FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.10  09:22

« Re: Plavání auta

kutil: No jestli jsi prezul na ty tve nesmrtelne gumy tak se nediv.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.04.10  11:05

Slavek-TDM: Ty zimáky potřebuju dojezdit na druhém autě. Mají dobrý vzorek, ale jsou asi už hodně staré.

Což o to, nové auto bych koupil rád, potřebuju 4x4, ale Mondeo je neprodejné. ;-\ Tak to musím ještě 3 roky vydržet. To bude dobrý, motor je príma a ostatní se poddá. Dřív mi nepřišlo, že ty letní jsou o tolik tvrdší jak zimní. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 06.04.10  10:33

Tak krom toho, ze se zimni gumy pri vysokych teplotach extremne rychle sjizdej, tak maji i problem na mokru - nekdo rika, ze hur odvadi vodu, vzhledem k charakteru drazek, ale mne se zdalo, ze klouzou vic i jen na vlhkym povrchu nez srovnatelny letnaky. K tomu byvaji hlucnejsi...
    Jinak rada pro tebe - kup si jiny auto ASAP >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.04.10  10:01

Přezul jsem na letní a je to dost šílené! Je to hlučné, tvrdé a plave to ještě víc. 8-s Tak uvidíme co bude dál. Jaká je nevýhoda ježdění na zimních pneu v létě?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.04.10  09:52

Řídící jednotka je ale potom tvoje paní, ne ?? >:D

LORDMYSTIC : CONGRATULATION !!! YOU WIN !!! Ty získat příspěvka s numerem 10 000 a you vyhrál !!! Napiš tu jen svoje číslo kreditky, bot a obvod přes lýtka a můžeš se štěstit na báječnou výhru !! Ty šťasten !! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 04.04.10  20:34

Wine dík za info, zase jsem o malinko chytřejší ;-) Akorát by ŘJ měla být víc ve střehu, když řídí moje paní, už jí to dvakrát během půl roku zdechlo při rozjezdu...chudák setrvák
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.04.10  09:55

štíreček1: brždění = spotřeba energie, ŘJ preventivně zvyšuje přísun energie pro účely ABS atd. Je to jedno z "anti stall" opatření, opatření proti chcípnutí motoru. Totéž se děje vžde se sepntutím kompresoru, rozsvícením světel a potom i dálkových, ŘJ vždy preventivně zvedne otáčky.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.04.10  22:58

« Re: Setrvacnik - spojka

Spojku jsem nechal vyměnit se setrvákem v cca 160tkm. Dost už to třískalo, při výměně jsem nechal vyměnit i vypínací ložisko, lamela by ještě vydržela, ložisko asi taky, ale když se do toho lezlo, tak jsem to nechal udělat celé. U kámoše v noname servisu to stálo 20.000,- (díly LUK). Tři dny po výměně se zasekl startér (repasovaný na podzim), nabral si do sebe špony z rozpadajícího se setrvačníku, stačilo vyčistit a namazat a už zase jezdím. Auto bude mít letos 8 let, a ty 3-4 roky kdy najedu celkem 60-70 tis. snad ještě vydrží a pak asi půjde rovnou na recyklaci :-|
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 02.04.10  21:19

Mati: mám c-max a ukazuje i okamžitou spotřebu.
    WinDiesel: Tak to bude tím brzděním, jen mi nejde do hlavy, proč ŘJ zvyšuje otáčky, když mám neutral. Tomu motoru by mělo být jedno jestli auto stojí nebo jede na neutral..???

A jak se promítá spotřeba v hodinách do průměrné spotřeby? ...třeba když nechám hodinu auto stát nastartované?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.04.10  18:51

Ford Ti to ale samotné neudělá, výměna možná pouze se spojkou. Měněno před 3,5 lety na předchozím Mondeu 2,2TDCI na záruku ve 100t km. Neposkytnou záruku na opravu.
    Na Mondeu co jsem měl, z roku 2001 je teď najeto 250t km a spojka stále drží, jezdí naložené, občas vlek - ale to byl benzín 2,0i.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.10  12:55

Časem ti to začne při jízdě mlátit a cukat.

