FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.06.10  21:44

« Prasklé lité kolo

cja: Většina kamarádů jezdí na litých kolech v cenách 2500-3500Kč a nikdy jim nepraskly, někdy se ohnuly, ale za 600Kč šly narovnat. Já měl na předchozím Mondeu originál Ford litá kola z výroby (ve skutečnosti Borbet) a ord za ně chtěl 7800Kč/ks. Neskutěčná drzost. Disky se deformovaly na vnitřním ráfku i na sebemenší díře (rovnal jsem 3ks). Jejich konstrukce nebyla na Mondeo vhodná, Mondeo na ně bylo moc těžké. Přesto se Ford tvářil, že je vše v pořádku. Za prasklý elektron už chce Ford jen 4600Kč, ale jak vidíte, tak asi také není pro Mondeo nejvhodnější a jakýkoliv noname by byl možná lepší. Taky mi připadá, že prasknutí bylo z důvodu konstrukční nebo výrobní vady a že díky tomu je Mondeo nebezpečné.

štíreček1: Jenže ty más Focus 1.6TDCI 80kW a já Mondeo 2.2TDCI 114kW. U tebe je sice 4litry hodně málo, ale u tak malého objemu se to dá očekávat i když podle porovnání 111 C-MAXů s 1.6TDCI motorem [odkaz] je nejnižší spotřeba 4,76litru a tak se mi ty tvé 4litra nechce věřit :-) U 114kW motoru je 4litry dost zázrak.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 19.06.10  20:52

« Re: Nevypíná chladič

a zase zpátky k tématu....
    vodní pumpa vyměněna, byl jsem upozorněn na to, že se při demontáži stane, že se mění i servo (vodní pumpa je za ním na jedné hřídeli), naštěstí to byla jen pumpa a řemen (starý byl už pěkně zpuchřelý).

Sahara na chladiči se netočí :-( relé, které ji spíná cvakne hned po zapnutí zapalování - to by nemělo. Buď je chyba v bloku, který asi řídí otáčky sahary, nebo je to někde úplně jinde.... budu dál pátrat
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.06.10  20:03

Kutil: zkontroluj si i ty ostatní kola, na těch nízkoprofilových to může víc trpět. Kdysi jsem si nechal rovnat kolo od focuse a ten chlapík říkal, že lité kolo s cenou pod tři tisíce nic nevydrží, prý to ani nejde narovnat, protože praskne. Špatná směs, málo hořčíku a kolo není dostatečně pružné. Sám jsem měl na focusovi kolo, za které u forda chtěli 5500tis Kč a když jsem viděl tu haldu "jednorázovek" u něho na dvoře, hned jsem byl ušetřený nákupem "krásných" kol na internetu. Kvalitní lité kolo se musí po prohnutí vrátit do ideální polohy, proto i soutěžní vozy ocelové kola nepoužívají, protože by závod nedokončily. Jen se divím, že se Ti to stalo na kole od Forda. Podle místa té praskliny si myslím, že muselo být načaté a ta díra ho jen dodělala. Je to v místě, kde se nejvíc přenášejí ty otřesy...

Jinak za čtyři litry jezdím běžně a bez dojezdových kol ;-) , moje paní ještě o tři deci méně a jezdit vůbec neumí 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.10  16:02

Kutil: mě šlo o to , že dříve tzv. "elektrony" trpěly mezikrystalickou korozí, dnes by to již být nemělo, ta slitina je jiná, ale jen mě to napadlo
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.06.10  13:15

DIM: Díky, naštěstí jsem jel jen 40-50km/h.

cja: Mám zimní sadu na plecháčích, tahle jezdím jen v létě a je na nich najeto za 3 roky cca 70tis.km. Jezdím slušně, nejsem žádný šílenec. Ale utvrdilo mě to, že příště ne žádné nízkoprofilové pneu, ale jen pořádné balóny.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.06.10  12:37

Kutile, všechno nejlepší k narozeninám .... :-( Tak to je na snad žalobu..... Mimochodem je to podle mě made in Ostrava. Mám se Ti tam zeptat, co oni na to ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.10  10:56

Kutil: zkus to reklamovat, určitě by se našel někdo kdo udělá defektologické posouzení - pokud je tam vada, tak by se k tomu měli postavit čelem, tohle mohlo být dost blízko definitivě - zkusil bych to. ... možná začnu zase jezdil na ocelových discích - i bika mám teď z hliníku a pořád mám pocit, že ten předchozí ocelový rám byl kvalitnější, hliník stále není materiál s postupným stárnutím, ten zkrátka praskne a je hotovo ... no a pak se odstěhuje do Humpolce.

