FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Vasik1 22.04.10 09:49
« Re: Stařík mondík (2004) a jaro
No, myslím že by to mohlo být tou ruční brzdou, protože to nedělá pravidelně jen tohle, střídá se s druhým zadním kolem, zanedlouho musím stejně do servisu na olej, + nějaké další úkony. U nás šikovní elektrikáři stále jsou, a myslím že když si poradil s elektronikou turba, prozkoumá i palubovku s otevíráním kufru. Petře co se všechno mění na tom otevírání? Na kolik to příjde? -
DIM 22.04.10 09:26
Šikovní elektrikáři už dávno vymřeli ! :-( Studené spoje na přístrojovce nikdo nehledá a rovnou ji mění. Myslím, že to bude zlobit více a více, časem přestanou ukazovat budíky, vynuluje se malý počítač a tak.....
Destička se asi nepřilepila, buď se ti přidřel brzdový píst ve třmenu a nevrací se, nebo se přidřelo lanko ruční brzdy. POkud to přímotopově nažhavíš a zastavíš, tak můžeš opravdu přivařit destičku na kotouč, a pak asi opravdu neodjedeš....
Hezké jaro. -
WinDiesel 22.04.10 08:31
Vasik1:
Tvůj první problém jsem měl také, oprava brzdy je nezbytná. Tvůj druhý problém svědčí o špatné kostře někde na desce plošných spojů palubovky. Nějaký šikovný elektrikář by s tím neměl mít vůbec žádný problém.
Nebo máš problém s kostrou v přepínači světel.
Přeji hezké Jaro. -
Vasik1 22.04.10 08:15
« Stařík mondík (2004) a jaro
Musím se s vámi podělit zase o několik jarních zážitků z provozu. Před týdnem se definitivně otvírání kufrou rozhodlo neotvírat, oni forďáci věděli proč dát otevírání kufru na klíče:O))) Zkoušeli jste někdo zámek opravovat?Co se skrývá pod gumou? dá se to mačkátko koupit jako ND? Včera při cestě z olomouce se prozměnu rozhodla destička na zadním kole přilepit na kotouč a tak po ujetí cca 30km, docela dobrý přímotop, tohle to se mi nestalo poprvé, nevím co stím :O( no a aby toho nebylo málo, tak se cosi zvláštního odehrává na palubovce. Když mám zaplé světla nesvítí mi oba displeje (s teplotou venku a ten druhej je na km) no ale když světla vypnu, displeje se rozsvítí,tohle už jednou blblo, ale to nesvítil jen jeden, teď se asi mor přenesl na oba, jaro je krásné období, všechno kvete,mondík sis s mouchami, motorově přede:O))) -
DIM 21.04.10 13:34
« Re: Výduch klimatizace pod předním sklem
Dával to tam servis, ale měl to hotovo asi za 5 minut, takže to čidlo má asi rychlý konektor. Normálně se to vyloupne nahoru a to nové jenom zatlačí. Stála ta mřížka necelých 500 i s DPH. . Jmenuje se to WINDOWS DEFROST GRILLE . Ta nová má dva ledvinovité průduchy ( připomínají přední masku BMW ) a zbytek plochy je z jemně děrovaného černého plastu. Žebra mřížek jsou natočená tak, aby se z řidičova místa odrážela jen čistě vrchní hrana, která je tenounká a zakulacená. Nejsou tam žebra křížem jako u staré " šachovnice". A zbytek černé perforované plochy je matnější a nezrcadlí..... Je to o hodně lepší, mřížku teď skoro vůbec nevnímám, dříve při určitém osvětlení to bylo jako ten head up display :-) jenže promítal jen díru do útrob přístrojovky :-) -
cja 21.04.10 11:45
« Re: Výduch klimatizace pod předním sklem
Oloupal se Vám někomu na novém Mondeu znak Fordu - mě se oloupal po půl roce z jedné třetiny na zadních dveřích u kombi? Servis , že to udělá na záruku , ale netvářili se moc důvěřivě - myčku s kartáči nenavštěvuju a oni něco povídali o Wapu, ale ručně auto mýt pořád nelze a stejně to nakonec tím Wapem oplachují i oni, takže další drobná muška na kvalitě . Na předchozích 3 autech(Mondeech) jsem tohle nezažil. Drobnost, ale opět cesta do servisu, ty jejich záruční relace a další zdržování...