FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 24.03.10 13:40
« Re: Skřípání a propadání motoru.
To jsou divítka, aby jsme se nenudili - však jsem psal, že Convers je využit maximálně. U imobilizéru to vypisuje Not detected - tak žeby měli ještě kontrolku??. Žhavení jsi tam viděl? Já ho za tuhle zimu viděl tak dvakrát a zpočátku jsem si myslel , že už ho tohle auto nemá >:D -
DIM 24.03.10 13:34
No podle mě se klidně dokola točit mohou, ale při tom testu jedou jen od nuly na max, a zpátky ( kupodivu ). Překvapilo mě třeba, že je tam šipka, která je zelená směrem nahoru a po zkušenostech z Focuse je to zřejmě doporučení na přeřazení, a šipka dokonce může změnit barvu na červenou, což asi znamená " opravdu nejvyšší čas přeřadit" :-) Pak se mění už jen na černou :-) A ještě nahoře v té malé kontrolkové zóně je uprostřed malé červené světýlko, nevím , co to je....ale napadá mě, jestli to není blikačka imobilizéru ?? -
cja 24.03.10 13:29
Některé kontrolky lépe nevidět - o tom na tohle fóru už jako zakladatel něco víš. >:D
Ten test mód nemá omezovač??? Nebo ho nezná??? (rpm)
Kamarád na 8 let staré Astře teď viděl, že mohou ručičky na budíkách běhat i dokola, tak kdoví jak to s tím omezovačem otáček je?? ;-) -
DIM 24.03.10 12:48
Dobrá otázka !! Bál jsem se bál. Ale dokonce to šlo i nastartovat, takže jsem viděl třeba přesnou teplotu motoru, přesný počet otáček, dobíjecí napětí.... a pak plno jistě veledůležitých údajů. akorát tam už jsem nerozuměl ničemu !! Třeba port F s hodnotou 00CD mě dostal, to jsem nečekal....:-) Ale taky při kontrole přístrojů jsem čuměl, kolik těch různých kontrolek tam mám a které jsem v životě neviděl !! A taky ručičky budíků jsem viděl konečně až na dorazu :-) -
cja 23.03.10 19:18
DIM: asi nějaký tuzing - ta mřížka - ale údajně Ford začal sbírat data od zákazníků a začal reagovat na kritiku, tak toto byl první výsledek?? -- lehká naivita - ...možná snad tím, že bude letos facelift, tak je možná změna (nakonec v Ghii taky měnili ten dřevěný dekor - ten první byl strašnej, teď je to snesitelné)
... a k tomu Conversu - jak může někdo napsat , že je nevyužitý..., on má využití maximální, pro servismany >:D - asi to budou potřebovat -
DIM 22.03.10 15:27
Vydrž, protože značky povinná zimní výbava jsou pořád platné a ti " pomáhači a chrániči " to intenzivně kontrolují, jak jsem dneska četl. ¨¨
Ten tlak v pneumatikách mě taky napadl, hned to prověřím, když mi to ty zimní neměří ..
K tumu interiéru : odraz předního průduchu na přední sklo už sice skoro nevnímám, ale kolega co koupil GHIU tak má mřížku už jinou !! Je to inovace a nebo jen ta GHIA to má jinak...? -
cja 22.03.10 15:07
DIME - upusť pneu, měl jsem dnes stejné pocity , tak jsem přeměřil tlak a ono to s teplotou nějak narostlo a po upuštění zase pluji přes výmoly a mám šťastný výraz ve tváři >:D - skoro jako deb.. .
Hodiny s ciferníkem byly fajn, voda z víka mi teče taky, modrou elipsu mám a taky nějak nereaguje na povely - asi zase nějaká reklamace >:D - key free opravili - voda v kontaktu ... S přezouváním na 18" ještě asi raději počkám, i když už mám taky cukání, ale nerad bych trapně opuštěl parkoviště u Hyperboudy pozpátku, jak jsem to jednou zažil při nenadálé nadílce sněhu v ranném jaru, takže ještě 14 dní vydržím. ;-) -
DIM 22.03.10 15:00
Jo, na ty brýle je to stejné !! A ještě uprostřed volantu je už desítky let taková modrá elipsa......ale ať na to klikám jak chci, tak to nikd nic nedělalo !! :-) Ale mohli tam nechat ty hodiny s tím ciferníkem, ty mi chybí...
Škrábance od zipů nemám a upřímně řečeno to bych ani neřešil....Třeba je to tím, že je auto široké a vysoké a že se musíš více nad něj více naklonit.
Co mi opravdu vadí je, že když je mokro a otevřu 5. dveře, tak abych minutu počkal, jinak se pod to nedá kvůli špinavé sprše vstoupit....
A jakoby s vyšší teplotou to auto více ztuhlo, některé jarní díry jsou především od zadní nápravy doprovázeny opravdu tvrdou ranou....... a to ještě nemám 17". Pravda, elektrony by to mohly zase trochu utlumit..... -
cja 22.03.10 14:40
Akorát je dali na jiné místo(vyhřívání sedáků) a schránka na brýle(i když je teď menší) a okolní svítilny - ty jsou z Mondea předchozí generace. Jo a ještě kvalita laku zůstala ze staršího auta. Opět, jak dávám lyže do boxu na střeše, tak od zipů drobné škrábance. Což kamarád na Mazdě 6, při stejné činnosti, nemá - a já to měl na všech Mondeích a to jsem na to dost háklivý a opatrný. Takže za lak Fordu :no: . Jinak snad spokojenost - po vychytání masařek. :-) -
DIM 22.03.10 14:25
Místo řidiče je v ale v pořádku, protože já tam pouze řídím a na nějakou gymnastiku či jiné " věci" mám půjčenou garsonku !
Věř mi, nejnovější Mondeo je úplně jiná liga, jak se říká. Jediné, co zůstalo stejné, jsou přepínače vyhřívání/ventilování sedaček -
superkutil 22.03.10 14:13
DIM: Jasně, chce to s ním jezdit víc. Ja mi jasné, že staré Mondeo má mouchy (nejednotný interiér) a to už má nové v pohodě. Jen mi nové připadalo uvnitř na místě řidiče stísněné a S-MAX také. Je to asi oběť za bezpečnost. Teď budu mít 3 dny půjčenou KIA Sorrento, tak uvidím až se vrátím k Mondeu. ;-)
Předtím jsem myslel, že mi staré Mondeo připadá lepší jak Kuga.
Ale třeba rozdíl mezi Mondeem z roku 1999 a z roku 2006 mi nepřipadá takový. Největší zlepšení vidím v motoru, ostatní je už hodně podobné. -
DIM 22.03.10 13:38
........a v čem je jako lepší ?? Já mohu snad dost objektivně po těch letech zhodnotit, co je lepší !! :-) A tayk za pár minut nic nebjevíš, to se člověk zaměřuje na úplně jiné věci, než když s tím jezdíš alespoň pár tisíc km. Já jsem s interiérem spokojený ( až na drobnosti a ne úplně vymazlený Convers+ ). Ale pokud řídíš a hledíš na cestu a sem tam očima přeletíš přístrojovku, tak tam najdu hned na jednom místě vše : od toho kdo mi volá až po venkovní teplotu ..... Určitě jsou i lepší auta, ale staré Mondeo v tomto směru to opravdu není !!