FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  09:28

« Re: Zátah motoru

Může to mít velmi výrazný vliv na chování motoru. To, co popisuješ, vypadá ovšem spíš na závadu váhy vzduchu (zažil jsem na Cordobě TDI - taky někdy jela normálně, a jindy byl do mírného kopečka při 90 kmh na 4ku šlus).

Kdy jsi naposledy měnil palivový filtr? Obligátní otázka: Co tankuješ? :-)

Zkus to napojit na počítač a zaznamenávat data při jízdě. Váhu vzduchu stejně jinak neodhalíš, ledaže by přestala fungovat úplně.
    Filtr částic tam aspoň podle recenze nemáš, takže tím to nebude.
    Může to být krom váhy vzduchu (zase) EGR, ale taky regulace tlaku v railu. Turbo myslim ne, to by byly výpadky skokové zejména při výraznějším šlápnutí na plyn a často by původní výkon navrátilo až odstavení a znovunastartování motoru. Dále mě napadá nějaké čidlo teploty (ať už chladicí kapaliny, paliva nebo nasávaného vzduchu) - podle něj se upravuje vstřikování. U moderních aut je potíž, že všechno souvisí se všim...

Klepání řízení:
    Jsou kola vyvážena? Nech zkontrolovat, možná upadlo závažíčko.
    Geometrie sedí?
    Co tlumiče?
    Silentbloky ramen nemají vůle?
    Brzdové kotouče jsou OK?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.10  08:33

A může to mít tak výrazný vliv na chování motoru? Někdy totiž auto vyrazí jak blázen a někdy se mu nechce. Podobně se chovalo i předchozí benzínové Mondeo, ale to ještě měnilo charakteristiku motoru, když se během jízdy zastavilo, motor vypnul a znovu zapnul.

A ještě jedna otázka, začalo se mi občas klepat řízení a výraznější je to při určité rychlosti. Myslel jsem, že to dělají zmrazky na kolech, ale žádné tam nejsou. A je to třeba když zastavím a pak se rozjedu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.10  21:56

Zavedení EU3 (a později novějších norem) přineslo požadavek, aby řízení motoru kontrolovalo a řešilo emise. Takže odpověď je "ano."
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.03.10  19:20

« Zátah motoru

Tak mě dneska předjel Superb TSI 4x4 a tak jsem se ho chvíli držel a neměl naději ujet a to jsem se za ním nijak nehnal. To Mondeo 2.2TDCI opravdu úžasně táhne už od nízkých otáček. :yes:

Akorát mi připadá, že občas zatáhne víc a někdy míň. Co by na to mohlo mít vliv? Kontroluje nějak ŘJ emise? Jako že by dala míň nafty, když by se jí zdálo, že jsou špatné emise?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  15:38

« Re: 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S

... to je ta lepší varianta... padá sníh jdu krotit koně - dokud to jde ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  15:08

....a toho prvního řidiče bude řídit GPS a systém monitorující bílé čáry na silnici . Otázkou bude, jestli bude mít smysl ještě vůbec někam jezdit ! Všechno budeme mít doma, on-line, ve 3D ......
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  14:32

:-) je to k pousmání , ale taková bude asi budoucnost, a ten adaptivní tempomat bude taky v budoucnu využíván více - formace aut za sebou, jeden řidič ostatní čtou noviny ... - když udělá 1. auto chybu ostatní ji budou následovat .... no asi koupím živého koně, abych měl aspoň nějakého koně pod kontrolou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  14:08

Jo, souhlas, škoda že 2,2 Automat nemá, taky bych nad tím uvažoval.....Ale zase na co bych se těšil příště ? I když jak vidím, s jakou rychlostí se auta stávají roboty, tak příští auto už mě nebude vůbec potřebovat !! A převodovku vlastně taky ne, když bude v každém kole jeden elektromotor. A na každých 50 kilometrech jeden Temelín , aby bylo z čeho to všechno dobíjet !!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  13:55

DIM: no trošku ti to přiblížím, se vším souhlas , ale 6°AT v Mondeu funguje takto: klasické D je jasné, řadí někde mezi 2100-2500rpm, klasický kick down funguje při sešlápnití plynu až na podlahu a bez váhání podřadí i o 2° a teď to hlavní - je tam režim SPORT - kdy to řadí o 1000rpm výše a podřazení stejně tak. ALE - je tam možnost i sekvenčního řazení - bohužel jen pákou- dopředu nebo dozadu - a tam ten motor vytočíš a podržíš i v omezovači - což je super , že ti sám nepřeřadí - automatika se zapne zase až kdyby ti to mělo zhasnout - jinak to drží zvolené stupně 1 - 6. Takže si zase tak ochuzený nepřipadám >:D , ale spojit tohle s 2,2 - tak jsem max spokojen. Takhle je to trochu kompromis , ale netrpím a při předjíždění točím až do 5t rpm. Dvojspojka by byla lepší, ale ta zase cuká a holt nemůžu mít všechno.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  13:47

Já jsem zapomněl že ty nemůžeš řadit !! :-) A to nemáš tiptronic a pádla pod volantem ? Tak teď poprvé jsem rád, že nemám automat....já si klidně můžu poslat motor až na omezovač , heč !

