FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.05.10  13:18

« Kvalita nafty.

[odkaz]

TAK UŽ TO KONEČNĚ ZVEŘEJNĚTE KDE !!! ono se to pak zlepší....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.05.10  11:57

« Re: New 2,2 100 000 km, 11/2008

Tak mě ten olej ( první náplň ) vyfržela celých 17 000 km , a pak jsem měl rozbité přední sklo a tak jsem nechal udělat i první garanční prohlídku při jednom. Předpokládám, že to nevyresetovali ten olej, najel jsem jen 3 tis. a té hlášky jsem si všiml, až když jsem startoval při 20 014 km.

Wine : to já bych se stavil....... a zresetujeme se oba ?? :-)

Spotřebu mám kolem 7 litrů, město kolem 8 , dálkově kolem 6. Taky mi připadá, že máš spotřebu až moc pěknou, já pod 6.0 ( podle PP ) jedu jenom z kopce :-)

NIC MI NEVRŽE, ani náznakem !!!!! Co v tom děláš ?? Já po těch 20 tis taky žádný problém, gumy to ale žere opravdu pěkně. Rovnoměrně, ale pěkně rychle . Když měním zimní a letní, tak dopředu kupuju vždy nové, ale to bylo i u starší 2,2.
    Co mi pořád trošičku vadí je hlučnější projev motoru při práci se spojkou.........a občas, nevím v jaké souvislosti, bzučí slyšitelněji palivové čerpadlo z nádrže. A protože v nádrži nejsou přepážky, tak to při plné šplouchá jako v poloprázdném kanystru. Ale jenom pár km.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.05.10  22:09

« Re: New 2,2 100 000 km, 11/2008

ke: Koukám, že jsem na tom líp jak ty. >:D Akorát mi vysvětli, jak to že máš spotřebu 5,7-6,5litru, když průměrná spotřeba vzorku 40 aut (stejných jako máš ty) vychází 7,74litru a nejnižší spotřeba je 7,04litru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.10  19:45

« New 2,2 100 000 km, 11/2008

Zdravim po delsi dobe, kdyz jsem jen tak letmo proletl diskuzi, koukam, ze jsem o nic neprisel. Statisticky dominuji Kutilovi mondealni stesky a jeho sny o dalnicni superkrosce s 30 letou zarukou a nulovou spotrebou....... :-) Videl bych to na Bramac.

Ja zatim prekrocil stovku, takze:
    Zavady: lehce mokva vana, obcas stale mizi convers, s jarnim oteplenim opet skubani v prechodovych otackach. A vrzani a pazvuky, to je docela silenost. Stredovy panel, sloupky(lupani), neco v kufru, ted se pridala asi i zadni roleta bo co to zase je... Zlate Peugeoty. A to jezdim prazdnej a pouze po relativne kvalitnich asfaltkach, zadne TZ.
    Pneu: pneu zere pred ocima, vydrz 3 predni na 2 zadni, holt tezka plechovka.
    Nafta: 5,7 - 6,5 a to pocetne. Rakouska + pravidelne VIF.

Jinak ani zarovka!! Oleje, filtry, predni desky. Vyhledove predni kotouce. tak snad jsem to nezakrikl.

Na podzim bude po zaruce a dalsi podzim bude na prodej slusne zajete kombi titanium S s nejakymi 200 t. km ........ ;-)

DIM: odstraneni hlasky: starttlacitko do 1. polohy, seslapnout zaroven brzdu a plyn. Naslednou hlasku "reset oil complette" potvrdit tlacitkem ok na volantu. Ale myslim si, ze tim predcasnou vymenu pouze oddalis o par set km, prepocita si to zase pocet regeneraci FAPu a zase te to posle na montazni jamu. Neni nad to nechat z toho ten mazut pres vikend v klidu garaze pekne vykapat...... 2,2 ma 6 litru. Vyzva byla vzdy 18-20, pres 20 t. km nikdy.

