FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.07.12  19:51

« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.

sir: Kuga v maximální výbavě za 530tis.bez DPH. U Mitsubishi mi nabízeli ASX za 440tis. Ta Kuga není špatná, ale oželel bych tu výbavu, kdyby byla cena nižší. K čemu je mi prosklený strop. To je jen zdoj problémů. V poslední době preferuju horší výbavu a větší spolehlivost. Třeba takové xenony u Mondea svítily hůř jak halogenky (sám Ford potvrdil, že u staršího Mondea byly blbě udělané), navíc jsem musel po 100tis.km světla rozebrat, protože byly čočky zanesené odpařeným materiálem z parabol a paraboly byly matné. Ford je dobře vybavené auto, ale s malou životností, vysokými nároky na provoz a rychlým poklesem ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.07.12  23:43

« Re: vibrace při zátěži nad cca. 80km/h

Koukni jestli Ti někde neodpadlo závažíčko. Kolegyně už to viděla na výměnu disku a ejhle, ono závažíčko. Podobné symptomy.
  • « 00 Reagovat !

foto sir

sir 17.07.12  13:54

Co je šilena cena u Kugy? me to zajima..protoze u Fordu me vzdycky udelali super nabidku....tak jen pro porovnani at vim :-)
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 17.07.12  10:15

« vibrace při zátěži nad cca. 80km/h

při větší zátěži, prudší zrychlování do kopce se objevují vibrace, prostě třepe celým autem....
    není to závislé na zařazené rychlosti (3,4,5). Ve větších rychlostech nd 120km/h ustanou.
    Čím by to mohlo být:
    1 ) spojka + dvouhmoťák asi ne
    2) homokinetické klouby
    3) silentbloky motor, převodovka
    4 nebo jen nevyvážená přední kola?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.07.12  14:07

Minulý víkend jsem jezdil stále dokola mezi Libercem (Ruprechtice) a Hraběticemi v Jizerských horách. A musím říct, že to co jsem si ke konci dovolil s KIA Sportage, to co bylo u Mondea na hranici. U té KIA máš pocit, že se to auto musí převrátit, že je strašně těžké a že je těžiště vysoko. Ale v podstatě je KIA stejně těžká jako Mondeo a rozvor má podobný. Akorát je kratší, to znamená, že kola jsou víc v rozích karosérie. Díky tomu tě ale třeba přívěs tak netlačí do boku jako u Mondea. Jediný problém je si zvednout na ten vysoký posez. Ale už jsme si za měsíc zvyknul a nepřijde mi to. Akorát když někde jedu z kopce, tak mám pocit, že jsem strašně vysoko, že vidím hodně dopředu. Jinak KIA sedí na dálnici líp jak Mondeo, neplave tolik. A je tišší. Fakt to moc nechápu, čekal bych to obráceně. Ale samozřejmě že je KIA tvrdší a tak víc poskakuje.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 11.07.12  23:27

Dime zas bych to neviděl tak drasticky, třeba c max je vyšší o nějakých 9cm než focus, ale světlá výška je stejná, alespoň co jsem měřil pod spodním prahem u předních dveří, tam je to úplně stejné, takže to těžiště je možná vyšší o ty delší sloupky, co vystrkují výš střechu, takže těch pár kg je o něco výš než u focusu a to s tím autem zas tak nezamává, že by se musel nebezpečně naklánět. C max má zase mnohem lepší komfortnější podvozek než focus, ale stále dobře sedí i v zatáčkách. Ze začátku jsem z toho měl taky obavy, ale člověk zkouší a zkouší a dostane se tam, kde i focus, narozdíl od oktávky nebo zmíněného mondea. zrovna když jsem měl nejvíc jezdění, měl jsem půjčené náhradní vozidlo - mondeo v kombíku, na dálnici bezkonkurenční ale v zatáčkách a okrskách jsem si s ním žádnou zábavu neužil. Při nájezdu do zatáčky nedotáčivé, při výjezdu jsem měl zase pocit že je * vedle mě a věř, posádka to pocítila mnohem dřív, přitom s maxem jedu stejnou trasu mnohem rychlej a všichni jsou v klidu. Ve městě, pokud auto aktivně používáš a desetkrát nebo i víckrát denně nastupuješ, tk zjistíš, že nízké auto dá tělu pořádně zabrat. Asi je to tím, že už jsem si zvykl a já sám za sebe, klidně bych vzal ještě vyšší vůz, i když nikdy neříkej nikdy, když by se mi auto líbilo, možná bych se nechal ukecat i na nízké, ale vzhledem k tomu, že stárnu, mění se i jízdní styl, momentálně jsem nadmíru spokojený s tím co mám a zatím bych neměnil, pokud ano, tak ještě větší, jenže ten prostor jak říkáš bych stejně nevyužil, c max je docela takový kompromis mezi suv a kombi, dá se lehce upravit na menší dodávku, nabídne radost z jízdy a bezpečný podvozek, jak říkám, jsem spokojený a zatím jsem nenašel nic,za co bych měnil. Možná citroen nebo peugeot, jsou to pohodlné auta, ale ne tak jisté na limitu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.06.12  16:04

DIM: Souhlasím s tebou, také nejsem příznivcem vysokých aut. Ale Mondeo bylo zase extrémně nízké. KIA byla z nouze cnost, prostě náhrada za Mondeo ve 4x4. Pokud jde o náklony a zatáčky, tak mě to mile překvapilo. Ale na to jak je auto velké, tak má malá kola. Ale příště určitě chci nižší auto, něco na způsob Volvo XC70, ASX, Kuga nebo X-Trail (velmi příjemný vůz). Možná by byl řešením i Passat kombi 4x4, ale tam už je problém světlost. >:D

