FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 13.06.10  19:17

« Re: Nevypíná chladič

Wine to byl starý dobrý TDDI a myslím, že by ses ještě divil, na co všechno jezdil a pořád byl v nejlepší kondici. Nyní maxe opečovávám vifem a naftou od benziny, cena 16-20Kč je pořád dobrá, jen zdroj je omezený. Příští týden ale znovu okusím tu polskou, ale samo sebou ne tu nejlevnější. Vzorek bych poslat mohl, kolik barelů??? >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 13.06.10  18:44

WinDiesel> Clovece, ty dokonale odradis veskery zajemce o diesel >:D I obycejny tankovani paliva se meni v loterii a souperi to s alchymii a samanstvim - zarikavanim nafty aditivy a dalsimi kouzelnymi prisadami :-) . Jeste ze ty moje stary benziny na palivo tolik netrpi...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  13:38

štíreček: s těmi "zdroji" levných naft bývá prvně jásání a potom pláč a velká investice do vysypaného vstřikování případně propáleného pístu. Seźeň vzorek a já Ti řeknu na co jezdíš... a jak dlouho ještě jezdit budeš.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 13.06.10  12:18

Naftu jsem bral tu nejlevnější u nějakého bauhausu či co a auto fakt jelo o moc líp. Na spotřebě se to ale nějak nepodepsalo, pořád +- v mezích. I kdyby byla spotřeba o nějaké deci vyšší, cena je zase o cca 5kč nižší....Kamarád co dělá v Naftě, jezdí jen na neupravenou naftu a nemůže si to vynachválit. Škoda že nemá neomezený zdroj :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  10:43

štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
    To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
    Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:

Jet A 55 Cetane
    Lt. Kerosene 50 Cetane
    Kerosene 50 Cetane
    Diesel #2 45 Cetane

Spotřeba bude ovšem vyšší, viz výhřevnost těchto paliv:

Jet A 123,000
    Lt. Kerosene 124,400
    Kerosene 137,000
    Diesel #2 141,000

Takže potenciální vyšší výkon stojí proti spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  10:40

štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
    To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
    Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:

Jet A 55 Cetane
    Lt. Kerosene 50 Cetane
    Kerosene 50 Cetane
    Diesel #2 45 Cetane
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 12.06.10  10:32

Wine nevíš jak je to s tou řepkou v Polsku? Jednou jsem tam bral naftu do focuse a rázem z něho bylo letadlo :-)

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  16:41

Kočkovitá šelma: jestli to nebude tím, že je takové vedro, to se větráky spouští velmi často a často dochlazují motor po zastavení...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  16:40

DIM, cja: Nedělejte si pr.el z vážných věcí..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.06.10  15:55

panther: podobný problém mám na 2,0TDCi r.v.2002. Mně se ale zapne větrák hned po zapnutí zapalování a jede furt. Diagnostika hlásila chybu B1342 Deffective ECU. Mám manuální klimu a vypadá to, že ŘJ motoru nedostane info o tom, že je klima vypnutá, za normálního stavu se po zapnutí klimy mírně zvýšily volnoběž.otáčky a zapnul ventilátor na chladiči, po vypnutí klimy se otáčky snížily a po cca 10s se větrák na chladiči vypnul.
    Nyní jsem ve stavu, že jsem prošel schémata a chyba je pravděpodobně v ŘJ klimatizace = blok s ovládacími prvky. Mám na vrakáči domluvenou výměnu na pondělí, přes víkend ještě zkusím léčbu Kontoxem. Napíšu jak jsem dopadl.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:48

......výběr z octanů....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  15:23

To bude asi nějakej Agipňon ?? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:20

Taky, je za mnohem méně známek + 30 Kč ( max podíl řepky 11% :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  14:39

Taky od Agipu ;-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  14:27

WINE, když oni mi u AGIPU dali za 2 a půl nádrže tááák krásnou vývrtku, že vypadá jako na baterie a na dálkové ovládání. Tak to mám za těch 7% řepky ?? :-) No ať, ten komfort při otevírání vína se nedá ničím nahradit.....:-) A teď si koupím ještě to víno !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  13:31

Panther : pokud to není opravdu silně zahřáté, tak těžko říci, ale něco podobného se tady před nedávnem řešilo a byla to nakonec chyba řídící jednotky .....
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 11.06.10  11:41

Je mi líto, že mne neodpovídáte na můj dotaz, ale k věci: vyjedu z baráku - ujedu cca 2 km, zaparkuji a nastává tato výše popsaná situace.Dokáže někdo vysvětlit?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:29

DIM: do "supernaft" nemá cenu lít další aditiva, projev motoru se naopak může zhoršit. Aditivum má cenu používat v případě, že se bere "průměrná nafta".
    Spřátelená firma zahájila nezávislé testy naft na obsah biosložky, zatímní stav je takový, že 2 pumpy (AGIP Diesel|Tech, dálnice za Prahou směr na Brno) a jedna noname pumpa v Řeporyjích dosáhly stropu, tedy 7% bio v naftě - dle nezávislého názoru je to rakouská nafta (nevyclená), protože v Rakousku je strop 7% platný již 2 roky. U nás by v tuto chvíli ještě neměla být cca 7% nafta k dispozici. Tedy, limit je zákonem nastaven na 6%, ČSN připouští až 7%.
    3. Vzorek od noname pumpy (ve stejné obci jako ta první noname pumpa) obsahoval 5% bio.
    V průběhu víkendu bude spřátelená firma testovat 10 vzorků (nejvíc se údajně fixluje o víkemndech, kdy ČOI nefunguje). Dám vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  11:13

Sleva se taky počítá :-)

Nevíš, jak je na tom s aditivováním nafta od AGIPU - ten jejich diesel tech ? Má smysl to ještě přiživovat VIFem ? Já jsem jednou nali letní VIF do normální nafty od Benziny a nemohl jsem se zbavit pocitu, že motor nějak více duní . Tak už jsme to podruhé neudělal......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:06

DIM: dali slevu, dárek žádný.... :'-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…