Tak zdar a najake poradne tema!
    Jo, sezona nam zacina, takze sledovat zrcatka, prosim uhybat a poustet motky, dik.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.05.10  18:24

« Re: Service oil

DIM: zajeď si to ke mě zresetovat.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 19.05.10  18:05

« Re: Hučení kola OK.

Mno, rychlost je vždy relativní... Hřbitovy a okolí silnic jsou posety zbytky mistrů, kteří selhali při řádově nižších rychlostech...
    S tím se musí počítat, když jdeš na silnici. Stát se může cokoli. Jenom zopakuji oblíbené, stát na plynu umí každý, ale dobrý řidič pozná, kdy má jet pomalu... Jinak obutí je klíčové, jezdím vždy index V (rozdíl mezi H a V je propastný v konstrukci a následně chování při jízdě), nyní CSC 3. Fakt dobrý gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 19.05.10  15:43

Dim: presne jak pise rst, pravdepodobne nemas akorat vyresetovany servisni interval. Jukni do navodu, treba tam o tom neco pisou (alespon ve Fobii tam byl postup resetovani popsany)...no a pokud nepisou, tak ukecat nejblizsi fordi servis at to vyresetuji :-)
    A pokud vim tak "cidlo kvality oleje" maji akorat auta s promenlivym intervalem vymeny oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.10  15:40

Pokud sis jenom sám vyměnil olej, tak o této výměně řídící jednotka neví. Je třeba ještě tuto výměnu zaznamenat. U některých aut se toto dá udělat i bez PC určitou kombinace kroků (nulování kilometrů, klíček zapalování ...). Jak je to u Fordu ale nevím.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.05.10  15:20

« Service oil

Při startu mě gong oznámí SERVICE OIL.... Vyměnil jsem olej nedávno a až teď jsem překročil 20 tis km. Je to jen tím, že počítadlo překročilo servisní interval ?? Že bych za 3 tis km znehodnotil olej, se mi nechce věřit ! ( Pravda , 2 tis km po Německu v pěkném tempu, ale i tak je to nesmysl...) Nevíte někdo , je tam nějaké čidlo kontroly kvality ( viskozity ) a jak a co měří ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.05.10  10:52

To je celkem v klidu, ta rychlost..... pokud se nevzneseš...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.05.10  00:22

Janerad: A nepřipadáš si při tom tak trochu jako sebevrah? To tomu autu tolik věříš, že s ním jedeš 232km/h? Do kolika km/h máš pneumatiky? Po té co jsem viděl, jak kamarádovi u Laguny upadl hlavní šroub v náboji a to přední kolo vlastně na ničem nedrželo, tak mám větší respekt.
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 18.05.10  21:21

« Hučení kola OK.

Tak za osmičku vyměněná ložiska v PP kole a na druhé straně poloosy... zase nehučím... Ověřil jsem při nové max. 232 km/h dle navigace... z kopce a s větrem v zádech :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.05.10  17:30

« Re: nic ve zlém...

kutil: jo to je výhoda, když koupíš ojetinu levně, můžeš zainvestovat do nějakých oprav, nebo přehlídneš standardní poruchy (vstřiky, dvouhmoťák) když jsem kupoval mondeo, byly srovnatelné Passaty o 50-80tis.dražší a i přesto nikdo nezaručí, že by byl Passat méně poruchový.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.05.10  15:48

oleowr1: Mondeo má jednu obrovskou výhodu, jeho cena jde velmi rychle dolů a tak se dá sehnat jako slušná 1-3 letá ojetina za rozumné peníze. Ale jako nové auto se kupovat nevyplatí. Ale u nového to možná už je jiné, Ford udělal obrovský skok. Jezdil jsem s Kugou a není to špatné, ale třeba v porovnání s Maverickem je to taková plastová hračka, bojím se kde co upadne.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.05.10  15:09

cja: moje auto jsme už řešili, ale to není o paměti, je tady toho prostě hodně. Pro mne nové auto nemá smysl, jsem zaměstnanec (sice dobře placený, ale nic si neodepíšu), chci velké auto, nenajezdím moc km (15-20tkm/ročně) a letos začínám stavět (pokud povodně dovolí).
    Stačí mi dobrá ojetina, snad ta moje dá na čas pokoj. Jestli do příštího roku postavím, prodám byt a garáž a možná zbudou prachy na novější ojetinu....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.10  13:25

