FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.03.10  13:40

« Re: Skřípání a propadání motoru.

To jsou divítka, aby jsme se nenudili - však jsem psal, že Convers je využit maximálně. U imobilizéru to vypisuje Not detected - tak žeby měli ještě kontrolku??. Žhavení jsi tam viděl? Já ho za tuhle zimu viděl tak dvakrát a zpočátku jsem si myslel , že už ho tohle auto nemá >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.03.10  13:34

No podle mě se klidně dokola točit mohou, ale při tom testu jedou jen od nuly na max, a zpátky ( kupodivu ). Překvapilo mě třeba, že je tam šipka, která je zelená směrem nahoru a po zkušenostech z Focuse je to zřejmě doporučení na přeřazení, a šipka dokonce může změnit barvu na červenou, což asi znamená " opravdu nejvyšší čas přeřadit" :-) Pak se mění už jen na černou :-) A ještě nahoře v té malé kontrolkové zóně je uprostřed malé červené světýlko, nevím , co to je....ale napadá mě, jestli to není blikačka imobilizéru ??
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.03.10  13:29

Některé kontrolky lépe nevidět - o tom na tohle fóru už jako zakladatel něco víš. >:D
    Ten test mód nemá omezovač??? Nebo ho nezná??? (rpm)
    Kamarád na 8 let staré Astře teď viděl, že mohou ručičky na budíkách běhat i dokola, tak kdoví jak to s tím omezovačem otáček je?? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.03.10  12:48

Dobrá otázka !! Bál jsem se bál. Ale dokonce to šlo i nastartovat, takže jsem viděl třeba přesnou teplotu motoru, přesný počet otáček, dobíjecí napětí.... a pak plno jistě veledůležitých údajů. akorát tam už jsem nerozuměl ničemu !! Třeba port F s hodnotou 00CD mě dostal, to jsem nečekal....:-) Ale taky při kontrole přístrojů jsem čuměl, kolik těch různých kontrolek tam mám a které jsem v životě neviděl !! A taky ručičky budíků jsem viděl konečně až na dorazu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.03.10  12:06

... a zpět to šlo taky nebo jsi ještě pořád v test modu ???? >:-[] :*)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.03.10  09:29

Na tuning to nevypadalo !! Ale byl už to ten model s tím ńovým dřevěným dekorem, který je docela pěkný.

Tak jsem našel odvahu a přpnul jsem si CONVERS+ do test modu. To bylo najednou nových věcí !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.03.10  19:18

DIM: asi nějaký tuzing - ta mřížka - ale údajně Ford začal sbírat data od zákazníků a začal reagovat na kritiku, tak toto byl první výsledek?? -- lehká naivita - ...možná snad tím, že bude letos facelift, tak je možná změna (nakonec v Ghii taky měnili ten dřevěný dekor - ten první byl strašnej, teď je to snesitelné)

... a k tomu Conversu - jak může někdo napsat , že je nevyužitý..., on má využití maximální, pro servismany >:D - asi to budou potřebovat
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.03.10  13:50

« Re: Convers+

[odkaz]

Taky dobrý.....
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.03.10  13:46

« Convers+

TO MUSÍTE VIDĚT !! >:D >:D >:D >:D

[odkaz]

Hodnoty otáček, teploty motoru a tak , to nemá chybu !!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.03.10  10:38

Vyměnit tu mřížku ?? To asi ne, ony byly úplně jiné ty otvory v té desce, hlavně byly dva, takové ledvinky ....

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.10  15:51

Ten odraz nevnímám, Ghiu nemám, ale mělo by to jít vyměnit, pokud to někomu vadí tak, že s tím nemůže žít.

No jo až nandám letní kola, tak zas budu informovanější - na tlak na budíku jsem málem zapomněl, skoro jako na svůj >:D .

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.10  15:27

Vydrž, protože značky povinná zimní výbava jsou pořád platné a ti " pomáhači a chrániči " to intenzivně kontrolují, jak jsem dneska četl. ¨¨

Ten tlak v pneumatikách mě taky napadl, hned to prověřím, když mi to ty zimní neměří ..

K tumu interiéru : odraz předního průduchu na přední sklo už sice skoro nevnímám, ale kolega co koupil GHIU tak má mřížku už jinou !! Je to inovace a nebo jen ta GHIA to má jinak...?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.10  15:07

DIME - upusť pneu, měl jsem dnes stejné pocity , tak jsem přeměřil tlak a ono to s teplotou nějak narostlo a po upuštění zase pluji přes výmoly a mám šťastný výraz ve tváři >:D - skoro jako deb.. .