Jezdil jsi ty ráfky i v zimě nebo máš zimní sadu?
  • « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 18.06.10  08:32

Zdravím, chlapi takto "puknutý" disk som ešte nevidel. Stať sa to niekde na diaľnici tak superkutil sem už asi neprispieva. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.06.10  11:48

Dám odkaz na fotky, taky jsem to ještě v životě neviděl. No když se podíváš na mé spotřeby, tak s tím jezdím úplně normálně. Jezdím tak abych nemusel moc zrychlovat ani brzdit, pneu mi vydrží 70tis.km. Tohle byla mělká díra za horizontem, přes metr do vozovky a v protisměru auto, ale pneu je netknutá, tak to moc rána nemohla být. Rychlost byla tak 40-50km/h. Prostě odlitek byl vadný, v místě praskliny měl tak 3-5mm. [odkaz]

Hele DIM, voda v chladiči mi ještě nechytla. ;-) Ty problémy co mám, mám jen s Fordy, se Škodovkama a VW jsem neměl. Na Passatu jsem měl litá kola a nikdy žádný problém, na předchozím Mondeu jsem rovnal 2 disky, ale to proto, že byly mizerně udělané a nebyly pro těžké Mondeo vhodné.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.06.10  10:25

DIM: já bych fakt chtěl vidět, jak s tím autem ten Kutil jezdí.... Stává se mu to co nikomu jinému....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.06.10  10:02

Jak může lité kolo prasknout ?? I když Kutilovi chytne i voda v chladiči.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.06.10  23:00

Nemáte někdo navíc jedno lité kolo na moje Mondeo [odkaz] jedno mi totiž podélně prasklo.

Na druhou stranu jsem měl při jízdě 80km/h na rezervní kolo spotřebu 4litry/100km.

Tak nic, už jsem objednal nové.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  14:26

DIM: vodní pumpu měním, protože asi teče (ale ještě se to prověří, jestli to není někde jinde), dolívám tak 1-1,5l vody na 1000km.

WinDiesel: to se uvidí, jestli se začnou točit, vždycky začaly se zapnutím klimy...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.06.10  11:57

oleowr1: větráky se začnou točit až to bude vyžadovat situace.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.06.10  11:01

Proč měníš tu vodní pumpu ??
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  10:12

« Diagnostika FOCOM

Nemáte někdo zkušenost s diagnostikou FoCOM např. [odkaz] ?

Je mi jasné, že to neumí to co IDS, ale neúspěšné experimenty s ELM327 mně už nebaví.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  09:50

...tak, teď pro jistotu větráky nejedou vůbec... :no:

V pondělí jsem na vrakáči, zkoušel měnit ŘJ klimatizace (manuál, automatika má navíc čidlo u pravého kolene řidiče a víc zapojených pinů) je to modul, který se vybere ze středního panelu včetně čudlíků ventilátoru, topení, tlačítek vnitřního okruhu a A/C atd... Jsou v něm 2 dlouhé konektory (černý a bílý) a jeden asi napájecí nebo výkonový?! Větráky na chladiči se chovaly pořád stejně, t.j. najely po zapnutí zapalování. Přijel jsem domů, vyhodil relátko větráků a nechal to tak. Včera večer nasadím relátko a větráky se netočí!!! No jo, ale nezapnou se ani po zapnutí klimy a to by asi měly.

Dneska jedu za známým měnit vodní pumpu, nechám mu auto do pondělka, možná na něco přijde.
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.06.10  07:42

« Dotaz

WinDiesel: Petře poslal jsem dotaz na SZ, abych tady nespamoval. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  20:31

« Re: Tak už je zase v * 3kombinace

Potřebuju 4x4 a tak Mondeo nepřichází v úvahu. A pokud bych kupoval znovu Ford, tak místo Mondea vezmu raději S-MAX. Kugu nechci a Maverick není v dieselu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  17:53

« Re: Tak už je zase v * 3kombinace

Kup si nové Mondeo, mně nic neštěrká....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…