FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 09.03.10 09:47
« Re: 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S
Tak zase "rány jako od náklaďáku" neslyším, to nevím co přesně myslíš, mně se jen zvýší přenos vibrací . Fakt mám pocit, že hustší olej ( nebo jiný olej ) by to utlumil, protože pokud je to studené, tak to jen tak přede......a po ujetí nějakých pár desítek kilometrů šlápnu na spojku.... a je to tam :-) -
-
"-- skrytý --" 08.03.10 19:56
Rozjezdy, resp. odrazovani a uvolneni spojky u 2,2: rany jako kdyz se rozjizdi nakladak, souhlasim s Jurko... i Dimem. A delalo to i jako nove . Stahnout okno a rozjet to podel nejake zdi, kvuli ozvene, je docela sila. Prevodovka je od Volva, tak se to mozna vysvetluje..... ;-) Tipuji to ale nejspis na dvouhmotak. Asi zapasi s Nm.
Dim: prvnich 14 dni byl klid taky, ale myslim, ze po 50 t. km budes mluvit(psat) jinak. Plasty dle teploty a podeziram i bodove svary v pravem strednim sloupku, protoze jsem ho odstrojil a vse rozebral na "atomy" a bez vysledku - popraskava v nem stale. Stve me to, protoze pokud v P406 neco vrzlo, tak jsem to nasel, odstranil, priohnul, podlozil, pritahnul... a byl klid. A P407 nevrzla ani ve 150t. Jit do fordky nakonec rozhodl motor od PSA, zbytek byl krok do vrzaveho neznama :-) :-) -
jurkoboss 08.03.10 18:40
Nazdar,
pri radení občas aj mne to tam riadne buchne. Skúšal som radiť aj rýchlo aj pomaly, ale nič. Neviem, prečo to robí. Auto mám od nova, robilo to už ako nové, sám som si ho zabehával.
Aj som mal chvíľku dojem, že chyba je vo mne, že neviem radiť rýchlosti, alebo čo. Myslím, že to robí aj ostatným.
Inak, keď som sa viezol na predvádzačke v aute zo salónu, tak to robilo tiež, tak radšej to už neriešim, dúfam, že to robí fakt na všetkých autách.
Ohľadom vŕzgania v interiéry:
Prvé zvuky po 50 000 km, zadné sedačky zavrzgajú pri prechode po väčšej nerovnosti na ceste.
Po 60 000 km mi začal drnčať malý trojuholník, tam kde sa nachádza štartovacie tlačítko. Nerobí to stále, ale iba niekedy.
Taktiež začína vŕzgať plastové obloženie okolo riadiacej páky, všimol som si však, že len pri nízkych teplotách. Keď je interiér vyhriaty, tak nič.
-
WinDiesel 08.03.10 15:23
« Re: diagnostika vstrekovacov
jelinek4: Obavy nemusíš mít, jen vyměň filtr paliva a měň ho co 20000 km. Systém je takový, že 1 flaška je na půl roku.... (dávej častěji, tak 1x za 3 nádrže...) Možná budeš dávat do každé nádrže, protože to ukrutně ztiší motor, ale na to je to příliš drahé... -
superkutil 08.03.10 13:13
Sakra, ti brouci se mi pletou. Myslel jsem cvrčka a ne střevlíka. >:D
Jinak s těmi starty s teplotou pod 0°C jsem měl problémy od pořízení vozu jako nového. I když jsem bral Shell, tak pod 0°C motor po startu běžel nepravidelně a někdy i chcípnul. Navíc bíle kouřil. Po tom co jsem začal přidávat VIF, tak alespoň nechcípe a nekouří. -
DIM 08.03.10 13:02
Pravda, Kutile, ono má KE ten novější model, jako já....ale musím potvrdit, že ai minulý ani současný model s vrzáním nikdy problémy neměl...ve Focusu vrže sedadlo řidiče když je zima.... Co s tím , Ke, děláš ? Já jsem si v tom zatím fakt ani nevrznul :-) -
