FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.05.10  13:22

« Re: Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.

Já jen mohu potvrdit to, že se tlak s delší jízdou a s podmínkami mění, aktuálně to teď mám možnost kontrolovat za jízdy na palubce a z 2,2 to jde až k 2,7 . A to je dost. A taky ty měřáky v kolech ukazují tak o 2-3 desetiny více ( ! ) než při měření na ventilech u pumpy... Nevím, čemu více věřit, ale ten rozdíl při zahřátí je jasný.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  11:56

DIM: Od Pirelli mi radili prohazovat levé a pravé zadní kolo. Na pilku kašlu i na hučení, ale zajímaly mě ty malé plošky na konci. Na kolik pneu foukáte? Většinou foukám na trochu víc než je předepsáno. Teď jsem zkusil foukat podle předpisu a hodně to za kola tahá a auto plave.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  11:49

oleowr1: Hm, asi se kvalita zhoršuje, u předchozího Mondea vydrželo osvětlení SPZ minimálně 6let. Respektive neuhnilo mi u žádného z mých vozů (ani u Žiguli po 10ti letech). Myslel jsem, že v dnešní době takovou banalitu jako osvětlení SPZ už má Ford vyřešenou, hlavně proto, že za ten kus plastu s dvěma kontakty z nevalného materiálu chce skoro 600Kč! Když vezmu, že třeba za kryt šroubů u litého kola, který je mnohem složitější chce 130Kč, tak fakt nechápu !?!?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.05.10  10:29

Zadní kola jsou namáhána úplně jinak, protože jsou za prvé na méně zatížené nápravě a také jsou segmenty natahovány jen při brždění. Proto se objevuje pilka na dezénu. Chybí akcelerační zatížení, které by to protáhly naopak. Jedině že by jsi občas některé úseky jezdil na zpátečku.... ale to teď ne, když ti nesvítí ta SPZ :-)

Ale mohu potvrdit, že osvětlení SPZ rezavělo i z venku, myslím šrouby . Jak bylo řečeno, kup si nový model..... a nebo nové ty lampičky osvětlení :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 09.05.10  22:10

kutil: mám r.v. 12/02 zatím mi uhnil jen jeden kontakt, vyrobil jsem si ho z mosazného kontaktu ze starého relé, ten bude na věky.... U sériově vyráběných výrobků nelze čekat, že jsou na věky, bohužel. Žijeme v konzumní společnosti, v té se vyrábí zboží tak, aby vydrželo při běžném používání záruku, pak řekněme rok až dva a konec... kup si nový model :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.05.10  21:12

« Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.

Ahoj, ta mi po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ. To si snad u Forda dělají srandu! 3 roky je trochu málo na to aby uhnil kontakt. [odkaz] Jak jste na tom vy? Vám osvětlení SPZ funguje? Já mám obě světla zanesený rezem a už skoro nesvítí. U jednoho urezl kontakt a druhý na tom bude podobně. Myslel jsem, že ty kontakty jsou z nerezu !?!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.05.10  21:07

« Re: Sjíždění zadních pneu

cja: Začaly hučet, když měly 6mm a to mi bylo líto vyhodit. Jinak nemají špatné vlastnosti. Letos když jsem je na jaře nandal, tak nehučely, ale začaly znovu až teď. Už mám nové, tak je vyhodím. Jen mě zajímalo, proč se tam ty plošky sjíždí i a na předních ne. Vlek netahám. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.05.10  06:18

« Re: Sjíždění zadních pneu

Netaháš vlek? Navíc jsou to ,tuším , Pirelli a ty mi to udělali také - před x-lety. Vyhoď je a dej tam pořádnou gumu - nerozumím tomu, že když tě to štve , že to neřešíš - nemyslím tím reklamaci, ale zkrátka změnu. Vyhodil jsem z auta pneu , které měly 4 mm , ale hučely a mně to vadilo, tak šly.... Jízdní komfort si nenechám vzít.
    A podle fotky to vypadá, že řežeš zatáčky - smetené okraje - pak se nediv...
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.05.10  18:33

« Sjíždění zadních pneu

Tak už mi zase zadní pneu začínají hučet a tak jsem koukal na jejich plášť a jsou divně sjeté. Jsou tam 2 plošky označené 1 a 2. Na předních pneu nic takového nic není. [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.05.10  18:31

« Re: Když se jede 200 a více

pepek: Myslím, že každý normální člověk pochopí, že se staré dálnice samy od sebe nepokřivily, ale že Němci nastavěli nové dálnice a obchvaty a ty už nejsou stavěné na 200km/h a mají ostřejší zatáčky. Také je na dálnicích čím dál víc uzávěrek, třeba je to tím, že už mají dálnice svůj věk a nestačí je opravovat. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 08.05.10  17:56

« Re: Když se jede 200 a více :-)

"Ale jinak bacha, už nejsou rakouské a německé dálnice co dřív. Už jsem na německé dálnici zažil prudké zatáčky i výtluky ............"
    Polokutile, jsi opravdu tak chudý duchem od narození nebo to přichází a zhoršuje se to s věkem?
    To chceš tvrdit, že minulý rok na německé dálnici nebyla prudká zatáčka a s příchodem jara se tam najednou vytvořila?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.05.10  23:51

Dnes jsem to zkoušel a při rychlosti kolem 110km/h je spotřeba kolem 5 litrů. Ale jak jdu na víc, tak spotřeba vyleze i na 10litrů. Překvapilo mě, že jsem při cestě na Moravu se 4mi koly na střeše měl při rychlosti kolem 110km/h spotřebu 9,5 litru. Tolik mi kola na střeše u benzínu nedělaly.

