FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.04.10  13:53

« Bzučení.

Jen tak pro informaci,

pokud byste někdo v novém Mondeu zkoumali, co to po nastartování jemně a monotónně bzučí, tak vám ušetřím čas a je to pumpa v nádrži :-) Vyje a vyje a nádrž bez přpážek navíc šplouchá...takže polovina hluku v interiéru je z nádrže !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.04.10  10:49

« Re: Výduch klimatizace pod předním sklem

Mě by to překvapilo, taková forma stojí miliony Kč a sahat do ní je velice riskantní. I když jak říkáš, možné je vše, ale tak za těch 500 Kč to není tak velké riziko......
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.04.10  16:30

DIME - měnil jsem dveře u předchozí generace - rez na záruku a byly tam změny, takže MĚ by to vůbec nepřekvapilo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.04.10  14:46

Nedovedu si představit, že by někdo kvůli změně na té vložené mřížce si jen dovolil uvažovat o změně toho obrovského výlisku přístrojovky. Něco o tom vím...:-) Jsem přesvědčen, že to bude mí úplně shodný způsob uchycení.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.04.10  13:08

Hm - počkám jak budeš pasovat. :-) Už jsem takhle objednával kroužek na řadící páku - jak se přes něj řadila zpátečka, a nějak nevyšlo.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.04.10  09:52

Jo , u Fordů, opsal jsem si vin z auta, které má tu novou mřížku a tu jsem pak objednal.....tak snad to bude ta pravá....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.04.10  20:23

DIM: tos objednal u Fordů? Pokud to tam dostaneš , tak to vyměním taky.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.04.10  16:36

« Výduch klimatizace pod předním sklem

Jak je teď slunce výše a zasvítilo mi na přístrojovku, tak jsem znovu proklínal tu mřížku výduchů , jak se strašně nepříjemně odráží v předním skle. Už jsem jednou psal, že kolegovo o dva měsíce novější Mondeo má jiný design té mřížky. Stojí 500 Kč , už jsem si ji objednal. Vyměním ji snad i sám, je tam sice čidlo .....A doufám, že to bude lepší. Je jinak tvarovaná a z jiného materiálu s jiným dezénem..... Obvodově je ale shodná.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.04.10  09:35

« Re: Zatékání

Tak to prosakuje výš, ale nechápu proč. Je tam sice na dveřích prohlubeň, ale že by to stačilo na vytvoření mezery mezi těsnící gumou a dveřmi? O víkendu budu laborovat a řádit se silikonem.

Přikládám fotky s označenou cestou vody:

[odkaz] toje z MKII

[odkaz] to je z MKII

[odkaz] dosedání těsnící gumy

[odkaz] problematické místo a cesta vody

[odkaz] vytváření rybníčku a cesta vody

[odkaz] mizerně odvedený vývoj a výroba, nedoléhající těsnící guma, základní problém. Stejný problém byl i u MKII, řešil jsem to s FMC 3 roky a za tu dobu nebyli schopni to vyřešit. A ani u MKIII to nebyli schopni vyřešit.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.04.10  15:02

No, mě to dělalo na tom úplně prvním, to druhé už neteklo, teď to nové taky ne :-) Při delších deštích na horách mě tam normálně stála na podlaze voda...A proteklo to i vzadu, pokud se pamatuju.....

Určitě to je tím, že se dostane voda na vnitřní hranu těsnění a pak sjede dolů a na tom nejnižším místě prahu se překape na podlahu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.04.10  14:55

