FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 15.06.10 16:42
« Re: Tak už je zase v * 3kombinace
DIM: Náhodou, to křídlo má super profil a oproti staršímu Mondeu ho u tohohle do 100km/h vůbec nevnímáš. A víc z lásky k autu nejezdím. 3 kombinaci mi už 2x měnili a vždy chvíli vydržela a pak to zase začalo chrastit. Už mám najeto přes 100tis.km a je to znát. Tak doufám, že auto vydrží víc jak předchozí Mondeo, to se odporoučelo ve 145tis.km. -
štíreček1 14.06.10 17:58
« Re: Nafta z Polska
U nás dnes taky mají za 6,45 ve směnárně, tak to je nastejno. Tehdá jsem tankoval dál od hranic, možná kvůli čech... moravákům hned za čárou podražili. Ale kvůli naftu tam nejedu, když se mi zadaří nakoupit dobře euro, tak slováky mám za rohem a rakušáky za druhým ;-) Když je dobrý kurz, tak beru, to se neztratí a když jde ropa důle, tak to utratím za naftu. V Rakousku ceny paliv líp kopírují ropu, u nás to pořád drží nahoře ;-\ -
štíreček1 14.06.10 17:27
Wine psal jsem, že zdroj je omezený, takže nafta od benziny putuje přímo do nádrže a nikde se neskladuje.
Pro Kutila - někde jsem četl, že se dá skladovat i deset let v dobře uzavřeném sudu, jenže to psali v dobách, kdy se do toho nepřidávaly ty biosračky jako teď. Takže jak je to teď vážně nevím. Když jsem pověsil profesák na hřebík, měl jsem něco uskladněno a fokus s tím vydržel další tři roky, jak jsem koupil comonnrail, tak ten zbytek jsem vyměnil za čerstvou.
rst: v Polsku jsem tankoval asi před dvěma lety a tehdá to vyšlo o pět kč na litru míň. Nyní sleduju ceny zde [odkaz]
ale nejspíš to bude víc. Navíc zlaťáky mám za 5,90, dnes už stojí o padoš víc. Nevíš jaký mají kurs v PL?
PS:Když ti měny třikrát přejdou přes sebe a každá má určitý spread, tak se nedivím, že to vyšlo tolik :-( -
WinDiesel 14.06.10 16:59
DIM: obsluhy, to mne nenapadlo !!!!!!!!!! >:D >:D >:D
Plynové generátory jsou jaksi závislé na plynu, i ten může být vypnut, obávám se že čerpadla tlakující plynové potrubí jedou také na elektřinu...
A plynové generátory jedoucí na flašku plynu jsem ještě neviděl.
A pak, plyn je krapet problematický a potřebuješ obsluhu, školení, certifikáty bezpečnosti atd.... Z tohoto úhlu pohledu je NORMÁLNÍ nafta mnohem lepší... -
WinDiesel 14.06.10 14:01
Kutil: to je hodně dobrý dotaz... Míchání je nanic, výměna v pravidelných intervalech je nutná. Jinak se může stát, že proud vypnou a generátor nenaskočí. Nejlépe je si sehnat naftu bez bio, k dispozici je pro hasiče, policii a záchranku. A na závěr dotaz, to se tě ptalY nějaké ženské, děti nebo "orgány"??? Klienti či chlapi se spíše ptalI... :-) -
superkutil 14.06.10 13:41
Hele, když už to tady řešíte, jak dlouho se může nechat nafta s řepkou v nádrži? Mám u jednoho klienta diesel-generátor pro případ výpadku elektřiny (dost dobrá věc, ČEZ již několikrát bez upozornění vypnul přívod do firmy) a je tam nádrž na 400litrů. Tak se mě ptaly, jak dlouho mohou naftu nechat nebo zda jí mají měnit nebo zda třeba občas zamíchat? -
WinDiesel 14.06.10 13:18
rst: on tankuje ze "zdroje", to pravděpodobně znamená, že kamarád semtam "ušetří" naftu, a proto je bohužel "zdroj omezený"...
To je taková klasika. S takovouto naftou se příliš dobře nezachází, skladuje se v nevyhovujích podmínkách, a nakonec je uživatel "překvapen", že mu odešly vstřiky.... :-| -
"-- skrytý --" 14.06.10 12:06
« Nafta z Polska
Štíreček: kde tankuješ, že ti nafta vychází o 5 Kč levněji? Já tankoval naposledy před třemi týdny v polském Těšíně za 4.47 PLN/l. Platil jsem kartou, karetní centrum přepočítalo PLN na EUR, banka EUR na CZK a ve výsledku mě litr vyšel na 28.70 CZK. Např. v Globusu v Olomouci byla tehdy nafta za 29.50. Takže mě úspora vyšla na 80 halířů za litr.