FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.05.10  09:12

« Re: Po 3 letech uhnilo osvětlení SPZ.

zhrado: Kamarád má novou Oktávku a po roce má u zadních dveří od těsnící gumy odřený lak na plech. Prostě když někdo nedotáhne vývoj, tak se to pak vrací mnoho let. A snaha Forda snížit výrobní náklady na úkor kvality je od roku 2000 velmi výrazná. V posledních letech se to trochu zlepšuje a Ford pochopil, že nízká cena není všechno.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.05.10  08:21

« Re: Prodloužena záruka

zdenek5: mřížku dokup - už ji taky nevnímám ;-)
    Záruku na 5 let jsem dokupoval už při koupi - sice byla levnější než píšeš, ale štvou mě s tím - měla by být v ceně auta a ne ji připlácet - na předchozím autě byla zbytečná, ale člověk chce mít , jaksi, jistotu... Je to přeci jenom , jak píše kolega níže o embečku, Ford - kdyby se to pokazilo na VW, tak se to vždy bere jinak - tam je kvalita - o Forda si každý otře ústa a hloupě remcá. Nehájím Ford, ale snažím se na to dívat pokud to lze objektivně.
  • 00 Reagovat !

foto zdenek5

zdenek5 12.05.10  20:11

« Prodloužena záruka

Mám novou 2.2 a v červnu mi končí záruka.Má smysl dokupovat 3 roky záruky navíc cca 25000 kč ? Ujeto 50 000 km a prozatím žádný problém.Tedy jeden problém je,sice ne na záruku,ale je.Je to ta slavná mřížka,která se odráží v čelním skle.Ještě před měsícem jsem o ní nevěděl,než jsem si přečetl vaší diskusi.Teď mně každý den nepředstavitelně se..,tak ji budu muset vyměnit za jinou. > >:D
  • 00 Reagovat !

foto zdenek5

zdenek5 12.05.10  20:08

« Prodloužena záruka

Mám novou 2.2 a v červnu mi končí záruka.Má smysl dokupovat 3 roky záruky navíc cca 25000 kč ? Ujeto 50 000 km a prozatím žádný problém.Tedy jeden problém je,sice ne na záruku,ale je.Je to ta slavná mřížka,která se odráží v čelním skle.Ještě před měsícem jsem o ní nevěděl,než jsem si přečetl vaší diskusi.Teď mně každý den nepředstavitelně se..,tak ji budu muset vyměnit za jinou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto zhrado

zhrado 12.05.10  19:59

Ja sa vam aj cudujem, ze si kupujete taketo smejdy.. na 20 rocnej embecke nemam take banalne problémy ako vy tu >:D to je cely ford... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.05.10  11:13

Je tam logo výrobce ?? Hella nebo Autopal ( Visteon )......
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.05.10  18:38

Tak jsem to osvětlení rozebral a fakt to Ford nezvládl. Divím se, že ten kryt nepraskl všem, protože v místě uchycení spony na kryt se tloušťka spony zužuje ze 3mm na cca 0,5mm a spona je široká jen 1,5cm [odkaz] . Takže netuším, jak to může vydržet. Navíc mi plast s osvětlením spz odřel lak na zadních dveřích na čistý plech [odkaz] . Tak jsem to vše utěsnil tmelem, ten spínač zadních dveří byl zadělaný uvnitř bahnem, to fakt Ford nezvládl. Stačilo, kdyby na plastovém krytu byla drážka a v ní těsnící guma a ani do osvětlení, ani do spínače by se voda a prach nedostaly.

Koukal jsem na odkaz od lada1111 a třeba zde [odkaz] je přes celý zadní kryt molitan, ten já už nemám, mám jen malý kousek kolem stěrače. Také nemám podložku jako zde [odkaz] , ale tady [odkaz] je také vidět to odření až na plech a reznutí.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 11.05.10  17:31

Lak na maxovi se mi zdá nějaký křehký nebo měkký, stačí malý kamínek a hned je vidět až na základ. Na podběhu za předním kolem jsem nehtem čistil zaschlý kousek asfaltu a taky se vydřel, ale jen ta horní vrstva, šlo to rozleštit. Fokus z roku 02 měl taky už kapotu poznamenanou od kamínků, ale lak se mi zdál o hodně pevnější a ani dveře od jiných aut ho nepoznamenaly a když jo, tak to bylo jen povrchové a cizí barva šla pěkně dolů. S maxem parkuju raděj vždy někde, kde je víc místa, u těch obchoďáků nikdo nehledí... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  13:39

No tak z toho tě vyvedu, mám černou perleť a jak jsem již jednou psal, mikrolásenky tam mám a na automatickou myčku se bojím jen pomyslet. Černé auto mám druhé a neřekl bych, že se kvalita laku zlepšila... A možná by bylo řešení nekupovat si nový model, ale koupit si ten starý... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  11:42

