FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.04.10  12:41

« Re: Propadání motoru

Kutil: ;-) dík za osvětu, abych to upřesnil, ten potenciometr byl pod kapotou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.10  12:21

Já mám přední také sjeté prostředkem, s tím asi nic nenaděláme, prostředek je více namáhaný.

Jsou i jiné statistiky , které např. sčítají výjezdy k nepojízdným autům v terénu ( kromě vybitých baterií apod ...).

A výsledek je +- podobný pro Škodu i Ford.......

Je to jen otázka úhlu pohledu !! :-) člověk od Embéčka tolik nečeká, ale auto bratru ceníkově za milion, to už se pokazit nesmí !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 20.04.10  12:03

Hooonza: :yes:

kutil: teď na jaře jsem měl problémy s drhnutím brzd taky, ale v sobotu jsem v garáži přezouval, tak jsem oškrábal a oklepal orezlé hrany na všech kotoučích, vyfoukal brzdy stlačeným vzduchem a je klid.

Zjistil jsem, že budu muset trochu míň hustit, kola se mi sjíždějí uprostřed (vpředu i vzadu jsem dával 2,4).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.10  11:52

ale... TÜV si strč mezi půlky. To je statistika stanic technické kontroly. Když ti na technický kontrole praske žárovka, tak šup a máš puntík u vážný závady. Pokud se ti ale na dálnici 10x zadře motor, 247x vypadne elektronika, 68x praskne hnací poloosa a 170x tě budou muset odtáhnout do servisu, tak se to ve statistice TÜV neobjeví...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.10  11:49

Samozřejmě , že ty statistiky nejsou úplně objektivní, ale přece jen tááák velký rozdíl v tom není.

Najezdil jsem hooodně s Octávií 1,8T a hodně s Mondey. Mohu srovnávat. První Modeo bylo horší, druhé už normální a teď jsem zatím velmi spokojený. Octávia také nejsou bez poruch, tomu věř........ale nakonec tak si ji pořiď, mají i tvou vysněnou 4x4
    na mokrou louku :-)

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.04.10  11:13

Když se podívám na německý TUW a pozici v žebříčku:

2009
    stáří Oktávia Mondeo Focus
    -----------------------------------
    2-3 ____ 59 ____ 52 ___ 32
    4-5 ____ 63 ____ 48 ___ 45
    6-7 ____ 38 ____ 34 ___ 36
    8-9 ____ 39 ____ 78 ___ 27
    10-11 __ 20 ____ 55 ___ --

2008
    2-3 ____ 35 ____ 64 ____ 44
    4-5 ____ 39 ____ 54 ____ 39
    6-7 ____ 37 ____ 69 ____ 35
    8-9 ____ 39 ____ 71 ____ --

2007
    2-3 ____ 52 ____ 65 ___ 38
    4-5 ____ 38 ____ 40 ___ 39
    6-7 ____ 40 ____ 63 ___ 25
    8-9 ____ 31 ____ 58 ___ --

Z toho vyplývá, že nové Mondeo 2007 už je na tom líp, ale jinak to byl větší krám než Oktávka. Focus je na tom o něco líp jak Oktávka. A to TUW eviduje jen velké závady!!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.10  10:12

Kutile , podívej se na statistiky, kde je Mondeo, Octávka, Fábia , Focus........ a Focuse mám doma tři roky , jezdí denně krátké trasy, a měnil jsem jen jednou žárovku osvětlení SPZ ( už se s tím opakuju, vím ), ale je to tak. Octávku jsem měl před tím, a úplně bez problémů teda rozhodně taky nebyla . Jen mám pocit, že člověk si na Škodovku nějak nechtěl stěžovat, když je naše !! :-) Pak si koupí " zahraniční vůz" a čeká zázraky......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.10  10:04

Kutile :

To se stírá nějaká vrstva na obložení nebo kotoučích. Může to být i mastné a na to se chytá prach. Já bych to neřešil. Když jsem nechal stát auto na letišti deset dnů a odstavil jsem to mokré v dešti, tak jsem pak musel najet asi 500 km, než se to rezavé odbrousilo.

CJA: ještě jsem tam nebyl.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.04.10  10:01

WinDiesel: Myslím, že u Forda je to hodně o kusech. Dokonce mi tvrdili, že Fordy dodávané do východního bloku a tedy i do ČR jsou kvalitou horší (selekce u výrobce) než do západní Evropy. Mám svého 4tého Forda a celkově jezdím s 7mým Fordem a jediný nebyl bez problémů. Vždy tam bylo něco nedotaženého, co způsobovalo opakované odstavení auta do servisu nebo zhoršení kvality cestování.