Už jsem to našel. Je to prasácky udělané. Ta horní lišta je blbě přidělaná a ještě k tomu zařízlá snad lámacím nožem. A tam mezi horní lištou a takovým gumovým polštářkem voda ze střechy teče do prostoru pantů a tam nateče na vnitřní těsnění dveří a protože v tom místě je ve dveřích prolis, tak těsnění nedoléhá celou plochou ale jen cca 2-3mm a tam se dělá rybníček a voda protéká na vnitřní stranu těsnění a do vozu. Je to jasná konstrukční chyba a musí se to projevovat více lidem. Jestli ne, tak už je to můj třetí zmetek od Ford. Koukal jsem na vedle stojící Oktávku a tam je to udělané mnohem líp. Je jen otázkou času, kdy začne zatékat i do pravých dveří. U předchozího Mondea byl ohnutý horní rám dveří a zatékání a pískání dveří se řešilo snad 4 roky. Takže vyzkouším silikonovou plošku na dveřích aby guma dosedala na větší plochu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.04.10  14:41

Jak říkám, já jsem to měl taky, a podle mě to teklo dveřním těsněním v místě zlomu u zrcátek. Ta guma tam výrazně mění profil a tvar. A to, že to stojí trochu z kopce , tam podle mě hraje důležitou roli v tom, že to přeteče přes ten práh.... po kapičkách....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.04.10  14:26

Ale já mám u obou aut ve dveřích fólii, která zabraňuje vodě aby se dostala dovnitř vozu. Co do dveří přes netěsnící okna nateče, to zase vyteče ven ze dveří na ulici přes otvory dole ve dveřích. Tohle vypadá, že voda teče ze střechy, nateče na těsnící gumu někde před zrcátky a teče zvenku po těsnící gumě. A pak asi někde guma nedoléhá na dveře a tam voda proteče dovnitř a teče po vnitřní straně gumy a pak udělá rybníček na prahu a začne téct do vozu. Je to při stání vozu skoro na rovině, jen lehce čumákem z kopce, žádné kroucení karosérie. Těsnění pravidelně mažu takovým tím silikonovým lojem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.10  13:52

nechat se zavřít do auta a polívat :-) . u MKII jsem měl ověřeno že sametky ze dveří vyžadovaly občasné oživování pomocí olejíčku ( používal jsem na to silikonový olejíček od STP ) , jinak to mělo tendenci "sesychat" nevím jak to nazvat, prostě ta guma nebyla dostatečně pružná aby to utěsnila. po napuštění to bylo zase good.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.04.10  12:56

já to Kutile, z minulého auta znám taky dobře, zvláště když to auto stálo nakloněné na levou a nebo pravou stranu. Řešení jsem nenašel, ale myslím, že to zatékalo někde na úrovni zrcátek, tam se to dostalo na nesprávnou stranu těsnění a dole teklo na podlahu..... Jedině použít nějakou barevnou kapalinu a zkoumat....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.04.10  11:24

« Zatékání

Ahoj, tak zase pršelo a opět mi auto plave. [odkaz] [odkaz] Ty fotky jsou z MKII, ale u MKIII je to úplně stejné. Mám pocit, že to zatéká někde uprostřed těsnící gumy na straně pantů. Dveře tam mají takový divný prolis a nerovnou plochu dveří a tam to asi zatéká. Byl jsem s tím v servisu, ale prý tento problém neznají. Nemáte na to nějaké řešení? Zvažoval jsem natažení vrstvy ze silikonu a vyrovnání nerovností dveří tak, aby těsnící guma mohla dosedat celou plochou.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.04.10  18:06

« Re: Re: čudlíky

Klidně to dej, už jsem to zkusil několikrát.....děti mě o to prosí, ať vidí ty barvičky...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.04.10  17:35

DIM: ... jsem srab... >:D
    Technik Fordu tvrdí, že pokud je typ přístrojovky co mám já, takže tam nebliká - na servisní mód nemám, to nedám >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.04.10  15:11

Já nevím, mně to bliká nahoře uprostřed. Ale mám také alarm, třeba je to tím, ale v každém případě to není žádná dobastlená ledka. Tak si spusť ten testovací modus a uvidíš, co všechno tam máš !!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.04.10  14:52

DIM: imobilizer v mém autě kontrolku nemá, je to dáno přístrojovou deskou - v mém případě není, takže mě neošidili... nebo jo?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…