FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 09.06.10 14:58
« Re: Opotřebení pneu Pirelli
DIM: myslím že mě chceš prudit, doufejme jen ze srandy, ale jestli chceš používat Jyrkovo výrazivo, jak píše rst, tak z toho bych byl smutný...
Víš, ta Tvoje "autocenzura" mě připadá dost ujetá. Nekoupím si dražší auto, abych ostatní neprudil, abych nevyčníval, abych splynul s davem, aby mi nezáviděli....
To fakt myslíš vážně? V tom případě je Mondeo docela úlet, chtělo by to fakt Oktávii nebo Superb, to by jsi pěkně splynul s českým prostředím..... -
superkutil 09.06.10 00:25
U klasické předohrabky se přední gumy sjíždí jednak bržděním, jednak zrychlováním. Zadní jen bržděním a hlavně vlečením kol. U stálého pohonu 4x4 (většinou 50:50) se sjíždí jak přední tak zadní bržděním i zrychlováním. Proto by se pneu měly sjíždět stejně. Ale záleží na tom, jak ti fungují diferenciály a ESP. Pokud máš v mezinápravovým nebo zadním viskózní spojku a nemají všechna kola stejný průměr, tak to může blbnout. Na problém malé výdrže u 4x4 si stěžuje více lidí, je to také důvod, proč se dnes stále více dělá přepínač 2H / 4H / 4L nebo 2H /AUTO /4H. Prostě stálé 4x4 se hádá. Vem to tak, že jsou všechny 4 kola spojená a projetí nerovnosti jedním kolem zapůsobí na všechny 4 ostatní. Zkus MICHELIN 4X4 SYNCHRONE [odkaz] -
woody-alien 08.06.10 23:50
Win: Nemáš v manuálu k GLK pasáž o prohazování gum ? U mýho auta, taky permanent 4x4, se gumy po deseti tisících přehazujou. Zadní jdou na přední na stejný straně a přední jdou na zadní ale křížem. Po 45.000 mám gumy sjetý rovnoměrně a hlavně docela málo. -
WinDiesel 08.06.10 22:31
« Opotřebení pneu Pirelli
Kutil: mám první chybku na GLK, Pirelli (hlavně zadní)jsou totálně sjeté po 30 tkm...... :'-( :no: Na Mondeu jsem měl první gumy min. 70 tkm. Je možné, že by se gumy extra ojížděly kvůli permanentnímu pohonu všech kol?
Když dojíždím ze služebek, mám teplé gumy i disky a cítím spálenou gumu. Přední gumy mám teplejší než zadní a zadní gumy mám více sjeté než přední. (myslím že mám 60% krouťáku na zadních kolech...)
A teď babo raď...... Budu rád za každý názor a za tip na odolnější pneu... -
"-- skrytý --" 08.06.10 09:34
« Re: Provozní hmotnost
Provozní je definovaná v zákoně (92/21 EHS) a tak je i uvedena v TP.
"Provozní hmotností vozidla" se rozumí hmotnost vozidla s karoserií v provozním stavu (včetně chladicí kapaliny, olejů, paliva, náhradního kola, nářadí a řidiče)." -
superkutil 07.06.10 09:54
« Re: Jaké pneu používáte na Mondeu?
Ahoj, měl bych dotaz kolem pneu. Na Mondeu jsem používal Pirelli P6000 a hučely. U Forda mi řekli, že P6000 jsou zastaralé a nevhodné, protože mají příčné špalky. Doporučili mi pneu s podélnými drážkami, třeba CONTINENTAL SPORT CONTACT 2 nebo 3. Měl jsem možnost získat pneu NOKIAN Z G2 [odkaz] a tak je mám na autě. Jenže auto při losím testu, tak divně se zpožděním pohazuje zadkem. Tak mě jen zajímalo, zda to dělají všechny pneu s podélnou drážkou nebo je to problém jen Nokianů?
Jest možná, že i tú hubenú by bohdá vyměénil !!! Nebo aspoň bokovkú pořídil... >:D
A nesér ňa furt s tým Gazikom.....