FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 09.04.10 08:13
« Re: Re: čudlíky
vcelku je mi to jedno, ale hlavně bych byl rád, kdyby bylo ovládání sjednocené - což je ale prakticky nemožné, abych věděl, že v kterémkoli autě někam hrábnu a najdu tam příslušný čudlík. Ještě, že plyn, brzda, spojka a volant jsou pořád stejně.... asi proto, že se používají od dob kdy auta vyvíjeli technici a ne designéři. -
superkutil 08.04.10 14:58
« Re: čudlíky
Když už jsme u těch čudlíků: >:D
Jaký je váš názor na ovládání světel? Máte raději ovládání na páčkách blinkrů nebo otočným ovladačem vlevo dole pod volantem? A s tím souvisí i umístění kontrolek mlhovek, zda je máte raději ve sdruženém přístroji v kapličce nebo na ovladači světel vlevo pod volantem? A poslední otázka, máte raději všechny kontrolky ve sdruženém přístroji nebo rozházené po celém autě (většinou u ovladačů)? -
impaler 08.04.10 14:37
« čudlíky
DIM: poznal sem ještě čudlíky na výhřev předního a zadního okna :-)
ale jinak sem to myslel v podstatě jako pochvalu, věci jsou tam, kde je člověk, zvláště mondeista, čeká, a vypadají tak, jak je zvyklý, někdy až trochu srandovně. že je to dobrá kára, jsem doufám nepopřel.
-
Dong1 08.04.10 13:13
« Re: Plavání auta
Mam Bridgestone Turanza ER300 a oproti predchozim Michelin Energy E3A (nebo jak se jmenovaly) jsou citelne lepsi na mokru, na suchu sem rozdil nepoznal. Po vymene se mi lehce zvedla spotreba a rekl bych ze i rychleji mizi (mekci smes je znat :-) ), ale rekl bych ze 30tkm+ bez problemu daji. -
superkutil 08.04.10 11:43
« Re: Plavání auta
Zimní mám 205/55 16" a letní 205/50 17" a přitom ty letní tahají mnohem víc jak zimní. Myslím, že hodně dělá i profil pneumatiky. Příště vezmu letní Continental nebo Michelin, fakt je to znát. Nemáte někdo Bridgestone? Zajímalo by mě, jaké jsou. -
Janerad 07.04.10 18:50
« Re: Přezutí
Fakticky nechápu Kutilovu otázku, co je špatné na zimních gumách v létě?
Snad že jestli někomu nevadí jezdit jako na žvejkačkách, tak nic :-) Ale je fakt, že při civilizované dámské jízdě nehrají vlastnosti pneumatik tak dominantní roli, jako při jízdě na hraně... -
DIM 07.04.10 14:59
« Re: 1,8 92 kW
Tak motor 1,8 jsem nejel, takže to psoudit nemohu. Aly určítě už jsme tady psal, že starší 2,2 šla rychleji za plynem ale také rychleji vadla. Nové Mondeo je znatelně těžší a s tím souvisí jízdní vlastnosti, spotřeba atd.
Pokud tvrdím, že je to o třídu lepší ( a to tvrdím ) tak mám na mysli především celkové dílenské zpracování interiéru i exteriéru. Také po 15 tis km nemám v podstatě žádnou závadu. Hlučnost je jiná, než byla. Staré 2,2 TDCi nedunělo. Mělo svůj naprosto charakteristický akord složený z mnoha štěrkání, šumů, hučení...ale nedunělo tolik, jako teď motor od PSA. Hlučnost celková, zvláště při vyšších a vysokých rychlostech, je výrazně lepší v novém.
Těch stejných tlačítek jsi tam našel kolik ?? :-) Jen vyhřívání sedaček, stejné pouzdro na brýle nahoře....co je ještě stejné ?? -
impaler 07.04.10 14:17
« 1,8 92 kW
Tak jsem měl možnost sjet si pár km po městě v kamáradově 1,8 TDCi, hatchback Titanium. Bylo to krátké a opatrné. Proti mé 2,0 96 kW Ghia(taky hatchback) z 2004 je to a. hlučné (dunivé) b. nejede to odspodu (díra jak prase hlavně na dvojku, na to nejsem zvyklý), c. kousavejší brzdy, jak známo (člověk si zvykne), d. dobré sedačky alcantara-kůže, d. interiér na detailech je vlastně tak podobný mému (různé čudlíky), až by mi skoro bylo líto, že nemám nové auto :), e. display a pípáky na parkování pro někoho, kdo má displej starého modelu a pípáky nemá, docela fajn. Dobré je automatické sklopení vnějších zrcátek po zamčení, kámoš tak pozná, že zamkl. Dobré je automatické natáčení zrcátka k chodníku při parkování, možnost přepnout levé a pravé podle strany cesty. Dobré jsou výdechy klimy dozadu. Blbé je ovládání oken u řidiče, dobré je ovládání vyhřívání sedaček.
Prostě jak co, ale zvykl bych si. Jenom se trochu divím, jak DIM tak kategoricky tvrdí, že je to o třídu lepší. Že by 2,2 tak neduněla a neměla turbodíru. :-) No asi jo. :-)
Jo a je tam silnější posilovač řízení, že jo?
Jinak můj dálniční polykač má po pěti letech a 100 tkm střídavě na zimních a letních stále původní Michelin Primacy na zadní nápravě (dané zepředu při výměně přední kvůli defektu), těch 60 tisíc km by to být mohlo a letní sezónu na nich ještě asi v klidu ujedu. -
cja 07.04.10 14:07
« Přezutí
Tak jsem dnes přezul na letní 18" a oproti 17" i při stejné šířce, ale o 5% nižším profilu, tahají za volant i v místech kde to 17" nedělaly. Což mě překvapilo, na podzim, když jsem přezul na zimní, tak mě přišlo, že auto trochu změklo a bylo více komfortní.
Nevěřil bych , že 5% bočního profilu může mít takový vliv. :-|
Hned jak jsem vyjel ze servisu , tak jsem potkal na kruháči řidičku v protisměru, takže jaro funguje - vyjíždí i ti co jezdí jenom na Velikonoce a na Dušičky.Naštěstí tentokrát bez újmy na voze a mém duševním zdraví. Na podzim jsem po přezutí hned měl kolizi - taky s řidičkou...
DIM: po 10t km a 5 měsících na zimní gumě(17"/235/45 Dunlop 3D )- přední pneu 6mm , zadní pneu 8mm. Myslím, že 30t km dají. To víš jenom jeden lauf a hned to uspoří gumu. >:D
A taky mají mlhovky svá samostatná tlačítka. Vlevo dole. A tam to je , podle mě, na správném místě..... Páčky mají už tak dost svých jiných starostí :-)