FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  11:42

« Re: Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.

J8 ještě mohu zatím konstatovat, že předešlé Mondeo po prvním průjezdu mycí linkou bylo plné mikroškrábanců, což je Focus taky. Nové Mondeo ( už zase vychvaluji ) je zatím i po mytí lesklé.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  11:27

Hm - mě to odřeli romské děti 14 dní potom co jsem si to dovezl, to bylo poprvé - to jsem chtěl lakovat, ale podařilo se ty rýhy od Ytongu rozleštit - no a potom to přišlo ještě 3x a to už jsem lakoval - předchozí auta nic, ty to nepotkalo, tam rezly dveře , ale na záruku a předposlední Mondeo bylo prosto jakýchkoliv neduhů na laku. To se o novém modelu říci nedá.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  11:08

Tak to já mám zatím štěstí, žádné oděrky a promáčkliny zatím nemám , po více než půl roce docela úspěch . To na minulém jsem měl šrámů, rýh a ťukanců od dveří neurekom...... no, jak říkám, nový nodel je úplně jinde.:-) Asi je ostatním líto mu škodit. A nebo jsem to právě zakřikl. :-)

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  10:50

DIM: já to neberu jako vyhozené peníze, jen konstatuji, že zrcadlení i když v menší míře tam je, ale máš pravdu, že se zrcadlí i ten prolis okolo větrací štěrbiny
    Jinak znak Fordu mi na záruku vyměnili a opět mi někdo dveřmi pokřtil lem předního blatníku, takže opět jdeme na lak - udělal tam nehezkou promáčklinu o odřel z lemu barvu - to je již 4. problém - holt jsme v CZ a tady se moc slušnost a ohleduplnost nenosí - takže opět oprava pod hranicí spoluúčasti - takže opět cash platba
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  09:23

S koly to dělám stejně, dokoupím přední a zadní nechávám.

O kolik je lepší ta mřížka jsem pochopil ještě více po nějaké době, kdy jsem se na to přestal zaměřovat a od té doby o ní nevím. Ta stará mřížka se při určitém osvětlení ( dokonce i pouličním ) sama "přihlásila" nepřehlédnutelným a rušivým odrazem . Takže já to beru jako užitečnou investici ...... Nějaký odraz ale má už i prolis a tvar té vrchní části palubky , takže něco si tam vždycky najdeš....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  08:56

Kola nepřehazuji - dojedu předek a koupím nové přední pneu - zadní pneu je jinak sjeté a naformátované. Dnes se již prohazování u širších pneu nedoporučuje.

DIM: mřížka pasuje, ale zrcadlí taky , méně , ale zrcadlí
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.10  23:25

Kutil:[odkaz]
    Během krátké doby je to tady podruhé. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  21:24

Tak jsem zjistil, že uhnilo i druhé osvětlení SPZ. A asi jsem i našel kde je problém. Vypadá to, že praskla jedna příčka v takovém tom plastu ve kterém je osvětlení SPZ a spínač otevírání zadních dveří. To prasknutí příčky způsobilo, že se plast zkřivil, přestalo těsnit těsnění mezi támto plastem a karosérií a tak do osvětlení a možná i do spínače natekla voda. Vypadá to na čistě technickou neschopnost a chybu konstruktérů Fordu. Možná to bylo prasklé z výroby, ale bohužel mě nenapadlo to v záruce reklamovat. Zajímavé je, že MKII tohle mělo vyřešené bez problémů.

Takže je to potřeba celé rozebrat, příčku přilepit, utesnit silikonem a tak Modeo po domácku dodělat. Ale nevíte někdo, jak se sundá plastový kryt zadních dveří kombi? MKII to mělo na šroubky, u MKIII je to bohužel asi jednorázově naražené. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 10.05.10  17:48

Kutil: přehoď zadní kola mezi sebou nebo já občas točít zadní za přední, podle toho, jaký mají rozdíl mezi sebou. Ojedu všechny stejně a pak vyměním.
    Jinak s tím tlakem je to kapitola sama o sobě, často střídám plné/prázdné auto a ze šesti benzinek u nás se mi podařilo nafoukat kola jen na dvou, zbytek neměl koncovky, anebo měl, ale nedržely. Na první funkční jsem nafoukal, na druhé jsem to zkontrolval a rozdíl byl 5kpa???? Tak člověk neví čemu věřit. Pak jsem vzal svůj starý měřák a jel za kamošama do pneuservisu kde je mají kalibrované, takže ten můj měřák ukazuje dobře, ale čerpačka ani jedna. Jen fakt nevím, protože přední kola se mi zdají pohledem nějaké měkké...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  16:37

