FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.10  17:06

« Re: Zátah motoru

WinDiesel: Neměřili. Ty problémy se starty byly od počátku, co auto bylo nové. V servisu to dali na počítač a řekli, že je vše v pořádku. Když bylo pod 0°C tak to naskočilo zaškubalo a zdechlo. Na podruhé to už většinou naskočilo, ale cukalo a bíle kouřilo. Do 1mim se to zklidnilo. Tak jsme začal přidávat VIF a pohoda, chytá i v -20°C jako hodinky. Sice z počátku klepe a trochu kolísá, ale to je normální.

Vítr se mi nezdá, je to třeba když jedu jedním směrem a přidám abych předjel auto, pak jedu kousek ustáleně a pak znovu přidám na předjetí a už je to jiné. Samozřejmě, že to není vždy ve stejných otáčkách a se stejnou prudkostí plynu, ale je to přibližně stejné.

A pokud jde o ten overboost, tak jsem ho nikdy moc necítil. Pro info graf mého motoru [odkaz] .
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.03.10  16:53

Hooonza: Tak odlišné složení zase nemá, je více odsířená a obsahuje poněkud jiný poměr mezi složkou petrolejovou a složkou obsahující parafiny.
    Odlišnost této nafty není důvodem pro povolení aditiv či odmutnutí aditiv...
    Technická poznámka: norma pro síru je tam 5x nižší ale aditiva byla schválena ještě v době kdy byl obsah síry 10x vyšší. A nikdo tato schválení neodvolal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  15:58

Spíš bych řekl ty žhaviče... U nízké komprese jsou jak řikáš velmi důležité, a krom předžhavení se ještě dožhavuje dokud motor nedosáhne dostatečné teploty.

Technická poznámka: Americká motorová nafta má jiné složení.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.03.10  15:33

Kutil: měřili Ti někdy kompresi? Moderní motory mají se snižováním komprese (bývávala kolem 19, nyní i pod 16) tendenci blbě startovat a bíle kouřit po startu - žhavicí svíčky mají opět velmi důležitou roli !
    - můžeš mít špatně funkční žhaviče
    - můžeš mít něco s kompresí
    --- v obou případech samozřejmě aditivum hodně pomáhá .........
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 12.03.10  15:30

Tak ohledne klepani - to mi Subaru dela taky. Zkratka se nekdy sejdou dva tri zdroje a zacne neco trochu vibrovat, ale jindy zase ne. U mne je to jeste znasobeny vetsim poctem rotujicich hmot.
    A kdyz auto jednou tahne a podruhy ne, to muze byt klidne vetrem. Ja si tuhle liboval, jak ta moje stara pixla mezi vesnicema leti a az pak jsem si vsimnul, ze mi fouka slusnej zapadak do zad. A druhej den rano bylo auto zase uplne zdechly - z toho samyho duvodu, jen opacnym smerem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.03.10  15:29

Hooooooooonza: Je zajímavé, že v USA, kde kvalita nafty silně kolísá, má třeba aditivum Stanadyne schválení pro všechny důležité hráče na trhu:
    - GM
    - VW
    - Ford
    - John Deere
    Není to nějak schizofrenní situace, když se v Evropě zakazuje to, co se v USA běžně a oficiálně povoluje? Proč by to v Evropě mělo škodit a v USA prospívat?
    A není za tím náhodou snaha zajistit vyšší poruchovost motorů a tím pádem práci pro servisy = zisky pro výrobce ????????????????????????????????????????…
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  15:05

To skoro i něčim smrdí, to by nemělo bejt. Mě to i při -20 bez extra aditiv jen chrochtne, nekouří a ihned běží pravidelně.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.10  15:03

Bez VIFu mi to při startu pod 0°C kouří a nechce naskočit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  14:59

To kmitání, co Ford nedokázal odstranit, jsou podle Němců právě ty vějířové podložky.

EDIT: Takovejch věcí už jsem zažil, co "by měly něco, aby..." a vono ne...

Já osobně bych radši bral jen od velkých značkových čerpacích stanic a nic do toho nepřidával (když mi v návodu píšou "nic do nafty nepřidávej", tak to dodržuju). To ale můj osobní názor.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.10  14:52

To řízení se klepe jen někdy. Kdyby upadlo závažíčko, tak by se to klepalo pořád, nebo ne?

Turbodíra to není, mám elektrické natáčení lopatek rozvodového kola a turbodíra díky tomu není. Prostě jednou na to šlápneš a auto vystřelí a letí a začne vadnou až kolem 4000ot a jindy na to šlápneš a auto prostě zrychluje pomalu. Přitom je to oboje na rovině. Kdysi jsem měl načnutý EGR, ale to pulzovalo, vždy přidalo a pak ubralo a zase přidalo a to teď nedělá. Chová se to jako kdybych dal málo plynu. Možná ta váha vzduchu nebo tlak v CR. Tankuju co je (Shell, OMW, Benzina, LukOil, Slovnaft, EuroOil) a dávám VIF.

Dong1: U předchozího Mondea jsem měl problémy s kmitáním stále a ani za 3 roky to Ford nedokázal odstranit. A to jsem převažoval tak 30x za 1/2 roku. Zkoušely se různá kola, různé rozměry pneu a dělalo to pořád.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  14:32

no, jsou to vějířové podložky alias pojišťováky kotouče. je to u většiny aut které mají štefty ,nikoliv šrouby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  12:39

« Re: diagnostika vstrekovacov

Vďaka pomohlo. Dúfam, že aj mne potom to aditívum pomôže. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  12:21

Němečtí kucí na motor-talk.de se rovněž zmiňují o těchto potížích. Jako možné příčiny uvádějí totéž co já + ložiska stabilizátoru. No a jeden tvrdí, že mu pomohlo odstranění jakýchsi pojistných kroužků z brzdových kotoučů.
    [odkaz]
    Ten kroužek vypadá podle všeho nějak takhle...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.03.10  12:10

jelinek4: jsem jim to vysvětlil....... pěstí... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  12:03

WinDiesel: Dnes mi volali z TSA Kežmarok, že si tam bol a že budú mať aj to aditívum DELPHI DIESEL PLUS . :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 12.03.10  11:46

Podobne klepani volantu pocituji na svem Fikusu.
    Je to znat pri vyssich rychlostech (vetsinou 100+) a meni se to (staci prejet z pruhu do pruhu). Kola jsou OK, nekolikrat prevazovany a uz sem zvladl vymenit i pneu a porad stejne. Kotouce budou taky OK, pri brzdeni se nic nechveje. Geometrii nevim, ale doufam ze pri garancich kontroluji a nikam to netahne. Takze uz nevim co by to mohlo byt...leda silentbloky, nebo nevyvazene poloosy.
    (dela mi to uz asi od 40000km)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.03.10  11:23

Myslím že Kutil zápasí s turbodírou...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.03.10  11:14

Nevím, nikdy jsem se to nedozvěděl :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.10  09:39

Overboost spouští na základě rychlosti šlápnutí na pedál, nebo má "za plným plynem" spínač podobně jako některá auta s automatem spínač pro kickdown?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.03.10  09:35

Myslím, Kutile, že je na "vině" ten overboost, který někdy zvýší a někdy nezvýší Nm. Mohu Tě uklidnit, že nová 2,2 PSA už to nedělá, protože jak už jsem psal níže, motor má zátah plynulejší a " benzínovější ".
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…