J8 ještě mohu zatím konstatovat, že předešlé Mondeo po prvním průjezdu mycí linkou bylo plné mikroškrábanců, což je Focus taky. Nové Mondeo ( už zase vychvaluji ) je zatím i po mytí lesklé.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  11:27

Hm - mě to odřeli romské děti 14 dní potom co jsem si to dovezl, to bylo poprvé - to jsem chtěl lakovat, ale podařilo se ty rýhy od Ytongu rozleštit - no a potom to přišlo ještě 3x a to už jsem lakoval - předchozí auta nic, ty to nepotkalo, tam rezly dveře , ale na záruku a předposlední Mondeo bylo prosto jakýchkoliv neduhů na laku. To se o novém modelu říci nedá.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  11:08

Tak to já mám zatím štěstí, žádné oděrky a promáčkliny zatím nemám , po více než půl roce docela úspěch . To na minulém jsem měl šrámů, rýh a ťukanců od dveří neurekom...... no, jak říkám, nový nodel je úplně jinde.:-) Asi je ostatním líto mu škodit. A nebo jsem to právě zakřikl. :-)

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  10:50

DIM: já to neberu jako vyhozené peníze, jen konstatuji, že zrcadlení i když v menší míře tam je, ale máš pravdu, že se zrcadlí i ten prolis okolo větrací štěrbiny
    Jinak znak Fordu mi na záruku vyměnili a opět mi někdo dveřmi pokřtil lem předního blatníku, takže opět jdeme na lak - udělal tam nehezkou promáčklinu o odřel z lemu barvu - to je již 4. problém - holt jsme v CZ a tady se moc slušnost a ohleduplnost nenosí - takže opět oprava pod hranicí spoluúčasti - takže opět cash platba
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.10  09:23

S koly to dělám stejně, dokoupím přední a zadní nechávám.

O kolik je lepší ta mřížka jsem pochopil ještě více po nějaké době, kdy jsem se na to přestal zaměřovat a od té doby o ní nevím. Ta stará mřížka se při určitém osvětlení ( dokonce i pouličním ) sama "přihlásila" nepřehlédnutelným a rušivým odrazem . Takže já to beru jako užitečnou investici ...... Nějaký odraz ale má už i prolis a tvar té vrchní části palubky , takže něco si tam vždycky najdeš....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.05.10  08:56

Kola nepřehazuji - dojedu předek a koupím nové přední pneu - zadní pneu je jinak sjeté a naformátované. Dnes se již prohazování u širších pneu nedoporučuje.

DIM: mřížka pasuje, ale zrcadlí taky , méně , ale zrcadlí
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.10  23:25

Kutil:[odkaz]
    Během krátké doby je to tady podruhé. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  21:24

Tak jsem zjistil, že uhnilo i druhé osvětlení SPZ. A asi jsem i našel kde je problém. Vypadá to, že praskla jedna příčka v takovém tom plastu ve kterém je osvětlení SPZ a spínač otevírání zadních dveří. To prasknutí příčky způsobilo, že se plast zkřivil, přestalo těsnit těsnění mezi támto plastem a karosérií a tak do osvětlení a možná i do spínače natekla voda. Vypadá to na čistě technickou neschopnost a chybu konstruktérů Fordu. Možná to bylo prasklé z výroby, ale bohužel mě nenapadlo to v záruce reklamovat. Zajímavé je, že MKII tohle mělo vyřešené bez problémů.

Takže je to potřeba celé rozebrat, příčku přilepit, utesnit silikonem a tak Modeo po domácku dodělat. Ale nevíte někdo, jak se sundá plastový kryt zadních dveří kombi? MKII to mělo na šroubky, u MKIII je to bohužel asi jednorázově naražené. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 10.05.10  17:48

Kutil: přehoď zadní kola mezi sebou nebo já občas točít zadní za přední, podle toho, jaký mají rozdíl mezi sebou. Ojedu všechny stejně a pak vyměním.
    Jinak s tím tlakem je to kapitola sama o sobě, často střídám plné/prázdné auto a ze šesti benzinek u nás se mi podařilo nafoukat kola jen na dvou, zbytek neměl koncovky, anebo měl, ale nedržely. Na první funkční jsem nafoukal, na druhé jsem to zkontrolval a rozdíl byl 5kpa???? Tak člověk neví čemu věřit. Pak jsem vzal svůj starý měřák a jel za kamošama do pneuservisu kde je mají kalibrované, takže ten můj měřák ukazuje dobře, ale čerpačka ani jedna. Jen fakt nevím, protože přední kola se mi zdají pohledem nějaké měkké...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.05.10  16:37

DIM: Jak měří Ford tlak v pneu? Tlakoměr v čepičce ventilku nebo porovnání otáčení kol? >:D

A něco o měření tlaku po roce 2012 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.10  16:24

Tak zkus zajet k jiný pumpě na měření třeba ti to ukáže stejně jako ti to ukazujou ty měřiče v kolech.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…