FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 05.06.10  23:42

« Re: Provozní hmotnost

Tak mate pravdu, ja si to zamenil s pohotovostni hmotnosti:

(kdyz neco nevim tak se zeptam strycka google - [odkaz] )
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.06.10  20:03

štíreček1: tak jak píšeš je to snad podle nové metodiky a opravdu tam bylo zmíněno 75 kg řidič - četli jsme asi stejnou informaci

Kutil: add tažné - požíval jsem Brink a oddělával pořád a nic se nevyžvejkalo a dodnes to kolegovi na autě chodí, na další auta jsem dával již Bosal a ten stál s montáží asi 15 t, a žádný problém jsem s bajonetem neměl
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 05.06.10  16:51

Dong1: někde jsem četl, auto+provozní náplně+palivo 90%+šofér 75kg, ale už nevím, kde to bylo, proto mě to zmátlo. A už jsem se těšil, že můžu naložit o 75kg víc >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.06.10  20:25

« Re: Ventilátory chlazení

windiesel: ten můj mechanik je vynikající na mechanické práce a karosařinu, diagnostiku si koupil, aby šel s dobou. Nepouští se do věcí, kterým nerozumí a když něco doporučí tak to většinou fachčí. Říkal, že mu moc nejdou kšefty a bude spíš dělat veterány. Právě dodělal Ford Mustang z 1964, 3,3l a má ho na veteránských značkách, jinak dělal Renault 8, 1000MB, Renault 4CV.... kód P1342 jsem našel na googlu, v jeho manualu kódy s B-čkem na začátku taky nebyly.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.06.10  20:00

oleowr1: tak v mém manuálu je pouze P1342. Béčko tam není. Takže nepomůžu, omlouvám se, ale můžu se zeptat u známých v servisu Ford. S největší pravděpodobností je Tvůj postup přes kutila dobrý, může to být prkotina.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.06.10  19:49

oleowr1: je to ATAL. Jdu se na to kouknout, jestli mi manuál něco řekne. ATAL je slabá čtečka, řekne hrozně málo. Dám vědět. Pozor na kutily, aby to nebyl Superkutil !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.06.10  16:59

windiesel: tak jsem byl u dalšího známého, má nějaký diagnostický kufřík s NB, prý za to dal 100tis., říkal, že je to značka ATEL? Vůbec to nedal z ruky :-) Klimatizace vykazuje chybu B1342: ECU Is Defective.
    Ještě nevím, kde ta ECU je, jestli za kastlíkem před spolujezdcem? Zkontroloval bych ještě konektory a dráty a pak buď do fordu pro novou, nebo mi doporučil jednoho kutila, který se zabývá opravami ŘJ a pár už mu jich opravil.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.06.10  16:34

« Re: Koule na autě s odpočtem DPH.

A jakou máte zkušenost s těmi odnímatelnými? Zjistil jsem, že se bajonet dá sehnat za cca 5000,-Kč [odkaz] a pevné za 3000,-Kč [odkaz] ale to je na 2 šrouby, takže by se odendavat dalo taky. Navyžvejká se ten bajonet?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.06.10  14:13

kutil: koukám do "osvědčení o registraci" a mám tam u 2,0TDCi nejvyšší hmotnost přívěsu - 1800kg/750kg, nejvyšší povolenou hmotnost 2165kg,ale povolenou hm. soupravy 3495kg (ikdyž teoreticky by měla být 3965kg. Takže s plným přívěsem nesmím plně naložit auto...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.06.10  13:58

cja: Zatím kouli nemám a chci jí namontovat. Jak sonduju a zvažuju zda napevno nebo sundavací. Rozdíl ceny je výrazný.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.06.10  13:55

Kutil: myslíš jako kvůli mýtu?? Mám tam tažné taky, auto na odpočet - řešilo se to několikrát , že potom člověk bude spadat do skupiny nákladních aut do 5 tun , ale zatím není nic jasné a navíc musí vyřešit - legislativně, že když vlek netáhneš, tak zkrátka nejsi nad 3,5(4,2?)tuny. Navíc kouli máš demontovatelnou, tak snad ty kamery na dálnicích by to měli umět zaznamenat. Navíc mám Transita, tahá vlek 750kg a zatím nic řešeno není, takže bych byl snad zatím v klidu. Stejně s tím teď nic nenaděláš. Pokud ty peníze budou chtít, tak je z tebe stejně vytáhnou.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.06.10  13:49

DIM: klima má asi svoji svoji ŘJ, před časem mi ji v Dankaru chtěli měnit (prý by to stálo 7tis.), protože klima furt jela a nakonec to bylo slepené relátko....

Windiesel: díky za nabídku, stavil bych se, ale Praha je pro karviňáka trochu z ruky, jedu tam sice v pondělí (a byl jsem včera), ale služebním autem. Kód závady neznám, zkusím ještě zajet za dalším mechanikem a zjistit kód, ale vůbec mi to nevychází časově...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.06.10  12:22

oleowr1: nechceš se stavit? Kouknul bych Ti na to pravděpodobně lepší diagnostikou než má Tvůj kámoš. Nebo si pamatuješ kód závady? Kouknul bych do manuálu......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.06.10  11:48

Elektronická Centrální Unit ....není to náhodou ta úplně hlavní řídící jednotka ?
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.06.10  10:56

« Koule na autě s odpočtem DPH.

Hele, nevíte někdo jak je to s montáží koule na auto s odpočtem DPH? Nezvýší se celková hmotnost nad 3,5tuny a nebudou pak s autem problémy? Vedou se kolem toho spory, ale nenašel jsem jasnou odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.06.10  09:02

Větráky na chladiči se točí furt (i při studeném motoru), klima (manuál) jde zapnout/vypnout a normálně klimatizuje...

Měl jsem auto u kámoše na diagnostice - chyba v ECU klimatizace. Je to garážista a víc s tím udělat neumí. Kolik taková sranda může stát, dá se to sehnat někde na vrakáči? Nevíte někdo kde ta ECU v autě je?
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 04.06.10  07:14

Stirecek: Je to myslim definovane jako auto v provozuschopnem stavu, tedy vcetne vsech naplni. O soferovi se tam podle me nezminuji, jak by to taky mohli dat dohromady, vzdyt kazdy vazi jinak :-)
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 03.06.10  21:00

« Provozní hmotnost

Provozní hmotnost se počítá i s šoférem nebo bez? Vždy jsem měl za to, že provozní hmotnost je bez šoféra???
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 03.06.10  20:09

« Re: Zámek dveří

Tak ona to zas takova vyhra neni. Bracha ma plastaka 300D se sto kilowatama a v automatu. Je to mrcha lina a tu a tam plesnivi. Ale verim tomu, ze za malo penez bude jeste jezdit hodne dlouho, pokud ho rez nesezere uplne... Jo a na zimu je uplne napikacu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.06.10  16:17

« Re: Zámek dveří

rst: Souhlas, už i filtr pevných částic Ti k němu prodají... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…