FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  19:14

« Re: diagnostika vstrekovacov

Ktore aditivum je na to vhodne?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  19:10

Jelinek4: ještě podrž ruku nad otevřeným otvorem, ucítíš, jestli dýchá...
    Když chceš rozhýbat vstřikovače, můžeš dát Delphi Plus (servisní koncentrované aditivum), nebo pravidelně dávej kvalitní aditiva a po určité době dosáhneš stejného výsledku - dojde k vyčištění systému, dekarbonizaci a úpravě povrchu trysek proti korozi, značně se ztíží usazování karbonu, který je hlavním potížistou ve spalovacím prostoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  18:40

OK dik za rady. Olej menim po 10-11 tis. km. Palivovy menim asi neskoro po 40000 km len original. S tym vickom na motore som to skusal zadymi len na chvilu ked ho otvorim teda asi 1 sekundu potom uz vobec nie. Momentalne mam 212000 km. Chystam sa na rozvody a na tu 3 kombinaciu nejaka kladka seveli asi 2 minuty po nastartovani studeneho motora. Aditivum davam VIF dufam ze je dobre, ale asi hej lebo ked ho tam dam tak je to pocut.
    Daju sa pridrene vstreky nejako rozchodit bez demontaze z motora nejakym pripravkom?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  12:38

Jelinek4: kolegové Ti tady dávali dobré rady, shrnu to:
    - cvakání vstřikovačů je normální, za určitých podmínek
    - pravidelná aditivace zamezí přidírání trysek a prodlouží životnost vstřikovačů prakticky donekonečna
    - aditivace způsobí vyloučení vody z nafty, je třeba pravidelně měnit palivové filtry a dávat vždy jen originál, cca 15000 km je ideální lhůta výměny
    - podivné zvuky zvláště v zimě způsobuje trojkombinace
    - podivné zvuky může způsobovat dvouhmoťák, prozradí se silným zacvakáním při vypínání motoru doprovázeného zacukáním (motor musíš vypínat na neutrál ale bez vymačknuté spojky, jinak nic nezjistíš)
    - vyplatí se dávat kvalitní olej také častěji než je předepsáno - velice důležité pro turbo, motoru to rozhodně neuškodí
    - rozhodně je třeba měnit řemen k alternátoru tak po 80000 km. Mě se urval vždy po 100000 km a jednou mne to nechalo v Germany.
    - auta, která mají najeto, mají problémy s hadicemi od turba - rozhodně bych je vyměnil, jsou z toho nepříjemné a pro dost lidí těžko diagnostikovatelné stavy
    - motor v opravdu dobrém stavu se pozná podle toho, že když ti motor běží na volnoběh, otevřeš olejové víčko. když motor nefuní (nedýchá) je ve stavu perfektním (moje Mondeo má 220 tkm a motor nedýchá). V případě že dýchá, není to tragédie ale nezacházelo se s ním nejlépe. Mohlo se s ním zacházet lépe.
    Moje Mondeo má ve 220000 km měněný:
    - EGR v 15 tkm na záruku
    - dvouhoťák se spojkou
    - 2x brzdové kotouče
    - brzdové desky vícekrát
    - prasklou hadici od turba ve 130 tkm
    - 2x řemen alternátoru (100 tkm a 200 tkm)
    - senzor klikové hřídele
    - pro jistotu zadní tlumiče (zadek víc poskakuje, zvláště u kombíku)
    - semtam dávám aditivum |Standu nebo Delphi Plus
    - max co 15 tkm měním olej a palivový filtr (originální spec. značky výrobce, ne značky vozu)
    Snad jsem na nic nezapomněl, a když tak mne někdo doplní, kdybych se dopustil nepřesnosti.
    Toto platí pro 2,0 a 2,2 TDCi 2000 až 2006 (Ford motor Puma), neplatí to pro motory PSA-FORD, tam nevím, neznám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.10  19:27

Čo s tym mam robit? Mam to nechat tak nemoze sa nieco poskodit okrem vstrekovaca?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.10  18:59

To máš asi vyrovnávání válců, samozřejmě jsou po tolika km jehly trysek trochu přidřené a to aditivum trochu vylepší...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.10  17:36

No tak to asi robit nebudem, lebo este nikdy mi nepadol do nudzaku a to ho aj skusam plny plyn takym dlhym tiahlym kopcom a nic.Dnes som to mal na pocitaci a ten ukazoval nejake cisla vstrekovacov len nevieme co znamenaju niektory ukazoval 1 niektory -4 dalsi 1 a dalsi -2. V pamati nebola ulozena ziadna chyba. Akurat ma stve ze ked je studeny motor tak kym sa trochu zohreje tak sa chveje a je hlucnejsi. Inak po pridani VIFu je vidiet trochu rozdiel v hlucnosti - je to tichsie.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.10  10:21

Jasně, Jelínku. Musíš sundat přepadové hadičky z přepadových konektorů a jinými, delšími hadičkami vést naftu z přepadů do skleniček. Potom porovnáš levly ve skleničkách mezi sebou. Ale může být problém, Ford používá speciální přepadové konektory, nevím, jak snadno půjdou ty hadičky sundat....
    Ale upozorňuji tě na jednu věc - přepady nemají nic společného s cvakáním. Když máš přepad v háji, jdeš do nouzáku. Vstřikovač může klepat, auto může kouřit (přidřená tryska) - ALE TO TAKY NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO S PŘEPADEM. Myslím že to bude zajímavá, ALE ZCELA ZBYTEČNÁ zkouška, máš auto, co má nalítáno a musí to být znát...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.10  22:33

