FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
cja 03.03.10 10:26
« Re: Aktivní tempomat
DIM: záleží jestli v ŘJ máš adptivní tempomat, chtěl jsem také ještě nějaké drobnosti v autě upravit a právě , že tam mám adaptiv. temp., tak na to nezbylo již místo a musela by se měnit ŘJ - jinak po dálnici v AT to byla pohoda - jel jsem na něj celé Rakousy a je to fajn - u nás moc použít nejde(D1)
a museli by ti taky vyměnit masku chladiče - ten radar je schován za takovou plošku z plastu, asi kvůli čistotě - taky mi to kvůli tomu zkrytí chladiče dřív topí ... >:D -
oleowr1 03.03.10 10:00
« Re: diagnostika vstrekovacov
Vasik1: se startérem jsem si taky užil, kamarád mi vyměnil pastorek, chvilku klid a pak znovu, nakonec vyměnili zasouvací relé a je klid. Jenom na setrvačníku to špatné zasouvání trochu pomohlo některým zubům, zítra budu mít auto s novým dvouhmoťákem a spojkou, tak už i ten startér snad dá chvilku pokoj. -
Vasik1 03.03.10 08:12
Neeee, Wine, tolik jich tam nebylo, byl to velice malý shluk, ale byl tam. Takže tohle bude asi normál. Já si teďkom nestěžuju, jezdíme, necukáme, nenouzákujem, už to budou zase 3 měsíce co jsme naposledy žhavili. On ten mondík celej je velká záhada. Třeba půl toku, co třetí star nezaskakoval pastorek startéru do motoru, a jenom chrrr chrrr, teď už 1,5 roku nic, vyhřívání sedaček řidiče, chvíli topí, chvíli ne, a už to tak dělá rok, chtěl jsem to v létě rozebrat, byl na to manuál, ale zatím vyčkávám, minulý týden buchlá pojistka na zapalovači (nekuřím, Jíťa chtěla dát nabíjet telefon):O) No ale tam mi asi spadl klíč a šluslo se to:O) V obložení motoru bydlí kuny, vozím je z práce do práce a maj se tam dobře:O) Jen to turbo se tenkrát samo nezpravilo...Jsou to ale drobnosti, pořát máme mondíka rááádi, už teď je jisté že za 2 roky bude mondík new
PS: My nikdy žádný srágory netankovati >:-[] >:-[]
Samej kvalitní matroš my nakupujem, 5x do roka osteraichise nafta. Teď při posledním návratu před Olomoucí benzina a verva, každopádně jí brát už nebudu, normální dojezd 700-800 s vervou 600 a byl jsem rád ( a to se jezdili delší štreky, né z kopečku na kopeček) -
oleowr1 03.03.10 08:05
windiesel: jo magnetický prach z čerpadla beru, ale opravdu se tam nemůže dostat z čerpadel v cisternách, z rezavých nádrží (nemyslím, že by byly jak liška, ale třeba drobné koroze na svárech).
jelinek4: trojkombinace, měnil jsem ji nedávno, ale i dvouhmoťák dokáže zpestřit zvukový projev a chvění motoru... -
"-- skrytý --" 02.03.10 19:58
« diagnostika vstrekovacov
Je pravda ze pocujem aj travu riast to sa nehadam, ale ten zvuk kym je motor studeny sa mi nezda byt normalny. Ma taky ostrejsi zvuk a hlavne s nim trasie v 1500-1600 otackach.
Mal som 4 dni pozicany passat 96kw od kamarata lebo ja som striekal naraznik a ten jeho motor mal stale rovnaky zvuk, ako je o dost hlucnejsi ale zvuk sa nemenil ci bol studeny alebo teply.
Ja mam nabehane 211 tis km a teraz budem menit rozvody aj ked by mali byt menene v 165 tis km, auto som doviezol z nemecka. Myslite ze by rozvody mohli sposobovat to sklbanie? Ked je von menej ako 6 stupnov tak pocujem asi 2 minutky suchotat nejaku kladku tak preto chcem radsej tie rozvody vymenit lebo neviem ci mozem doverovat servisnej knizke. -
"-- skrytý --" 02.03.10 18:10
asi se stanu předmětem úsměvů, nicméně mě dojímá metoda moderních mechaniků s noťáskem tzn. jakmile to nebere diagnostika, jsme ztraceni. U mondea i transita mám vypozorováno, že drtivá většiná blbin které se projevují podobně tj. cukání, vibrace , nepravidelný chod atd. se jako závada nedá vyčíst.
Souhlas s Winem - 100% jistota u vstřiků je jen když jdou ven z auta. nepíšeš ale Jelínku důležité věci: kolik má auto najeto, co to je za motor, kdy se dělaly rozvody a v jakém rozsahu atd. To co popisuješ může být i levnější porucha než to co tu je popsáno níže od jiných kolegů (namátkou kolísání tlaku paliva nebo to stroj tak vyhodnocuje, zakarbonované čidla pokud je el. ovl. turbo, * přepady, chyba v čidlech nadm. výšky atd. atd. atd. ) . Vypsal jsem co mi teď napadlo, mám za sebou podobnou maturitu na Transitu , nakonec to byl snímač polohy pedálu zanesený prachem a bordelem, to celé navlhlé vlivem vysoké vlhkosti v autě..... -
WinDiesel 02.03.10 16:37
oleowr1: Vasik má pravdu, otěrem čerpadla v hoším případě vydřením se uvolňuje metalický - magnetický prach, který se přepadem vrací do nádrže a odtud jde do filtru, kde je zachycován a daá se z filtru vylít do sklenice, a když se sklenice podloží magnetem, tak se magnetické a okem neviditelné piliny (velké piliny a nemagnetické nejsou hrozbou, ty vždy zachytí filtr) seřadí v magnetickém poli do tvaru jakoby sněhové vločky. Velikost vločky rozhoduje - když je velká jako desetník, tak je velký problůém a odcházejí vstřikovače na přepadu - jelo se na špatnou naftu obsahující vodu, nebo se jelo na hodně nemazivou naftu. -
WinDiesel 02.03.10 16:26
Vasik1: čehosi by tam muselo být velikosti desetníku (pro mladší ročníky desetihaléř >:D ) nad tím magnetem, jo, čerpadlo se vždycky trochu opotřebovává...
Jinak se není třeba ničehož obávati, jen je třeba filtry pravidelně měniti a pokud to jen trochu jde, srágory netankovati místo nafty motorové ČSN590...
jinak pokud je spřažen s automatem, tak na dálnici točíš jenom volantem, samo si to podřadí, odřadí aniž by vypnul tempomat
Vznesl bych dotaz na servis.
Vašík: na Vervu jezdím celou zimu a dojezd se mi spíše prodlužuje. Cesta do Rakous a dojezd ukazoval 900km, ale mám 70 l nádrž, ale zase 6°automat a 235/45/17, takže vyšší spotřebu a na Vervu najedu vždy více. Osobní postřeh - auto je na ni jaksi tišší.