FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 05.03.10  07:44

« Re: diagnostika vstrekovacov

to Win: Do ostravy se jezdí přes Hranice, na standu se vyprdni a raději přibal diagnostiku ať můžeme načíst konečně ty chybové hlašky :-) a nebo raději to asi dělat nebudem, nechci to vědět, žít v nevědomosti = žít v najivitě >:-[] a to se nám líbí. Ale tak nevím, mohli jsme se třeba opravdu někde srazit, kdy pojedeš?Rano tam večer nazpátek? Příjmi pozvání na kávičku
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.03.10  21:37

cja: Plný souhlas, taky už jsem upustil od DoDo. Ona většina domontovaných věcí nefunguje jak má a dříve či později začnou zlobit. Mám dodělanou jen HF od Nokie a byly velké problémy, než jsem to rozchodil sám, vykašlal se na mě Ford i servis Nokie, který to montoval. A u aut s CAN už bude problém cokoliv domontovat, včetně navigace nebo rádia.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  17:03

DIMe jedině autorizovaný servis FORD, kdo jiný a navíc si ten šikovný mechanik přes elektroniku a elektriku, kterému celkem důvěřuji, nebyl jist jestli by nešla i ŘJ, vedení a pár drobností a nakonec by to bylo velmi ekonomicky nezajímavé. Ono to asi z pohledu některých lidí není drahé, ale my máme Forda, a to o něčem taky vypovídá :*) >:D >:-[] .
    Osobně si auto nakonfiguruji nebo v horším případě si nechám poradit, pak sleva, pár dalších zbytečností, no a pak už na auto nic nedávám ani nedomontovávám, jsem toho odpůrce a téměř vždy to vychází dráže. Krom pár DVD nesmyslů a navigace, ty se vyplatí mít sólo.
    Navíc dávám zimní kola a folie na okna, to´t vše .
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.03.10  16:43

DIM: školeníčko, školeníčko, autodiagnostika ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.03.10  16:14

A k čemu je Vám u manuálu aktivní tempomat? V Čechách se nedá používat ani pasivní, protože Češi neumí jezdit a v cizině je manuální v pohodě. Spíš u něj mám problém s tím, že nejsou tlačítka tempomatu podsvícená. A taky po stisku RES auto zbytečně rychle zrychluje na nastavenou rychlost a taky když přidám, třeba na předjetí a pak pustím plyn, tak se auto nevrátí na původní nastavenou rychlost, ale klesne tak o 5-10km níže a pak prudce zrychlí na původní nastavenou rychlost. U aut v USA mi chování tempomatu přišlo rozumnější.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.03.10  15:28

Hmh, toho jsem se bál, že by to mohlo být drahé....který servis ti to tak napočítal ??

Samozřejmě že to přežiju i bez radaru, jen mě to tak napadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  14:55

DIM: dnes jsem byl v servise a vznesl dotaz na dodělání radaru - >:-[] - byl by to ekonomický nesmysl - jenom radar by byl hrubě přes 10t ... takže o adaptivním tempomatu si nechat sny zdát...
    Ono všechno co se dodělává mimo fabriku je vždy dražší - proč nechat vydělávat servisy - hlavně v době krize.

Ale zas takový zázrak to není, dokázal jsem žít i s normálním tempomatem a v ČR na D1 je i to poněkud problém - takže ...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.03.10  10:48

Já mám spíše pocit, že Verva zvětšuje turbodíru a především při rozjezdech a přeřazování se více zhoupnu při pouštění spojky.....OMV a AGIP , to jsou teď mí favorité :-)

Co v Ostravě , Wine, ??
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  08:28

jarda.suchy: já sice jezdím na Vervu, ale přes jednu nádrž pro jistotu přidáván VIF, a mě spotřeba klesla - ale je možno, že si sedá motor(najeto 13t km), to mě teď jen tak napadlo, jinak v létě opět TopQ a uvidíme, jak se bude vyvíjet - moje auto však těžko může být referenční vzorek - automat a jen 2,0 TDCI
    jo a ta sptřeba klesla i s velkým boxem na lyže na střeše, takže je to celé na hlavu postavené
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 03.03.10  22:02

« Re: Aktivní tempomat

DIM: V rámci rozsahu 100 - 140 km/h by to už ale šlo, potažmo v Německu 100 - 200 Myslím, že v nabídce to bylo .....

