FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
štíreček1 13.06.10 19:17
« Re: Nevypíná chladič
Wine to byl starý dobrý TDDI a myslím, že by ses ještě divil, na co všechno jezdil a pořád byl v nejlepší kondici. Nyní maxe opečovávám vifem a naftou od benziny, cena 16-20Kč je pořád dobrá, jen zdroj je omezený. Příští týden ale znovu okusím tu polskou, ale samo sebou ne tu nejlevnější. Vzorek bych poslat mohl, kolik barelů??? >:D >:D >:D -
Slavek-TDM 13.06.10 18:44
WinDiesel> Clovece, ty dokonale odradis veskery zajemce o diesel >:D I obycejny tankovani paliva se meni v loterii a souperi to s alchymii a samanstvim - zarikavanim nafty aditivy a dalsimi kouzelnymi prisadami :-) . Jeste ze ty moje stary benziny na palivo tolik netrpi... -
štíreček1 13.06.10 12:18
Naftu jsem bral tu nejlevnější u nějakého bauhausu či co a auto fakt jelo o moc líp. Na spotřebě se to ale nějak nepodepsalo, pořád +- v mezích. I kdyby byla spotřeba o nějaké deci vyšší, cena je zase o cca 5kč nižší....Kamarád co dělá v Naftě, jezdí jen na neupravenou naftu a nemůže si to vynachválit. Škoda že nemá neomezený zdroj :-( -
WinDiesel 13.06.10 10:43
štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:
Jet A 55 Cetane
Lt. Kerosene 50 Cetane
Kerosene 50 Cetane
Diesel #2 45 Cetane
Spotřeba bude ovšem vyšší, viz výhřevnost těchto paliv:
Jet A 123,000
Lt. Kerosene 124,400
Kerosene 137,000
Diesel #2 141,000
Takže potenciální vyšší výkon stojí proti spotřebě. -
WinDiesel 13.06.10 10:40
štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:
Jet A 55 Cetane
Lt. Kerosene 50 Cetane
Kerosene 50 Cetane
Diesel #2 45 Cetane -
oleowr1 11.06.10 15:55
panther: podobný problém mám na 2,0TDCi r.v.2002. Mně se ale zapne větrák hned po zapnutí zapalování a jede furt. Diagnostika hlásila chybu B1342 Deffective ECU. Mám manuální klimu a vypadá to, že ŘJ motoru nedostane info o tom, že je klima vypnutá, za normálního stavu se po zapnutí klimy mírně zvýšily volnoběž.otáčky a zapnul ventilátor na chladiči, po vypnutí klimy se otáčky snížily a po cca 10s se větrák na chladiči vypnul.
Nyní jsem ve stavu, že jsem prošel schémata a chyba je pravděpodobně v ŘJ klimatizace = blok s ovládacími prvky. Mám na vrakáči domluvenou výměnu na pondělí, přes víkend ještě zkusím léčbu Kontoxem. Napíšu jak jsem dopadl. -
DIM 11.06.10 14:27
WINE, když oni mi u AGIPU dali za 2 a půl nádrže tááák krásnou vývrtku, že vypadá jako na baterie a na dálkové ovládání. Tak to mám za těch 7% řepky ?? :-) No ať, ten komfort při otevírání vína se nedá ničím nahradit.....:-) A teď si koupím ještě to víno !!! :-) -
WinDiesel 11.06.10 11:29
DIM: do "supernaft" nemá cenu lít další aditiva, projev motoru se naopak může zhoršit. Aditivum má cenu používat v případě, že se bere "průměrná nafta".
Spřátelená firma zahájila nezávislé testy naft na obsah biosložky, zatímní stav je takový, že 2 pumpy (AGIP Diesel|Tech, dálnice za Prahou směr na Brno) a jedna noname pumpa v Řeporyjích dosáhly stropu, tedy 7% bio v naftě - dle nezávislého názoru je to rakouská nafta (nevyclená), protože v Rakousku je strop 7% platný již 2 roky. U nás by v tuto chvíli ještě neměla být cca 7% nafta k dispozici. Tedy, limit je zákonem nastaven na 6%, ČSN připouští až 7%.
3. Vzorek od noname pumpy (ve stejné obci jako ta první noname pumpa) obsahoval 5% bio.
V průběhu víkendu bude spřátelená firma testovat 10 vzorků (nejvíc se údajně fixluje o víkemndech, kdy ČOI nefunguje). Dám vědět. -
DIM 11.06.10 11:13
Sleva se taky počítá :-)
Nevíš, jak je na tom s aditivováním nafta od AGIPU - ten jejich diesel tech ? Má smysl to ještě přiživovat VIFem ? Já jsem jednou nali letní VIF do normální nafty od Benziny a nemohl jsem se zbavit pocitu, že motor nějak více duní . Tak už jsme to podruhé neudělal......