Máme ve firmě třeba i Oktávky a ty jsou v pohodě, do servisu nemusí. Také třeba Vodafone, který měl Focusy si na ně hodně stěžoval.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.10  10:01

Zdar Wine , ty ses s tím ještě nepřevrátil ?? :-)

Já mám teď taky pocit, že nové Mondeo jede čím dál tím lépe, a na letních 17" a navíc elektronech je to radost .... Dokonce jsem ho nechal včera umýt ! Ručně.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.04.10  08:48

kutil: jejda, Méďa (pro Dima Gazík) musel do servisu, už jsem nalítal 20000 km. Tak jsem přesedl do svého Mondea 2,0 TDCi a musím jen chválit a chválit. Na 6 leté auto s 230000 km tedy paráda. Už tedy opravdu vypadá ojetě ale jezdí výborně, motor jde jako hodinky.... Bravo Ford. Asi dobrý kus???
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.04.10  08:31

cja: Doufám, že stárnu pomaleji než mé auto! >:D Spíš si myslím, že jsem se namlsal v tom Sorentu a teď je mi Mondeo špatné. U Mondea se pořád musím s volantem přetahovat, aby auto jelo rovně. To to Sorento na balónech se chovalo líp. Uvidím jak to bude po výměně letních za nové.

Ale třeba po svezení ve Foresterovi je také přesednutí do Mondea do st hrůza. I když ten Forester dost poskakuje (víc jak Sorento) a je cítit stálá 4x4, ale zase v zatáčkách sedí.

Ty brzdy dřou jen někdy a jen ráno, než se to ojede.

Potenciometr je [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.04.10  07:42

« Re: Výduch klimatizace pod předním sklem

DIM: už jsi napasoval?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.04.10  07:40

Kutil: u kolegova auta to byl zadřený brzdič,

to propadání motoru - zkus potenciometr(ani nevím co to cizí slovo znamená), ale taky jsem to na jednom z aut zažil a chovalo se to podobně

a co se týká pneu - mám zimní i letní stejnou šířku a jenom rozdíl v průměru kola, takže jak jsem psal, 5% ve výšce bočnice dělá hodně, tam kde mě koleje na 17" netahaly za volant tam na nižší 18" tahají, takže vliv to má , ale rychle si člověk zvykne - a nebo Kutile stárneš >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.04.10  16:32

Ale to už je tak 2-3 měsíce. Nevím zda tam při výměně destiček něco neohnuli, ale dělalo to se zimníma i letníma.

A včera jsme koukal, že kamarád má na Renaultu vzadu kotoučovky a kotouč je obroušený tak, že to vypadá, že brzdí jen půlka destičky. Docela zajímavý, to jsem ještě neviděl.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.04.10  15:57

To co říkáš s těmi brzdami znám, ale dělá to vykrystalizovaná sůl v zimě..... Teď už snad jedině sopečný prach.... A nebo rez.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.04.10  15:43

Jezdím denně, od poslední výměny všech destiček to vždy ráno (než se to obrousí?) to hrozně drhne. Prostě se dotkneš brzdy a z auta se ozývá zvuk jak kov o kov, ale né pískání, takové nízké, jako kdyby byly kotouče už sjeté a destičky drhly o orezlý lem. Moc nebrzdím a tak to trvá třeba celou cestu nebo to po čase přestane. A další ráno zase drhne. Už jsem s tím byl i v servisu, ale prý je vše v pořádku.

A po posledním přezutí na letní se auto chová divně. Prostě řízení nejde jako dřív. Jde mnohem víc ztuha jak v zimě. Přitom letní i zimní mám stejně široké 205mm.

A do toho včera vzadu bouchání, že jsem myslel, že se povolily matky na kole. Ale ty jsou v pohodě. Jako by tam něco bouchalo.

S tím plynem se snažím, abych plyn úplně nepustil, se spojkou problém nemám. Ale je to otrava nahrazovat něco co má dělat auto. ;-\ A hlavně to dřív nedělalo. Žádné propadání nebylo.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.04.10  14:45

..... a brzdy drhnou ? No to spíše obložení , ne ? Nebo kotouče , že by narezly ? Ty nejezdíš denně ??
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.04.10  14:43

Nerozumím. Máš přece nohu na plynu, tak ji používej !! Moje rada je jasná : Mačkej spojku jen co nejméně, plyn nepouštěj úplně ..... Já fakt umím řadit jako automat. Jde to rychle , otáčky neklesnou úplně a turbodíra se tak neprojeví.....ale je potřeba řadit brzo, velmi brzo, pokud to samozřejmě jde.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.04.10  14:14

« Propadání motoru

Ahoj, tak se mi propadání motoru po přeřazení stále zhoršuje a navíc něco bouchá na pravé straně vzadu a brzdy při brždění drhnou. Když to porovnám s tím 6let starým Sorentem, tak v tom nic nevrzalo. Nejhorší je ale to propadání motoru při přeřazení. Co by to mohlo způsobovat, že se to zhoršuje? Už zvažuju, že dám na plyn nějakou zpožďovací zarážku, aby plyn při přeřazování neklesal na volnoběh. Měl jsem to u VW a bylo to v pohodě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…