superkutil 04.05.10 15:35
« Re: 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???
Je to jedno, dělá to ve všech režimech. Křivé kotouče poznám, ty to nejsou, klouby vypadají dobře, respektive nemají vliv. To ostatní by se mělo projevovat vždycky a ne jen někdy.
U předchozího Mondea jsme měl záhadu s kterou si nikdo nevěděl rady a viděli to i lidi od Forda a z FMC. Auto jelo celkem klidně do 138km/h, ale ve 140km/h se rozkmital volant a to jak do strany, tak hlavně svisle a to více jak 1cm v cca 3sec periodách a auto začalo běhat po silnici. To trvalo skoro rok ale jednoho dne za jízdy vpředu něco bouchlo a auto jakoby čumákem kleslo dolů (mohlo ale i přibrzdilo) a vibrace se přenesly ke 160km/h a nebyly už tak výrazné. Od té doby jsem autu přestal věřit a čekal jsem, že něco upadne. A neupadlo. :-) -
"-- skrytý --" 04.05.10 14:21
« Re: 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???
Myslíš vibrace do řízení? děje se to v záběru, při brzdění a/nebo při rovnoměrné jízdě? Máš zařazíno, neutrál nebo na tom nezáleží?
Stejnoběžné klouby, brzdové kotouče, ložiska kol, ložiska ramen nápravy. Někdy dokonce i nevývažek hnací poloosy. -
štíreček1 03.05.10 21:25
« Re: Aditivum VIF
Kutil: ta dvacka navíc mě nezabije, ale 263kč už je celkem předražené. Focus se bez něj obešel, ale do maxe dávám raděj preventivně, člověk nikdy neví, i když dávali v tv, jak do nafty přidávají ložiskový olej,prý úspora dph, tak by to mohlo mazat, ne??? Wine? :-O -
superkutil 03.05.10 21:18
« Re: Aditivum VIF
Janerad: Buď rád, mě to bez zimního VIFu, když je pod 0°C blbě staruje, musím opakovaně a po startu bíle kouří a motor je nestabilní. Ale tak je to už od pořízení auta jako nového. Letní VIF bych možná dávat nemusel, ale nějak to dělám ze zvyku. -
Janerad 03.05.10 21:02
« 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???
Ahoj, dneska jsem byl na 140 tkm servisce... jak jsem si chválil mechové ježdění na letních pneu, tak mi začalo hučet vepředu (asi ložisko kola) při zatáční na jednu stranu je to výrazné, na druhou stranu to skoro zmizí... v servisu mi nezjistili závadu a nechtěli určit diagnózu. Mám vyměnit obě ložiska v předních kolech??? Jezdím opravdu agresivně do zatáček, hrboly, nehrboly... Jsou to natuty ložiska, nebo to může být něco jiného? To hučení mě fakt štve, nechci takhle dál jezdit...
superkutil 03.05.10 20:43
« Re: Aditivum VIF
štíreček1: VIF kupuju u Auto Štangl a cena je kolem 170Kč. Tu zlodějinu od Benziny za 263Kč jsem taky zažil, je to asi proto, že sehnat VIF je docela probém. Zkusil jsem do nové plechovky dát víčko ze starého balení a je to lepší, takže pokud máte víčko ze starého balení, tak ho nezahazujte a schovejte si ho! Staré balení mělo opravdu 650ml a nové má 500ml. Bohužel cena zůstala stejná, ale i tak celkem jde.