Da sa urobit "doma" diagnostika vstrekovacov pomocou prepadu? myslim podla mnozstva prepadovej nafty. Ked tento test vide dobre je mozne ze su este niektore vstreky zle alebo ich je treba dat este na stolicu aby bolo vidiet kolko a ako rozprasuju naftu? Chcel by som to najskor skusit takto aby som nemusel vstrekovace vyberat. Je to mozne takto urobit?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  20:20

RADEK: jo, řidiči Audi ve své blbosti předskočili řidiče Prassatů a Superblbů, anebo je to tím, že prostě přesedlali z Prassatů do Audin, asi kvůli tomu náskoku?
    Ještě jsi zapomněl podotknout, že ten 2,0 TDI 103 kW byl pumpe-dýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýze...
    Chybka se vloudí... :-)

Buď opatrný, těch 200 kW a 600 Nm to bude strašná síla - u kterého dealera to budeš testit?????
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 05.03.10  19:33

Jaká je IMAGE AUDI ? Pro mě taková , že její řidiči (viz. dole) jsou světa páni. Ač jsem o ní uvažoval(3,0 Tdi) tak jen proto ji nechci. Úplně mě irituje když se na mě na dálnici pověsí pilot v A4 a bliká protože jedu v levém pruhu pomalu , protože ten kamion ,který je předemnou prostě nepřeskočím. To on frajer by to zvlád! (oni mají ten náskok díky technice) Tak předjedu kamion a pak si počkám na toho sebevědomého a dravého manažera , který si koupí oholenou ludru se 103 kw ale je to AUDI.
    TO WIN: za to ,,lítko" se stydím poslední dobou jsem tak trochu negramotný obvlášť takhle po ránu , ale nebýval jsem 8-s
    Zítra mám objednanou předváděcí jízdu s ikseféčkem :-) těším se .
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 05.03.10  16:24

No tak to jo, kdyz se to rozpocte na 4 roky provozu, je to celkem normalni. Ja myslel, ze to auto mas rok...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  15:43

DIM: jo přesně pro to a pro nic jinýho ..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.03.10  15:06

Slavek-TDM a spol.:

koupil jsem za 300tis. na jaře 2006 (r.v.12/2002, 107tkm najeto), tehdy to byla celkem přiměřená cena. Rok 2006 prakticky bez poruch, 2007 zblbla palubka, 2008 prakticky bez poruch, 11/2009-2010 se to trošku zhoršilo. ST-čko by na mé ježdění bylo zbytečně silné, ale je fakt, že při mých 15-20tkm ročně by mě větší spotřeba nemusela trápit. Letos bych byl rád, kdyby se už nic velkého nevysypalo, prodávat auto se mi už nevyplatí. Teď musí jezdit, příští rok snad dostavím domek a podle situace se uvidí.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  15:01

DIM: Míval jsem Passat 4x4 stálý náhon s mezinápravovou a zadní uzávěrku. Úžasné auto, projelo vše, ale mělo jednu chybu a to nízký podvozek a tak jsem zůstal viset při výjezdu z parkoviště na břiše. Všechna 4 kola se točila a já lopatou odhraboval sníh z pod auta. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  14:41

.... a proto sis koupil toho gazíka ?? :-) Aby jsi nezůstal na břichu v závěji ?? :-)

Já jsem zatím zůstal viset jen jednou - na dvorku hotelu ve východních Čechách :-) A to jsem vyřešil tím, že jsem položil řetězy pod kola, protože nasazovat se mi je nechtělo ....

Audi je skoro jako diagnóza......ale krásná, to jo, A6 3,0 TDi, to je můj favorit....jen ta image :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  14:11

Kutil: Onehdá se mi stalo, že jsem se ocitnul v uličce, kdy bylo místo jen pro jedno auto. Proti mně myslím Audi A6 4x4, ulička je krátká, já bych ale musel couvat asi 40 metrů a do zatáčky, řidič proti mně asi 15 metrů rovně, a byl by klid.
    On měl ovšem Audinu, takže je to světa pán a tudíž couvat budu já. Já jsem už ale moc starej na to, abych uhýbal (já vím, jsem taky vůl), tak jsem se nehnul a čekal.
    Načež tento "člověk", se místo couvání rozhodl využít své "kvatro" a vyrazil na hromadu sněhu po své levé straně. Tak fajn, odjel jsem a ve svém zpětném zrcátku jsem zaznamenal, že tam s tím slavným kvatrem uvízl.
    Co dodat.... Blondýna to nebyla, byl to chlap... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  14:06

Já už se nerozčiluju, usměju se na ně, zatleskám jim.......a jsem jim správným příkladem, jako dětem.... :-) Váš Mirek. Dušín Mirek..:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  13:37

DIM: OK, ne všichni Češi neumí jezdit, někteří dokonce jezdit umí. Ale podle toho co vidím na silnici, tak jich moc nejezdí. Spíše je víc těch co jezdit neumí, nebo těch co si myslí že umí a přitom neumí. A nebo těch, kteří si myslí, že jsou ostatní blbci a neschopný a že on je může předjíždět přes plnou, podjíždět, jezdit na červenou, blokovat ostatní, telefonovat a kouřit za jízdy (nejlépe oboje), jezdit v jednosměrce v protisměru (v lepším případě jí couvat). parkovat přes dvě parkovací místa, atd. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  13:33

Tak já jsem zase do mého druhého Mondea tak moc nesypal, pokud se pamatuju....Brzdy kotouče to jo, ale jinak vše ještě v záruce.

Poslední Mondeo působí kvalitativně úplně jiným - lepším - dojmem.

75 tis Kč je dost, to je skoro polovina hodnoty toho auta, teď ho tedy rozhodně neprodávej.... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…