Hodiny s ciferníkem byly fajn, voda z víka mi teče taky, modrou elipsu mám a taky nějak nereaguje na povely - asi zase nějaká reklamace >:D - key free opravili - voda v kontaktu ... S přezouváním na 18" ještě asi raději počkám, i když už mám taky cukání, ale nerad bych trapně opuštěl parkoviště u Hyperboudy pozpátku, jak jsem to jednou zažil při nenadálé nadílce sněhu v ranném jaru, takže ještě 14 dní vydržím. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.10  15:00

Jo, na ty brýle je to stejné !! A ještě uprostřed volantu je už desítky let taková modrá elipsa......ale ať na to klikám jak chci, tak to nikd nic nedělalo !! :-) Ale mohli tam nechat ty hodiny s tím ciferníkem, ty mi chybí...

Škrábance od zipů nemám a upřímně řečeno to bych ani neřešil....Třeba je to tím, že je auto široké a vysoké a že se musíš více nad něj více naklonit.

Co mi opravdu vadí je, že když je mokro a otevřu 5. dveře, tak abych minutu počkal, jinak se pod to nedá kvůli špinavé sprše vstoupit....

A jakoby s vyšší teplotou to auto více ztuhlo, některé jarní díry jsou především od zadní nápravy doprovázeny opravdu tvrdou ranou....... a to ještě nemám 17". Pravda, elektrony by to mohly zase trochu utlumit.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.10  14:40

Akorát je dali na jiné místo(vyhřívání sedáků) a schránka na brýle(i když je teď menší) a okolní svítilny - ty jsou z Mondea předchozí generace. Jo a ještě kvalita laku zůstala ze staršího auta. Opět, jak dávám lyže do boxu na střeše, tak od zipů drobné škrábance. Což kamarád na Mazdě 6, při stejné činnosti, nemá - a já to měl na všech Mondeích a to jsem na to dost háklivý a opatrný. Takže za lak Fordu :no: . Jinak snad spokojenost - po vychytání masařek. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.10  14:25

Místo řidiče je v ale v pořádku, protože já tam pouze řídím a na nějakou gymnastiku či jiné " věci" mám půjčenou garsonku !

Věř mi, nejnovější Mondeo je úplně jiná liga, jak se říká. Jediné, co zůstalo stejné, jsou přepínače vyhřívání/ventilování sedaček
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.03.10  14:13

DIM: Jasně, chce to s ním jezdit víc. Ja mi jasné, že staré Mondeo má mouchy (nejednotný interiér) a to už má nové v pohodě. Jen mi nové připadalo uvnitř na místě řidiče stísněné a S-MAX také. Je to asi oběť za bezpečnost. Teď budu mít 3 dny půjčenou KIA Sorrento, tak uvidím až se vrátím k Mondeu. ;-)

Předtím jsem myslel, že mi staré Mondeo připadá lepší jak Kuga.

Ale třeba rozdíl mezi Mondeem z roku 1999 a z roku 2006 mi nepřipadá takový. Největší zlepšení vidím v motoru, ostatní je už hodně podobné.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.10  13:38

........a v čem je jako lepší ?? Já mohu snad dost objektivně po těch letech zhodnotit, co je lepší !! :-) A tayk za pár minut nic nebjevíš, to se člověk zaměřuje na úplně jiné věci, než když s tím jezdíš alespoň pár tisíc km. Já jsem s interiérem spokojený ( až na drobnosti a ne úplně vymazlený Convers+ ). Ale pokud řídíš a hledíš na cestu a sem tam očima přeletíš přístrojovku, tak tam najdu hned na jednom místě vše : od toho kdo mi volá až po venkovní teplotu ..... Určitě jsou i lepší auta, ale staré Mondeo v tomto směru to opravdu není !!

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.03.10  13:08

Hm, tak jsem si asi do nového Mondea sedl na moc krátkou dobu. Teď jsem jezdil s Ford Kuga a pořád mi to mé Mondeo připadá lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.10  11:18

Přesně tak, cja, sednout si zpátky do staršího Mondea je pocitově obrovský, opravdu obrovský, rozdíl - téměř ve všem. Sedadla, displeje, materiály....... člověk si na lepší rychle zvykneˇ......
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…