FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 28.04.10  10:08

« Re: Vrzání vozu

Dong1: O těch Fábiích jsem to už slyšel. >:D Ve firmě pro kterou dělám je cca 20 Oktávek a v pohodě. Asi měli štěstí při výběru. ;-) Jinak když jsem měl mříž, tak se mi osvědčilo všechny plochy na kterých docházelo k pohybu, polepit kobercem (Kovralem). To zamezilo drnčení a skřípání. Ale drnčení přímo drátků mříže to nezabránilo.

WinDiesel: Můžeme se na někdy domluvit a sejít. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 27.04.10  20:18

« Re: Vrzání vozu

Kutil: rád bych to Tvoje auto viděl. Pár klukům jsem trošičku pomohl... Alespoň co se týče motoru...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 27.04.10  20:13

« Re: Všem to jezdí ??

DIM: neprovokuj Kutila !!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 27.04.10  20:05

Jo kdyby to jezdilo...ono teda jezdi, ale po servisu brzd se mi nepravidlene ozyva pri brzdeni zajimavy zvuk. Jako by nekde neco o neco drhlo, dokonce se povedlo predvest pred technikem, tak sem objednany na 4.5.. Uvidime na co prijdou, ze s tim provedli.

Kutil: Minuly tyden jsem jel ve sluzebni Octe TDI (asi 2 roky stara) a vzadu vrzala pekne i bez mrize :-) ...a o firemni Fabii II s mrizi ani nemluvim, to se neda (a to nemluvim o trakturku pod kapotou - 3 valci TDi)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.04.10  20:00

« Vrzání vozu

DIM: Dají se ty klouby nějak promazat nebo pomůže až bude pršet a podvozek se umeje? Mimo vrzání se objevuje ještě vzadu vpravo bouchání. Nedokážu ale určit, co to je. Taky při otevření kufru se ozve zvuk jako kdyby něco ve dveřích kufru bylo volné a běhalo. V zimě zase hrozně vzadu pískalo, ale to stačilo namazat zámek zadních sedadel. :yes: Ještě že je alespoň pryč DPH přepážka! To byl zdroj největšího skřípání. Přitom třeba ve firemních Oktávkách DPH mříže nevržou.

Něco je ale s tím motorem, propadání plynu se zhoršuje a tuhle dokonce při přeřazení na 2ku motor chcípnul. Prostě po přeřazení a puštění plynu se vypnul a nereagoval na plyn. A tak auto zastavilo. Kdysi mi od Forda tvrdili, že když si motor myslí, že je motor v nějakém neočekávaném režimu, tak vypne přívod paliva. Tak jsem při předjíždění autobusu v zastávce zůstal stát v protisměru.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 27.04.10  17:43

DIM: max taky zatím jezdí, jen ať mu to vydrží :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 27.04.10  15:56

DIM: mám na Mondeu 230 tkm a vstřiky původní... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 27.04.10  15:40

DIM: zatím jezdí a ještě bude dlouho muset....
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 27.04.10  14:54

« Všem to jezdí ??

Tady to úplně usnulo !! Copak už jsme společně vychytali všechny závady ?? A nebo když už máme ten desetitisící příspěvek obsazený, a Lord už obdržel výhru, tak to tady ztratilo na atraktivitě ?? Tak honem , dejte sem nějaký problém !! :-)

Tak já dám téma : beru teď naftu u AGIPU, ten jejich vylepšený diesel. Nenašel jste někdo nějaké objektivní info k tomu, jestli to opravdu za něco stojí ?? Má smysl do toho ještě lít nějaké WIF aditivum ?? jinak jsem zjistil , že zapnutá klimatizace dá zátahu motoru v nízkých otáčkách docela zabrat.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.04.10  10:52

« Re: Mřížka palubky

CJA : necháme toho, jinka budou nezaujatí čtenáři tohoto fóra žádat v servisech interiérového tesaře ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.04.10  10:49

Kutile : To jsou tzv. kosti, které spojují nápravu s karosérií nebo s čím a mají na koncích silentbloky nebo nějaké plastové klouby .... a ty mohou vrzat.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.04.10  09:48

Za to mě teď moje Mondeo MKIII vrže jak blázen. Nejvíc to vrže vpravo vzadu, ale míň i z přední nápravy, když je skoro plný rejd. Co by to mohlo být? Je to takové vrzání nebo bouchání při přejetí nerovnosti. Auto má najeto 100tis.km.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.04.10  11:35

Je vidět, že , až na malé vyjímky, se nové Mondeo moc nesype(klepu do dřeva) - pač jinak bychom se tu takhle nezabývali hračkami v palubce. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto FRPE

FRPE 25.04.10  02:43

Nevím teda co Pat a Mat, potažmo DIM ale dle mě je kůrovec pro šumavu jiná dimenze, zkráceně DIM >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.04.10  18:19

U nás je kůrovec a při kvalitě Fordů by mi ho mohli sežrat, takže fošny nedám. Mrknu co vymyslí Pat a DIM a potom se zařídím.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.04.10  11:46

Já jsem tu po mřížce díru zatloukl hoblovanými fošnami......nefouká to sice, ale co, já mám vyhřívané přední sklo !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.04.10  17:35

To vyoadá, že mi dodají víko na kanál - teď jde jenom o to jestli bude lákavé pro sběrače kovů nebo bude plastové.... Tys měnil za kov?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.04.10  15:20

Čelní sklo se tam přes tu novou mřížku už stejně nedá nasadit ..... ale alespoň se to nebude v zimě mlžit ....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.04.10  15:10

Už to mám připraveno, teď jenom aby ten kyt nezatvrdl, dřív než to dodají. Má smysl dávat čelní sklo, nebo to týden vydržím??
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.04.10  14:21

Neděkuj, zapomněl jsem Ti říct, že před montáží se musí sundat celá přístrojovka včetně předního skla, vyfrézovat kolem staré mřížky čtverec 500 x 200 mm a pak epoxdem zalít novou mřížku. Pak se do toho lepidla posadí nakonec to čidlo. Asi pak nefunguje , ale stejně tam beztak na nic není !! :-) :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…