Spojku nemusíš nezbytně měnit, když se po kontrole ukáže, že je v pořádku. Výhoda výměny spočívá akorát v tom, že se to udělá při jednom...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.04.10  12:52

Spjka má v Mondeu údajně životnost 80 tis km....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.04.10  12:51

A nejvíce zmátnu volnoběh, když vyřadím na neutrál beze spojky !!! :-) Jde to velice lehce , když člověk sundá nohu z plynu a vystihme slabým tahem ten okamžik, kdy motor přechází z tahu do brždění, tak to vyskočí úplně samo ! Jen otáčky se ještě chvíli drží a diví se , co s e to děje... !! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.10  12:48

« Setrvacnik - spojka

Pri vymene setrvacniku, vysvetlil nekomu nekjaky technik, proc se meni i spojka? Bylo me receno, ze ta spojka prezije auto pokud neni zatezovana treba privesem nebo nadmernym nakladanim auta, ze staci jen ten setrvacnik. Samotna cena setrvacniku je kolem 16000,- a cena cele spojky cca 6000,- + k tomu prace.
    Mam uz ve 130tkm pri vypinani motoru bez spojky takove dvoji zarachtani - zatim nic hrozneho.
    Menit, nemenit?
    Projevuje se jeste tento problem nejak jinak?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.04.10  11:07

štíreček: není volnoběh jako volnoběh.
    1 - prostý volnoběh
    2 - s bržděním ŘJ zvedá otáčky
    3 - se zapnutým klima je volnoběh jiný, vyšší
    4 - ŘJ je neustále ve střehu a prakticky pořád reaguje na změnu jízdních podmínek, tak se nediv.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.04.10  11:04

Mati: namaž všechny klouby a bude to v poho. To jsem měl na Mondeu už v roce 2004. Pouřij mazací sprej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.10  10:53

Ja teda nevim ja na Mondeu nebo co to mas, u C-MAXe nemam okamzitou spotrebu, ale u Filcky se to deje tak, ze pri velmi pomale jizde nebo stani se ukazuje udaj v L/h a pri jizde v L/100km. Rozumim tomu tak, ze pri hooodne pomale jizde neni schopen pocitac s rozumnou presnosti spocitat spotrebu/drahu, tak aspon ukaze spotrebu v case. Neni to tvuj pripad?
    Neresil jste nekdo vrzani sedacky? Bohuzel to zaclo az po zaruce, mam metrak, ale asi nejsem jedinej, ne? :). Jde to nejak vyresit?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.04.10  10:52

« Re: Kombi 4x4

Nokiany mám , nemůžu si na nic stěžovat.....ale potvrzuji, že mám najeto 15 tis km a přední jsou výrazně opotřebované....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.04.10  08:02

« Re: Kombi 4x4

Kutil: pokud je na autě tak jsem někde četl, že 9-10 let - ale to bych nezkoušel ;-)
    Nokiany jsem nejezdil - i když mám pozitivní vztah ke všemu severskému, ale v testech jim vytýkají rychlé opotřebení a hlavně nejsou moc na zatáčky, tzv. přežvykují v oblouku - holt na severu v zimě se jezdí jinak a tam je na tuhost bočnice kladen jiný nárok. Zato vyjedou téměř z každé závěje. Točím tak nějak nahodile ,po různých excesech :-(, Continentaly, Dunlopy a GY. Experimenty na bázi pneu už nechci zkoušet, je to přeci jen důležitá součást bezpečnosti a radosti z jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 01.04.10  19:12

Volnoběh: všiml jsem si u svého auta, že když vyřadím za jízdy, otáčky klesnou na volnoběžné, spotřebu mi to ukazuje těch 0,4-0,5litru za hodinu a když začnu brzdit a auto jede uplně pomalu pc ukazuje 3-4litry za hodinu, když není motor zahřátý třeba i 5litrů...??? Jak je to možné, když mám volnoběh??? Je to fakt jen při pomalé jízdě těsně před zastavením, když zastavím, ukazuje opět cca 0,4litru/hod.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…