FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 06.08.10  18:57

« Doživotní záruka

A je to tady - [odkaz]
    Něco pro Tebe Kutile ;-)

Jinak minulý týden jsem pájkoval drátky místo zacvakávacích svorek. Zjistil jsem, že se začaly hřát, nejspíš se to těmi otřesy uvolnilo nebo vyhřálo a přechodový odpor byl na světě.
    Posílal jsem návod na zapojení jednomu maxistovi, viděl na netu fotky a tvrdí, že nemá v mlhovkách H11 55W, ale H8 35Watů.
    Co máš v mondeu Ty?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.08.10  15:23

« Re: Držák telefonu.

Když je v mobilu GPS modul a navigace, tak to právě i na tom kole v pohodě funguje.....a mám jenom jeden přístroj, telefon. A ten mám vlastně u sebe vždy.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.08.10  13:54

Mladí a neklidní........ >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.08.10  13:02

WinDiesel: No ono se to vše skloubí. Nedokážu se rekreovat v klidu. Takže víkendy a třeba i v týdnu po práci na kolo, nebo někam pěšky. V zimě na lyže. Chalupa je na to uniknout od lidí (nejbližšího souseda mám 300metrů daleko a za chalupou 30km lesů). Ale klidně bych vyměnil byt i chalupu za domek na okraji Prahy, ale na to prostě finančně nedosáhnu a řaďák v satelitu nechci. Potřeboval bych větší garáž s dílnou abych mohl dělat na plachetnicích a autech.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.08.10  11:54

Kucí, jak Vy to všechno stíháte? chaty, chalupy, kola, přírůstky do rodin, stavby domů, dovolené, nalítat za byznysem 50 tkm ročně....
    Já myslel že stíhám dost, ale jsem proti Vám žabař.
    Ale faktem je, že stíhám míň a mám taky míň potíží, že by rovnice?

P.S. Jsem se vrátil z dovolené, a na zadku mám (GLK) slajsky (safra, jak to říct jinak, no to je ta guma úplně bez vzorku jak mají Formule 1 >:D >:D >:D >:D )
    V životě to auto nesedělo líp na silnici a projeli jsme celým Chorvatskem a Slovinskem v průtržích mračen, že nemám na zadku vzorek, nebylo absolutně cítit, že by pozitivní přínos 4x4?)
    Průměrná spotřeba 9,7, za dovolenou neuvěřitelných 8,9 l/100 km. Najel jsem od října 40000 km, čeká mne 2. serviska (zdarma, akorát pustím chlup za gumy...
    ;-) :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.08.10  11:19

cja: Když o tom píšeš, co máš na kole za navigaci? Měl jsem eTrex, ale nezvládli ho opravit do 30 dnů a tak mi vrátili peníze a já teď řeším co koupit. Mám volbu mezi GARMIN GPSMAP 62s, Dakota 20 a Oregon 450. A fakt nevím, navíc mi doma zbyl úplně nový držák na eTrex do auta a na kolo. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 06.08.10  10:54

U Vás na Ostravsku se asi nekrade, že chceš vystavovat??
    Na kolo používám GPS a nebo jezdím podle značek, ale uznávám - musím mít větší displej, přes těch 25 dioptrií vidím čím dál hůř - proto ten mobil v držáku na nápoje ... :*) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.08.10  10:49

Já nemám navigaci na CONVERS + . Ten sdružený stroj jsem si zatím rozmyslel, protože ta harmonizace se zbytkem přístrojů není ideální. A mně by navigace na mobilu docela stačila, Samsung wave má velmi kontrastní a docela velký displej, dá se to v pohodě číst i za slunečného dne, mluvit to taky mluví česky ( i když to mluvení většinou vypínám , stačí mi šipky a obrázek. ) Navíc to můžu použít i na kole, v jiném autě.... v tramvaji... :-) Ale ať už budu mít další displej nebo ne, stejně budu mít pořád problém, kam ten telefon položit. Držák na nápoje je na nápoje !! :-) Pod zapalovačem je schránka, ale tam už pokládám klíče, a starý telefon je díky tomu pěkně obouchaný, podřený.....A navíc ten nový je táááák krásný, že ho musím někde vystavit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.08.10  10:36

To by mě taky zajímalo. To rádio Ford Sony MP3 se mi stále kouše, při nastartování na něm zůstane hláška a zamrzne. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.08.10  17:24

DIM: a proč sleduješ navi na displeji telefonu?? ;-) Já odkládám telefon do držáku na nápoje a koukám jen na displej před sebou nad volantem a v případě hovoru na obrazovku na středovém panelu.