Ale jinak bacha, už nejsou rakouské a německé dálnice co dřív. Už jsem na německé dálnici zažil prudké zatáčky i výtluky a taky často omezení rychlosti na dálnici.

Jinak máš pravdu, že by si podvozek zasloužil výkonnější motor. Takovou 530d se 160kW/4000ot a 500Nm/2000ot.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.05.10  18:59

Rozjel jsem to na 240 tachometrově, ale bylo to tak o 20 méně. Při 200 km tacho to bylo 185 podle GPS. Průměrně to bylo 7,4 l /100 km, celkem 2 000 km, 95 % dálnic, více těch německých.... Samozřejmě , že 200 to zase pořád nejde, normálně jsem jel tak 170 až 180 i když by byly podmínky i na víc... Ale bylo to úplně klidné, žádná nervozita podvozku, žádný velký hluk....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.05.10  16:26

DIM: Kolik ti to žralo? A jak ti to jede kolem těch 200km/h (skutečných dle GPS). Mě to do těch 180km/h jede v pohodě, ale rozjet to přes 200km/h je už dost problém. To třeba staré Mondeo 1.8 85kW benzín bylo kolem těch 200km/h skoro stejně živé, možná dokonce živější. Mě totiž motor ve 200km/h už točí cca 3600ot a to už je za maximálním výkonem a moment už jde taky dost dolů. A v takových točkách už to žere jak blázen.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.05.10  15:36

« Když se jede 200 a více :-)

Tak jsem si dál pár set km po Německu a teď už to vím : Mondeo je děláno pro rychlosti kolem 200 km/h !! Jen v zatáčkách to trochu tlačí do boků .....

A dal jsem si i polskou dálnici až skoro od Katowic, a pohoděnka. určitě lepší, než přes Prahu. ( Tedy z Ostravy , samozřejmě....)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.05.10  09:11

« Re: Kryt předního nárazníku.

rst: To není problém v tom přišroubování. Šrouby drží, naopak jsem je vylepšil o podložky. Ale v místě jejich přichycení se vytrhává plech blatníků. Nevím, zda není kryt nárazníku ještě nějak uchycený vpředu, ale nic jsem tam nenašel. Když jsem to přišrouboval, tak to bylo dobrý, ale v průběhu doby se mezera stále zvětšuje a to i na straně, kde to nebylo utržené (utrhl se jen na jedné straně). Ale tak jak to je, tak se musí nárazník vylamovat, tak ho chci vpředu nějak vypodložit nebo přidělat, aby to nebylo na tak velké páce.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.05.10  19:31

« Re: Aditivum VIF

Hoooooonza: No, musím Ti opravit jednu nepřesnost. Continental se začal dávat v 2005 a vždy se kombinoval s DFP, což se s Boschem nedalo, protože nedělal dodatečné vstřiky. Proto říkám že nemá tolik problémů, protože se od něj tolik nepožadovalo. Zanášením trpí 16 ventilové motory, který mají DFP dále od motoru, a trvalo než se pořádně vyhřály. Samozřejmě trpí víc výkonnější motory, spaluje se v nich více paliva a dochází samozřejmě logicky k většímu zanášení, tím pádem by mělo dojít k častějším regeneracím, což s částečně zanesenými vstřikovači dost dobře nešlo.
    CONTINENTALY VŮBEC NEJSOU CILTIVĚJŠÍ NA PALIVO, TO JE NESMYSL.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.10  17:06

« Re: Kryt předního nárazníku.

Pokud si dobře pamatuji, tak sis přední nárazník utrhl a ty 4 šroubky přidělával sám. Takže proč rychlokvaška? Jak sis ho přišrouboval tak ti drží. :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.05.10  16:40

« Kryt předního nárazníku.

Stále více mi padá kryt předního nárazníku, pod reflektory je už přes 1cm mezera, na boku je to rozšklebené a je vidět střeva. Bojím se, že to vpředu utrhne mřížku chladiče, na které to drží a která se opírá o světlomety. To celý ten kryt drží jen na těch 4 šroubcích v blatnících nebo ještě někde vpředu? Už jsem koukal, že bych to podložil, ale nevím jak. Asi si budu o víkendu hrát a dodělávat auto doma. Bože, už nechci takovou rychlokvašku. Pořádnej nárazník a rám a ne plasty na 4 šroubcích. 8-s
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.10  15:10

« Tlačítko přívodu paliva

Nevíte někdo kde je tlačítko přívodu paliva u Mondea kombi r.v. 2006? Mělo by být na sloupku karoserie u řidiče, ale tam jsem ho nenašel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…