Přesně kopíruješ moje pocity z nových motorů TDCi : napřed zděšení, proč když jsem zmáčknul plyn tak to ne a ne jet . Dokonce už jsem tak z počátku při předjíždění zažil pernější chvilky, kdy jsem - zvyklý na rychlou odezvu - začal předjíždět se zařazenou vyšší rychlostí a ono skoro nic, A to člověk napřed doufal, že to je jenom turbodíra, že to hned naběhne....a když pořád nic, nebylo mi moc do zpěvu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  13:39

DIM: tak to máš pohodlné auto - myslel jsem , že to máš v S, tak to jsi mohl dát i zimní 17" - chová se to fakt moc pěkně, oproti 18" je to takové pohodlnější.

Podřadit nemohu - mám tam semafor - nějak jsem zlenivěl :-)

Ale s tím co píšeš o nové a staré 2,2 s tím souhlasím, u staré jsem to takhle taky dělával a u nové, když jsem ji měl půjčenou jsem měl pocit , že to nejede - a ono to fungovalo trochu jako benzín v atmosféře. Delší plynulý zátah a při potřebě zrychlení, tak podřadit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.10  13:16

« Re: diagnostika vstrekovacov

Akurat vcera som volal do TSA v Kežmarku a vravel, že ho nemajú na sklade. Majú len Stanadyne preto som sa pytal, či to ma rovnake učinky ako ten delphi. Takže keď tam teraz zavolám tak ho už budú mať?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.10  13:05

jelinek4: to nebude problém... zrovna se vracím z Kežmarku - T.S.A. - www.denso.sk nebo www.tsa-kk.sk, oni to již mají skladem, trošku jsem jim poradil jak na to... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  12:52

Mám Titanium X , ne S !

Podřazení? No třeba ze šestky na čtyřku !! Zkus ! Fakt je to najednou ostřejší . To jsem u minulé 2,2 neznal . Tam naopak to např na pětku při 80km/h hezky vyrazilo ale také hned vadlo. Když jsem si chystal předjíždění, tak jsem raději předem přeřadil na vyšší stupeń ať to nemusím dělat při dokončování předjíždění . Takže mě vůbec nenapadlo chovat se teď jinak ! Ale opak je pravdou ! Ten můj současný motor PSA má sice vyšší výkon než ten předešlý, ale ten nárůst zátahu je teď pozvolnější - ale trvalejší. Začne trochu vadnout až před červenými místy na mapě otáčkoměru.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  11:49

DIM: já je jezdím celou zimu, na léto ještě o palec větší a oproti staršímu autu je to fakt pohodlný - měl jsem tu 2,2 se sníženým betonovým podvozkem - tohle auto je jak měkká náruč milenky ;-). Ale ty máš asi "S" se sportovním odpružením a tam rozdíl je. Mě to i na těch 18" krásně měkce kopíruje morfologii silnice a bez ohlušujících ran. Proto jsem S nechtěl - sice jsem připlati S-paket, ale podvozek jsem chtěl normál - a co to je to podřazení, z čeho na co??
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  11:35

Ny ty 17" jsem fakt zvědavý, vůbec jsem na akových kolech ještě nejezdil. Čekám, že to bude sedět jako přibitý a taky třískat jako při přibíjení :-) Ale buď už jsem si na tu tvrdost podvozku zvykl, a nebo to změklo :-)

A taky jsem včera zjistil, že se opravdu vyplatí si při akceleraci podřadit !! To už jsem skoro zapomněl co to je, ale tahle 2,2 se cítí kolem 3 - 4 tisíc ot/min výborně, bylo to jako u bezínu : při 100 km/h zařadit čtyřku a vyrazit !!! Doporučuji. Překvapivé , dynamické a tiché....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.10  11:25

DIM: to byl asi přítlak toho boxu >:D , já ho teď sundal a cítím se bez něj nějaký ... bez přítlaku. A to počkej až tam dáš ta správná kola - jak přibitý.
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.10  10:16

CJA : tak ony ty gumy ještě nejsou na plátno :-) Takže by do těch 20 tis km asi vydržely. Jinak já ale jezdím slušně !!! Ale poměrně hodně město , a to jsou rozjezdy a brzdy - a to nemsylím nějaké kvílení a pod. Ten krouťák tam ale je a člověk si to ani neuvědomí.

Včera jsem si dal cestu přes Potštát a byla to nádhera !! Sluníčko, suchá cesta, krásná příroda a prázdná cesta. Nedalo mi to a tak jsem přestal hledět na spotřebu a ...... No fakt dobrý, připadalo mi, že čím se více blížím k 200 km/h , tak to sedělo lépe a lépe....A to ještě kdybych sundal ten box na lyže !! :-) Pravda, bál jsem se , že se sundá sám !!

Pro mravokárce : opravdu jsem tak jel jenom chvíli a s maximální ohleduplností k ostaním i lesní zvěři .
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.03.10  11:24

jelínek4 : popros WinDiesela, ať ti to pošle, navíc je chemik, tak by ti asi napsal, že tyhle dvě věci mají stejný účinek(... i když obchod je obchod)
    a nebo si najdi Velendorfa z Říčan u Prahy, zavolej mu a myslím, že ti to taky pošle [odkaz] navíc s ním můžeš dát řeč na téma vstřiků - dělal jsem je u něj a příjemný přístup
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.10  10:53

Tak ja som ten Delphi na Slovensku nezohnal v jednej predajni mi povedali, že rovnaké účinky ako delphi diesel plus má aj Stanadyne, len neviem či im môžem veriť, keď v predajniach chvália akurát tie veci, ktoré predávajú. Dík.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…