :-) Až se to zahřeje , tak se to srovná, zrovna tak jako při větším sešlápnutí plynu. Casem by se mohl připojovat bílý dým, zvláště po startu a při studeném volnoběhu při zvýšení otáček z volnoběhu do 1500. Pak to dělá jakoby nic. Konec mého schizofrénního hlášení. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.03.10  08:48

Vasik1: co když čehosi patřilo něčemu co je před tím než se nafta dostane do nádrže? Jsou to čerpadla, ventily, nádrže, trubky....
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 02.03.10  08:30

to WinDiesel: Ahoj Petře, ještě by mohl zkusit baňky ne?Teď jsem si tak na ně zrovna vzpoměm, po té co jsem teď o víkendu měnil filtr a starej jsem vylil do sklénky. (sklenka=baňka):O). No když už jsem ho tam vylil, vzal jsem magnet, dal jej na spod sklenice, (né dovnitř ale ven) a začal jezdit po dně, nasbíral jsem pár čehosi. To čehosi si myslím patřilo dříve do čerpadla a teď se to potululuje v palivovém systému. Jak se jmenuje čehosi? hádanka pro zkušené:O))) Nebyla to žádná hrůza, zkoušeli jsme tohle i loni u Velendorfa a bylo tam těch nečistot typu čehosi asi na stejno. Nenapadá mě žádná jiná alternativa odkud by tohle čehosi mohlo být. Už slevnili čerpadla? >:-[] Třeba ty nouzáky jsou opravdu vstřikovače či čerpadlo které už není schopno dostatečně tlakovat. Dnes mam pesimistickou naladu :O(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  08:16

Dik,
    vstrekovace by to nemuseli byt pretoze ako vravim nedymi, dobre startuje aj za studena aj za tepla, pri tiahlom kopci a plnom plyne nikdy nezhodilo do nudzoveho rezimu.
    Turbo sa da skontrolovat na aute alebo musi ist dole? Inak rozmyslal som aj nad turbom (aj ked tlakuje dobre) pretoze kym je motor studeny tak pri prekroceni 2000 otacok zacitim tak jemny utlm a zmeni sa aj zvuk. Sranda je, ze toto vsetko robi len pri jemnom plyne.
    A este jedna otazocka turbo moze klepkat?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  07:56

jelinek4: na autě máš víc věcí, které by mohly dělat věci, co popisuješ, především TURBO. Na vstřiky to hned každý svádí ale realita je jiná.
    Ne, 100% diagnostika vstřikovačů na autě není možná. To je odpověď.
    Co se týče zvuků z motoru:
    - vstřikovače DELPHI cvakají za studena a v některých režimech, je to způsobeno načasováním dávky paliva v těchto režimech.
    - vstřikovače Siemens (Mondeo 06/2006 a výše) - to je úplný koncert - piezo vstřikovače jsou velmi hlučné ze své podstaty, zatímco u Delphi slyšíš hluk spalování, u Siemense je slyšet CVAKOT piezokrystalů a mechaniky vstřikovačů - máme v rodině Kaškaje 1,5 dCi - ten je hůře utlumen, a já se někdy musím chechtat jaké zvuky jsou slyšet z motoru v závislosti na stylu jízdy a podmínkách provozu... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  07:36

« diagnostika vstrekovacov

Neviete niekto ci sa daju diagnostikovat vstrekovace na 100 % aj inak ako mechanicky na diagnostickom stroji. Po napojeni na pocitac vsetko v poriadku. Motor chyta vzdy bez problemov aj pri - 20, nedymi akurat pri 1500 - 1600 otackach pri jemnom plyne trha motorom a trasie celym autom aj pri jazde aj pri stati, pri vacsom zatlaceni plynu netrha. Ked sa auto zahreje asi tak na 1/3 tak tieto priznaky uz niesu. Ked uz je motor zohriaty na prevadzkovu teplotu pri jemnom plyne pocujem zvuk ako keby klepali ventili ale zas ked pridam vacsi plyn tak tento zvuk prestane.
    Mohol by to byt zly vstrekovac alebo co by to podla vas mohlo byt.
    Vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 01.03.10  21:57

« Re: ot.

Lýtko, Radku, správně je lýtko... Nu čert vem ČJ, hlavně aby to mělo 7 dopředu a 2 dozadu, jako mám teď já... To je nářez, jinak ovšem podprůměrných 165 kW a 540 Nm :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.10  18:54

Tady na auto.cz (na grafu průběhu výkonu a toč.momentu) zas psali 150kw 440Nm i v testu C6. :-) :-) :-) Nejspíš to budou mít oba rozdílně naladěný.
    Odkazy:
    [odkaz]
    a
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 01.03.10  18:35

No v testu Jag. 2,7d píší 152kw 435Nm ,ale nebuďme malicherní . Že? Asi je to o naladění
    ;-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.10  18:25

Ten motor 2.7HDi měl 440 Nm a 150kw.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 01.03.10  18:24

Možná je ten 3,0 od citoenu seškrcený k vuli převodovce. Pač ta 2,7 měla také 430Nm. Už mě chytá křeč do pravého lítka jen těch 600Nm vidím na monitoru >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 01.03.10  18:16

To WIN: Přesně 202 kw a 600Nm a le dříve měli ještě 2,7 bi a to mělo 155 kw. Z něj (jak níže píšeš) vznikl 3,0 .TO KUTIL: Mě se kdysi mlžil xenon a zjistilo se , že je ucpaná právě nějaká odvětrávací dírka , ale u mlhovek je to asi jiné.mimochodem ty jezdíš pořád se zapnutýma mlhovkama? Já ty přední za 8 let s mondem asi pustil 10x . Nevidím žádný přínos .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.10  18:15

Jo ta silnější má výkon ňejak tak no (myslim že má 202kw).450 Nm mě taky nepřijde moc ale určitě to je 450 Nm kdyžtak dávám odkaz:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 01.03.10  18:00

Těch 450 Nm mi přijde málo i na tu slabší verzi se 177 kW - taková verze má obvykle 550 Nm. Nepleteš se? Silnější verze má myslím 205 kW / 600 Nm, není-liž pravda??? :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.10  16:24

to WinDiesel: PSA má 3.0HDi V6 se 177kw takže slabší verze toho 3.0 teda jestli se nepletu ,ale 177kw a 450Nm při 1600-3700 otáčkách/min má určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 01.03.10  15:01

« Re: Mlhovky plné vody

Tak mě to vzalo tam taky 7,0 l/100 km, zpátky ale už jenom 6,0 . Tak asi se něco upilo, :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…