FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
Dong1 12.03.10 11:46
« Re: Zátah motoru
Podobne klepani volantu pocituji na svem Fikusu.
Je to znat pri vyssich rychlostech (vetsinou 100+) a meni se to (staci prejet z pruhu do pruhu). Kola jsou OK, nekolikrat prevazovany a uz sem zvladl vymenit i pneu a porad stejne. Kotouce budou taky OK, pri brzdeni se nic nechveje. Geometrii nevim, ale doufam ze pri garancich kontroluji a nikam to netahne. Takze uz nevim co by to mohlo byt...leda silentbloky, nebo nevyvazene poloosy.
(dela mi to uz asi od 40000km) -
"-- skrytý --" 12.03.10 09:28
Může to mít velmi výrazný vliv na chování motoru. To, co popisuješ, vypadá ovšem spíš na závadu váhy vzduchu (zažil jsem na Cordobě TDI - taky někdy jela normálně, a jindy byl do mírného kopečka při 90 kmh na 4ku šlus).
Kdy jsi naposledy měnil palivový filtr? Obligátní otázka: Co tankuješ? :-)
Zkus to napojit na počítač a zaznamenávat data při jízdě. Váhu vzduchu stejně jinak neodhalíš, ledaže by přestala fungovat úplně.
Filtr částic tam aspoň podle recenze nemáš, takže tím to nebude.
Může to být krom váhy vzduchu (zase) EGR, ale taky regulace tlaku v railu. Turbo myslim ne, to by byly výpadky skokové zejména při výraznějším šlápnutí na plyn a často by původní výkon navrátilo až odstavení a znovunastartování motoru. Dále mě napadá nějaké čidlo teploty (ať už chladicí kapaliny, paliva nebo nasávaného vzduchu) - podle něj se upravuje vstřikování. U moderních aut je potíž, že všechno souvisí se všim...
Klepání řízení:
Jsou kola vyvážena? Nech zkontrolovat, možná upadlo závažíčko.
Geometrie sedí?
Co tlumiče?
Silentbloky ramen nemají vůle?
Brzdové kotouče jsou OK? -
superkutil 12.03.10 08:33
A může to mít tak výrazný vliv na chování motoru? Někdy totiž auto vyrazí jak blázen a někdy se mu nechce. Podobně se chovalo i předchozí benzínové Mondeo, ale to ještě měnilo charakteristiku motoru, když se během jízdy zastavilo, motor vypnul a znovu zapnul.
A ještě jedna otázka, začalo se mi občas klepat řízení a výraznější je to při určité rychlosti. Myslel jsem, že to dělají zmrazky na kolech, ale žádné tam nejsou. A je to třeba když zastavím a pak se rozjedu. -
superkutil 11.03.10 19:20
« Zátah motoru
Tak mě dneska předjel Superb TSI 4x4 a tak jsem se ho chvíli držel a neměl naději ujet a to jsem se za ním nijak nehnal. To Mondeo 2.2TDCI opravdu úžasně táhne už od nízkých otáček. :yes:
Akorát mi připadá, že občas zatáhne víc a někdy míň. Co by na to mohlo mít vliv? Kontroluje nějak ŘJ emise? Jako že by dala míň nafty, když by se jí zdálo, že jsou špatné emise? -
cja 11.03.10 14:32
« Re: 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S
:-) je to k pousmání , ale taková bude asi budoucnost, a ten adaptivní tempomat bude taky v budoucnu využíván více - formace aut za sebou, jeden řidič ostatní čtou noviny ... - když udělá 1. auto chybu ostatní ji budou následovat .... no asi koupím živého koně, abych měl aspoň nějakého koně pod kontrolou >:D -
DIM 11.03.10 14:08
Jo, souhlas, škoda že 2,2 Automat nemá, taky bych nad tím uvažoval.....Ale zase na co bych se těšil příště ? I když jak vidím, s jakou rychlostí se auta stávají roboty, tak příští auto už mě nebude vůbec potřebovat !! A převodovku vlastně taky ne, když bude v každém kole jeden elektromotor. A na každých 50 kilometrech jeden Temelín , aby bylo z čeho to všechno dobíjet !! -
cja 11.03.10 13:55
DIM: no trošku ti to přiblížím, se vším souhlas , ale 6°AT v Mondeu funguje takto: klasické D je jasné, řadí někde mezi 2100-2500rpm, klasický kick down funguje při sešlápnití plynu až na podlahu a bez váhání podřadí i o 2° a teď to hlavní - je tam režim SPORT - kdy to řadí o 1000rpm výše a podřazení stejně tak. ALE - je tam možnost i sekvenčního řazení - bohužel jen pákou- dopředu nebo dozadu - a tam ten motor vytočíš a podržíš i v omezovači - což je super , že ti sám nepřeřadí - automatika se zapne zase až kdyby ti to mělo zhasnout - jinak to drží zvolené stupně 1 - 6. Takže si zase tak ochuzený nepřipadám >:D , ale spojit tohle s 2,2 - tak jsem max spokojen. Takhle je to trochu kompromis , ale netrpím a při předjíždění točím až do 5t rpm. Dvojspojka by byla lepší, ale ta zase cuká a holt nemůžu mít všechno.
Turbodíra to není, mám elektrické natáčení lopatek rozvodového kola a turbodíra díky tomu není. Prostě jednou na to šlápneš a auto vystřelí a letí a začne vadnou až kolem 4000ot a jindy na to šlápneš a auto prostě zrychluje pomalu. Přitom je to oboje na rovině. Kdysi jsem měl načnutý EGR, ale to pulzovalo, vždy přidalo a pak ubralo a zase přidalo a to teď nedělá. Chová se to jako kdybych dal málo plynu. Možná ta váha vzduchu nebo tlak v CR. Tankuju co je (Shell, OMW, Benzina, LukOil, Slovnaft, EuroOil) a dávám VIF.
Dong1: U předchozího Mondea jsem měl problémy s kmitáním stále a ani za 3 roky to Ford nedokázal odstranit. A to jsem převažoval tak 30x za 1/2 roku. Zkoušely se různá kola, různé rozměry pneu a dělalo to pořád.