FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 29.05.10 07:03
« welcome jag
Tak jsem se včera konečně dočkal a po 3 týdnech čekání a hledání si nechal přivézt Jaguara XF 3,0 d S. Najel jsem s ním včera cca 300 km a musím konstatovat , že je super :yes: V přehršli automobilů německé trojky Jag svým vzhledem vyčnívá a budí dojmem majestátnosti a ještě kousek něčeho navíc (nevím co to je ,,charisma sexapeal") No prostě bomba. Pokud se na to zmůžu dám nějaké foto + pár řádek na Moje auto :-) -
štíreček1 28.05.10 16:31
« Re: Jaké pneu používáte na Mondeu?
Vzorek mám 5mm předek, 6mm zadek a 27tis km. Pokud bych najel alespoň 50tis,což vypadá na víc, tak je koupím znovu, jsem s něma spokojený....edit-michelinky
Je ale otázka, jestli mi dřív nezreziví motor od těch bio přísad. Vif používám jen kvůli mazivosti, použití už asi nejspíš ztrácí smysl. Zajímalo by mě, jak jsou na tom slováci nebo rakušáci s těma přísadama, nevíte někdo? Zatím beru benzinu, cena je lákavá >:-[] >:-[] -
Petrko 28.05.10 16:29
Mám sedumnácte auto a pneu už jsem vystřídal pěknou řádku ale GoodYear Excellence jsou asi nejhorší gumy které jsem měl na autě dali je tam ve fabrice mám rozměr 235/45 R17 tak hlučné gumy jsem ještě nikdy neměl. Kupodivu Kumho KH15 které jsem měl svého času na Volvu a teď je má manželka na starém mondeu v rozměru 205/50 R16 jsou proti GY úplný skvost tiché dobře vedou stopu jak ta sucha tak na vodě ale na můj rozměr jsem je neviděl, desén je stejný jako Pirelli P6 tak možná že když se zase P6 vyrábí tak už je nesměji korejci dělat. Až dojedu ty GY tak budu těžce přemýšlet co na auto obout. ;-\ -
superkutil 28.05.10 13:34
oleowr1: Kdybych je sjel na 1,5mm, tak na nich najedu 85000km, ale to už je na vodě o hubu.
Já najel na kombinaci letní+zimní celkem 100tis.km, s tím, že na zimních jezdím 1/4 roku. Jinak jedu tak 50% dálnice, 25% silnice a 25% město. Nejezdím bláznivě, ale snažím se využívat terén. Včera jsem mluvil s kamarádem a ten taky najel kombinace letní+zimní už 100tis.km.
Zimní mám Continental a teda fakt nic moc. To ty zimní Nokiany bylo lepší.
U předchozího Mondea byla mizerná originál Ford litá kola, Mondeo na ně bylo těžké. Ale na 150tis.km jsem měl dvě sady letních pneu a jednu sadu zimních.
Ale ty Nokiany jsou hlučné na drsném povrchu. Příště jdu do Michelin Primacy HP. Při takové výdrži se to vrátí. -
oleowr1 28.05.10 11:47
kutil: nevím nevím těch 75000 je dost, pokud bys nejezdil po dálnicích, tak snad ano. Kamarád mi tvrdil, že najel na Michelinách za 2 roky přes 60tis., ale zapomněl odpočítat 15tis. které najel na zimních....
Já jsem si koupil GY Excellence 205/55/16 91W a vepředu mi vydržely mizerných 28tis.km. -
oleowr1 28.05.10 11:41
« Re: Ventilátory chlazení
DIM: přesně tak to je, elektronika má špatnou informaci o teplotě a tak zapíná ventilátory, musím zjistit které čidlo to je a kde je, třeba upadl jen drátek, už jsem to zažil na Sieře, studené to pak blbě startovalo - podle čidla teploty se řídil předsuvník vstřiku, tam jsem to ale hned poznal, protože mi neukazoval budík teplotu (byl furt naplno). Výměnu zvládnu sám nebo nějaký garážový mechanik... -
superkutil 28.05.10 11:03
DIM: Ještě měly 2-3mm, ale už jsem nechtěl riskovat, že někde na vodě ustřelím. Já nevím, že tě těch 75000km překvapuje, co mám kolegy a kamarády, tak mají podobný nájezd na Michelinech. Slušná pneumatika těch 60-65tis.km většinou vydrží. -
DIM 28.05.10 10:57
« Re: Kvalita nafty.
Já teď tankuju především AGIP, mělo by to být adidtivované a tak už tam nic nepřidávám. A navíc jsem za tři nádrže a 119,- Kč dostal tááák krásný otvírák na víno !!!! Co otvírák, to je přístroj ....!!
Ale letní VIF jsem si koupil, dal jsem ho jednou s benzinou , a připadalo mi, že motor více duní . Tak jsem toho nechal ..... -
superkutil 27.05.10 21:11
« Jaké pneu používáte na Mondeu?
Dnes jsem konečně vyměnil Pirelli P6000, které už na vodě plavaly za Nokian H a je to neskutečný rozdíl. Pneu nehučí, lépe se točí volantem, po vyřazení jede déle. Prostě ve 130km/h na dálnici v autě absolutní ticho, že se dá mluvit úplně potichu. :yes:
Proklínám Ford, že mi prodali auto s těma P6000, technologicky zastaralýma, které se prodávají už od roku 2000. Na druhou stranu jsem na nich najel asi 75000km, což je srovnatelné s tím, co kamarád najede na Michelinech. -
Slavek-TDM 27.05.10 09:52
« Re: Kvalita nafty.
Tak, jeste jsem tahal rozumy z konstruktera a dozvedel jsem se nasledujici.
U bionafty krom zmineny schopnosti dostat se hezky do oleje, je dalsi problem hrudkovitost. Udajne vznika pri stridani paliv - bionafty s normalni naftou. Pokud je pomer plus minus porad stejnej, problem se prej neprojevuje. Filtr maly castecky nepochyta, ale pro trysky je to udajne mor. Kamiony udajne nemaji takovy potize se stiranim nafty do oleje proto, ze pracuji pri nizsich otackach a tlacich a krouzky to stihaji pobrat. Navic oleje je v motoru mnohonasobne vic a zpravidla kvalitnejsiho.
U benzinu s lihem je zasadni problem s vazanim vody, ktera pak muze zpusobit korozi, pokud nekde kondenzuje. Palivovy systemy jsou az na cerpadlo a trysky z plastu, takze tam problem neni. Udajne zvysuje spotreba paliva, tezko rict o kolik.
Pisu proto, ze dneska bude dalsi kolo ve snemovne - jestli prehlasuji veto prezidenta, bude se podil navysovat az na nejakych 6% ze zakona. Nepochybuju o tom, ze nektery cerpadlari uz tam ted lejou podstatne vic... Asi si koupim jednotku na E85 a trochu si zaexperimentuju. Pri rozdilu ceny 5Kc na litru je to opravdu jen na hrani.