FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 05.03.10 15:06
« Re: diagnostika vstrekovacov
Slavek-TDM a spol.:
koupil jsem za 300tis. na jaře 2006 (r.v.12/2002, 107tkm najeto), tehdy to byla celkem přiměřená cena. Rok 2006 prakticky bez poruch, 2007 zblbla palubka, 2008 prakticky bez poruch, 11/2009-2010 se to trošku zhoršilo. ST-čko by na mé ježdění bylo zbytečně silné, ale je fakt, že při mých 15-20tkm ročně by mě větší spotřeba nemusela trápit. Letos bych byl rád, kdyby se už nic velkého nevysypalo, prodávat auto se mi už nevyplatí. Teď musí jezdit, příští rok snad dostavím domek a podle situace se uvidí. -
superkutil 05.03.10 15:01
DIM: Míval jsem Passat 4x4 stálý náhon s mezinápravovou a zadní uzávěrku. Úžasné auto, projelo vše, ale mělo jednu chybu a to nízký podvozek a tak jsem zůstal viset při výjezdu z parkoviště na břiše. Všechna 4 kola se točila a já lopatou odhraboval sníh z pod auta. >:D -
DIM 05.03.10 14:41
.... a proto sis koupil toho gazíka ?? :-) Aby jsi nezůstal na břichu v závěji ?? :-)
Já jsem zatím zůstal viset jen jednou - na dvorku hotelu ve východních Čechách :-) A to jsem vyřešil tím, že jsem položil řetězy pod kola, protože nasazovat se mi je nechtělo ....
Audi je skoro jako diagnóza......ale krásná, to jo, A6 3,0 TDi, to je můj favorit....jen ta image :-( -
WinDiesel 05.03.10 14:11
Kutil: Onehdá se mi stalo, že jsem se ocitnul v uličce, kdy bylo místo jen pro jedno auto. Proti mně myslím Audi A6 4x4, ulička je krátká, já bych ale musel couvat asi 40 metrů a do zatáčky, řidič proti mně asi 15 metrů rovně, a byl by klid.
On měl ovšem Audinu, takže je to světa pán a tudíž couvat budu já. Já jsem už ale moc starej na to, abych uhýbal (já vím, jsem taky vůl), tak jsem se nehnul a čekal.
Načež tento "člověk", se místo couvání rozhodl využít své "kvatro" a vyrazil na hromadu sněhu po své levé straně. Tak fajn, odjel jsem a ve svém zpětném zrcátku jsem zaznamenal, že tam s tím slavným kvatrem uvízl.
Co dodat.... Blondýna to nebyla, byl to chlap... :-| -
superkutil 05.03.10 13:37
DIM: OK, ne všichni Češi neumí jezdit, někteří dokonce jezdit umí. Ale podle toho co vidím na silnici, tak jich moc nejezdí. Spíše je víc těch co jezdit neumí, nebo těch co si myslí že umí a přitom neumí. A nebo těch, kteří si myslí, že jsou ostatní blbci a neschopný a že on je může předjíždět přes plnou, podjíždět, jezdit na červenou, blokovat ostatní, telefonovat a kouřit za jízdy (nejlépe oboje), jezdit v jednosměrce v protisměru (v lepším případě jí couvat). parkovat přes dvě parkovací místa, atd. :-! -
DIM 05.03.10 13:33
Tak já jsem zase do mého druhého Mondea tak moc nesypal, pokud se pamatuju....Brzdy kotouče to jo, ale jinak vše ještě v záruce.
Poslední Mondeo působí kvalitativně úplně jiným - lepším - dojmem.
75 tis Kč je dost, to je skoro polovina hodnoty toho auta, teď ho tedy rozhodně neprodávej.... :-) -
cja 05.03.10 13:03
oleowr1: nevěš hlavu - kolega co si bral před 4 roky auto po mně, 2,0i Mondeo 2001, tak loni měl taky zvýšené výdaje - loni najel 20t km a opravy činily lehce přes 50t Kč, já než prodával Mondeo 2005 2,2TDCI , tak jsem do něj nasypal 42t a ještě to obul za 12t, takže zkrátka - máš střední třídu, tak plať - tak to je bylo a bude. Teď máš na nějakou dobu vychytáno a budeš jezdit. Já prodával a hnal se do dalších odpisů. Tak ať slouží, a barák s ním postavíš určitě. ;-) -
-
DIM 05.03.10 11:30
Kutile, a ty umíš jezdit a nebo jsi Čech ?? :-)
jak tak koukám, tak Oleowr už tak ztrojnásobil cenu toho auta těmi opravami....:-( Ale ty z toho vlastně teď budeš mít tu stavebně stěhovací mechanizaci....Alespoń myslím, že jsi říkal že chceš stavět... -
WinDiesel 05.03.10 10:37
Kutil: Neplave. Ani náznakem. Je to tank, je těžký a oproti ostatním SUV sedí nízko. Na druhou stranu jsem si dovolil jet tímto způsobem na víceméně rovném úseku u Norimberka, kde je také odpovídající kvalita povrchu dálnice...
Ovšem jsem si zkazil průměrnou spotřebu... >:D Měl jsem tam 8,4 l/100 km Praha-Londýn-Praha a po 40 km touto rychlostí jsem vylítnul na 11 litrů... -
-
superkutil 05.03.10 09:17
« Rádio Ford Sony MP3 propojení na USB mass storage
Ahoj, mám rádio Ford Sony MP3 a to nemá možnost připojení USB disku. Našel jsem, že existuje zařízení, které emuluje USD disk jako CD changer, ale nemůžu najít, zda Ford Sony rádio umí ovládat CD changer. Neřešil jste to někdo? -
superkutil 05.03.10 09:13
« Re: Spojka, dvouhmoťák
Chlapy já nevím, ale když porovnám peníze které jsem narval do svých 2 Mondeí a do své Fiesty, tak jsou Mondea strašně náročná a pořád u nich něco odchází. Fiestu mám 7 let a jen do ní leju olej a benzín a jinak nic neodchází. Ale u předchozího Mondea to byly pořád nějaké částky a většinou nad 10tis. Jak je možné, že je Mondeo tak náročné na údržbu a Fiesta ne? Fiesta byla kupovaná 2 roky stará po nějakém Italovi a Mondea byla kupována jako nová. -
oleowr1 05.03.10 08:55
« Spojka, dvouhmoťák
Včera jsem se stal majitelem nové spojky, hydrauliky a dvouhmoťáku. Celkově to ztišilo motor, žádné chrastění při volnoběhu, žádné cvakání při vypnutí motoru, zdá se méně vibrací. Lamela byla ještě celkem O.K., dvouhmoťák s velkými vůlemi. Včetně nové nemrzky a termostatu jsem dal 20900,-. Zatím maximální spokojenost.