FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.06.10  15:55

« Re: Nevypíná chladič

panther: podobný problém mám na 2,0TDCi r.v.2002. Mně se ale zapne větrák hned po zapnutí zapalování a jede furt. Diagnostika hlásila chybu B1342 Deffective ECU. Mám manuální klimu a vypadá to, že ŘJ motoru nedostane info o tom, že je klima vypnutá, za normálního stavu se po zapnutí klimy mírně zvýšily volnoběž.otáčky a zapnul ventilátor na chladiči, po vypnutí klimy se otáčky snížily a po cca 10s se větrák na chladiči vypnul.
    Nyní jsem ve stavu, že jsem prošel schémata a chyba je pravděpodobně v ŘJ klimatizace = blok s ovládacími prvky. Mám na vrakáči domluvenou výměnu na pondělí, přes víkend ještě zkusím léčbu Kontoxem. Napíšu jak jsem dopadl.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:48

......výběr z octanů....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  15:23

To bude asi nějakej Agipňon ?? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:20

Taky, je za mnohem méně známek + 30 Kč ( max podíl řepky 11% :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  14:39

Taky od Agipu ;-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  14:27

WINE, když oni mi u AGIPU dali za 2 a půl nádrže tááák krásnou vývrtku, že vypadá jako na baterie a na dálkové ovládání. Tak to mám za těch 7% řepky ?? :-) No ať, ten komfort při otevírání vína se nedá ničím nahradit.....:-) A teď si koupím ještě to víno !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  13:31

Panther : pokud to není opravdu silně zahřáté, tak těžko říci, ale něco podobného se tady před nedávnem řešilo a byla to nakonec chyba řídící jednotky .....
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 11.06.10  11:41

Je mi líto, že mne neodpovídáte na můj dotaz, ale k věci: vyjedu z baráku - ujedu cca 2 km, zaparkuji a nastává tato výše popsaná situace.Dokáže někdo vysvětlit?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:29

DIM: do "supernaft" nemá cenu lít další aditiva, projev motoru se naopak může zhoršit. Aditivum má cenu používat v případě, že se bere "průměrná nafta".
    Spřátelená firma zahájila nezávislé testy naft na obsah biosložky, zatímní stav je takový, že 2 pumpy (AGIP Diesel|Tech, dálnice za Prahou směr na Brno) a jedna noname pumpa v Řeporyjích dosáhly stropu, tedy 7% bio v naftě - dle nezávislého názoru je to rakouská nafta (nevyclená), protože v Rakousku je strop 7% platný již 2 roky. U nás by v tuto chvíli ještě neměla být cca 7% nafta k dispozici. Tedy, limit je zákonem nastaven na 6%, ČSN připouští až 7%.
    3. Vzorek od noname pumpy (ve stejné obci jako ta první noname pumpa) obsahoval 5% bio.
    V průběhu víkendu bude spřátelená firma testovat 10 vzorků (nejvíc se údajně fixluje o víkemndech, kdy ČOI nefunguje). Dám vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  11:13

Sleva se taky počítá :-)

Nevíš, jak je na tom s aditivováním nafta od AGIPU - ten jejich diesel tech ? Má smysl to ještě přiživovat VIFem ? Já jsem jednou nali letní VIF do normální nafty od Benziny a nemohl jsem se zbavit pocitu, že motor nějak více duní . Tak už jsme to podruhé neudělal......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:06

DIM: dali slevu, dárek žádný.... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  10:44

Ventilátor na chladiči může běžet úplně nezávisle na čemkoliv, pokud teplota překročí nějakou mez. Může se třeba také zapnout až po tom, co zastavíš , vystoupíš a zamkneš.....

VÍTĚZNÝNAFTO ( WINDIESEL ) : mně neurazíš !! To jsi technik, ...........ty kedlubno ? Dávali zadarmo skvělý notebook ACER k tomu GLK nebo jenom hrací konzoli ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  08:12

« Re: Opotřebení pneu Pirelli

štíreček1: nejsem černoch s tlustými zlatými řetězi !!!!!!! >:D
  • 00 Reagovat !

foto panther

panther 11.06.10  07:34

« Nevypíná chladič

Někdy po vypnutí motoru stále běží ventilátor chlazení. Několik minut to vydržím,čekám a nic. Někdy pomůže, když opět zapnu zapalování, které v zápětí vypnu a ono se podaří i vypnout ten zatracený ventilátor. Blbne to termostat na chladiči? dík
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 10.06.10  21:34

Prachy jsou taky kulaté i hranaté, tak proč ne kola na čtyřkolce >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  17:12

DIM: ticho už buď, šišatý Kuželi !!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  15:20

....asi jako hranol s kulatým designem !!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  15:13

DIM: Hranatý design není hranaté kolo. Ty Obyčejný lide. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  15:09

Já čtu jasně : kola s hranatým designem !!! :-)

Jyrkova škola, slíbíme kulaté kolo ale kdyby se to v průzkumech nelíbilo, tak budeme podporovat třeba i hranaté kola - v provedení Marťaňy.

Nicméně ten předozadní diferenciál by to být mohl.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  14:21

DIM: KUTIL: Ale no tak, chlapi, nikde tam o hranatých kolech nepíšu... Překrucovat, to je Jyrkovo oblíbená činnost. Abych Vám taky nehledal v příspěvcích hnidy.... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…