FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.03.10  21:06

« Re: Kombi 4x4

superkutil: kolega z práce má podobné problémy s dojezdem na chatu jako Ty, ale ne kvůli louce, ale kvůli horskému terénu v zimě (Ostravice). Pro sebe má oktávku I Inferno (2003), byl to akční model 1,9 TDi PD 96kW 6kvaltů, mělo to podvozek z tehdejšího RS, rozšířené blatníky, prahy a jiné blbiny... vyrobilo se 666ks za 666tis. Kč. Není to špatné auto, jsou dva s přítelkyní a velikostně jim stačí. Před 2 lety koupil přítelkyni Suzuki SX 4x4, maximálně si ji pochvaluje a od té doby jsou na chatě celoročně.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.03.10  16:49

Hooonza: A je to vše stálý náhon 4x4? Projede to zarostlou loukou? Jakou to má světlost? No a taky potřebuju rozumnou cenu do 700tis. ;-)

Já pořád vidím jako nejrozumnější ten Forester. Bojím se, že to ostatní by si urvalo něco zespodu. Nebo uvidíme co to nové Sorento. Parametry vypadají dobře, jen by nemuselo být tak vysoké. Ono stejně dojde na to, že koupím ojetý Forester v benzínu nebo nějakou malou 4x4 pro ženu a s tou budu jezdit přes víkend a Mondeo zůstane přes týden na práci.

Potřebuju něco takového [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.10  16:28

Jak skoro nikdo nedělá? Volkswagen Golf a Passat, Škoda Octavia a Superb, Audi A4 a A6, Saab 9-3X, Opel Insignia, Subaru Legacy (škoda, že neni Impreza kombi, o tu by určitě zájem byl), Mercedes-Benz C a E, BMW 3 a 5, Volvo 50 a 70. Možná ještě Jaguar. Tak jakýpak skoro nikdo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.03.10  15:07

« Re: Skřípání a propadání motoru.

Budu se znovu opakovat : Nové Mondeo je úplně jiné Mondeo. Ale taky aby ne !! Je koncepčně o mnoho let mladší !! A taky se budu opakovat s tím, že jsou URČITĚ i lepší auta, levnější auta !! A taky o mnoho dražší auta........

Podívej se na přehled prodejů . To je velmi dobrý vzorek chování zákazníků v naší třídě........
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.03.10  14:55

DIM: Potřebuju 4x4. S Foresterem 2.0 benzínem jsem jezdil a spokojenost. Hele jsem odchovanej na Žiguli a Lada Niva a problémy nebyly. Vždyť i Firsta z roku 2001 je v pohodě. Ale doba trochu pokročila a tak už bych něco současného, něco u čeho pořád nemusím rvát volant. Je možné, že je ten posilovač od počátku vadný, ale to já nepoznám. Stačilo by mi, kdyby mělo Mondeo řízení jako Fiesta s posilovačem nebo staré VW bez posilovače. Nemusí ho mít jako Sorento. Stačí mi zrychlení kolem 10sec a spotřeba kolem 6,5litru. A aby v pohodě zrychlovalo do 160km/h.

Moje Mondeo není závoďák, tak by mohlo mít trochu lepší posílení volantu, tak tuhé jako má Mondeo u jiných aut neznám. A nové Fordy už mají posílení lepší.

Bral bych kombi 4x4, ale to už skoro nikdo nedělá. Byla Laguna 4x4, Mondeo 4x4... Okrávku nechci a Audi se kradou. Ono není moc na výběr. A na to jak to Sorento zvenku vypadá, tak jezdí moc hezky. A nato, že je to 4 válec, tak je tichý.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.03.10  14:43

Kutile, pro tebe by byl ideální nějaký dámský model auta !! Tím nemyslím, že by měl zapínání na druhé straně, ale auto měkké, malíčkem ovladatelné, aby nejelo ani moc ani málo, ale aby moc nestálo .......Mimochodem starý Subaru by Ti měl zakázat se ke všem prodejcům jen přiblížit !!!

Co třeba Fiat ?? Multipla třeba....
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 26.03.10  14:29

Novej diesel Subaru - nevim. Vetsina lidi ho chvali a nestezuje si na spolehlivost, ale par lidi uz si stezovalo - hlavne na DPF a na vstriky (zatim ale vse reseno zarucni opravou nebo vymenou). Ted se resi na strankach dokonce zadrenej motor... Ale klucina ze servisu mi rikal, ze tam mel uz par boxerdieselu pres 100 tisic najeto a bez problemu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.03.10  13:58

Jen mě překvapilo, že KIA a ještě k tomu 6 let stará s pochybnou historií se zastaralou technologií se ovládala mnohem snadněji jak technicky novější Mondeo, které by mělo být víc stavěné na silnici. 600km v Sorentu bylo úplně v pohodě, zatímco 600km v Mondeu je utrpením. A je mi jasné, že Sorento je přeposilované, když šlo točit volantem jedním prstem, ale i když bylo Sorento na balónech a ještě tak vysoké, tak lépe sedělo a lépe se ovládalo jak Mondeo, tam je to opravdu rvaní se s volantem, který se ke všemu jakoby zadírá. Reklamoval jsem to od počátku (porovnání se zkušenostmi z jiných aut) a bylo mi řečeno, že tím volantem se špatně točí schválně - lepší odezva od silnice. No je pravda, že stačí vyjeté koleje a volant mi to rve z ruky. Někdy mám pocit, že je to horší, jak když jsem ve VW posilovač neměl. A teď už se volant ani nechce vracet zpátky. Zůstane tak 15° mimo.

