FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
štíreček1 03.05.10 21:25
« Re: Aditivum VIF
Kutil: ta dvacka navíc mě nezabije, ale 263kč už je celkem předražené. Focus se bez něj obešel, ale do maxe dávám raděj preventivně, člověk nikdy neví, i když dávali v tv, jak do nafty přidávají ložiskový olej,prý úspora dph, tak by to mohlo mazat, ne??? Wine? :-O -
superkutil 03.05.10 21:18
Janerad: Buď rád, mě to bez zimního VIFu, když je pod 0°C blbě staruje, musím opakovaně a po startu bíle kouří a motor je nestabilní. Ale tak je to už od pořízení auta jako nového. Letní VIF bych možná dávat nemusel, ale nějak to dělám ze zvyku. -
Janerad 03.05.10 21:02
« 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???
Ahoj, dneska jsem byl na 140 tkm servisce... jak jsem si chválil mechové ježdění na letních pneu, tak mi začalo hučet vepředu (asi ložisko kola) při zatáční na jednu stranu je to výrazné, na druhou stranu to skoro zmizí... v servisu mi nezjistili závadu a nechtěli určit diagnózu. Mám vyměnit obě ložiska v předních kolech??? Jezdím opravdu agresivně do zatáček, hrboly, nehrboly... Jsou to natuty ložiska, nebo to může být něco jiného? To hučení mě fakt štve, nechci takhle dál jezdit...
-
superkutil 03.05.10 20:43
štíreček1: VIF kupuju u Auto Štangl a cena je kolem 170Kč. Tu zlodějinu od Benziny za 263Kč jsem taky zažil, je to asi proto, že sehnat VIF je docela probém. Zkusil jsem do nové plechovky dát víčko ze starého balení a je to lepší, takže pokud máte víčko ze starého balení, tak ho nezahazujte a schovejte si ho! Staré balení mělo opravdu 650ml a nové má 500ml. Bohužel cena zůstala stejná, ale i tak celkem jde. -
WinDiesel 03.05.10 20:41
Hoooonza: toho jsem se bál..... Zasvěcený PDčkář. Mno, PDčka jsou hnané olejem, o to lépe a o to hůře, když se olej nemění. A další nástrahy čekají poblíž, turbo, dvouhmoťák, vačka, PDčka si krásně vymačkají v hlavě místo, potom úniky nafty do oleje, startování možné jen z kopce... Viděl jsem mnoho, přemnoho. Předpokládám že to oba dva máte načipované...
Jak říkám, chtělo by to více praxe. Ale třeba olej měníš poctivě, nemáš čip a bereš jen dobrou naftu. -
štíreček1 03.05.10 18:48
Kutil: to víčko mi taky prosakovalo, ale v autě to nevozím, není to ale dobře vyřešené, když to netěsní. Jinak loni jsem ho nemohl nikde sehnat, až se mi podařilo koupit za 265Kč letní, zimní za 195Kč.Jeden byl 650ml, ale teď nevím který, mám ho v garáži,tak se podívám. Včera jsem koupil na valašsku za 195Kč 500ml letní, jsou dvě benziny naproti sobě, ale rozdílné ceny - na druhé stál 263Kč ??? -
"-- skrytý --" 03.05.10 16:56
« Přívod paliva + PRO-TEC
Zdravím všechny,
v lednu jsem si pořídil Mondeo r.v. 2006, 2.2 Ghia EURO 4. Pročetl jsem toto fórum, dověděl se hodně zajímavých informací a chtěl bych se zeptat na 2 věci:
1) Podle manuálu by na sloupku u řidiče měl být uzávěr přívodu paliva, který se vypne při havárii nebo při silnějším nárazu. Nějak jsem ho tam ale nenašel. Máte ho u vaších aut? Stalo se někomu, že se mu tento uzávěr uzavřel?
2) Na STK mi na čištění motoru a vstřiků doporučovali PRO-TEC. Máte s tím někdo zkušenosti? -
celkově si myslím, že odcházejí nejvíce při dlouhé jízdě nad 200 km/h v mokru...