... přikup displej - řešil jsi ten sdružený DVD,MP3,TV,Tuner a jánevímco ... jak to dopadlo ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.08.10  13:44

To samozřejmě je řešení ta podložka......ale opět není vidět na displej.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.08.10  12:50

Mám taky bluetooth HF a mám problém s tím, že když je mobil v kapse, tak má špatný signál. Tak spíš řeším, že dám mobil někam na palubku nahoru, zatím tam mám hozenou takovou tu lepící podložku a na ni dávám mobil.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.08.10  10:55

Ale to já můžu taky !! Jenže za prvé v té kapse to moc pohodlné není takže jsem ho pořád někde povaloval.....a za druhé je v kapse kalhot poměrně špatně vidět na navigaci ! Leda bys požádal stopařku, ať se podívá....... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 04.08.10  20:00

Nazdar,

tak ja našťastie môžem telefón spárovať cez Bluetooth s rádiom, tak takéto starosti mi odpadajú.
    A mobil môžem mať stále vo vrecku nohavíc.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.08.10  13:49

Ploška nevadí, já mám ale na zadním krytu uprostřed nápis, tak jsem tam nedal jednu ale dvě : nad nápis a pod nápis. Na velkém knoflíku je to OK , ale na tom malém se to bije a chce to buď na jednu nebo na druhou plošku. Uprostřed to nedrží......
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.08.10  13:35

DIM: >:D koukám, že jsi také experimentátor. Takový magnetický jsem měl v předchozím Mondeu, byl to takový pogumovaný knoflík a staré Nokie na něm držely perfektně. Ale novější mobil na něm nedržel, nakonec jsem musel na mobil nalepit kovovou plošku. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.08.10  13:24

....dal jsem ten držák symetricky na PRAVOU stranu vedle rádia, samozřemě ......
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.08.10  13:22

« Držák telefonu.

Pořídil jsem si nový telefon a řeším jeho připevnění. koupil jsem magnetický držák: takový černý magnetický knoflík jsem přilepil mezi výduchy klimy a na mobil malou protiplošku ( dal jsem tam vedle sebe rovnou dvě, co byly v balení.. Ideální . Žádná montáž, žádný monstrozní držák lákající k vykradení. Knoflík vypadá skoro jakoby tam patřil a mohu to tam připlácnout na výšku i na šířku ( při navigaci ) . Ale chybičku to má . Telefon je trochu vykloněný nahoru a když svítí slunko z jistého úhlu, tak se leskne. Tak jsem koupil ještě jeden držák, krásný ( [odkaz] ). Knoflík je chromovaný, se zlatým středem a opravdu malinký . Dal jsem ho symetricky ke start tlačítku na levou stranu vedle rádia. Doufal jsem, že to na ty plošky bude taky fungovat. Tady jsem trochu narazil. Chytne to buď jednu nebo druhou, takže to přichytí excentricky a má to tendenci se vlastí vahou natáčet..... Za jízdy to asi bude zlobit. Uvažuju ještě , že ten krásný knoflík nakonec zase sundám, vyloupnu tu krytku ve tvaru šipky z přístrojovky a zezadu na ni nalepím silný magnet. Pak ji vrátím a telefon by na tom místě měl taky držert jako přibitý ! A budu si moci vybrat : buď mezi větráky, což je blíže a nebo to druhé místo vpravo od rádia, což bude čitelnější....... Jo jo, člověk si vyhraje ! tak kdyby jste to třeba někdo taky řešil, tak vám mé hluboké výzkumné poznatky mohou přijít vhod !!!! A ještě dodatek : ten krásný držák TETRAX FIX nemá pĺošky na zadní kryt telefonu ploché a tenké ale takovou kovovou sférickou plošku ( čočku ) . To ale nebude ideální, až by se to položilo na hladký stůl, tak to bude jako na kuličce.......Toš tak :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.08.10  14:59

« Re: Turbohadice a přední sklo

:-) Mám Ghiu, ta má kůži z výroby. Ale není to vždycky, jen někdy. Ale po té, co mi pitomci z Auto Hale zapomněli utáhnout tyč řízení po výměně posilovače, tak už věřím všemu a o mechanicích od Forda mám své mínění. A chlupatinku na volantu jsem měl v Žigulíku a na vůli v řízení neměla vliv. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.08.10  11:26

« Re: Turbohadice a přední sklo

......to dělají taky někdy čepy řízení......ale 5 cm ?? To je fakt hodně !! Neuvolnil se ti na volantu takový ten kožešinový chlupatý obal v barvě tygří kůže ?? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…