FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  16:42

« Re: Tak už je zase v * 3kombinace

DIM: Náhodou, to křídlo má super profil a oproti staršímu Mondeu ho u tohohle do 100km/h vůbec nevnímáš. A víc z lásky k autu nejezdím. 3 kombinaci mi už 2x měnili a vždy chvíli vydržela a pak to zase začalo chrastit. Už mám najeto přes 100tis.km a je to znát. Tak doufám, že auto vydrží víc jak předchozí Mondeo, to se odporoučelo ve 145tis.km.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  16:04

« Re: Tak už je zase v * 3kombinace

A nechrastí Ti na střeše to přítlačné křídlo ?? Mimochodem to je první křídlo co vidím, které je na boční přítlak :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  15:47

« Tak už je zase v * 3kombinace

Tak už to při startování zase chrastí jak stará herka. Asi už ztrácí kompresi, protože už motor změknul, nechá si líbit víc a táhne už od volnoběhu. Bohužel už nemá takový tah. Ale dost uveze [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  13:13

« Re: Nafta z Polska

Ja, ja, naturlich , echte Tiroller Alte Quelle ....

Ale já teď střádám u Agipu na karafu a dvě sklenice na červené víno.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.06.10  12:26

DIM: no jo, Ty máš Polsko a Slovensko za rohem, tak šup pro naftu do Rakous, třeba tam najdeš nějaký "zdroj"..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  10:52

WINE : je to jasné, bydlí v Pentagonu.....

Já jsem v polsku koupil akorát jahody a popínavé rostliny....jsou sice dražší, ale zase je to dál :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.06.10  08:05

Slováky má za rohem, Rakušáky za druhým, a naftu kupuje v Polsku. To je na mě ňáký komplikovaný........... (-:
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  20:55

Tak dobrá: Na dně, do dna.... >:D >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 14.06.10  19:34

Moraváku z hodonínska byl jsi přistižen, slovo ,,důle" by nikdo kdo není od nás nikdy nepoužil >:-[] :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  17:58

U nás dnes taky mají za 6,45 ve směnárně, tak to je nastejno. Tehdá jsem tankoval dál od hranic, možná kvůli čech... moravákům hned za čárou podražili. Ale kvůli naftu tam nejedu, když se mi zadaří nakoupit dobře euro, tak slováky mám za rohem a rakušáky za druhým ;-) Když je dobrý kurz, tak beru, to se neztratí a když jde ropa důle, tak to utratím za naftu. V Rakousku ceny paliv líp kopírují ropu, u nás to pořád drží nahoře ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.10  17:42

Štíreček: v Polsku jsou zloté cca za 6,40 - 6,50. Nějak nám ta koruna oslabila. Jezdíme tedy jen kousek za čáru, natankuji, malému koupíme mlíko a zase mizíme. Tím si zajedem asi 10 km.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  17:27

Wine psal jsem, že zdroj je omezený, takže nafta od benziny putuje přímo do nádrže a nikde se neskladuje.

Pro Kutila - někde jsem četl, že se dá skladovat i deset let v dobře uzavřeném sudu, jenže to psali v dobách, kdy se do toho nepřidávaly ty biosračky jako teď. Takže jak je to teď vážně nevím. Když jsem pověsil profesák na hřebík, měl jsem něco uskladněno a fokus s tím vydržel další tři roky, jak jsem koupil comonnrail, tak ten zbytek jsem vyměnil za čerstvou.

rst: v Polsku jsem tankoval asi před dvěma lety a tehdá to vyšlo o pět kč na litru míň. Nyní sleduju ceny zde [odkaz]
    ale nejspíš to bude víc. Navíc zlaťáky mám za 5,90, dnes už stojí o padoš víc. Nevíš jaký mají kurs v PL?
    PS:Když ti měny třikrát přejdou přes sebe a každá má určitý spread, tak se nedivím, že to vyšlo tolik :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  16:59

DIM: obsluhy, to mne nenapadlo !!!!!!!!!! >:D >:D >:D
    Plynové generátory jsou jaksi závislé na plynu, i ten může být vypnut, obávám se že čerpadla tlakující plynové potrubí jedou také na elektřinu...
    A plynové generátory jedoucí na flašku plynu jsem ještě neviděl.
    A pak, plyn je krapet problematický a potřebuješ obsluhu, školení, certifikáty bezpečnosti atd.... Z tohoto úhlu pohledu je NORMÁLNÍ nafta mnohem lepší...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.06.10  15:16

Asi obsluhy těch generátorů se ptaly ....

Ať si udělají záloýní generítory na ply a mají svatý klid a ještě jim v tom neleží 400 litů nafty a 16 litrů řepky ....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  14:01

Kutil: to je hodně dobrý dotaz... Míchání je nanic, výměna v pravidelných intervalech je nutná. Jinak se může stát, že proud vypnou a generátor nenaskočí. Nejlépe je si sehnat naftu bez bio, k dispozici je pro hasiče, policii a záchranku. A na závěr dotaz, to se tě ptalY nějaké ženské, děti nebo "orgány"??? Klienti či chlapi se spíše ptalI... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  13:55

DIM: dá se jen odhadovat, jak velké % majitelů dieselů má nějaký "zdroj", ale bude to vcelku vysoké číslo....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.06.10  13:41

Hele, když už to tady řešíte, jak dlouho se může nechat nafta s řepkou v nádrži? Mám u jednoho klienta diesel-generátor pro případ výpadku elektřiny (dost dobrá věc, ČEZ již několikrát bez upozornění vypnul přívod do firmy) a je tam nádrž na 400litrů. Tak se mě ptaly, jak dlouho mohou naftu nechat nebo zda jí mají měnit nebo zda třeba občas zamíchat?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.06.10  13:28

Jo , jo , u zdroje je pohoda..... proč myslíš, že se tolik dieslových pežotů a fiatů objevilo na českých vesnicích ?? Taky ještě v ČD mají v těch lokomotivách lehce kolísavé spotřeby :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  13:18

rst: on tankuje ze "zdroje", to pravděpodobně znamená, že kamarád semtam "ušetří" naftu, a proto je bohužel "zdroj omezený"...
    To je taková klasika. S takovouto naftou se příliš dobře nezachází, skladuje se v nevyhovujích podmínkách, a nakonec je uživatel "překvapen", že mu odešly vstřiky.... :-|
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.10  12:06

« Nafta z Polska

Štíreček: kde tankuješ, že ti nafta vychází o 5 Kč levněji? Já tankoval naposledy před třemi týdny v polském Těšíně za 4.47 PLN/l. Platil jsem kartou, karetní centrum přepočítalo PLN na EUR, banka EUR na CZK a ve výsledku mě litr vyšel na 28.70 CZK. Např. v Globusu v Olomouci byla tehdy nafta za 29.50. Takže mě úspora vyšla na 80 halířů za litr.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…