FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 11.06.10 14:27
« Re: Nevypíná chladič
WINE, když oni mi u AGIPU dali za 2 a půl nádrže tááák krásnou vývrtku, že vypadá jako na baterie a na dálkové ovládání. Tak to mám za těch 7% řepky ?? :-) No ať, ten komfort při otevírání vína se nedá ničím nahradit.....:-) A teď si koupím ještě to víno !!! :-) -
WinDiesel 11.06.10 11:29
DIM: do "supernaft" nemá cenu lít další aditiva, projev motoru se naopak může zhoršit. Aditivum má cenu používat v případě, že se bere "průměrná nafta".
Spřátelená firma zahájila nezávislé testy naft na obsah biosložky, zatímní stav je takový, že 2 pumpy (AGIP Diesel|Tech, dálnice za Prahou směr na Brno) a jedna noname pumpa v Řeporyjích dosáhly stropu, tedy 7% bio v naftě - dle nezávislého názoru je to rakouská nafta (nevyclená), protože v Rakousku je strop 7% platný již 2 roky. U nás by v tuto chvíli ještě neměla být cca 7% nafta k dispozici. Tedy, limit je zákonem nastaven na 6%, ČSN připouští až 7%.
3. Vzorek od noname pumpy (ve stejné obci jako ta první noname pumpa) obsahoval 5% bio.
V průběhu víkendu bude spřátelená firma testovat 10 vzorků (nejvíc se údajně fixluje o víkemndech, kdy ČOI nefunguje). Dám vědět. -
DIM 11.06.10 11:13
Sleva se taky počítá :-)
Nevíš, jak je na tom s aditivováním nafta od AGIPU - ten jejich diesel tech ? Má smysl to ještě přiživovat VIFem ? Já jsem jednou nali letní VIF do normální nafty od Benziny a nemohl jsem se zbavit pocitu, že motor nějak více duní . Tak už jsme to podruhé neudělal...... -
DIM 11.06.10 10:44
Ventilátor na chladiči může běžet úplně nezávisle na čemkoliv, pokud teplota překročí nějakou mez. Může se třeba také zapnout až po tom, co zastavíš , vystoupíš a zamkneš.....
VÍTĚZNÝNAFTO ( WINDIESEL ) : mně neurazíš !! To jsi technik, ...........ty kedlubno ? Dávali zadarmo skvělý notebook ACER k tomu GLK nebo jenom hrací konzoli ? :-) -
-
Nyní jsem ve stavu, že jsem prošel schémata a chyba je pravděpodobně v ŘJ klimatizace = blok s ovládacími prvky. Mám na vrakáči domluvenou výměnu na pondělí, přes víkend ještě zkusím léčbu Kontoxem. Napíšu jak jsem dopadl.