superkutil 08.03.10 11:59
Mám na 2.2TDCI 114kW najeto 95tis.km/3roky a občas pravé zadní sedadlo vydává zvuk jak střevlík, ale stačí ho sklopit a dát nahoru. Jinak ranní starty jasně hovoří o tom, že už má auto najeto hodně, respektive s každým najetým km je to horší. Po startu je chod nepravidelný a otáčky kolísají. Když se to ohřeje, tak je to ještě dobré. -
DIM 08.03.10 09:40
Ke : mně ale nic ani nevrzne , po 12 000 km. Zvukově mě trochu ruší šplouchání v nádrži při plném dotankování a pořád hlučnější projevy při rozjezdech a řazení při plně zahřátém motoru resp. převodovce. Už jsem o tom psal dříve, jak se to prohřeje, je rozjezd a každé pouštění spojky hlučnější a jsou cítit i vibrace do pedálu a karoserie. Předlohová hřídel, možná..... Dokud je olej hustší, tak si tolik chrastit nedovolí. Znovu se ptám, nemáte s tím někdo zkušenost ?? -
WinDiesel 07.03.10 20:34
« Re: diagnostika vstrekovacov
Mno, můj fravorit je Standa (Stanadyne USA, od výrobce vstřikovacích čerpadel mající schálení Fordu a VW pro USA), ale poté, co ho pomluvili v Autodieselu tak vyhrává, hlavně cenově, český výrobek VIF, oba jsou dobré, VIF, typický produkt české stodoly (příšerný vzhled láhve) je o něco levnější. Standa má možnost ekonomického balení na 2 nádrže, 4 nádrže, 16 nádrží a 160 nádrží... -
"-- skrytý --" 07.03.10 19:19
« 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S
Tak jsem jako kazdy rok po zime z jamy zkontroloval spodek - lehce mokva vana ;-\ . Nejak brzy. Jinak bez sramu i pres trochu snizeny podvozek.
Hitparada vrzani a pazvuku: jiz se je ani nesnazim odstranovat - rezignace. Nektere prichazi a zase sami zmizi, cast se vraci. Stalice stredovy panel a pravy stredovy sloupek ;-\
Tak si obcas vzpomenu na 90. leta, na stary dobry P405 GRD, jenze ten mel najeto 450 t. a obden tahal karu s paletou cihel. Tak nevim, nejspis prvni a zaroven posledni fordka.
Na staré 2,2 když jsem prošlápl spojku naplno(na podlahu), tak tam byly vibrace a občas klepala předlohová hřídel v převodovce(spojka i 2hmot. setrvák měněny) - dle servisu. Ty vibrace jsem přičítal vibracím od motoru, ale nijak mě to netrápilo.
Na novém autě občas vrže vzadu usazení rolety(za sedadly), ale jenom pod 0°C, jak ohřeji vnitřek tak to zmizí - a to mě netrápí.
Jinak projel jsem Supa v kombi, 4x4 , a příjemné svezení, ale místa pro řidiče jak v O2 a za mnou díra , ale já jezdím vpředu, taxi služba taky nejsem, tak v tom nevidím žádné plus. Kufr o těch 100 l navíc se mi nezdál větší . Jízdní pocity: viděl jsem více rohy karoserie vpředu, tak jsem neměl pocit , že jedu pořád ve středu silnice - ale to je asi tou šířkou Mondea. Tlačení na středové opěrce se konalo. Jízdní vlastnosti - těžko soudit - rozdílná kola a 4x4. Mondeo mě přijde jistější, zato na sněhu se Sup rozjel snadněji >:D . Možná tišší motor v Supu.
Jo byl to 2,0 TDI CR 125kW. Zpracování o málo lepší v koncernu, ale já plasty neochutnávám, tak mě to nechalo chladným.
Celkově bych zůstal, možná je to úchylka, u Forda. Zůstatková hodnota je sice u Supa lepší, ale zase takovou slevu jak na Mondeo bych nedostal, takže to vyjde na stejno.