FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 05.03.10 13:03
« Re: diagnostika vstrekovacov
oleowr1: nevěš hlavu - kolega co si bral před 4 roky auto po mně, 2,0i Mondeo 2001, tak loni měl taky zvýšené výdaje - loni najel 20t km a opravy činily lehce přes 50t Kč, já než prodával Mondeo 2005 2,2TDCI , tak jsem do něj nasypal 42t a ještě to obul za 12t, takže zkrátka - máš střední třídu, tak plať - tak to je bylo a bude. Teď máš na nějakou dobu vychytáno a budeš jezdit. Já prodával a hnal se do dalších odpisů. Tak ať slouží, a barák s ním postavíš určitě. ;-) -
-
DIM 05.03.10 11:30
Kutile, a ty umíš jezdit a nebo jsi Čech ?? :-)
jak tak koukám, tak Oleowr už tak ztrojnásobil cenu toho auta těmi opravami....:-( Ale ty z toho vlastně teď budeš mít tu stavebně stěhovací mechanizaci....Alespoń myslím, že jsi říkal že chceš stavět... -
WinDiesel 05.03.10 10:37
Kutil: Neplave. Ani náznakem. Je to tank, je těžký a oproti ostatním SUV sedí nízko. Na druhou stranu jsem si dovolil jet tímto způsobem na víceméně rovném úseku u Norimberka, kde je také odpovídající kvalita povrchu dálnice...
Ovšem jsem si zkazil průměrnou spotřebu... >:D Měl jsem tam 8,4 l/100 km Praha-Londýn-Praha a po 40 km touto rychlostí jsem vylítnul na 11 litrů... -
-
superkutil 05.03.10 09:17
« Rádio Ford Sony MP3 propojení na USB mass storage
Ahoj, mám rádio Ford Sony MP3 a to nemá možnost připojení USB disku. Našel jsem, že existuje zařízení, které emuluje USD disk jako CD changer, ale nemůžu najít, zda Ford Sony rádio umí ovládat CD changer. Neřešil jste to někdo? -
superkutil 05.03.10 09:13
« Re: Spojka, dvouhmoťák
Chlapy já nevím, ale když porovnám peníze které jsem narval do svých 2 Mondeí a do své Fiesty, tak jsou Mondea strašně náročná a pořád u nich něco odchází. Fiestu mám 7 let a jen do ní leju olej a benzín a jinak nic neodchází. Ale u předchozího Mondea to byly pořád nějaké částky a většinou nad 10tis. Jak je možné, že je Mondeo tak náročné na údržbu a Fiesta ne? Fiesta byla kupovaná 2 roky stará po nějakém Italovi a Mondea byla kupována jako nová. -
oleowr1 05.03.10 08:55
« Spojka, dvouhmoťák
Včera jsem se stal majitelem nové spojky, hydrauliky a dvouhmoťáku. Celkově to ztišilo motor, žádné chrastění při volnoběhu, žádné cvakání při vypnutí motoru, zdá se méně vibrací. Lamela byla ještě celkem O.K., dvouhmoťák s velkými vůlemi. Včetně nové nemrzky a termostatu jsem dal 20900,-. Zatím maximální spokojenost. -
Vasik1 05.03.10 07:44
to Win: Do ostravy se jezdí přes Hranice, na standu se vyprdni a raději přibal diagnostiku ať můžeme načíst konečně ty chybové hlašky :-) a nebo raději to asi dělat nebudem, nechci to vědět, žít v nevědomosti = žít v najivitě >:-[] a to se nám líbí. Ale tak nevím, mohli jsme se třeba opravdu někde srazit, kdy pojedeš?Rano tam večer nazpátek? Příjmi pozvání na kávičku -
superkutil 04.03.10 21:37
cja: Plný souhlas, taky už jsem upustil od DoDo. Ona většina domontovaných věcí nefunguje jak má a dříve či později začnou zlobit. Mám dodělanou jen HF od Nokie a byly velké problémy, než jsem to rozchodil sám, vykašlal se na mě Ford i servis Nokie, který to montoval. A u aut s CAN už bude problém cokoliv domontovat, včetně navigace nebo rádia. -
cja 04.03.10 17:03
DIMe jedině autorizovaný servis FORD, kdo jiný a navíc si ten šikovný mechanik přes elektroniku a elektriku, kterému celkem důvěřuji, nebyl jist jestli by nešla i ŘJ, vedení a pár drobností a nakonec by to bylo velmi ekonomicky nezajímavé. Ono to asi z pohledu některých lidí není drahé, ale my máme Forda, a to o něčem taky vypovídá :*) >:D >:-[] .
Osobně si auto nakonfiguruji nebo v horším případě si nechám poradit, pak sleva, pár dalších zbytečností, no a pak už na auto nic nedávám ani nedomontovávám, jsem toho odpůrce a téměř vždy to vychází dráže. Krom pár DVD nesmyslů a navigace, ty se vyplatí mít sólo.
Navíc dávám zimní kola a folie na okna, to´t vše . -
superkutil 04.03.10 16:14
A k čemu je Vám u manuálu aktivní tempomat? V Čechách se nedá používat ani pasivní, protože Češi neumí jezdit a v cizině je manuální v pohodě. Spíš u něj mám problém s tím, že nejsou tlačítka tempomatu podsvícená. A taky po stisku RES auto zbytečně rychle zrychluje na nastavenou rychlost a taky když přidám, třeba na předjetí a pak pustím plyn, tak se auto nevrátí na původní nastavenou rychlost, ale klesne tak o 5-10km níže a pak prudce zrychlí na původní nastavenou rychlost. U aut v USA mi chování tempomatu přišlo rozumnější. -
cja 04.03.10 14:55
DIM: dnes jsem byl v servise a vznesl dotaz na dodělání radaru - >:-[] - byl by to ekonomický nesmysl - jenom radar by byl hrubě přes 10t ... takže o adaptivním tempomatu si nechat sny zdát...
Ono všechno co se dodělává mimo fabriku je vždy dražší - proč nechat vydělávat servisy - hlavně v době krize.
Ale zas takový zázrak to není, dokázal jsem žít i s normálním tempomatem a v ČR na D1 je i to poněkud problém - takže ... -
cja 04.03.10 08:28
jarda.suchy: já sice jezdím na Vervu, ale přes jednu nádrž pro jistotu přidáván VIF, a mě spotřeba klesla - ale je možno, že si sedá motor(najeto 13t km), to mě teď jen tak napadlo, jinak v létě opět TopQ a uvidíme, jak se bude vyvíjet - moje auto však těžko může být referenční vzorek - automat a jen 2,0 TDCI
jo a ta sptřeba klesla i s velkým boxem na lyže na střeše, takže je to celé na hlavu postavené