superkutil 20.04.10 15:29
« Re: Propadání motoru
DIM: Je to možné, vycházím z malého vzorku cca 50ti Oktávek co mají moji klienti. Tak u 20ti vidím jaké jsou závady a mluvím s jejich majiteli. A najedou tak 150-200tis a bez problémů. Asi mají štěstí. Ale měli dvě Mondea a ty byly pořád v servisu. Byly to MKII. Teď mají ještě dva Passaty a taky pořád v servisu nebo někde zůstanou na silnici. >:D
Jinak vím, že TUW je zkreslený, ale je to alespoň něco. Na druhou stranu je zajímavé, že třeba Subaru Forester je pořád mezi prvními 10ti. Již asi přes 10 let. :yes:
Oktávku 4x4 nechci, jednak z toho důvodu, že se mi uvnitř nelíbí a taky proto, že i když je to české auto, tak stojí v Čechách víc než v zahraničí. -
"-- skrytý --" 20.04.10 13:54
« Re: Propadání motoru
To je ale typické pro národ český - koupí si opici, ale za banány už utrácet nechtěji :-) Vídám často drahé limuzíny i velká SUV s kokotčísly, jak tankují u těch nejlevnějších čerpacích stanic.
Ke garážníkům: Častá závada na Oktách jsou ložiska předních ramen. Který garážník má onen lis, na němž dokáže ta ložiska vyměnit, takže se pak nemusí měnit celé rameno? Ložisko stojí 500 kč, celé rameno cca 3000. -
cja 20.04.10 12:53
« Re: Propadání motoru
DIM: ... no ono hodně ovlivňuje, jak a kdo na tu STK jede - pokud dá auto předtím do servisu a požaduje STK, tak servis vše odstraní a nemají co hledat... pokud někdo jede sám a zkusí to, tak zkrátka něco najdou..., navíc TUV nezohledňuje najeté km. Takže jako každá statistika může být lehce tendenční.
Octávii jsem neměl, ale ani bych ji nechtěl a protože znám pár majitelů těhto vozů, tak vím, jak řeší spousty závad, které se nikdy v žádné staistice neobjeví. Neumím posoudit jestli je těch závad více u Forda nebo u Škody, ale faktem je - že opravují v noname a jezdí na servisku pouze na výměnu olejů ... kvůli záruce. Což taky něco naznačuje. A propo nejsou to žádné socky, co by to nemohli utáhnout.. 8-s -
DIM 20.04.10 12:21
« Re: Propadání motoru
Já mám přední také sjeté prostředkem, s tím asi nic nenaděláme, prostředek je více namáhaný.
Jsou i jiné statistiky , které např. sčítají výjezdy k nepojízdným autům v terénu ( kromě vybitých baterií apod ...).
A výsledek je +- podobný pro Škodu i Ford.......
Je to jen otázka úhlu pohledu !! :-) člověk od Embéčka tolik nečeká, ale auto bratru ceníkově za milion, to už se pokazit nesmí !! :-) -
oleowr1 20.04.10 12:03
Hooonza: :yes:
kutil: teď na jaře jsem měl problémy s drhnutím brzd taky, ale v sobotu jsem v garáži přezouval, tak jsem oškrábal a oklepal orezlé hrany na všech kotoučích, vyfoukal brzdy stlačeným vzduchem a je klid.
Zjistil jsem, že budu muset trochu míň hustit, kola se mi sjíždějí uprostřed (vpředu i vzadu jsem dával 2,4). -
"-- skrytý --" 20.04.10 11:52
« Re: Propadání motoru
ale... TÜV si strč mezi půlky. To je statistika stanic technické kontroly. Když ti na technický kontrole praske žárovka, tak šup a máš puntík u vážný závady. Pokud se ti ale na dálnici 10x zadře motor, 247x vypadne elektronika, 68x praskne hnací poloosa a 170x tě budou muset odtáhnout do servisu, tak se to ve statistice TÜV neobjeví... -
DIM 20.04.10 11:49
« Re: Propadání motoru
Samozřejmě , že ty statistiky nejsou úplně objektivní, ale přece jen tááák velký rozdíl v tom není.
Najezdil jsem hooodně s Octávií 1,8T a hodně s Mondey. Mohu srovnávat. První Modeo bylo horší, druhé už normální a teď jsem zatím velmi spokojený. Octávia také nejsou bez poruch, tomu věř........ale nakonec tak si ji pořiď, mají i tvou vysněnou 4x4
na mokrou louku :-)
superkutil 20.04.10 11:13
« Re: Propadání motoru
Když se podívám na německý TUW a pozici v žebříčku:
2009
2-3 ____ 52 ____ 65 ___ 38
4-5 ____ 38 ____ 40 ___ 39
6-7 ____ 40 ____ 63 ___ 25
8-9 ____ 31 ____ 58 ___ --
Z toho vyplývá, že nové Mondeo 2007 už je na tom líp, ale jinak to byl větší krám než Oktávka. Focus je na tom o něco líp jak Oktávka. A to TUW eviduje jen velké závady!!! -
DIM 20.04.10 10:12
« Re: Propadání motoru
Kutile , podívej se na statistiky, kde je Mondeo, Octávka, Fábia , Focus........ a Focuse mám doma tři roky , jezdí denně krátké trasy, a měnil jsem jen jednou žárovku osvětlení SPZ ( už se s tím opakuju, vím ), ale je to tak. Octávku jsem měl před tím, a úplně bez problémů teda rozhodně taky nebyla . Jen mám pocit, že člověk si na Škodovku nějak nechtěl stěžovat, když je naše !! :-) Pak si koupí " zahraniční vůz" a čeká zázraky...... -
DIM 20.04.10 10:04
Kutile :
To se stírá nějaká vrstva na obložení nebo kotoučích. Může to být i mastné a na to se chytá prach. Já bych to neřešil. Když jsem nechal stát auto na letišti deset dnů a odstavil jsem to mokré v dešti, tak jsem pak musel najet asi 500 km, než se to rezavé odbrousilo.
CJA: ještě jsem tam nebyl..... -
superkutil 20.04.10 10:01
« Re: Propadání motoru
WinDiesel: Myslím, že u Forda je to hodně o kusech. Dokonce mi tvrdili, že Fordy dodávané do východního bloku a tedy i do ČR jsou kvalitou horší (selekce u výrobce) než do západní Evropy. Mám svého 4tého Forda a celkově jezdím s 7mým Fordem a jediný nebyl bez problémů. Vždy tam bylo něco nedotaženého, co způsobovalo opakované odstavení auta do servisu nebo zhoršení kvality cestování.
Máme ve firmě třeba i Oktávky a ty jsou v pohodě, do servisu nemusí. Také třeba Vodafone, který měl Focusy si na ně hodně stěžoval.