oleowr1: paměť mám krátkou - o tvém autě jsme už diskuzi vedli, podle toho co píšeš by mělo dostávat vše co mu náleželo(Hilti snad nebyla z firem co by šetřili za každou cenu), holt nelze než říci: měl jsi asi smůlu a Ford nebyl zrovna bezporuchový stroj. v tomto kontextu jsem měl asi více štěstí, když mě potkaly "jen vstřiky".
    Tomu , že nevěříš(nebo by jsi nevěřil) ani autu novému rozumím, sám zažívám občas podobná dilemata - pár záručních kosmetických vad jsem již řešil a doufám, že bolest předchozího motoru(vstřiky a 2hmotový setrvák) jsem výměnou za PSA motor s automatem vyřešil.
    Jinak jak píše DIM , nové Mondeo je jiné auto a nezbývá než doufat.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.05.10  12:05

cja: moje mondeo bylo provozováno ve flotile HILTI v ČR, bylo se servisní knížkou, celkem věřím tomu, že mělo 107tkm po přesně 3 letech. Asi s ním nebylo s ním ježděno nějak prasácky, mělo původní kotouče, zadní sedadla a kufr prakticky bez známky opotřebení, žádné stopy obouchání na dveřích, škrábance na náraznících.

Teď naštěstí zase chvilku jezdím bez problémů, ale autu nevěřím a bohužel bych dnes nevěřil ani autu jinému, novému, třeba jiné značky...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.10  11:35

WIN: Nikdy jsem netvrdil , že je Mondeo, celý Ford a jeho servis prost problémů. Jen si myslím, že na netu se vyskytují ve většině případů jenom lidé, kteří mají nějaký problém a píší ho sem, ti co jsou relativně spokojení to psát nebudou. Prostě i u jiných značek bude sem tam nějaký problém a pokud mě něco zklame nebo naštve, tak to budu řešit nákupem jiného vozu jiné značky. Otázka je jestli si tím pomůžu - to je vždy jisté riziko.
    A tohle stejně nevyřešíme.
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.05.10  11:29

Vy jste někdo koupil Mondeo ( nové ) za ceníkovou cenu ??? :-) Ruku na srdce, Mondeo se tváří jako auto za milion a prodává se o 20% níže. Wine , ono 200 tis Kč , pokud jsem dal za auto 700 tis, to je skoro 30% rozdíl, a to je sakra hodně.

A já trvám na tom, že nové Mondeo je úplně někde jinde. Je dospělejší a zatím jezdí a jezdí. Focus doma taky.

A pokud se nepletu, Mercedes taky zrovna není (nebo možná nebyl ) etalon pro kvalitu . Taky se polepšili.....

A Mondeo nikoho nedráždí, nekrade se na zakázku ( kdo z kmotrů by ho chtěl ), a to mi moc vyhovuje. A taky co bychom tady řešili ...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.05.10  11:04

cja: já jsem ten poslední, kdo by si na mondeo stěžoval.... Ale:
    (v záruce příkladná péče protože mám styky na FMCZ)
    ani tato péče nezabránila řadě předvídatelných závad, z nichž jedna z nich (přetržení řemenu v alternátoru) mne znehybnila v Německu a stálo mne to dost peněz. Stalo se to přesně ve 100 tkm (to jsem ještě dojel se 3 dráty) a přesně v 200 tkm (to se přerval celý a daleko od domova). Přístup německého servisu Ford stejně komický jako českého (dáme alternátor, řemen, atd...)
    Nikdo nebyl schopný mne upozornit - informovat - řemen půjde do kopru v násobku 100 tkm, vyměníme? hadice od turba půjde do kopru ve 120 tkm, vyměníme? atd...
    Takže Mondeo mne vozidlo a chovalo se po jízdní stránce příkladně po celých 220 tkm, ale problémy nějaké byly, né že né... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…