cja 03.03.10 10:26
« Re: Aktivní tempomat
DIM: záleží jestli v ŘJ máš adptivní tempomat, chtěl jsem také ještě nějaké drobnosti v autě upravit a právě , že tam mám adaptiv. temp., tak na to nezbylo již místo a musela by se měnit ŘJ - jinak po dálnici v AT to byla pohoda - jel jsem na něj celé Rakousy a je to fajn - u nás moc použít nejde(D1)
a museli by ti taky vyměnit masku chladiče - ten radar je schován za takovou plošku z plastu, asi kvůli čistotě - taky mi to kvůli tomu zkrytí chladiče dřív topí ... >:D -
oleowr1 03.03.10 10:00
« Re: diagnostika vstrekovacov
Vasik1: se startérem jsem si taky užil, kamarád mi vyměnil pastorek, chvilku klid a pak znovu, nakonec vyměnili zasouvací relé a je klid. Jenom na setrvačníku to špatné zasouvání trochu pomohlo některým zubům, zítra budu mít auto s novým dvouhmoťákem a spojkou, tak už i ten startér snad dá chvilku pokoj. -
Vasik1 03.03.10 08:12
« Re: diagnostika vstrekovacov
Neeee, Wine, tolik jich tam nebylo, byl to velice malý shluk, ale byl tam. Takže tohle bude asi normál. Já si teďkom nestěžuju, jezdíme, necukáme, nenouzákujem, už to budou zase 3 měsíce co jsme naposledy žhavili. On ten mondík celej je velká záhada. Třeba půl toku, co třetí star nezaskakoval pastorek startéru do motoru, a jenom chrrr chrrr, teď už 1,5 roku nic, vyhřívání sedaček řidiče, chvíli topí, chvíli ne, a už to tak dělá rok, chtěl jsem to v létě rozebrat, byl na to manuál, ale zatím vyčkávám, minulý týden buchlá pojistka na zapalovači (nekuřím, Jíťa chtěla dát nabíjet telefon):O) No ale tam mi asi spadl klíč a šluslo se to:O) V obložení motoru bydlí kuny, vozím je z práce do práce a maj se tam dobře:O) Jen to turbo se tenkrát samo nezpravilo...Jsou to ale drobnosti, pořát máme mondíka rááádi, už teď je jisté že za 2 roky bude mondík new
PS: My nikdy žádný srágory netankovati >:-[] >:-[]
Samej kvalitní matroš my nakupujem, 5x do roka osteraichise nafta. Teď při posledním návratu před Olomoucí benzina a verva, každopádně jí brát už nebudu, normální dojezd 700-800 s vervou 600 a byl jsem rád ( a to se jezdili delší štreky, né z kopečku na kopeček) -
oleowr1 03.03.10 08:05
« Re: diagnostika vstrekovacov
windiesel: jo magnetický prach z čerpadla beru, ale opravdu se tam nemůže dostat z čerpadel v cisternách, z rezavých nádrží (nemyslím, že by byly jak liška, ale třeba drobné koroze na svárech).
jelinek4: trojkombinace, měnil jsem ji nedávno, ale i dvouhmoťák dokáže zpestřit zvukový projev a chvění motoru... -
"-- skrytý --" 02.03.10 19:58
« diagnostika vstrekovacov
Je pravda ze pocujem aj travu riast to sa nehadam, ale ten zvuk kym je motor studeny sa mi nezda byt normalny. Ma taky ostrejsi zvuk a hlavne s nim trasie v 1500-1600 otackach.
Mal som 4 dni pozicany passat 96kw od kamarata lebo ja som striekal naraznik a ten jeho motor mal stale rovnaky zvuk, ako je o dost hlucnejsi ale zvuk sa nemenil ci bol studeny alebo teply.
Ja mam nabehane 211 tis km a teraz budem menit rozvody aj ked by mali byt menene v 165 tis km, auto som doviezol z nemecka. Myslite ze by rozvody mohli sposobovat to sklbanie? Ked je von menej ako 6 stupnov tak pocujem asi 2 minutky suchotat nejaku kladku tak preto chcem radsej tie rozvody vymenit lebo neviem ci mozem doverovat servisnej knizke. -
"-- skrytý --" 02.03.10 18:10
« Re: diagnostika vstrekovacov
asi se stanu předmětem úsměvů, nicméně mě dojímá metoda moderních mechaniků s noťáskem tzn. jakmile to nebere diagnostika, jsme ztraceni. U mondea i transita mám vypozorováno, že drtivá většiná blbin které se projevují podobně tj. cukání, vibrace , nepravidelný chod atd. se jako závada nedá vyčíst.
Souhlas s Winem - 100% jistota u vstřiků je jen když jdou ven z auta. nepíšeš ale Jelínku důležité věci: kolik má auto najeto, co to je za motor, kdy se dělaly rozvody a v jakém rozsahu atd. To co popisuješ může být i levnější porucha než to co tu je popsáno níže od jiných kolegů (namátkou kolísání tlaku paliva nebo to stroj tak vyhodnocuje, zakarbonované čidla pokud je el. ovl. turbo, * přepady, chyba v čidlech nadm. výšky atd. atd. atd. ) . Vypsal jsem co mi teď napadlo, mám za sebou podobnou maturitu na Transitu , nakonec to byl snímač polohy pedálu zanesený prachem a bordelem, to celé navlhlé vlivem vysoké vlhkosti v autě..... -
WinDiesel 02.03.10 16:37
« Re: diagnostika vstrekovacov
oleowr1: Vasik má pravdu, otěrem čerpadla v hoším případě vydřením se uvolňuje metalický - magnetický prach, který se přepadem vrací do nádrže a odtud jde do filtru, kde je zachycován a daá se z filtru vylít do sklenice, a když se sklenice podloží magnetem, tak se magnetické a okem neviditelné piliny (velké piliny a nemagnetické nejsou hrozbou, ty vždy zachytí filtr) seřadí v magnetickém poli do tvaru jakoby sněhové vločky. Velikost vločky rozhoduje - když je velká jako desetník, tak je velký problůém a odcházejí vstřikovače na přepadu - jelo se na špatnou naftu obsahující vodu, nebo se jelo na hodně nemazivou naftu. -
WinDiesel 02.03.10 16:26
« Re: diagnostika vstrekovacov
Vasik1: čehosi by tam muselo být velikosti desetníku (pro mladší ročníky desetihaléř >:D ) nad tím magnetem, jo, čerpadlo se vždycky trochu opotřebovává...
Jinak se není třeba ničehož obávati, jen je třeba filtry pravidelně měniti a pokud to jen trochu jde, srágory netankovati místo nafty motorové ČSN590...
jinak pokud je spřažen s automatem, tak na dálnici točíš jenom volantem, samo si to podřadí, odřadí aniž by vypnul tempomat
Vznesl bych dotaz na servis.
Vašík: na Vervu jezdím celou zimu a dojezd se mi spíše prodlužuje. Cesta do Rakous a dojezd ukazoval 900km, ale mám 70 l nádrž, ale zase 6°automat a 235/45/17, takže vyšší spotřebu a na Vervu najedu vždy více. Osobní postřeh - auto je na ni jaksi tišší.