FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.08.12  19:52

« Re: cube field

Seš žabař. Já dal 3000 km až na jih Španělska, moc hezké, příjemní lidé, skvělá dovča. Spotřeba cca 8 litrů na 100, dlouhodobý průměr mi klesl na 9,4 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.08.12  18:21

« Re: cube field

Halo, lidi, už to všechno šlape a nikdo nic nepíše ?? >:D Já na Makarske, se spotřebou 6,6 l/ 100 km.
  • 00 Reagovat !

foto cube-field

cube field 26.07.12  02:11

« cube field

I don’t understand much about this, it’s my pleasure to know them today. Why we don’t share more? I do hope so. It’s a meaningful thing. -----------------
    free games online
    cubefieldflash
    friv2345
    bubble shooter
  • 00 Reagovat !

foto cube-field

cube field 26.07.12  02:10

« cube field

I don’t understand much about this, it’s my pleasure to know them today. Why we don’t share more? I do hope so. It’s a meaningful thing. ----------------
    free games online
    cubefieldflash
    friv2345
    bubble shooter
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.07.12  20:26

« Re: Nový software x kalibrace

Aspoň to nebudeš svádět na vstřikování ........ :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.07.12  17:41

.....když ten RRobin měl tak neodolatelně krásně modrou barvu :-) No a taky sem měl dojezd asi 2 km :-) No vidíš....a jezdím. Možná zatím, ale přežilo to .....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.07.12  16:21

JoJJJJJo,
    Robin Oil (Hood?) ........... bohatým uživatelům vozů s dieselovým pohonem bral a chudým majitelům čerpacích stanic dával ............
    Že ty jsi skrytý filantrop ............. ? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.07.12  16:19

Potíže s rozvody mají tedy turbobenzíny větší již teď.
    Vstřikovače do turbobenzínů jsou neopravitelné - TSičkáři brzy procitnou ze sna.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.07.12  15:38

Pánové, všude je to stejné. Čím složitější technologie, tím větší problémy. Piezo Bosch jsou problémové a automobilky se vracejí k elmag. Pokud jde o moderní diesel, je to průšvih. Je tam moc dílů, které brzo odchází: vstřiky, filtr pevných částic, dvojhmotový setrvačník, EGR, spojka, rozvody. A každá z těchto položek je investice za desítky tisíc. A pokud se rozšíří přímý vstřik benzínu a ještě v turbu, tak to s benzínovými motory bude podobné. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.07.12  15:20

Já jsem vždy mluvil o těch vstřikovačích v MINULÉM MODELU :-) :-) teď už jsem dokonce natankoval na Šumavě u pumpy Robin Oil !!!! :-) To byc dříve neudělal ani kdybych měl jít pěšky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.07.12  14:56

Ach, DIMe, co se to s Tebou děje?
    Celý rok uplynul a ty ODMÍTÁŠ, že by mohly být vstřikovače vadné? >:D

Mimochodem, za kolísání otáček může kdeco, včetně světel, klimy, regenerace DPF ...........
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.07.12  11:41

Díky, Wine, předám to dál....ale nezdá se mi, že by po roce měly být vstřikovače špatné. Já jsem s tím nejel, důvodem měl být kolísavý volnoběh, podle mě to mohlo být třeba i klimou ............. když teď byly ty teploty nízko tak si myslí, že se možná i kompresor odpojoval....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.07.12  08:34

Tak to je BOSCH. V každém případě by bylo dobré zavézt auto do Bosch diesel centra a požádat je o vyndání vstřikovačů, vyčištění na speciální stanici a poté kontrolu na kalibrační stanici - pokud vstřikovače splní specifikace, provede se následná nová kalibrace, kterou SAMOZŘEJMĚ MUSÍ BÝT MOŽNO zadat do řídící jednotky, nový SW to musí umožnit stejně jako starý.
    Používány jsou neopravitelné piezovstřikovače, ale pokud je vozidlo v záruce, mohlo by to znamenat výměnu 1-2 vstřikovačů. Výměnu by měl hradit Bosch přes své zastoupení v autorizovaném diesel centru. Ford by to taky mohl řešit ale má v ruce méně diagnostických nástrojů a taky se snaží většinou z garancí vykroutit.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.07.12  16:01

Jedná se o rok staré mondeo 2,2 , když bylo nové tak mělo občas nepravidelný chod, radil jsi kalibraci vstřiků a zlepšilo se to, teď ale údajně zase občas zazlobí, servis řekl, že nová kalibrace není možná, protože už je v autě nejnovější verze software..........
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.07.12  13:29

Ahoj Dime, o jakém vozidle mluvíš?
    Obvykle nejde nahrát kalibrace vstřikovačů u načipovaných řídících jednotek - tuningový software přemaže důležité registry a nejde to.
    Pokud je někdo spokojen se svým čipem, musí jít zpět do originálního SW, nahrát kalibrace vstřikovačů a potom znovu čipovat.
    U některých vozidel je to ještě složitější - kdysi se vstřikovače nekalibrovaly a ŘJ tuto funkci neobsahovaly - potom třeba v rámci faceliftu přišly kódované vstřiky s upravenými ŘJ - tady může trochu vznikat zmatek. (To si pamatuji u Mazdy se systémy DENSO).
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.07.12  13:15

« Nový software x kalibrace

Ahoj Wine,

dá se udělat kalibrace vstřiků bez aktualizace softwaru ? respektive pokud je nahrána poslední softwarová verze , tak aktualizaci systém nedovolí spustit. Znamená to ale automaticky, že nejde provést ani kalibrace ?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 21.07.12  12:42

« Re: vibrace při zátěži nad cca. 80km/h

windiesel:upadlé závažíčko jsem nenašel, ale tím, že si zimní/letní diskyměním sám bez vyvažování neuškodí to nechat v pneuservisu vyvážit a pak se uvidí....Kmitá to jen po delší jízdě, to by mohlo být vyvážení, kola se zahřejí, pneu mají vyšší tlak a jsou tvrdší
  • « 00 Reagovat !

foto Fowcus

Fowcus 21.07.12  11:19

« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.

Zdravim ale ja s timto tvrzenim ze Ford ma malou zivotnost a vysoke provozni naklady nemohu souhlasit mam Ford Focus Mk1 1,8tddi combi delany
    v Nemecku od WOLFa a maximalni spolehlivost treba mam zrovna dobrej kus ale co jsem cetl recenze tak vic nadavaji na Mondea to je pravda. A za vetsinu oprav jsem si mohl sam
  • « 00 Reagovat !

foto Fowcus

Fowcus 21.07.12  11:19

Zdravim ale ja s timto tvrzenim ze Ford ma malou zivotnost a vysoke provozni naklady nemohu souhlasit mam Ford Focus Mk1 1,8tddi combi delany
    v Nemecku od WOLFa a maximalni spolehlivost treba mam zrovna dobrej kus ale co jsem cetl recenze tak vic nadavaji na Mondea to je pravda. A za vetsinu oprav jsem si mohl sam ze jsem o tom vedel ale nic jsem s tim nedelal
  • « 00 Reagovat !

foto Fowcus

Fowcus 21.07.12  11:18

v Nemecku od WOLFa a maximalni spolehlivost treba mam zrovna dobrej kus ale co jsem cetl recenze tak vic nadavaji na Mondea to je pravda. A za vetsinu oprav jsem si mohl sam ze jsem o tom vedel ale nic jsem s tim nedelal ;-\ Tak slava Fordu ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…