FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 27.05.10 21:11
« Jaké pneu používáte na Mondeu?
Dnes jsem konečně vyměnil Pirelli P6000, které už na vodě plavaly za Nokian H a je to neskutečný rozdíl. Pneu nehučí, lépe se točí volantem, po vyřazení jede déle. Prostě ve 130km/h na dálnici v autě absolutní ticho, že se dá mluvit úplně potichu. :yes:
Proklínám Ford, že mi prodali auto s těma P6000, technologicky zastaralýma, které se prodávají už od roku 2000. Na druhou stranu jsem na nich najel asi 75000km, což je srovnatelné s tím, co kamarád najede na Michelinech. -
Slavek-TDM 27.05.10 09:52
« Re: Kvalita nafty.
Tak, jeste jsem tahal rozumy z konstruktera a dozvedel jsem se nasledujici.
U bionafty krom zmineny schopnosti dostat se hezky do oleje, je dalsi problem hrudkovitost. Udajne vznika pri stridani paliv - bionafty s normalni naftou. Pokud je pomer plus minus porad stejnej, problem se prej neprojevuje. Filtr maly castecky nepochyta, ale pro trysky je to udajne mor. Kamiony udajne nemaji takovy potize se stiranim nafty do oleje proto, ze pracuji pri nizsich otackach a tlacich a krouzky to stihaji pobrat. Navic oleje je v motoru mnohonasobne vic a zpravidla kvalitnejsiho.
U benzinu s lihem je zasadni problem s vazanim vody, ktera pak muze zpusobit korozi, pokud nekde kondenzuje. Palivovy systemy jsou az na cerpadlo a trysky z plastu, takze tam problem neni. Udajne zvysuje spotreba paliva, tezko rict o kolik.
Pisu proto, ze dneska bude dalsi kolo ve snemovne - jestli prehlasuji veto prezidenta, bude se podil navysovat az na nejakych 6% ze zakona. Nepochybuju o tom, ze nektery cerpadlari uz tam ted lejou podstatne vic... Asi si koupim jednotku na E85 a trochu si zaexperimentuju. Pri rozdilu ceny 5Kc na litru je to opravdu jen na hrani. -
oleowr1 26.05.10 17:08
« Re: Ventilátory chlazení
kutil: postahoval jsem co se dalo z www.motordiag.cz a s mondeem nefungovalo pořádně prakticky nic, Hyundai Getz od manželky s tím problémy neměl...
Před rokem jsem to vzdal, teď jsem stáhnul nový scantool a digimoto lite, přes víkend zkusím nainstalovat a vyzkoušet. Chci mít možnost si na autě aspoň základní věci diagnostikovat, ale cpát do toho prachy nemíním, člověk pak koupí jiné auto a diagnostiku může zahodit. -
oleowr1 26.05.10 16:16
« Re: Ventilátory chlazení
DIM: relátka a pojistky jsou označené symbolama z vnitřní strany pojistkové skřínky, přes relátko klimy se neroztáčí (klima vypíná i zapíná). Relátko větráků se ovládá jednak podle teploty motoru a jednak podle toho jestli je zapnutá klima. Signál na sepnutí větráků pravděpodobně přichází z ŘJ, je tam i určité zpoždění t.j. po vypnutí zapalování větráky ještě cca. 5-10 sec. dochlazují.
Budu muset zajet za kámošem, ať se mi na to koukne, třeba to bnude prkotina, smůla je, že když já jedu domů z práce, automechanici většinou taky.... :-) Škoda, že mi nechodí v mondeu dobře diagnostika s ELM327, vyčetl bych třeba nějaký chybový kód. -
Ale letní VIF jsem si koupil, dal jsem ho jednou s benzinou , a připadalo mi, že motor více duní . Tak jsem toho nechal .....