To víš, že už nepůjdu do Forda a hledám nějakou 4x4. Sorento je hodně veliké i když ten motor je příjemný. To není taková škubatůra jako v Mondeu. Ale samozřejmě na plynulost asi pomáhá i automat. Ale jinak mi pro zpomalené reakce posilovač nevyhovoval. Takže stále pokukuju po tom Foresterovi, jen bych potřeboval reference na spolehlivost toho jejich dieselu.

Kamarád má elektrický posilovač v Renaultu Grand Scenic a je to tak akorát.

Jo a nové Sorento, to fakt vypadá pěkně a 145kW z 2.2D také není špatné!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.03.10  13:55

Bliká upraostřed mezi kontrolkami na tom menším vrchním kontrolkovišti.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 26.03.10  12:51

DIM: Kde ?

Mondeo mám taky kvůli řízení, tupé řízení v Passatu mě několikrát vyškolilo, to se u Fordů neděje.
    A nová Fiesta, ač se mi hodně líbí, mi přišla nervozní a při pokusu o losí test, jsem se lehce vyděsil - ten cit není co býval a auto dost zbrkle reagovalo - i převod řízení je tam asi strmější, možná proto ta reakce - zlatá předchozí generace - doma jedna je, a měl jsem půjčenou Fiestu ve verzi ST a parádní řízení - naprosto lineární účinek posilovače.

A předchozí generace Sorenta??? - Kutile, promiň ,ale to je ještě terenní auto a s tím asi Mondeo srovnat nelze. Nová generace Sorenta je zaměřena spíš na silnici. ... a propo pořád si myslím, že jsi si koupil špatné auto - pokud velebíš Sorento, tak jsi s Mondem vedle..., a při tvém štěstí bych to dal pryč a koupil něco co ti půjčí aspoň na víkend , aby jsi si to mohl opravdu osahat - a to by neměl být problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.10  09:38

Posilovače s proměnnou silou dle rychlosti se dělají čím dál víc, ale naladit se to dá nekonečně mnoha způsoby :-) Podle mě jsou v tomhle nejlepší auta koncernu VW, ale musím podotknout, že nové Renaulty v tomhle ohledu vůbec nejsou špatné.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.03.10  09:34

No, čoveci, je pravdou, že Kutil není sám co se mu zdá , že to zpětně vazbí až moc......nové Mondeo už jde výrazně lehčeji. A je fakt, že když člověk na chvíli spustí oči ze silnice, tak drobnou změnu směru vůbec v ruce neregistruji. To dříve ano. Už se nedělají posilovače s proměnnou silou podle rychlosti ? Některá auta měla dokonce přepínač .....

Jo, a kontrolka imobilzéru BLIKÁ !!! Není sice moc vidět, ale je tam....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.10  09:00

No čoveče konkrétně teda u nový Fiesty je sice zpětná vazba od silnice velice dobrá, ale to auto mě (narozdíl např. od Seatu Ibiza) vůbec nepodporovalo v jízdě rovně (podobně jako starší Renaulty s hydraulickým posilovačem). +-15 stupňů neznamenalo vůbec žádnou sílu působící proti, takže jsem po silnici neustále kličkoval. Ibizka mi oproti tomu podává velmi přesnou informaci o natočení kol.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.03.10  08:48

Kutil: ty osobo, to je schválně, ten odpor volantu !!!!! Ty jsi teda řidič. Fordové to takto dělají aby jsi "cítil" auto na silnici. Přeposilované řízení je na houby. A až tě toto řízení u Sorenta pošle do příkopu případně na střechu, pak si nestěžuj. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.03.10  08:42

Tak jsem měl na 2 dny půjčené KIA Sorento 2.5D 4x4 v automatu a po přesednutí zpět do Mondea to byl hrozný šok. Mondeo je výrazně hlučnější, na otočení volantem je potřeba výrazně větší síla (to je asi nejhorší), sedačky v Mondeu jsou horší, u Sorenta je mnohem lepší ovládání klimatizace a i když to jezdí na balónech, tak dost dobře sedí. Ale zrychlení Sorenta je samozřejmě horší jak u Mondea. Ale celkově pro pohodlnou jízdu vyhrává Sorento. A i když bylo auto 6 let staré, tak chováním a vůlemi vypadalo lépe jak moje 3 roky staré Mondeo. Kilometrově má Sorento o cca 20tis. víc. ;-\

Jo, ještě jsem se chtěl zeptat. Po výměně brzdových destiček, mi vždy nějakou dobu od započetí jízdy vrže v kolech. Takové tupé drhnutí při brzdění a klepání kol.

Jde vám taky tak ztěžka řízení u Mondea? Jezdím ještě s Fiestou s posilovačem a tam jde řízení více z lehka.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.03.10  19:13

... Fordy se prý nekradou - sorry Krkovičko- děti by nikdo nechtěl :-) ,... ale nicméně to nevylučuji - a tobě bliká?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.03.10  10:35

....no aby to ale nedopadlo tak, že když tam nic nebliká tak přijdeš zpátky a tam budou na parkovišti jen ty sedačky s dětma ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.03.10  18:03

DIM: ... :-) hrdinů jsou plné hřbitovy ...

Dětem musí stačit koukání z okna. A imobilizer nebliká, taky mi to chybí. Tohle auto po vypnutí nebliká, zato vydává syntetické zvuky ještě půl hodiny po vypnutí - dobrý bubák pro malé prcky. Necháš je v autě samotný a když přijdeš , tak stojí auto na místě a děti sedí v sedačkách. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.03.10  14:40

U toho imobilizéru když je zamčeno nic na palubce nebliká ??
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.03.10  14:39

Zkus si to sám, hrdino !!!! Proč bych Ti měl prozrazovat, jestli je tam žhavení nebo ne !!! :-) Já jsem si tu chvíli hrůzy taky užil ....dokonce dvakrát, protože to chtěly vidět děti...... Nejvíce se jim líbilo, jak to mění barvy :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…