oleowr1 19.06.10 20:52
« Re: Nevypíná chladič
a zase zpátky k tématu....
vodní pumpa vyměněna, byl jsem upozorněn na to, že se při demontáži stane, že se mění i servo (vodní pumpa je za ním na jedné hřídeli), naštěstí to byla jen pumpa a řemen (starý byl už pěkně zpuchřelý).
Sahara na chladiči se netočí :-( relé, které ji spíná cvakne hned po zapnutí zapalování - to by nemělo. Buď je chyba v bloku, který asi řídí otáčky sahary, nebo je to někde úplně jinde.... budu dál pátrat -
štíreček1 18.06.10 20:03
« Re: Nevypíná chladič
Kutil: zkontroluj si i ty ostatní kola, na těch nízkoprofilových to může víc trpět. Kdysi jsem si nechal rovnat kolo od focuse a ten chlapík říkal, že lité kolo s cenou pod tři tisíce nic nevydrží, prý to ani nejde narovnat, protože praskne. Špatná směs, málo hořčíku a kolo není dostatečně pružné. Sám jsem měl na focusovi kolo, za které u forda chtěli 5500tis Kč a když jsem viděl tu haldu "jednorázovek" u něho na dvoře, hned jsem byl ušetřený nákupem "krásných" kol na internetu. Kvalitní lité kolo se musí po prohnutí vrátit do ideální polohy, proto i soutěžní vozy ocelové kola nepoužívají, protože by závod nedokončily. Jen se divím, že se Ti to stalo na kole od Forda. Podle místa té praskliny si myslím, že muselo být načaté a ta díra ho jen dodělala. Je to v místě, kde se nejvíc přenášejí ty otřesy...
Jinak za čtyři litry jezdím běžně a bez dojezdových kol ;-) , moje paní ještě o tři deci méně a jezdit vůbec neumí 8-s -
superkutil 18.06.10 13:15
« Re: Nevypíná chladič
DIM: Díky, naštěstí jsem jel jen 40-50km/h.
cja: Mám zimní sadu na plecháčích, tahle jezdím jen v létě a je na nich najeto za 3 roky cca 70tis.km. Jezdím slušně, nejsem žádný šílenec. Ale utvrdilo mě to, že příště ne žádné nízkoprofilové pneu, ale jen pořádné balóny. -
cja 18.06.10 10:56
« Re: Nevypíná chladič
Kutil: zkus to reklamovat, určitě by se našel někdo kdo udělá defektologické posouzení - pokud je tam vada, tak by se k tomu měli postavit čelem, tohle mohlo být dost blízko definitivě - zkusil bych to. ... možná začnu zase jezdil na ocelových discích - i bika mám teď z hliníku a pořád mám pocit, že ten předchozí ocelový rám byl kvalitnější, hliník stále není materiál s postupným stárnutím, ten zkrátka praskne a je hotovo ... no a pak se odstěhuje do Humpolce.
Jezdil jsi ty ráfky i v zimě nebo máš zimní sadu? -
superkutil 17.06.10 11:48
« Re: Nevypíná chladič
Dám odkaz na fotky, taky jsem to ještě v životě neviděl. No když se podíváš na mé spotřeby, tak s tím jezdím úplně normálně. Jezdím tak abych nemusel moc zrychlovat ani brzdit, pneu mi vydrží 70tis.km. Tohle byla mělká díra za horizontem, přes metr do vozovky a v protisměru auto, ale pneu je netknutá, tak to moc rána nemohla být. Rychlost byla tak 40-50km/h. Prostě odlitek byl vadný, v místě praskliny měl tak 3-5mm. [odkaz]
Hele DIM, voda v chladiči mi ještě nechytla. ;-) Ty problémy co mám, mám jen s Fordy, se Škodovkama a VW jsem neměl. Na Passatu jsem měl litá kola a nikdy žádný problém, na předchozím Mondeu jsem rovnal 2 disky, ale to proto, že byly mizerně udělané a nebyly pro těžké Mondeo vhodné. -
oleowr1 16.06.10 09:50
« Re: Nevypíná chladič
...tak, teď pro jistotu větráky nejedou vůbec... :no:
V pondělí jsem na vrakáči, zkoušel měnit ŘJ klimatizace (manuál, automatika má navíc čidlo u pravého kolene řidiče a víc zapojených pinů) je to modul, který se vybere ze středního panelu včetně čudlíků ventilátoru, topení, tlačítek vnitřního okruhu a A/C atd... Jsou v něm 2 dlouhé konektory (černý a bílý) a jeden asi napájecí nebo výkonový?! Větráky na chladiči se chovaly pořád stejně, t.j. najely po zapnutí zapalování. Přijel jsem domů, vyhodil relátko větráků a nechal to tak. Včera večer nasadím relátko a větráky se netočí!!! No jo, ale nezapnou se ani po zapnutí klimy a to by asi měly.
Dneska jedu za známým měnit vodní pumpu, nechám mu auto do pondělka, možná na něco přijde.
štíreček1: Jenže ty más Focus 1.6TDCI 80kW a já Mondeo 2.2TDCI 114kW. U tebe je sice 4litry hodně málo, ale u tak malého objemu se to dá očekávat i když podle porovnání 111 C-MAXů s 1.6TDCI motorem [odkaz] je nejnižší spotřeba 4,76litru a tak se mi ty tvé 4litra nechce věřit :-) U 114kW motoru je 4litry dost zázrak.