WinDiesel 03.03.10 21:21
« Re: diagnostika vstrekovacov
jarda.suchy: To máš jedno, 2,2 Ford nebo 2,2 PSA, hlavně že 2,2.
Stejně je s ním konec, další 2,2 už nebude... PSA bude mít hybrid (147 kW, 400 Nm), co bude mít Ford je ve hvězdách... Třeba se bude na tom taky podílet, ale dostane to se zpožděním... -
"-- skrytý --" 03.03.10 21:08
Vasik1, cja:
...no konecne ma nekdo taky stejny projev. Ja uz jsem tu pred dlouhou dobou psal, ze s Vervou od Benziny, jsem mel taky trikrat po sobe prokazatelne po natankovani trech nadrzi po sobe (na zdejsi doporuceni kvality) vyssi spotrebu o 0,5l !!!
Zatim stale jezdim na OMV + VIF(letni, zimni) s nejlepsimi vysledky a pocity.
Jen upozornuju - trosku tady kolikrat neni jasne o jakem ze to motoru piseme o puvodni 2,2TDCi Ford Puma Euro3, Euro4
nebo 2,2TDCi PSA
Aktulni stav: 2,2TDCi Euro4 2005, 135tkm - puvodni vstriky zatim naprosto bez problemu.
PS: To WinDiesel - jak s tim STANADYNE - to asi padlo -
cja 03.03.10 13:27
« Re: Aktivní tempomat
DIM: proto ji nemám, i když by se mi ta kombinace líbila, ...ty narážíš na to, že u Skody stačilo na volant nacvaknout jinou páčku a byl tam tempomat, ale tady to asi nepůjde tak snadno - já vím jenom o té ŘJ, ale jinak jsem to neřešil - když ho tam máš tak se neptáš >:D
WIN: adaptivita jde i u manuálu, není problém, silný motor umí šestku i v 90km/h a nebo to elektronika vypne
funguje to i ve městě, tam to dokonce zastaví auto, pokud někdo přede mnou zastavuje
výhoda AT je že s adapt. temp. spolupracuje bez zásahu řidiče, u manuálu jsem to musel vždy znovu zapnout -
cja 03.03.10 10:55
« Re: Aktivní tempomat
DIM: pokud máš na masce z pohledu na auto vpravo jakoby takovou plochu 15x20cm, vypadá jako bradavice na autech Policemanů, tak tam máš adaptivitu nebo tě ošidili,
jinak pokud je spřažen s automatem, tak na dálnici točíš jenom volantem, samo si to podřadí, odřadí aniž by vypnul tempomat
Vznesl bych dotaz na servis.
Vašík: na Vervu jezdím celou zimu a dojezd se mi spíše prodlužuje. Cesta do Rakous a dojezd ukazoval 900km, ale mám 70 l nádrž, ale zase 6°automat a 235/45/17, takže vyšší spotřebu a na Vervu najedu vždy více. Osobní postřeh - auto je na ni jaksi tišší. -
cja 03.03.10 10:26
« Re: Aktivní tempomat
DIM: záleží jestli v ŘJ máš adptivní tempomat, chtěl jsem také ještě nějaké drobnosti v autě upravit a právě , že tam mám adaptiv. temp., tak na to nezbylo již místo a musela by se měnit ŘJ - jinak po dálnici v AT to byla pohoda - jel jsem na něj celé Rakousy a je to fajn - u nás moc použít nejde(D1)
a museli by ti taky vyměnit masku chladiče - ten radar je schován za takovou plošku z plastu, asi kvůli čistotě - taky mi to kvůli tomu zkrytí chladiče dřív topí ... >:D -
oleowr1 03.03.10 10:00
« Re: diagnostika vstrekovacov
Vasik1: se startérem jsem si taky užil, kamarád mi vyměnil pastorek, chvilku klid a pak znovu, nakonec vyměnili zasouvací relé a je klid. Jenom na setrvačníku to špatné zasouvání trochu pomohlo některým zubům, zítra budu mít auto s novým dvouhmoťákem a spojkou, tak už i ten startér snad dá chvilku pokoj. -
Vasik1 03.03.10 08:12
« Re: diagnostika vstrekovacov
Neeee, Wine, tolik jich tam nebylo, byl to velice malý shluk, ale byl tam. Takže tohle bude asi normál. Já si teďkom nestěžuju, jezdíme, necukáme, nenouzákujem, už to budou zase 3 měsíce co jsme naposledy žhavili. On ten mondík celej je velká záhada. Třeba půl toku, co třetí star nezaskakoval pastorek startéru do motoru, a jenom chrrr chrrr, teď už 1,5 roku nic, vyhřívání sedaček řidiče, chvíli topí, chvíli ne, a už to tak dělá rok, chtěl jsem to v létě rozebrat, byl na to manuál, ale zatím vyčkávám, minulý týden buchlá pojistka na zapalovači (nekuřím, Jíťa chtěla dát nabíjet telefon):O) No ale tam mi asi spadl klíč a šluslo se to:O) V obložení motoru bydlí kuny, vozím je z práce do práce a maj se tam dobře:O) Jen to turbo se tenkrát samo nezpravilo...Jsou to ale drobnosti, pořát máme mondíka rááádi, už teď je jisté že za 2 roky bude mondík new
PS: My nikdy žádný srágory netankovati >:-[] >:-[]
Samej kvalitní matroš my nakupujem, 5x do roka osteraichise nafta. Teď při posledním návratu před Olomoucí benzina a verva, každopádně jí brát už nebudu, normální dojezd 700-800 s vervou 600 a byl jsem rád ( a to se jezdili delší štreky, né z kopečku na kopeček) -
oleowr1 03.03.10 08:05
« Re: diagnostika vstrekovacov
windiesel: jo magnetický prach z čerpadla beru, ale opravdu se tam nemůže dostat z čerpadel v cisternách, z rezavých nádrží (nemyslím, že by byly jak liška, ale třeba drobné koroze na svárech).
jelinek4: trojkombinace, měnil jsem ji nedávno, ale i dvouhmoťák dokáže zpestřit zvukový projev a chvění motoru...
Myslím, že pri rýchlosti od 180 km/h neaktivuješ ani normálny tempomat, pochybujem, že by išiel adaptívny.
Mám to odskúšané osobne, v Nemecku samozrejme.