Myslím, že pri rýchlosti od 180 km/h neaktivuješ ani normálny tempomat, pochybujem, že by išiel adaptívny.

Mám to odskúšané osobne, v Nemecku samozrejme.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  21:21

jarda.suchy: To máš jedno, 2,2 Ford nebo 2,2 PSA, hlavně že 2,2.
    Stejně je s ním konec, další 2,2 už nebude... PSA bude mít hybrid (147 kW, 400 Nm), co bude mít Ford je ve hvězdách... Třeba se bude na tom taky podílet, ale dostane to se zpožděním...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  21:19

jarda.suchy: Ahoj Jardo, za 2 týdny ve středu jedu služebně do Ostravy - mam to vzít ssebou? Za týden jedu na Slováč, to bych mohl jet horem taky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.10  21:08

Vasik1, cja:
    ...no konecne ma nekdo taky stejny projev. Ja uz jsem tu pred dlouhou dobou psal, ze s Vervou od Benziny, jsem mel taky trikrat po sobe prokazatelne po natankovani trech nadrzi po sobe (na zdejsi doporuceni kvality) vyssi spotrebu o 0,5l !!!
    Zatim stale jezdim na OMV + VIF(letni, zimni) s nejlepsimi vysledky a pocity.
    Jen upozornuju - trosku tady kolikrat neni jasne o jakem ze to motoru piseme o puvodni 2,2TDCi Ford Puma Euro3, Euro4
    nebo 2,2TDCi PSA
    Aktulni stav: 2,2TDCi Euro4 2005, 135tkm - puvodni vstriky zatim naprosto bez problemu.

PS: To WinDiesel - jak s tim STANADYNE - to asi padlo
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  13:27

DIM: proto ji nemám, i když by se mi ta kombinace líbila, ...ty narážíš na to, že u Skody stačilo na volant nacvaknout jinou páčku a byl tam tempomat, ale tady to asi nepůjde tak snadno - já vím jenom o té ŘJ, ale jinak jsem to neřešil - když ho tam máš tak se neptáš >:D

WIN: adaptivita jde i u manuálu, není problém, silný motor umí šestku i v 90km/h a nebo to elektronika vypne
    funguje to i ve městě, tam to dokonce zastaví auto, pokud někdo přede mnou zastavuje
    výhoda AT je že s adapt. temp. spolupracuje bez zásahu řidiče, u manuálu jsem to musel vždy znovu zapnout
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  12:42

V rámci rozsahu 100 - 140 km/h by to už ale šlo, potažmo v Německu 100 - 200 :-) Myslím, že v nabídce to bylo .....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  12:08

DIM: podle mne nelze kombinovat aktivní tempomat s manuálem. To si nějak nedovedu představit, že jedeš na šestku 140, potom je třeba zpomalit na 90 a následně bude na tu šestku tempomat zrychlovat zpět na 140.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  11:49

Cja : Já vím, že mám jen normální tempomat !! A zajímá mě , jak náročné je případně ho na adaptivní překopat !! :-) Myslíš, že to bude řadit samo, i když nemám automat ?? 2,2 totiž automnat nenabízela ...:-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  11:39

cja: to jsem nevěděl... Tak to mám dobrý, vstřiky mají oficiální životnost 250 tkm, rozvody 240 tkm...
    Mám 220 tkm ale rozhodně nic nenaznačuje, že by to bylo u mého 2,0 TDCi zapotřebí... Ani jedno, ani druhé... Vivat Ford !!! :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  11:26

ladacargo: vítej v klubu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.10  11:13

2 win: jo, forda provozovati v pomnožném čísle, to je láska na celý život >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…