FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.07.10  14:50

« Re: Vibrace na přední nápravě

cja: na autě jsem měnil jednu pneu a jeden disk (nevydržely) [odkaz] ale ostatní pneu jsou stejný model a byly na autě nové tak 14dnů až měsíc. Tak by to vadit nemělo. servis Ford předek zkontroloval, vyvážil a udělal geometrii.

Nevím co to vzadu bouchá, nic jsme nenašel. Drnčení v palubce taky nevím od čeho je a lupání v oknech jsem měl už u předchozího MKII (2x měnili pojezdy). Navíc teď strašně vrže při zavírání okno u spolujezdce a umytí nepomáhá. Nejhorší je ale to tancování a nestabilita vozu. Ale samozřejmě to může být pneumatikami NOKIA Z G2, ale co jsem koukal na recenze, tak jsou hodnocené dobře. A nebo je to problém přední nápravy, tak jako jsem to měl u MKII, kde ani za 6 let v servisu nepřišli na to co vibrace způsobuje. Ale tam když auto chytlo vibrace tak běhalo po celé šířce silnice - jak na ledu.

Motor už taky vydává divné zvuky, ale pořád v pohodě startuje a dobře táhne. Už se naučil jezdit za 6 litrů. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.07.10  14:49

DIM: já tím nechtěl obtěžovat na foru, ale dík
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.07.10  13:45

CJA : tak jsem ti to tam napsal..... ale není to tajné, první garančka stála něco přes 6 tis. bez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.07.10  08:08

Kutil: - píšeš nová pneu v jednotném čísle ??? ty jsi vyměnil pouze jednu gumu??? Pokud ano , tak se nediv. že máš dannné problémy.
    A už se opakuji, měl jsem předchozí generaci Mondea 2x a ty auta jezdí dál v mém okolí a to co popisuješ ty tak to fakt neznám - zlobili mě vstřiky, ale to byla známá bolest u Euro3, ale jinak auto sloužilo a benzínový 2,0i má teď 255t km a stále mladík.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.07.10  20:57

cja: Mondeo už více ne. A Forda asi taky ne. Podložky nemám, nečistota není, kola byla na vyvážení. Jediné co se na autě změnilo je nová pneumatika a nový disk. Zajímavé že do 90km/h v pohodě a na rychlosti 1-5 taky dobrý. To je jen na 6ku a nad 90km/h. A drnčení uvnitř a vpravo vzadu, to je fakt na palici. Je pravda, že už jsem v autě s více jak 100tis.km už dlouho nejel, ale tředa to KIA Sorento co jsem měl na jaře, to mělo najeto 200tis.km a nic takového jako v Mondeu se tam nedělo. Mondeo Musí vydržet ještě tak 3-5 let, tak uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.07.10  20:38

u Hujerů je všechno - a pokud nejsou, tak se nějaké z EU bohužel dovezou
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 19.07.10  20:11

cja: švestičky ještě nejsou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.07.10  19:59

DIM: dovolil jsem si švestičky z naší zahrádky >:D Máš tam prosím Tě SZ. Dík za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.07.10  19:50

Kutil si chystá alibi, aby si mohl koupit nové auto >:D , ale na nás to zkoušet nemusíš, my ti to rozmlouvat nebudeme ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.07.10  11:59

Kutile, o vibracích tady toho byly mraky, takže víš, že buď vyvážení, nebo nějaká nečistota a nebo ty podložky pod kotouči. Mně nic nedrnčelo ani v minulém ani v současném Mondeu. Tak nevím......
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.07.10  21:32

« Vibrace na přední nápravě

Nevím proč, ale po najednou mi auto chytá divný vibrace a plave. Nevím zda je to po výměně pneumatik, nebo po tom, co se mi rozlomil disk. když jedu v pohodě a do 100km/h, tak je to dobrý, ale jak chci jet víc jak se auto různě divně klepe. Nevím zda je problém v 6té rychlosti nebo v rychlosti auta. Navíc mi při losím testu divně uskakuje zadek, to dřív nedělalo.

Celkově auto zgumovatělo, vpravo vzadu něco bouchá, ale servis nic nenašel. Uvnitř auto začíná drnčet (palubka, okna, úchyty pásů) a objevuje se vůle v řízení v přímém směru. Nejsem si jist, jak auto vydrží těch 150tis.km co od něj očekávám. Teda já bych chtěl 200-250tis.km ale v to přestávám doufat.
  • « 00 Reagovat !

foto Klaudius

Klaudius 16.07.10  15:48

« Re: Nevypíná chladič

Aj kalené sa dajú sústružiť, samozrejme potrebuješ kvalitné nástroje a dobrého "mašinistu". Je to zlá a nevďačná práca, ale ide to. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.07.10  14:58

Hmh, asi porto, že učňák nemám :-) Jen vím, že soustružit se dají jen měkké materiály a s relativně malou přesností a kvalitou povrchu. Kalené materiály se vždy brousily, případně pak ještě leštily, honovaly....
  • « 00 Reagovat !

foto J4K

J4K 16.07.10  13:32

ale jde, i když né každá a né celá, stačí excentricky vyvrtat středovou díru pro hřídel vačky - pak musíš ječtě na frérku a na brusku-špatně si dával na učňáku pozor :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 15.07.10  19:54

« Re: Jak moc studeně musí klimatizace foukat?

Pokud vim tak klima ma pri cca 30st.C venku foukat vzduch 10-15st.C (pozor ne vychladit interier na 10-15st.C :-) ).
    Me prave klima pred dvema tydny utekla, takze se hezky pecu :-(
    Nechal sem ji tedy naplnit + barvivo (trvalo to dele, protoze sem mel pustene poctive vysuseni - cca 15min) a do dvou dnu utekla znovu...tentokrat uz se stopou barviva na kondenzatoru. Takze jsem objednany na pondeli do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 15.07.10  12:38

Ja jsem mel to samy s Imprezou, skoro jsem klimu v zime nepoustel a medium uniklo pres tesneni kolem hridele kompresoru - to se maze olejem z naplne a kdyz se klima nepouziva, tesneni vyschne.
    Pri plneni se cela napln nejdriv takovym pristrojem na koleckach vysaje, pak provede zkousku tesnosti a pak se i s recyklovanou a vycistenou naplni naplni podle pozadovaneho mnozstvi (v mem pripade pul litru nebo kila???) vcetne oleje. Cely to trva asi 10 minut a stalo me to 800Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.07.10  12:20

Mě řekli, že nedoplňují, ale že odsají zváží a znovu správně naplní. A že je to prý dobré dělat po 3 letech. Mám vedle Mondea i Fiestu s klimatizací a ta fouká již 8 let stále stejně dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.07.10  11:09

Pravidelně ne....ale nechat to doplnit to není zase tak velký problém.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.07.10  09:45

« Jak moc studeně musí klimatizace foukat?

Nějak se té mé moc nechce. Děláte pravidelně kontrolu média v klimatizaci?
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 14.07.10  20:50

« Re: Help - umístění čidla teploměru?

Díky, jak ho mám dočasně píchnutý za mlhovkou, tak mi začal zlobit... dneska mi ukazoval 39 když jsem vyjel, pak klesal až na 22°C což bylo podezřelé, jelikož venku bylo vedro jako pracsa! :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…