DIM: Jak měří Ford tlak v pneu? Tlakoměr v čepičce ventilku nebo porovnání otáčení kol? >:D

A něco o měření tlaku po roce 2012 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.10  16:24

Tak zkus zajet k jiný pumpě na měření třeba ti to ukáže stejně jako ti to ukazujou ty měřiče v kolech.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.05.10  13:22

Já jen mohu potvrdit to, že se tlak s delší jízdou a s podmínkami mění, aktuálně to teď mám možnost kontrolovat za jízdy na palubce a z 2,2 to jde až k 2,7 . A to je dost. A taky ty měřáky v kolech ukazují tak o 2-3 desetiny více ( ! ) než při měření na ventilech u pumpy... Nevím, čemu více věřit, ale ten rozdíl při zahřátí je jasný.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  11:56

DIM: Od Pirelli mi radili prohazovat levé a pravé zadní kolo. Na pilku kašlu i na hučení, ale zajímaly mě ty malé plošky na konci. Na kolik pneu foukáte? Většinou foukám na trochu víc než je předepsáno. Teď jsem zkusil foukat podle předpisu a hodně to za kola tahá a auto plave.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  11:49

oleowr1: Hm, asi se kvalita zhoršuje, u předchozího Mondea vydrželo osvětlení SPZ minimálně 6let. Respektive neuhnilo mi u žádného z mých vozů (ani u Žiguli po 10ti letech). Myslel jsem, že v dnešní době takovou banalitu jako osvětlení SPZ už má Ford vyřešenou, hlavně proto, že za ten kus plastu s dvěma kontakty z nevalného materiálu chce skoro 600Kč! Když vezmu, že třeba za kryt šroubů u litého kola, který je mnohem složitější chce 130Kč, tak fakt nechápu !?!?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.05.10  10:29

Zadní kola jsou namáhána úplně jinak, protože jsou za prvé na méně zatížené nápravě a také jsou segmenty natahovány jen při brždění. Proto se objevuje pilka na dezénu. Chybí akcelerační zatížení, které by to protáhly naopak. Jedině že by jsi občas některé úseky jezdil na zpátečku.... ale to teď ne, když ti nesvítí ta SPZ :-)

Ale mohu potvrdit, že osvětlení SPZ rezavělo i z venku, myslím šrouby . Jak bylo řečeno, kup si nový model..... a nebo nové ty lampičky osvětlení :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 09.05.10  22:10

kutil: mám r.v. 12/02 zatím mi uhnil jen jeden kontakt, vyrobil jsem si ho z mosazného kontaktu ze starého relé, ten bude na věky.... U sériově vyráběných výrobků nelze čekat, že jsou na věky, bohužel. Žijeme v konzumní společnosti, v té se vyrábí zboží tak, aby vydrželo při běžném používání záruku, pak řekněme rok až dva a konec... kup si nový model :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.05.10  21:12

« Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.

Ahoj, ta mi po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ. To si snad u Forda dělají srandu! 3 roky je trochu málo na to aby uhnil kontakt. [odkaz] Jak jste na tom vy? Vám osvětlení SPZ funguje? Já mám obě světla zanesený rezem a už skoro nesvítí. U jednoho urezl kontakt a druhý na tom bude podobně. Myslel jsem, že ty kontakty jsou z nerezu !?!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.05.10  21:07

« Re: Sjíždění zadních pneu

cja: Začaly hučet, když měly 6mm a to mi bylo líto vyhodit. Jinak nemají špatné vlastnosti. Letos když jsem je na jaře nandal, tak nehučely, ale začaly znovu až teď. Už mám nové, tak je vyhodím. Jen mě zajímalo, proč se tam ty plošky sjíždí i a na předních ne. Vlek netahám. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.05.10  06:18

« Re: Sjíždění zadních pneu

Netaháš vlek? Navíc jsou to ,tuším , Pirelli a ty mi to udělali také - před x-lety. Vyhoď je a dej tam pořádnou gumu - nerozumím tomu, že když tě to štve , že to neřešíš - nemyslím tím reklamaci, ale zkrátka změnu. Vyhodil jsem z auta pneu , které měly 4 mm , ale hučely a mně to vadilo, tak šly.... Jízdní komfort si nenechám vzít.
    A podle fotky to vypadá, že řežeš zatáčky - smetené okraje - pak se nediv...
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.05.10  18:33

« Sjíždění zadních pneu

Tak už mi zase zadní pneu začínají hučet a tak jsem koukal na jejich plášť a jsou divně sjeté. Jsou tam 2 plošky označené 1 a 2. Na předních pneu nic takového nic není. [odkaz] [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…