FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Klaudius

Klaudius 16.07.10  15:48

« Re: Nevypíná chladič

Aj kalené sa dajú sústružiť, samozrejme potrebuješ kvalitné nástroje a dobrého "mašinistu". Je to zlá a nevďačná práca, ale ide to. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.07.10  14:58

Hmh, asi porto, že učňák nemám :-) Jen vím, že soustružit se dají jen měkké materiály a s relativně malou přesností a kvalitou povrchu. Kalené materiály se vždy brousily, případně pak ještě leštily, honovaly....
  • « 00 Reagovat !

foto J4K

J4K 16.07.10  13:32

ale jde, i když né každá a né celá, stačí excentricky vyvrtat středovou díru pro hřídel vačky - pak musíš ječtě na frérku a na brusku-špatně si dával na učňáku pozor :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 15.07.10  19:54

« Re: Jak moc studeně musí klimatizace foukat?

Pokud vim tak klima ma pri cca 30st.C venku foukat vzduch 10-15st.C (pozor ne vychladit interier na 10-15st.C :-) ).
    Me prave klima pred dvema tydny utekla, takze se hezky pecu :-(
    Nechal sem ji tedy naplnit + barvivo (trvalo to dele, protoze sem mel pustene poctive vysuseni - cca 15min) a do dvou dnu utekla znovu...tentokrat uz se stopou barviva na kondenzatoru. Takze jsem objednany na pondeli do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 15.07.10  12:38

Ja jsem mel to samy s Imprezou, skoro jsem klimu v zime nepoustel a medium uniklo pres tesneni kolem hridele kompresoru - to se maze olejem z naplne a kdyz se klima nepouziva, tesneni vyschne.
    Pri plneni se cela napln nejdriv takovym pristrojem na koleckach vysaje, pak provede zkousku tesnosti a pak se i s recyklovanou a vycistenou naplni naplni podle pozadovaneho mnozstvi (v mem pripade pul litru nebo kila???) vcetne oleje. Cely to trva asi 10 minut a stalo me to 800Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.07.10  12:20

Mě řekli, že nedoplňují, ale že odsají zváží a znovu správně naplní. A že je to prý dobré dělat po 3 letech. Mám vedle Mondea i Fiestu s klimatizací a ta fouká již 8 let stále stejně dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.07.10  11:09

Pravidelně ne....ale nechat to doplnit to není zase tak velký problém.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.07.10  09:45

« Jak moc studeně musí klimatizace foukat?

Nějak se té mé moc nechce. Děláte pravidelně kontrolu média v klimatizaci?
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 14.07.10  20:50

« Re: Help - umístění čidla teploměru?

Díky, jak ho mám dočasně píchnutý za mlhovkou, tak mi začal zlobit... dneska mi ukazoval 39 když jsem vyjel, pak klesal až na 22°C což bylo podezřelé, jelikož venku bylo vedro jako pracsa! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.07.10  12:05

Teploměr je určitě přímo uvnitř chladiče, protože včera mi ukazoval 38 stupňů !!
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.07.10  19:49

Nedávno jsem to řešil: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto dudo321

dudo321 09.07.10  11:26

« Re: Hladina oleje 2,2 TDCi

medzi min a max je obvykle 1 liter
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.10  23:11

« Re: Hladina oleje 2,2 TDCi

1 cm už bych řekl, že je příliš. to by mohl být klidně litr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.10  22:33

« Hladina oleje 2,2 TDCi

Jak velky problem je preliti oleje na rysce olejomeru o cca 1cm nad MAX?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.07.10  10:02

Kutil: nemám to jinak, bylo to na předchozím autě, Mon 2005 a tam tvrdil mechanik, že musí stěrače demontovat - a dle toho návodu od pava1 je to vše jinak - takže mne ošidili - bude reklamace za 6 let dozadu - stejné Mondeo jsem měl 2x, takže budu požadovat peníze za neudělanou práci + úroky + sankce za šizuňk - to bude šéf salonu zase rád ;-)
  • 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 03.07.10  01:15

Vačka nejde vyrobit na soustruhu,asi jste nevideli vaČku a soustruh na vlastní oči.Za mlada jsme vyráběli "závodní" vačky odbroušením kruhové části ze seriové,zvýšilo se tím otevření ventilu i doba otevření.
  • « 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 03.07.10  01:14

Vačka nejde vyrobit na soustruhu,asi jste nevideli vaČku a soustruh na vlastní oči.Za mlada jsme vyráběli "závodní" vačky odbroušením kruhové části ze seriové,zvýšilo se tím otevření ventilu i doba otevření.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.10  22:59

Dělám to stejně jako Kutil Mondeo TDCi 2004. Tady je návod: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.07.10  15:14

cja: To ne, filtr sání mám u Mondea myslím pod packama, u Fiesty se musí povolt šrouby, které se pak vyžvejkají a nedrží (nechápu proč nemůže mít Ford jednotný systém pacek na filtrech sání.

Ale pylový filtr u Mondea já měním bez oddělávání stěračů, stačí povolit 3 šrouby a celý plast okolo steračů vyndám bez jejich odmontování. A už vidím víčko pylového filtru. Fakt je to rychlý. Ty to máš asi jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.07.10  14:59

Kutil: výměna filtru, oddělat stěrače, lišty kolem, vyčistit .... - myslím, že za 5 minut to nedáš, ale já to myslel obecně navíc to co zmiňuješ tak je vzduchový filtr pro sání - jinak jak píši to co řešíte je pro mne španělská ves

DIM: >:D frézovat ty plošky na vačce by nešlo? :*) >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…