FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  17:16

« Re: Opotřebení pneu Pirelli

DIM: vón dyby vyhrál, bysi kúpil vonačejší káru(y) než jest meďák GKL !!!!
    Jest možná, že i tú hubenú by bohdá vyměénil !!! Nebo aspoň bokovkú pořídil... >:D
    A nesér ňa furt s tým Gazikom.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  17:12

rst: who is džejzívejc? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.06.10  16:41

Taky mám ten pocit, že se za nějaký čas zase objeví jako nový silný vůdce, který vyhrál všechny volby, které řídil.....

Wine, já vím, že v Kempinskim nesnídáš !! :-)

Tam by Tě ani gazíkem nepustili :-)

A rychle pryyyyčč!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.10  16:35

Jo jo, jedno "polytycke zómbi" už ČSSD vyprodukovala. Tuším, že si říká Jezevec. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  16:24

DIM: nesnídám, měl bych??? :-)
    Vón nám ješče hukáže.......... Z polytycke mrtvoly stane se polytycke zómbi ...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.06.10  15:39

..........ty snídáš s Jyřykem v Kempinskim ?? :-)

Nic ve zlém to nebylo, asi jsem tam dal málo těch smajlíků...........:-)

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  14:58

DIM: myslím že mě chceš prudit, doufejme jen ze srandy, ale jestli chceš používat Jyrkovo výrazivo, jak píše rst, tak z toho bych byl smutný...
    Víš, ta Tvoje "autocenzura" mě připadá dost ujetá. Nekoupím si dražší auto, abych ostatní neprudil, abych nevyčníval, abych splynul s davem, aby mi nezáviděli....
    To fakt myslíš vážně? V tom případě je Mondeo docela úlet, chtělo by to fakt Oktávii nebo Superb, to by jsi pěkně splynul s českým prostředím.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  14:53

Kutil: dík za tip.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  14:51

woody-alien: Nemůžu přehazovat, vzadu jsou širší gumy s nižším profilem, vpředu užší s vyšším profilem. To by asi nedělalo dobrotu... >:D
    Fakt to hezky vypadá ale zdá se že to bude dost nákladné.... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.10  13:39

Obyčejný člověče, Jyrka už to zabalil, zase bude kaviárek. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.06.10  10:02

Hele Wine , my, Obyčejní lidi na Meďoury, kaviáry a lanýže nemáme, tak nás se tady neptej ..... :-) Přední gumy budou asi teplejší od motoru, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.06.10  00:25

U klasické předohrabky se přední gumy sjíždí jednak bržděním, jednak zrychlováním. Zadní jen bržděním a hlavně vlečením kol. U stálého pohonu 4x4 (většinou 50:50) se sjíždí jak přední tak zadní bržděním i zrychlováním. Proto by se pneu měly sjíždět stejně. Ale záleží na tom, jak ti fungují diferenciály a ESP. Pokud máš v mezinápravovým nebo zadním viskózní spojku a nemají všechna kola stejný průměr, tak to může blbnout. Na problém malé výdrže u 4x4 si stěžuje více lidí, je to také důvod, proč se dnes stále více dělá přepínač 2H / 4H / 4L nebo 2H /AUTO /4H. Prostě stálé 4x4 se hádá. Vem to tak, že jsou všechny 4 kola spojená a projetí nerovnosti jedním kolem zapůsobí na všechny 4 ostatní. Zkus MICHELIN 4X4 SYNCHRONE [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.06.10  23:50

Win: Nemáš v manuálu k GLK pasáž o prohazování gum ? U mýho auta, taky permanent 4x4, se gumy po deseti tisících přehazujou. Zadní jdou na přední na stejný straně a přední jdou na zadní ale křížem. Po 45.000 mám gumy sjetý rovnoměrně a hlavně docela málo.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.06.10  22:31

« Opotřebení pneu Pirelli

Kutil: mám první chybku na GLK, Pirelli (hlavně zadní)jsou totálně sjeté po 30 tkm...... :'-( :no: Na Mondeu jsem měl první gumy min. 70 tkm. Je možné, že by se gumy extra ojížděly kvůli permanentnímu pohonu všech kol?
    Když dojíždím ze služebek, mám teplé gumy i disky a cítím spálenou gumu. Přední gumy mám teplejší než zadní a zadní gumy mám více sjeté než přední. (myslím že mám 60% krouťáku na zadních kolech...)
    A teď babo raď...... Budu rád za každý názor a za tip na odolnější pneu...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.06.10  22:21

« Re: Jaké pneu používáte na Mondeu?

DIM: Kutil: a co takhle zkusit test lososí????
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 08.06.10  19:59

« Re: Provozní hmotnost

Já mám provozní 1392kg v tp a celková 1920kg a doteď jsem si myslel, že můžu naložit 528Kg celkem, tedy včetně mě, takže se nemusím bát, že bych mu polámal nožičky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.10  09:34

Provozní je definovaná v zákoně (92/21 EHS) a tak je i uvedena v TP.
    "Provozní hmotností vozidla" se rozumí hmotnost vozidla s karoserií v provozním stavu (včetně chladicí kapaliny, olejů, paliva, náhradního kola, nářadí a řidiče)."
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 07.06.10  20:01

Já fakt nevím, jestli ta provozní hmotnost v techničáku je uvedená s šoférem nebo bez, i když možná by těch šest metráků MAX uvezl >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.06.10  10:44

Kutile, zkus jiného losa !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.06.10  09:54

Ahoj, měl bych dotaz kolem pneu. Na Mondeu jsem používal Pirelli P6000 a hučely. U Forda mi řekli, že P6000 jsou zastaralé a nevhodné, protože mají příčné špalky. Doporučili mi pneu s podélnými drážkami, třeba CONTINENTAL SPORT CONTACT 2 nebo 3. Měl jsem možnost získat pneu NOKIAN Z G2 [odkaz] a tak je mám na autě. Jenže auto při losím testu, tak divně se zpožděním pohazuje zadkem. Tak mě jen zajímalo, zda to dělají všechny pneu s podélnou drážkou nebo je to problém jen Nokianů?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…