V posledních dnech jsem otestoval Sportage na horách, kdy jsem tahal přívěs s uhlím a dřevem v prudkých stoupáních i klesáních a i po nezpevněném terénu a fakt super! V této situaci by Mondeo nemělo naději. Jinak povazuji stále více Sportage za velmi povedený vůz. Teda až na spotřebu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.06.12  13:16

Malý převis ale velký nadvis ..... Já nevím, já to nějak nepreferuji. Většinou na menším podvozek se navrší do výšky mnoho zbytečných kilogramů materiálu, auto se buď více kymácí...a nebo je tvrdé a zase více poskakuje na nerovnostech. A náchylnost na převrácení je kapitola sama za sebe. Taky je většinou kabina větší ( vyšší ) i zevnitř, takže kromě tuhosti a sklonům k vibracím se samozřejmě topení a nebo klima musí o to více ohánět, aby ten větší prostor vytemperovala.....

Tím nechci říci, že bych si to nikdy nekoupil. Třeba až budu mít mokrou louku....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 25.06.12  09:00

štíreček1: Hledal jsem něco 4x4, co by bylo za cenu co mi dali za Mondeo. A KIA Sportage byla za tuto cenu a ve velmi dobrém stavu. Bylo tam ještě Santa Fe 2.2 ale to už je těžká kráva. Ona i ta Sportage je dost velký žrout. Je to auto na přechodnou dobu, ale zatím je nad očekávání. Jen dost poskakuje na nerovnostech, chtělo by to přeci jenom trochu menší výšku. Ještě jsem koukal na X-trail, ale byl výrazně dražší. Ale ten na nerovnostech sedí líp. U Forda mě lákali na Kugu, ale cena byla šílená. Tak ještě pokukuju po Mitsubishi ASX, před vánoci mi nové nabízeli za 440tis.Kč. Jede pěkně a moc nežere, ale kufr je hodně malý. Ale to u té Kugy taky. :-)

Jinak už jsem Sportage otestoval, na chalupě jsem chytil kroupy [odkaz] ale Korejci dělají pevné plechy. >:D

Pokud jde o tu výšku, tak mám ještě Fiestu a ten rozdíl ve výšce moc nevnímám. U Mondea mi připadalo, že sedím víc na zemi.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 22.06.12  18:51

Kutil - gratuluju k dobré koupi. Kiu jsem ti tak nějak pořád nadhazoval, myslím, že je to dobré auto a jezdí dobře. Navíc kia má u motorů dobré výkonové bonusy a to se u některých automobilek, třeba ford :-) nebo koncern říct nedá. A věř, že si na výšku zvykneš velice rychle a nízké auto už si nikdy nekoupíš. V zatáčkách se s tím dá jezdit dost rychle a nemusíš se bát, že by velká pr*el jako u mondea nebo oktávky tahala ven ze zatáčky. U těchto aut je velká výhoda malých převisů karoserie.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.06.12  11:57

Vysoký posez je příjemný.... ale na druhou stranu čím vyšší posez nad nápravou, tím se člověk s tím autem více kymácí .... já jsem se po několika denním cestování v BMW 5 cítil najednou v Mondeu mnohem "klidněji" .
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.06.12  21:24

Jak uvádí recenze:

"Podvozek kie je navíc velmi pohodlný a jistý. Utrhnout ho sice není nic obtížného a vysoké těžiště tomu dost pomůže, ale každá reakce je čitelná a dobře se zvládne."

Ale víc ti řeknu za rok, to už budu mít víc zkušeností. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.06.12  16:26

........ a má to vysoko těžiště, takže pozor na boční náraz, abys to nepoložil...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.06.12  20:23

No, kupoval jsem ho v těch šílenejch zimách minulých dnů, kdy bylo v noci k 0°C. >:D

Jinak samozřejmě, že i KIA má své mouchy a nedodělky, ale není to až tak špatné a za ty peníze to byl dobrý kompromis. :-) Má dobré nastupování, člověk sedí vysoko a daleko vidí, motor je pružný a je to 6ti kvalt. A hlavně je to 4x4. >:D Takže už se nemusím bát, že někam nevyjedu. Díky sklápěcím zadním sedadlům do roviny je i velký kufr. Je to na přechodné období. Třeba zjistím, že je to nepoužitelné a koupím Kugu, ASX nebo Passata 4x4. Na Volvo XC70 asi mít nebudu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 20.06.12  18:37

Me to neco podobneho delalo taky, v jednom miste to zadrho a obcas povrzavalo. Stacilo promaznout jezdce stahovaciho mechanizmu a byl klid.
    Spis nas po rozebrani prekvapila robustnost mechanizmu, zadne tenke lanko a plastova praskajici kolecka jako u VW :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 20.06.12  12:53

uf..to bude oříšek se trefit mezi tvý příspěvky...ale já se s tím už nějak poperu. U 12999 čau. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.06.12  11:10

........... abyste tomu rozuměli, budu teď všechny příspěvky psát na dvakrát, chci být totiž ten, co napíše příspěvek s číslem 13 tis !! A pak se sám odměním !!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.06.12  11:08

:-) Mně to teď taky topí dobře, svatá pravda :-) Ale zjišťuji zatím nepoznanou věc, když je to vytopené z parkoviště, tak se občas zadrhává stahování předních oken. Jako by to mělo odpor a zastavuje se to....... Ale po chvilce klimatizování se to rozběhá.........
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.06.12  11:01

:-) Mně to teď taky topí dobře, svatá pravda :-) Ale zjišťuji zatím nepoznanou věc, když je to vytopené z parkoviště, tak se občas zadrhává stahování předních oken. Jako by to mělo odpor a zastavuje se to.......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.06.12  21:12

Jak si Kutile zjistil ve 30stupňových vedrech že topí dobře???????????
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…