FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.05.10  15:41

« Re: 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???

...už jsem někde četl, že vibrace dělají nějaké podložky pod kotouči, šestipaprskový kus plechu s dírami. Když se odstraní, tak je vše OK.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.05.10  15:35

Je to jedno, dělá to ve všech režimech. Křivé kotouče poznám, ty to nejsou, klouby vypadají dobře, respektive nemají vliv. To ostatní by se mělo projevovat vždycky a ne jen někdy.

U předchozího Mondea jsme měl záhadu s kterou si nikdo nevěděl rady a viděli to i lidi od Forda a z FMC. Auto jelo celkem klidně do 138km/h, ale ve 140km/h se rozkmital volant a to jak do strany, tak hlavně svisle a to více jak 1cm v cca 3sec periodách a auto začalo běhat po silnici. To trvalo skoro rok ale jednoho dne za jízdy vpředu něco bouchlo a auto jakoby čumákem kleslo dolů (mohlo ale i přibrzdilo) a vibrace se přenesly ke 160km/h a nebyly už tak výrazné. Od té doby jsem autu přestal věřit a čekal jsem, že něco upadne. A neupadlo. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.10  14:22

« Re: Aditivum VIF

VIF se dá koupit i v 5 litrovém balení, např. ve zmiňovaném Auto Štangl za 1.137 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.10  14:21

Myslíš vibrace do řízení? děje se to v záběru, při brzdění a/nebo při rovnoměrné jízdě? Máš zařazíno, neutrál nebo na tom nezáleží?

Stejnoběžné klouby, brzdové kotouče, ložiska kol, ložiska ramen nápravy. Někdy dokonce i nevývažek hnací poloosy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.10  11:02

Vypiš notoricky známé věci ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 04.05.10  09:40

Vcelku o nic, jen o dlouhodoby test na 100 000 km. Odesly notoricky zname veci, je to v nejakem lonskem AutoTipu, muzu najit v jakem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.10  09:20

O co konkrétně v tom testu šlo?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.05.10  07:12

Hoooonza: tak si tomu věř, když chceš... Ale dokonce i test, ketrý dělal Autotip (německý to časopis) dopadl katastrofálně a Passat trůní na jednom z posledních míst...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.05.10  07:09

štíreček: jo, mazat to bude a potom odkráčí katalyzátor..... Takže doufám že je zavřou až zčernají...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.05.10  22:00

Chci se zeptat, co může být důvodem, když občas vibrují přední kola? Ale je to jen někdy? Třeba jedu, je to dobré, zastavím u benzínky a když se rozjedu, tak to vibruje. Kola jsou několikrát vyvážená.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.10  21:59

Že ty pasáty stojí v servisu je způsobeno pravděpodobně tim, že je máte ve firmě a vozům s logem VW se kdekdo mstí už jen proto, že existují ;-) Když by byly v soukromých rukou, šlapaly by nejspíš jak hodinky.
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.05.10  21:34

dík za radu, vyměním preventivně obě ložiska...
    celkově si myslím, že odcházejí nejvíce při dlouhé jízdě nad 200 km/h v mokru...
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 03.05.10  21:25

Kutil: ta dvacka navíc mě nezabije, ale 263kč už je celkem předražené. Focus se bez něj obešel, ale do maxe dávám raděj preventivně, člověk nikdy neví, i když dávali v tv, jak do nafty přidávají ložiskový olej,prý úspora dph, tak by to mohlo mazat, ne??? Wine? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 03.05.10  21:19

To ložisko si vyměň než zůstaneš někde viset. Hučí odlehčené kolo...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.05.10  21:18

Janerad: Buď rád, mě to bez zimního VIFu, když je pod 0°C blbě staruje, musím opakovaně a po startu bíle kouří a motor je nestabilní. Ale tak je to už od pořízení auta jako nového. Letní VIF bych možná dávat nemusel, ale nějak to dělám ze zvyku.
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.05.10  21:09

Na aditiva kašlu, motor šlape jako hodinky... Teď střídám Vervu a Agip... šlape to dobře... na želví power kašlu, při studeném motoru mi kolísají otáčky a celkově si myslím, že ta nafta na shell není nic moc...
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.05.10  21:02

« 140 tkm - hučení od přední nápravy - ložiska???

Ahoj, dneska jsem byl na 140 tkm servisce... jak jsem si chválil mechové ježdění na letních pneu, tak mi začalo hučet vepředu (asi ložisko kola) při zatáční na jednu stranu je to výrazné, na druhou stranu to skoro zmizí... v servisu mi nezjistili závadu a nechtěli určit diagnózu. Mám vyměnit obě ložiska v předních kolech??? Jezdím opravdu agresivně do zatáček, hrboly, nehrboly... Jsou to natuty ložiska, nebo to může být něco jiného? To hučení mě fakt štve, nechci takhle dál jezdit...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.05.10  20:47

Máme ve firmě 2 Passaty s TDI/PD a oba mají v háji motory, čekají v servisu. Místo nich máme půjčené Superby kombi TDI a jízdní vlastnosti nic moc. Takže každý motor má něco. Nové 2.0 TDI/CR zase žerou jak šílené. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.05.10  20:44

Kutil: třeba kvůli tomu "inteligentnímu" balení. Ale koukám že jdou na tebe z cenového rozdílu mrákoty, tak už nebudu provokovat, šetřílku... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.05.10  20:43

štíreček1: VIF kupuju u Auto Štangl a cena je kolem 170Kč. Tu zlodějinu od Benziny za 263Kč jsem taky zažil, je to asi proto, že sehnat VIF je docela probém. Zkusil jsem do nové plechovky dát víčko ze starého balení a je to lepší, takže pokud máte víčko ze starého balení, tak ho nezahazujte a schovejte si ho! Staré balení mělo opravdu 650ml a nové má 500ml. Bohužel cena zůstala stejná, ale i tak celkem jde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…