FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 28.05.10  10:57

« Re: Kvalita nafty.

Já teď tankuju především AGIP, mělo by to být adidtivované a tak už tam nic nepřidávám. A navíc jsem za tři nádrže a 119,- Kč dostal tááák krásný otvírák na víno !!!! Co otvírák, to je přístroj ....!!

Ale letní VIF jsem si koupil, dal jsem ho jednou s benzinou , a připadalo mi, že motor více duní . Tak jsem toho nechal .....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.05.10  10:11

pava1: reklama a nesmysl.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 28.05.10  10:06

« Re: Jaké pneu používáte na Mondeu?

75 000 km ?? Kutile na jedněch gumách ?? Tak teď už chápu. Ty jezdíš jenom po té mokré louce na chalupě !!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.10  08:26

Na plechovce s Vifem mimo jiné píšou, že stabilizuje naftu s přidanou biosložkou. Zda je to jen reklama, nebo fakt netuším.
  • « 00 Reagovat !

foto krultheking

krultheking 28.05.10  07:10

nemate nekdo informace, jak je to s primichavanim v zahranici ? koneckoncu, tankovat u nas je skutecne ruska ruleta i bez bio...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 27.05.10  22:36

Kutil: VIF nepomůže ani žádné další aditivum. Jediné co pomůže je nepřidávat do bafty žádné bio. A to platí plně i pro benzín.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.05.10  21:11

« Jaké pneu používáte na Mondeu?

Dnes jsem konečně vyměnil Pirelli P6000, které už na vodě plavaly za Nokian H a je to neskutečný rozdíl. Pneu nehučí, lépe se točí volantem, po vyřazení jede déle. Prostě ve 130km/h na dálnici v autě absolutní ticho, že se dá mluvit úplně potichu. :yes:

Proklínám Ford, že mi prodali auto s těma P6000, technologicky zastaralýma, které se prodávají už od roku 2000. Na druhou stranu jsem na nich najel asi 75000km, což je srovnatelné s tím, co kamarád najede na Michelinech.
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 27.05.10  20:16

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 27.05.10  10:55

« Re: Ventilátory chlazení

Větráky mají dobíhat ještě několik sekund i po vypnutí zapalování....dokonce se mohou spustit samy , i když je auto už v garáži..... Je to asi o tom čidlu a teplotě....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.05.10  10:51

Pomůže VIF snížit dopad bionafty na motor?

Pro zajímavost [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 27.05.10  09:52

Tak, jeste jsem tahal rozumy z konstruktera a dozvedel jsem se nasledujici.
    U bionafty krom zmineny schopnosti dostat se hezky do oleje, je dalsi problem hrudkovitost. Udajne vznika pri stridani paliv - bionafty s normalni naftou. Pokud je pomer plus minus porad stejnej, problem se prej neprojevuje. Filtr maly castecky nepochyta, ale pro trysky je to udajne mor. Kamiony udajne nemaji takovy potize se stiranim nafty do oleje proto, ze pracuji pri nizsich otackach a tlacich a krouzky to stihaji pobrat. Navic oleje je v motoru mnohonasobne vic a zpravidla kvalitnejsiho.
    U benzinu s lihem je zasadni problem s vazanim vody, ktera pak muze zpusobit korozi, pokud nekde kondenzuje. Palivovy systemy jsou az na cerpadlo a trysky z plastu, takze tam problem neni. Udajne zvysuje spotreba paliva, tezko rict o kolik.
    Pisu proto, ze dneska bude dalsi kolo ve snemovne - jestli prehlasuji veto prezidenta, bude se podil navysovat az na nejakych 6% ze zakona. Nepochybuju o tom, ze nektery cerpadlari uz tam ted lejou podstatne vic... Asi si koupim jednotku na E85 a trochu si zaexperimentuju. Pri rozdilu ceny 5Kc na litru je to opravdu jen na hrani.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.05.10  17:08

kutil: postahoval jsem co se dalo z www.motordiag.cz a s mondeem nefungovalo pořádně prakticky nic, Hyundai Getz od manželky s tím problémy neměl...
    Před rokem jsem to vzdal, teď jsem stáhnul nový scantool a digimoto lite, přes víkend zkusím nainstalovat a vyzkoušet. Chci mít možnost si na autě aspoň základní věci diagnostikovat, ale cpát do toho prachy nemíním, člověk pak koupí jiné auto a diagnostiku může zahodit.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.05.10  16:59

oleowr1: S ELM327 jsem laboroval, ale nenašel jsem vhodný software. Co používáš za SW? Chtěl jsem napsat vlastní, ale není čas. Tak mám program jen pro zobrazení rychlosti, ujeté vzdálenosti, otáček a modelu a WIN vozu.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.05.10  16:16

DIM: relátka a pojistky jsou označené symbolama z vnitřní strany pojistkové skřínky, přes relátko klimy se neroztáčí (klima vypíná i zapíná). Relátko větráků se ovládá jednak podle teploty motoru a jednak podle toho jestli je zapnutá klima. Signál na sepnutí větráků pravděpodobně přichází z ŘJ, je tam i určité zpoždění t.j. po vypnutí zapalování větráky ještě cca. 5-10 sec. dochlazují.
    Budu muset zajet za kámošem, ať se mi na to koukne, třeba to bnude prkotina, smůla je, že když já jedu domů z práce, automechanici většinou taky.... :-) Škoda, že mi nechodí v mondeu dobře diagnostika s ELM327, vyčetl bych třeba nějaký chybový kód.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.05.10  14:11

No a jak poznáš, přes které relátko se ti teď ten větrák roztočil ??
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.05.10  14:05

windiesel: to vím, ale myslím, že to není tak tragické. Dělal jsem to proto, protože se mi to už jednou stalo a pomohlo to.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.05.10  14:02

DIM: klimatizace přímý vliv má, ale ne přes stejné relátko ani pojistky...
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.05.10  13:55

oleowr1: Tak to nebyl dobrý nápad, s tím tvrdým resetem, Tvoje ŘJ nyní přišla o všechna data, která si postupně načítá. Počítej se zvýšenou spotřebou a s horším chodem motoru, budeš mít minimálně několik set km rozladěné vstřikování... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.05.10  13:22

Mě se zapíná ventilátor při zapnutí klimatizace.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.05.10  13:09

Nepochopil jsem. Zapnutí klimy zapíná ventilátor, tudíž na něj má vliv, a to vliv přímý !! Jen nevím jistě , jetsli to tak je, Octávka zapínala s klimou jeden ze dvou větráků, tady nevím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…